Mustang 1 718 Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Niestety Dacia oszczędza trochę na bezpieczeństwie i więcej na wnętrzu. Jest taniej, ale widać też gdzie cięli koszty. Natomiast formuła sprawdza się im doskonale. Moim zdaniem nowoczesne samochody są już tak zaawansowane w stosunku do realnych potrzeb mniej wymagających nabywców (prowadzenie przy przepisowej jeździe, komfort w porównaniu do transportu publicznego, bezpieczeństwo porównując do aut sprzed 20-30 lat), że wielu ludziom naprawdę poziom Dacii w zupełności wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Często przeglądam używane auta w salonach, najwięcej na DasWeltAuto i większość tych aut ma bardzo duże przebiegi. Pewnie w większości przypadków to po leasingowe, czy tam inne robocze. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Ba, możliwe ze dacia w nast. generacji yebnie w tej cenie standard trzymanie pasów i odczyt znaków i nadal będą mówić że bieda, bo honda zmienia się w robota ;] Tylko ta klima manual w opcji xD Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Lepiej niech dodadzą opcję podniesienia szansy na przeżycie pasażerów podczas zderzenia przy 60 km/h. Z rowerem Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Dacia musi celować w poziom Renault poprzedniej generacji. Lata lecą, a wszystkie modele wyłapują po 3-4 gwiazdki NCAP, tymczasem oczywiście wymagania stopniowo się zwiększają (w powtórzonych testach Punto w 12 lat spadło z 5 na 0, a Panda w 4 z 4 na 3). Czyli Dacie były jak dotąd mniej więcej generację do tyłu w stosunku do porównywalnych wielkościowo modeli. Inaczej mówiąc w kwestii bezpieczeństwa odpowiadają cenowym konkurentom, czyli używkom. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Toyota Corolla rocznik 2016 30 k licznik pierwszy właściciel sprzedaż przez salon toyoty w Olsztynie. 21 m gwarancji dają. Silnik 1,6 podobno pali 6 l na 100. W samochodzie wszystko co mnie interesowało od lusterek podgrzewanych po kamerę cofania. Benzyna oczywiście. Cena 54 tysięce i od razu rok AC OC w cenie. Darmowy pierwszy przegląd w salonie po roku. Krótka piłka warto czy nie? Sprzedałem epice i w niedzielę koleś odbiera więc teraz zależy mi na czasie:) chciałbym w następnym tygodniu dopiąć zakup czegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Myślę, że tak. Masz gwarancje, pełne ubezpieczenie w cenie, darmowy przegląd to tam wiesz, często robią promocje i kosztuje 50 zł. Fajne auto, ale doczytaj w necie opinie, bo wspomina się coś o rdzy, a to 5-letni model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 rocznik 2016 to 5letni model? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 (edytowane) Egzemplarz Blantmana to 2016 rok, mnie chodzi o tę generację modelu, która sięga 2013 roku, więc trochę słabo, żeby w kilku letnim aucie rdza była. Edytowane 22 Listopada 2018 przez krupek Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Może być, chociaż w 6l po mieście w benzynie 1.6 trochę trudno mi uwierzyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 (edytowane) w sumie nie pisał, że po mieście. W trasie jestem w stanie uwierzyć, miasto to raczej 8 minimum. Edytowane 22 Listopada 2018 przez D.B. Cooper Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Grunt że mieści się w moim przedziale spalania. I tak raczej po mieście 7-8. Co do liftingu to to model po face liftingu ale reszta to ten z 2013. No nic zastanawiam się i jutro lece z moim zaufanym mechanikiem oglądać. Dzisiaj się przejechałem sam i naprawdę fajne autko wszystko co chciałem w środku i dużo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 (edytowane) Blant dobra opcja ja na takiego "niedzielniaka" jak ty. Tylko spalanie mieście to będzie min. 8-9, a zimą na krótkich odcinkach jak złapie olsztyński mróz to pod 9,5-10 podejdzie. Te 132KM ww dość starej technologii swoje zjeść muszą. No ale nie jest to jakiś tragiczny wynik. Edytowane 22 Listopada 2018 przez balon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Też polecam tesciu się taka buja 12 lat poprzednia gen i dopiero teraz pierwsze wykwity rdzy więc ucieka i sprzedaje. Tak to praktycznie nic nie robił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 I blant z tym spalaniem to tak jak Balon napisał - bliżej 8 zima nawet 9 w mieście. Szczególnie jak krókie trasy. 6 to po trasie raczej imo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 19 godzin temu, krupek napisał: Myślę, że tak. Masz gwarancje, pełne ubezpieczenie w cenie, darmowy przegląd to tam wiesz, często robią promocje i kosztuje 50 zł. Fajne auto, ale doczytaj w necie opinie, bo wspomina się coś o rdzy, a to 5-letni model. 5 letnie, bezwypadkowe auto i wykwity rdzy, jednak japońskie auta to dalej klasa sama w sobie, jeśli chodzi o jakość Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 No ja tego nie kumam, to samo Mazda, czy Mitsubishi. Mechanicznie, dobre i solidne auta, a z tymi blachami nic nie robią od tylu lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Toyota jest bardzo dobrze zabezpieczona antykorozyjnie. Jeśli coś wychodzi to raczej u osób trzymających samochód w blaszakach za 1500zł które działają jak szklarnia na rdze. Od lat współpracuje z toyotą i z czystym sumieniem można polecić każdy model z silnikiem benzynowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 699 Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Rozwiń proszę myśl tego blaszaka bo mam takiego i od kiedy trzymam w nim E36 bo mam drugi samochód to zaatakowała je rdza... Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Co wybrac w kwestii Suva do 160-170 tys ( oczywiscie w leasing) Tiguane Highline + R-line widze teraz wyprzedaja 2.0 TDI za 160k Co jeszcze w tej klasie i wyposarzeniu bylo by atrakcyjne? Czy Hiunday , duzo odstaje od Niemcow? czy moze pojsc w Skoda karoq? Jak myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 7 minut temu, WisnieR napisał: Rozwiń proszę myśl tego blaszaka bo mam takiego i od kiedy trzymam w nim E36 bo mam drugi samochód to zaatakowała je rdza... Wilgoć w tym siedzi, jak stoisz na ziemi/kostce/trelince to ciągnie z ziemi, w słoneczne dni paruje i zostaje pod blachą. Nie wiem dokładnie jakie procesy zachodzą ale serwisanci poznają nowe samochody które tak stoją. Oceplić, zrobić płyte, wentylacje i bedzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 11 godzin temu, Welna napisał: Co wybrac w kwestii Suva do 160-170 tys ( oczywiscie w leasing) Tiguane Highline + R-line widze teraz wyprzedaja 2.0 TDI za 160k Co jeszcze w tej klasie i wyposarzeniu bylo by atrakcyjne? Czy Hiunday , duzo odstaje od Niemcow? czy moze pojsc w Skoda karoq? Jak myslicie? Ja bym brał Mazdę CX-5. Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 692 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 (edytowane) @Welna Znajoma kupiła w wakacje Tiguana z tym samym silnikiem i automatem, jest bardzo zadowolona. Wcześniej jeździła poprzednia generacja przez jakieś 6 lat, również dieslem, kłopotów nie było żadnych. Przeskok jakościowy między tymi dwoma generacjami bardzo duży. Inni w tej cenie kupili RAV4, również zadowoleni. Edytowane 26 Listopada 2018 przez second Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Cupra Ateca wchodzi w grę? A może Tarraco? Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Bylem dzisiaj w salonie , zobaczymy co zaoferuja w Tiguanie Bylem tez w Toyocie i Hyundaiu. Poczekamy na oferty. Grudzien sie zbliza i leasingi sie zmieniaja wiec trzeba sie zabezpieczyc Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi