balon 5 323 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Hehe sroka. Pamięć już nie ta. Bardzo fajna fura i co ważne mega rzadko spotykana. Ile ci to realnie w mieście pali na krótkich odcinkach i zimny silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 16 miasto, 12 trasa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 (edytowane) 4 godziny temu, sprite napisał: Teraz dopiero zobaczysz jak będzie mocy brakować jak się będziesz przesiadać do "zwykłego auta". Ja na co dzień jeżdżę 300 konną Astrą OPC(nawet jak jest duży śnieg) i też na początku musiałem się przyzwyczaić do takiej mocy. Z czasem jest duuużo lepiej, a w lecie to już w ogóle . Teraz jak się przesiadam do czegoś z mniejszym powerem to czuję jakbym powozem do koni jechał xd Wczoraj podjechałem Lexem to dla mnie już nie jedzie, tak samo "jak wysoko się tu siedzi : ( " hehe. Coś w tym jest. I dlatego krąży opinia, że GT to wolne autko, bo ludzie porównują do nie wiem, Imprezy może czy do innych aut sportowych. Moim zdaniem jedyne jako takie porównanie byłoby do MX-5 tej nowej, ale to też nie to. Zresztą, jakie to ma znaczenie 2 godziny temu, WisnieR napisał: Czytam tę opowieść Bannego i myślę sobie, że ta GT to jakiś potwór po czym zobaczyłem jej osiągi..... Aczkolwiek auto super i tylko pogratulować spełnienia marzeń. P.S. E36 328i nadal jedzie lepiej Może takie mam wrażenia bo zimą kupiłem, w lecie byłoby łatwiej nauczyć się tego auta (chyba). Edytowane 20 Grudnia 2018 przez Banny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Ekstra fureczka, też taką kiedyś chciałem I co dla mnie ważne, jak na cebulandię nietypowe, super. A to moja, dawno nic nie wrzucałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Banny ale fura o tej masie i 200 koni to nie jest jakieś auto dla niedzielnego kierowcy tym bardziej z tylnym napędem. Do setki to to nie pruje ale ma naprawde fajne osiągi imo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 IMO w GT86 chodzi też o brak doładowania i w związku z tym mizerny dość moment obrotowy. Nie jeździłem, chociaż zakładam, że samochód ładnie idzie na wysokich obrotach, ale na bank w fotel nie wgniata bez redukcji. Jak ktoś porównuje z doładowanym hot hatchem o zbliżonej mocy, to ten aspekt na pewno szału nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kogut 308 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Jest coś co powinieneś niezwłocznie i od razu zrobić, mianowicie założyć roznoodleglosciowy kolektor wydechowy s najlepiej jakiś sensowny wydech, wtedy dopiero można powiedzieć że poczujesz boksera pod maską Gratuluję auta, byłem o krok od zakupu takiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 @mozi pełna zgoda Tak jak pisałem więcej mi nie trzeba, a i tak to aż nadto moje umiejętności. @Mustang Tak, w fotel nie wgniata, ale z tym trzeba się pogodzić to raz, a dwa nie był to czynnik decydujący dla mnie. @Kogut kiedys trzeba o tym pogadać Widziałem, że JTR też robią takie układy. Za bardzo się na tym nie znam, ale chętnie poznam co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Jak pisałem to nie jest auto do sprintu że świateł ale serio wiele potrafi jak kierownik ogarnia. Mała masa + boxer to fajna kombinacja imo. Co nie zmienia faktu że fura bez turbo to już nie dla mnie. No chyba że v8. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 699 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Ja jednak w tym budżecie kupiłbym coś mocniejszego. Szczególnie, że to auto tylko do zabawy, a nie do jazdy na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 W dniu 18.12.2018 o 20:53, Mustang napisał: W piątek przetestuje Astrę, potem zdecyduje. Przetestował i ostatecznie wolał (nieznacznie) Astrę od Focusa. Bardziej klasyczny styl wnętrza, ekran wkomponowany w deskę rozdzielczą, praca skrzyni biegów, fotele, reputacja świateł matrycowych i jakieś mniejsze drobiazgi przeważyły (w jego opinii) szalę na korzyść Opla. I czemu nie, te samochody i tak są bardzo zbliżone. Dzisiaj zamówił kombiaka Elite 1.4 125 z Intelliluxami i alcantarą. Odbiór za 3 miesiące, oby passerati się nie obraziło na koniec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Proponuje wydzielic topic samochod taty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kogut 308 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Co to są kurła światła matrycowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Matrix LED. Reflektor składa się z kilku(nastu) oddzielnych lamp LED sterowanych przez komputer, pozwalających na płynną regulacje snopa światła zależnie od ruchu dookoła i de facto jazdę cały czas na długich. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Mój tata ostatnio jechał swoim Peugeotem i do jego ucha zaczęły docierać dziwne dzwięki spod maski, po konsultacji z mechanikiem okazało się, że winne jest sprzęgło alternatora. Mechanik je wymienił i od tamtej pory tata nie ma problemów ze sprzęgiełkiem ani z całym samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 040 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Mój tata w 2004 kupił golfa mk2 gti, wersję amerykańską. Ale to była rakieta, pojechaliśmy nim na Chorwacje i tam się z(pipi)ała. Na szczęście tata był zawodowym kierowcą i ją naprawił. Teraz taty nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 692 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 A mój tata kupił kiedyś Daewoo Lanosa z salonu, ale później żałował, że jednak nie kupił Espero, bo miał dużo większy bagażnik. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Moj tata do jeszcze chyba 2013 mial opla kadetta. Az nie pekl na pol. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Moj stary kiedy kupil pieknego aerostara zeby go rozje,bac po pijaku na drzewie Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Moj stary jezdzil passeratti dopoki nie dostal udaru i nie jezdzil jak w londynie. Wtedy skonczyla sie kariera kierowcy.Passata wymienilismy na ryż Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Pamiętacie wszystkie fury jakie mieli wasi stary za gówniaka? maluch, kadecik, omega kombi, nissan sunny ( ), aerostar, hyundai lantra, jakiś citroen xD najlepsza rakieta oczywiście srebrny kozak gurwa nissanik, najładniejszy hjujdaj Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 (edytowane) Mój stary miał to: Jazda do babci na połódnie polski z tyłu w aucie chłodzonym powietrzem.... Prawie jak na czoperze ale bez wiatru we włosach. Potem klasyka - duży fiat 125, poldek atu i potem renault laguna. Teraz nie wiem czym lata bo nie widziałem go od 13 lat XD Ten zaporożec i fiat 125 to były najwieksze gówna jakie sie dało zrobić - psuło się to na potęgę. Silnik ztcp w obu po 3 razy zacierany był :> Teraz tak czytam specke tego zaz: Przyspieszenie 0-100 km/h (z dwiema osobami): 32 s Edytowane 28 Grudnia 2018 przez mozi Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 maluch- trabant - trabant - wartburg-wartburg - opel kadett - nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Ja jakoś inaczej wychowany jestem. Jak miałem/mam, to się zawsze dorzucę starszym do np. malowania ścian, remontu domu, czy samochodu. Teraz Ojcu też sporą ratę za auto płacę. Całe życie na mnie płacili i mi nie żałowali, więc ja im też nie żałuję. Nie wyobrażam sobie, żeby starsi się narażali na wypadki w jakimś starym gracie. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Ale inaczej od kogo wychowany? Co cie tak wzburzyło? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi