MaZZeo 14 180 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Fajne felgi ma ta Honda. Sedan imo ma lepsza bryłę. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 (edytowane) Godzinę temu, szejdj napisał: Do Skody nic nie mam, ale do zażynania się i brania jakiejś ubogiej werwsji to szkoda by mi było życia chyba. No ale tak tylko gdybam, bo pewnie mnie nigdy nie będzie stać nawet na taką biedacką Skodę. Podawalem konfig i linki do katalogu. Najubozsza jest "Active" (to olałem). Potem lepsza to "Ambition", ktora rozszerzyłem o pakiet dodatkow, a w wersji biznesowej ma jeszcze kilka elektrodupereli jak i dobry silnik. Bogatsze jest potem "Style", ktore odpuscilem, bo nie kalkulowalo mi sie. Takze tego, nie wiem co to za żale o te bjedem. Ps Po weekendzie zostawie huaweia w salonie, bo sprzedaz prywatna na otomoto idzie jak po grudzie Edytowane 28 Kwietnia 2018 przez _Red_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Przecież te 1.5 turbo ma 8.6 sekundy do 100... Więcej niż 1.4 150koni od grupy VAG. A maksymalna moc osiąga przy 5500 obrotach. Ach te niesamowite Hondy A wracając do tego dlaczego wybrałem Leona za 100k. A no dlatego że jak już mam kupić auto którym robię 100km dziennie do roboty to niech to będzie dobrze wyposażony samochód z najnowocześniejszymi technologiami. Jak mam kupić kapcia 1.2 z korbami z tyłu i manualną klimą to jaki sens wymieniać BMW? To ma być jakiś upgrade, a nie tylko kupno młodszego gorszego auta. Pomyślę prześpię się z tym z miesiąc i może podejmę jakaś decyzję. Na razie nigdzie mi się nie spieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 No dobra, ale szyby na korbki z tyłu i 1.2 to ma najtańszy Leon zbliżony cenowo do Fabii, nie taki za 80. Poza tym dopiero co rozważałeś rzeczoną Fabię. Może podejdź do tematu dla odmiany z poziomu finansów - policz sobie ile jesteś w stanie płacić raty, jak długo i potem dobierz to tego samochód. Bo w konfiguratorze to wiadomo, że wszystko wydaje się ciekawe. Ja np. miałem dylemat czy nie dołożyć jeszcze opcji z dopłatą z własnej kieszeni, ale skok był na tyle duży między autami, że na razie odpuściłem. W sensie nie brałem lepszego audio, bo wiedziałem, że bazowe w nowym A3 i tak będzie na innym poziomie niż w Punto. Tak samo z dopłatą do świateł LED przy seryjnych xenonach. Za dużej zmiany i tak się pełni nie doceni. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Honda ma do setki ok. 7,6 realnie Katalogowo zaniżają. Niestety, spalanie też zaniżają i to sporo Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Mustang rozważałem Fabię bo za 65k była z prawie pełnym wyposażeniem gdzie Leon z tym co chce ale z najmniejszym silnikiem wychodzi 88k. Te 100k to z 1.8TSI. Chyba jednak sobie dam spokój z nowym autem i poszukam 4 letniej Octavi. Mamy z żoną 10k dochodu miesięcznie i teraz płacić 1200zl na ratę i do tego jeszcze 1000zl raty za mieszkanie. No nie wiem czy to rozsądne. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) no ja jakbym miał 10k dochodu miesięcznie to bym się wysrał na taką oktavię, a leona bym opluł. Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez D.B. Cooper Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Rozwiń? Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 22 minuty temu, D.B. Cooper napisał: no ja jakbym miał 10k dochodu miesięcznie to bym się wysrał na taką oktavię, a leona bym opluł. ale 10k na osobe to wiecej niz 10k na dwie osoby Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) 26 minut temu, WisnieR napisał: Rozwiń? kupiłbym f10 od Niemca z podwórka. Wisnier, taka octravia to nie jest auto dla ciebie, dobrze o tym wiesz. Nie będziesz w niej szczęśliwy i się nie oszukuj. Chcesz mieć świeże auto, najlepiej nowe, dobrze wyposażone, ale cena jak i długość kredytowania też gra dużą rolę jak widać. Nie chcesz też wywalić wszystkich oszczędności na auto kosztem braku comiesięcznego uwiązania do rat. ja w takiej sytuacji, zainteresowałbym się leasingiem aut 3-5 letnich, ale wyższej klasy. Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez D.B. Cooper Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Godzinę temu, WisnieR napisał: Mamy z żoną 10k dochodu miesięcznie i teraz płacić 1200zl na ratę i do tego jeszcze 1000zl raty za mieszkanie. No nie wiem czy to rozsądne. Gdzies czytalem, ze bezpieczne zadłużenie to max do 50% dochodów. 2200 zl macie w ratach, rachunki i zarcie niech bedzie drugie tyle. 5k co miesiac potencjalnie zostaje bufora na wszelkie problemy. Sytuacje macie raczej bardzo przyjemna na nasze polskie warunki, żeby rozważyć auto. Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Jak się nie ma dzieci to można tak kombinować jak red pisze. Ale trochę jazda na krawędzi. Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez milan Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Ta F10 od Niemca. Na pewno będzie taniej płacić ratę za F10 i za serwis. Właśnie mam dość aut typu BMW. Zwykły lans gównem, które się sypie i runuje portfel, a jakością wykonania zeszły na psy. Wszystkie BMW po E60 to dla mnie plastiki na kółkach z silnikami z wadami fabrycznymi. Za dużo mam z nimi doświadczenia. Cenię sobie spokój i bezawaryjność niż kolejne płaszczenie się przed mechanikiem żeby mnie przyjął bez kolejki bo nie mam czym do pracy dojechać. Nowe auto to gwarancja. Z(pipi)ie się coś? Oddaje biorę zastępcze i odbieram naprawione. Bez stresu. Nie jestem motoryzacyjnym świrem żeby się pałować do samochodu. Żeby zaspokoić swojego pasażera zostanie sobie 328 i będę je doprowadzał powoli do ideału. Z tymi dziećmi to tak jak Milan pisze. Dziś nie mam, ale nie po to chce kupić nowe kombi, żeby jeździć nim w dwie osoby. Gdyby nie przykra sytuacja medyczna, to za kilka miesięcy byłbym ojcem. Niestety musieliśmy przerwać ciążę. Na razie musimy odpuścić staranie się o dziecko ale za niecały rok możemy próbować ponownie. Więc powiedzmy, że mam jeszcze ten rok czasu na podjęcie decyzji co z samochodem bo na pewno 21 letnie E36 nie jest najbezpieczniejsze. Nie pali mi się aczkolwiek wiadomo, fajnie mieć nowe zabawki jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Trochę przesmradzasz moim zdaniem z tym ze nie mozesz zejść poniżej 100k, red ma w zasadzie podobne powody do kupna jak Ty, i skonfigurował porządny rodzinny samochodzik z paroma fajnymi funkcjami. Może dac sobie spokój z lakierem i gadgetami i jednak złożyć coś do 80k. Jak nie masz większych wpływów miesięcznych, dodatkowo uzależnione są od 2 osób, planujesz rodzinkę, to najwazniejsza będzie niezawodnośc, bezp. i objętosć, a nie gadgety, zawodność uzywanych samochodów albo duża rata w nieodpowiendim momencie. A jak się poprawi to oddajesz samochó i bierzesz większy. Troche bezpiecznie napisałem, ale stres to najgorsze g,owno w zyciu. Lepiej być z dala. Znam paru użytkowników Octavii własnie z wyposaż. do 80-85k i są mega zadowoleni. A Seacik to jeszcze będzie wyglądał ładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Wychodzę też z założenia że w życiu nam się coś należy, a zakup samochodu marki Skoda w dobrym wyposażeniu nie powinien być aż tak wielkim problemem. Niestety to jest Polska a nie Niemcy Ale aż sobie sprawdzę konfigurację jakiego Leona do 80k dostanę. Różnica w racie nie jest jakaś duża. Przy 100k to 1375zl a przy 89k 1100zl. Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez WisnieR Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 89k to 89% ceny w stosunku do 100k, a 1100 PLN to 80% raty w stosunku do 1375. Więc jest duża różnica w racie. Albo 3300 rocznie inaczej licząc. Jakbyś zamiast 1.8 wziął już nie tak słabe 1.4 125 masz 10k mniej na cenie zakupu i spalanie prawie litr mniejsze. Przyspieszenie nadal poniżej 10 sekund, 200 pojedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Niby tak. Wybranie silnika 125KM obniży cenę o 12 tysięcy do 88. Myślę że mogę znaleźć salon który mi Xcellence 125KM sprzeda za te 80k w wyprzedaży. Z wyposażeniem zejść nie chcę. Jak wybiorę Style albo Full LED to i tak po dołożeniu niezbędnych dodatków wychrodzi tyle co Xcellence, a ten drugi ma o wiele więcej w standardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 2 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Przez tę epopeję Reda o nowym samochodzie sam zacząłem przeglądać oferty kredytowe w salonach. Na szczęście mnie nie stać i szybko przestałem. Z kwot akceptowalnych stać mnie tylko na Fabię Black Edition. Do 1000pln brutto nie ma nic ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 2 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Zmień pracę i zacznij więcej zarabiać w czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Moje małe i30 oficjalnie sprzedane, pieczątka aprobaty zbycia z wydziału komunikacji przydzielona (nie bez problemów, jak zwykle to bywa w urzędach). Smutno jakoś Ale jakoś zleci do lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Kraków przez pare miesiecy będzie zdrowszy Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 @_Red_ masz drugą furę czy miesięczny? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Na razie bez żadnej fury. Mnie to nie przeszkadza, bo i tak głównie tramem do pracy jeżdżę, ale trudniej przemieszczać się z wózkiem dziecięcym. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 (edytowane) . Edytowane 26 Maja 2018 przez [InSaNe] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Bez czujników w tak dużym aucie trochę lipa. Z drugiej zawsze może oszczędzić 10k i dorobić czujniki z jakiś akcesoriów. Bo z cennika wynika, że ta najtańsza ma nawet reflektory LED. Tylko pytanie, czy w praktyce ta najtańsza rzeczywiście jest o tyle tańsza co w cenniku. Uwaga z Mazdą 6 w Warszawie, potwornie kradną ten model. Na noc tylko na strzeżonym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi