[InSaNe] 2 477 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 (edytowane) Myślę, że z tego Tiguana będziesz zadowolony. Kwestia tego, co jest dla Ciebie ważne - jeśli przede wszystkim warunki finansowe, dodatkowe opcje itd., to grupa VW jest bezkonkurencyjna. W tym przedziale cenowym masz duże pole do popisu. Dla mnie z kolei ważny jest bardzo wygląd i subiektywne "lubienie" marki, więc na Twoim miejscu rozważyłbym Mazdę CX-5 oraz Hondę CR-V. CR-V jest nowością i powinien mieć w miarę nowatorskie rozwązania, natomiast Honda w Europie staje się niszowa, a do tej pewnie dłuuugo poczekasz na realizację zamówionego samochodu. Na pewno nie kupiłbym RAV4 - w przyszłym roku wchodzi kompletnie nowy model, a obecny jest oferowany od 2012 i jest już trochę leciwy. Edytowane 26 Listopada 2018 przez [InSaNe] Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 kupuje wyprzedaz rocznika. Auto ma byc "domowo" + czasami musi odciazyc skode z robienia km bo Octavia ma 17 miesiecy i juz zrobila 115 tys km. Dlatego wlasnie diesel. A głowny powod to oczywiscie ucieczka od podatkow Rav4 - jakos nie czuje wygladu tego samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Myśl że masz auto na gwarancji, i nie słyszysz żadnych dziwnych dziwęków, prawdopodobnie nie usłyszysz długo zadnych dziwnych dzwieków, i ze jak się pojawią to idziesz do sseriwsu i "panie co to ma byc" - ujesz, jest piękna. Po jeżdzeniu rok Sceniciem już wiem że nigdy nie wezmę też francuza, najlepszym dowodem jest akcja jaka się zdarzyła z salonowcem uszatowi: mocna beka, miałem to samo ze swoim, po prostu (pipi)a skandal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 SUVy Volvo bym rozważył koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 692 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Godzinę temu, Mustang napisał: SUVy Volvo bym rozważył koniecznie. W podanym przedziale cenowym nie da rady, najmniejsze xc40 tylko by się mieściło i to średnio wyposażone. Wiem, bo też brałem pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 No ale XC40 jest porównywalne z Tiguanem i nie takie małe. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Ale stylisstycznie taka kupa trochę. Nie przyłożyli się, dorzucili byle co, aby tylko zaistnieć w tym segmencie suvów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 No nie wiem czy kupa, raczej opinie są na plus, a do tego wnętrze jest naprawdę fajne, szczególnie z jasną tapicerką. Jak już to prowadzenie może mieć gorsze niż Tiguan. Cytuj Odnośnik do komentarza
Milo 56 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 (edytowane) 6 godzin temu, milan napisał: Myśl że masz auto na gwarancji, i nie słyszysz żadnych dziwnych dziwęków, prawdopodobnie nie usłyszysz długo zadnych dziwnych dzwieków, i ze jak się pojawią to idziesz do sseriwsu i "panie co to ma byc" - ujesz, jest piękna. Po jeżdzeniu rok Sceniciem już wiem że nigdy nie wezmę też francuza, najlepszym dowodem jest akcja jaka się zdarzyła z salonowcem uszatowi: mocna beka, miałem to samo ze swoim, po prostu (pipi)a skandal. Moim zdaniem renowki maja najwiekszy problem ze spasowaniem oraz materiałami w środku wszystko trzeszczy i twarde plastiki. Co do awaryjnosci i tak już jest dużo lepiej niż kiedyś, ale wiadome że do ideału jeszcze brakuje no ale renowka to tańszy odpowiednik francuskiego auta to taki francuski Opel. PSA robi lepsze auta od Reno no ale ceny też są wyższe. Co do tego materiału o Espace to troche stronniczy jest po za przypadkiem usterki, która trafia się teraz nawet autom z dużo większą renomą widać, że gość nie przepada po prostu za tą marką i choćby mu dali nie wiadomo co i tak by znalazł dziurę w całym. Edytowane 26 Listopada 2018 przez Milo Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 (pipi) z tym gosciem. Nie moge go zdzierzyc za 100 innych rzeczy. Ogladalem kiedys jal wybieralem samochod. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Tak a propos wykończenia wnętrza, dziś pierwszy raz pożałowałem, że nie mam skórzanej tapicerki. Pół godziny odkurzałem welurową kanapę po psie. Oczywiście, była przykryta kocykiem, ale po 5 minutach jazdy nałozył kocyk na siebie i udawał Batmana cała drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 041 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 To teraz pomyśl jak handlarz kupuje samochód po weterynarzu.... Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 (edytowane) no skóra do utrzymania dużo łatwiejsza. W Volvo miałem jasną i jak mi się sos z chińczyka trochę wylał na tylnej kanapie, to papierem wystarczyło przetrzeć i z głowy. Nie chcę myśleć jakby mi się to na jasny welur wylało. Edytowane 26 Listopada 2018 przez D.B. Cooper Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Do tej pory psa, czy guwniaków nie było to mi pasowało, milutki i ładnie wyglądający welur to atut. Teraz trochę problematyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Alcantara, miałem w jednym audi, ale to był super materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 2 godziny temu, krupek napisał: Ale stylisstycznie taka kupa trochę. Nie przyłożyli się, dorzucili byle co, aby tylko zaistnieć w tym segmencie suvów. https://www.otomoto.pl/oferta/volvo-xc-40-2-0-d4-awd-190km-r-design-business-pro-park-assist-od-reki-ID6Bum90.html#138830a6af Źle wypada? @up czyli zamsz Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 a w lecie wam się du.pska nie odparzają od tej skóry? Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 2 minuty temu, Mustang napisał: https://www.otomoto.pl/oferta/volvo-xc-40-2-0-d4-awd-190km-r-design-business-pro-park-assist-od-reki-ID6Bum90.html#138830a6af Źle wypada? @up czyli zamsz zamsz to skóra, alcantara to sztuczne. Kompletnie nie potliwe Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 dlatego najlepsze są tak zwane pół skóry. Boczki skórzane środek alcantara. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 41 minut temu, Mustang napisał: https://www.otomoto.pl/oferta/volvo-xc-40-2-0-d4-awd-190km-r-design-business-pro-park-assist-od-reki-ID6Bum90.html#138830a6af Źle wypada? @up czyli zamsz No ładny, ale w tej cenie wolalbym CX-5, zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 692 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 (edytowane) Ale zwróćcie uwagę mili przyjaciele, że to cena netto. I kierownicę to widzę, że z Fiata Tipo zaebali. Edytowane 26 Listopada 2018 przez second Cytuj Odnośnik do komentarza
Milo 56 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 2 godziny temu, milan napisał: (pipi) z tym gosciem. Nie moge go zdzierzyc za 100 innych rzeczy. Ogladalem kiedys jal wybieralem samochod. Też gościa w sumie nie trawie ogladałem jego recenzje nowego Audi A6 i kupa straszna, wolę już oglądnąc tego Zachara czy jak mu tam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Kierownica taka sama jak w XC90. OK, wolę wzór z nowych Audi, który nawet Bentley sobie pożyczył, ale nie widzę problemu z Volvo. Kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 XC40 imo ekstra. Nie kupiłbym nigdy samochodu z jasną tapicerką, wszystko na tym widać i upier.dolone po paru miesiącach jeżdżenia. A offtopując, to nie podoba mi się ta moda na SUV-y i crossovery. Coraz mniej klasycznych sedanów, coraz więcej tych pudełek na kółkach. Mazda 6 w obecnej postaci też przechodzi do historii, Accorda w Europie nie ma i nie będzie. Toyota Camry to hybryda i od 139 tys. złotych brutto w górę, z ograniczeniem prędkości do 180 km/h. Co za czasy... I jeszcze te małe silniczki bez pier.dolnięcia. W tym kraju nie wyobrażam sobie jeździć samochodem, który przynajmniej z dołu nie ma mocnego przyspieszenia. A te ciężkie kloce, by jechały, muszą mieć o wiele mocniejsze silniki niż np. kompakty. A mocniejsze wersje, to oczywiście o wiele większe pieniądze i zazwyczaj lepsze wersje wyposażeniowe, co ma duuuuuże odzwierciedlenie w cenie samochodu. Moja Honda ma 1.5T i jak sprawdziliśmy ok. 7,4 do setki. Czyli szału ni ma, ale w stosunku do przeciętnych użytkowników dróg to jest pocisk. Jak kolega dał mi się przejechać swoim Hyundaiem Tucsonem, to butuję ten samochód, a to kur... w ogóle nie chce jechać! Samochód w sumie fajny, dla rodziny to już w ogóle, ale takie samochody nie są dla mnie. Z powyższych powodów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Milo 56 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 (edytowane) 14 minut temu, [InSaNe] napisał: XC40 imo ekstra. Nie kupiłbym nigdy samochodu z jasną tapicerką, wszystko na tym widać i upier.dolone po paru miesiącach jeżdżenia. A offtopując, to nie podoba mi się ta moda na SUV-y i crossovery. Coraz mniej klasycznych sedanów, coraz więcej tych pudełek na kółkach. Mazda 6 w obecnej postaci też przechodzi do historii, Accorda w Europie nie ma i nie będzie. Toyota Camry to hybryda i od 139 tys. złotych brutto w górę, z ograniczeniem prędkości do 180 km/h. Co za czasy... I jeszcze te małe silniczki bez pier.dolnięcia. W tym kraju nie wyobrażam sobie jeździć samochodem, który przynajmniej z dołu nie ma mocnego przyspieszenia. A te ciężkie kloce, by jechały, muszą mieć o wiele mocniejsze silniki niż np. kompakty. A mocniejsze wersje, to oczywiście o wiele większe pieniądze i zazwyczaj lepsze wersje wyposażeniowe, co ma duuuuuże odzwierciedlenie w cenie samochodu. Moja Honda ma 1.5T i jak sprawdziliśmy ok. 7,4 do setki. Czyli szału ni ma, ale w stosunku do przeciętnych użytkowników dróg to jest pocisk. Jak kolega dał mi się przejechać swoim Hyundaiem Tucsonem, to butuję ten samochód, a to kur... w ogóle nie chce jechać! Samochód w sumie fajny, dla rodziny to już w ogóle, ale takie samochody nie są dla mnie. Z powyższych powodów. No ba, nawet z Eclipsa zrobili SUVA . Dokładna nazwa Mitsubishi Eclipse Cross. Widziałem go ostatnio w galerii na żywo, z przodu wygląda ok, z tyłu tragicznie, środek fajny. Co nie zmienia faktu że ktoś kto użył nazwy Eclipse przy tym aucie powinnien dostać nagordę Janusza roku marketingu Edytowane 26 Listopada 2018 przez Milo Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi