_Red_ 11 990 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Pierwotnie miało tyle być, ale finalnie wystarczyło ok 20%. Na szczęście w pełni pokrył to (bezgotówkowo) oddany im 3 miesiące temu hjundaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Wynajem jest też bardzo dobrą opcją. Zawsze stała kwota ubezpieczenia, stała rata serwisowa, możecie mieć wyje.bane na ten samochód - obcierki, syf w środku itd. Miesięcznie odlicza się koszty wraz z VAT-em jak w leasingu, potem ten samochód się oddaje i można brać inny. No i nie trzeba robić wpłaty własnej, bo ta wpłata własna w tym przypadku to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Sprzedawanie używanego samochodu, nawet zadbanego to w dzisiejszych czasach droga przez mękę. Jest to coraz popularniejsza metoda finansowania auta, na świecie to standard, w cebulandii jeszcze się do tego nie przekonali. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Może kolejne spróbuję w ten sposób, wszystkiego człek musi spróbować, żeby sobie wyliczył realne wydatki i opłacalność. Mam już rozeznanie jak to jest z używką, tj. mniej wydanej kasy vs celebracja w postaci regularnych wizyt u mechanika, gdy auto jest najbardziej potrzebne. Tylko co do tych obcierek przy najmie - serio można mieć wyyebke? Czytałem właśnie, że zależnie od umowy wynajmujący może domagać się dopłaty za defekty oddawanego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 (edytowane) Bardzo intereswalem sie abonamentem, ale chyba tylko Fiat przygotowal oferte, która bije na łeb leasingowanie ich aut. 900zl za Tipo i 600 za Fiata 500 - no czad. Podczas przegladow i ostatecznego zdawania auta, bedzie robiona weryfikacja stanu technicznego, jednak z tego co mowili w salonie rysy, obicia itp nie beda wymagaly doplaty,. Ogolnie chodzi o to, ze nie mozna auta gnoić jak Michał służbowego Mondeo. Z tego co mowili to tez w przypadku szkody calkowitej i kradziezy jest wiekszy komfort, poniewaz wlasciciel juz tak sie ubezpiecza, zeby czasem nie stracić na interesie, a w przypadku leasingu, gdzie ubezpieczenie jest po stronie nabywcy to tak różowo nie jest. To że auto finalnie nie będzie nasze niesie za sobą też korzyśc w postaci komfortu psyczniego jak w przypadku służbówki - masz w du.pie jak ktoś Ci drzwiami pod marketem obije pół auta, albo kot sąsiada zjedzie pazurami po błotniku. Minusem jest to, że właściciel auta narzuca konfigurację i raczej nic nie zmienisz, ewentualnie doplacisz z wlasnej kieszeni oraz to, że odkup mimo, że jest możliwy to się nie opłaca. W przypadku Alfy Romeo Giulia to w przypadku abonamentu cena auta jest niższa o prawie 30% względem zakupu za gotówkę, jednak w momencie wykupu liczą już cenę auta bez rabatu, uwzględniając amortyzację, czyli po 2 latach auto może kosztować więcej, niż w momencie wyjazdu z salonu. Octavia na abonament za 2k/ miesiecznie ? xD Za 200konną Giulię w automacie i RWD wychodzi 1500 netto. Edytowane 5 Sierpnia 2018 przez Pajda Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 (edytowane) W przyszlym roku planuje wziąć jakieś autko nowe rodzinne, ale chyba jednak wezzmę leasing, przy małych przebiegach to takie dopasione auto moim zdaniem spokojnie moze zostać w rodzinie 5-6 lat, moze wiecej, a jednak boje się wiedziec co dzieciaki zrobią z nim przez te 3 lata - w abo wymagane jest chyba jednak oddanie samochodu w dobrym stanie ;/. Ale drugie auto jak będę zmieniał to zdecydowanie rozważę. A może trzecie keidyś, Stingerka albo mx5, płacić połowę raty leasingu, marzenie. Edytowane 5 Sierpnia 2018 przez milan Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Blaszak odebrany i zaparkowany. Wczoraj specjalnie miał wyszorowane miejsce garażowe z syfu, który zostawił huaweiwagen xd Za jakiś czas będę mógł stwierdzić, czy to był dobry wybór jako auto rodzinne. Póki co zachwyca mnie bagażnik - wózek wchodzi cały + jeszcze walizkę i torby upcham, a to must have przy zbliżającym się urlopie. PS w Skodzie przy odbiorze auta to jak przy zakupie bułek w biedrze. Do kasy i nara. O szampanie nie śniłem, ale zbyszka 3 cytryny w ten upał mogliby dorzucić xD Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez _Red_ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) no i fajnie. Rozumiem, że jak szukałeś auta to akurat szwedzkie salony były zamknięte? Bo ciężko o inne racjonalne wytłumaczenie. Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez D.B. Cooper Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Volvo nie rozkminiałem w ogóle, w sumie miałem dość dobrze sprecyzowaną markę dzięki researchowi, który już zrobili znajomi przy swoich poszukiwaniach auta. Może kolejne. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 dej fote Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Tu zdążyłem cyknąć w salonie jak szykowali do odbioru. Jakieś lepsze kadry zrobię pewnie kiedyś przy okazji. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kogut 308 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Generalnie to też mnie trochę życie dopadło i po czystej kalkulacji impreza trafia niebawem na jakieś otomoto czy inne allegro. No i nigdy nie sądziłem że następnym samochodem będzie hundai. Auto zamówione ale niestety będzie dopiero na styczeń więc jest chwila coby przemyśleć sprzedaż imprezy. Może jakiś forumowicz chce zanabyć pewne gc8 ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 (edytowane) Jaki Hyundai? i30 N może? Red, nowe auto i nawet się nie przejedziesz jakiś fotek zrobić? Ja nie mogłem tak po prostu do domu wrócić, zostawić pachnące nowością A3 w garażu i iść grać w gierki. Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez Mustang Cytuj Odnośnik do komentarza
Kogut 308 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Mustang dokładnie tak Skąd wiedziałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Bo Stingera ma tylko Kia. Jeśli chodzi o inne modele, 99% fanów motoryzacji wybrałoby ostatecznie coś od konkurencji albo używkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szajka 407 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Jeśli mogę się przypucować to zakupiłem w końcu auto https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-bravo-1-9-diesel-120km-2007r-krajowy-nowy-rozrzad-autoalarm-ID6AV2bp.html#b5c0295afb Z grubsza wszystko ok, sworzeń wahacza do wymiany, ciut sie silnik z dołu poci i lewa tylna klamka drzwi do wymiany bo się połuszczyła i od zewnątrz sie nie otwiera. Ogólnie jestem happy, mało pali,klima działa, oby w najbliższym czasie nic poważnego nie wyskoczyło Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Link nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Bravo - chyba najbardziej niedoceniony hatch, swietne silniki ( 1.4 turbobenzyny i diesle 1.6 i 1.9). Duzy przeskok jakosciowy po Punciakach i prostsza konstrukcja względem Alfy 147. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szajka 407 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 (edytowane) 12 godzin temu, Banny napisał: Link nie działa. Banny na dniach wrzuce foto tegoz Fiata, nie potrafie z telefonu wrzucic foty tu na forumku Edytowane 17 Sierpnia 2018 przez Szajka Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 @szejdj te miaty za ~7k zlotych sa cos warte, czy to same gruzy, na ktore szkoda czasu? np https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-mx-5-bezwypadkowy-bez-rdzy-nowy-dach-ksiazka-aso-japan-cars-ID6ASugp.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 W 90% przypadków gruzy. Generalnie wszystko w niej jest do zrobienia, najgorzej to brak progów, podłogi itp. Ale no poniżej tych 10k to ciężko. Ja myślę nad sprzedażą swojej Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Sezon się skończył, to cabrio do komisu? Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Sezon się dopiero zaczyna. 15-20 stopni to idealna temperatura do jazdy bez dachu, gdy słońce nie grzeje i nie rozpuszczasz się w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 e to pyerdole i szukam beemeczki : ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 polecam xD (pipi)ac test auta, w drugiej czesci analiza wydatkow po zakupie Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Tak się psują samochody jak się o nie nie dba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi