milan 7 022 Opublikowano 6 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Suzuki chyba zastygło, zaraz dacia ich prześcignie pod względem materiałów i designu, bo cenowo już to zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 6 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 suzuki, dacia czy fiat to jeden (pipi) dla mnie. Wszystkimi jeździłem i plastiki jakieś źle sprasowane w nich. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 6 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 8 godzin temu, Dave Czezky napisał: <wyobraża sobie krupka wsiadajacego do każdego auta w salonie, bez najmiejszego zamiaru kupna, i gdakajacego jakie chuyowe wykonanie bez stylu> Dave jak wyczuł, że krupek gra na PS3 i xbox więc nie jego target Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 6 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 No nieładnie tak do pot. klienta Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 6 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 2 godziny temu, balon napisał: Dave jak wyczuł, że krupek gra na PS3 i xbox więc nie jego target Tylko Xbox One, kolego Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 6 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 No to już w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 505 Opublikowano 6 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 9 godzin temu, Mani napisał: Pracowałem w salonie suzuki przez krótki czas. Baleno wtedy wchodził do salonów. Autko nawet ok za taka kasę ale jakość spasowania materiałów to dramat. Już lepiej weź jakieś polo. Z racji, że mam blisko, to bylem ponownie w salonie Suzuki, żeby się upewnić i prawdę mówiąc nie wiem o co chodzi z tym spasowaniem :). Jak dla mnie wszystko było ok, komfortowo się czułem w środku i znowu bylem pod wrażeniem ilości miejsca. Do tego ten model jest bardzo chwalony za świetny silnik, który pali tyle, co kosiarka. A co do Polo, to sprawdzałem konfigurator i prawdę mówiąc nie zachęcało wyposażenie w relacji do ceny, w Baleno był naprawdę spory wypas. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Od kiedy wujek kupił Peugeota 308 GTi to jest mój nr 1 sleeper hot hatch. Idealny na każdą okazję przy sensownym spalaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Raczej pytanie o kasę bo do 130k to imo jeden (pipi) i będzie podobnie. 150-180k to imo Focus rs lub golf r a powyżej to Audi rs3. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 ważne żeby wozek wszedl Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Ok 150k to type r. Polecam choc mnie japonce nie kręcą. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Tak jak mozi pisał. Zależnie od budżetu ja tez bym brał RS3, Golf R, Fokusa RS i TypaeRa (tutaj zdecydowanie największe wnętrze i bagażnik). Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Przemyśl dobrze + sugeruję się przejechać. Type R i Focus RS to raczej fury bezkompromisowe. Do jazdy na codzień pewnie się nadają ale są raczej mało wygodne (w (pipi) twarde zawieszenie i np bagażnik w RSie to ctcp 280 litrów - dlatego że ma napęd na dwie osie) Pamiętaj też o spalaniu - chyba że to akurat masz gdzieś. Type-R i RS to tak lekko 15-16 litrów. Problemy ze skrzynią miały wersję przed liftowe - teraz już jest temat oganięty ztcw. Jedno jest pewne - co byś nie kopił powyżej 300 kucy źle nie będzie Miej tylko świadomość że apetyt rośnie w miarę jedzenia XD A no i pisałem już to 100 x ale cupra i golf R się pięknie poddają modyfikacjom. RS'a np żeby zrobić na 400 kucy to już w chuk zabawy + zazwyczaj nie trzymają koni w serii - moment za to albo jest ok albo bonus. No ale to ford. 33 minuty temu, balon napisał: Tak jak mozi pisał. Zależnie od budżetu ja tez bym brał RS3, Golf R, Fokusa RS i TypaeRa (tutaj zdecydowanie największe wnętrze i bagażnik). RS3 za to ma fajną wersję sportback która daje taką namiastkę combi i wogole ten silnik R5 2.5 litra to jest cudo techniki. Zeby tylko nie kosztował prawie 3 paczki. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) No ja powoli chyba dojrzewam pod coś AMG/R/RS itp. sres. Nie stukam już tyle km co kiedyś. Praca głównie stacjonarna bez delegacji czy jakiś dziwnych tripów zagranicznych. Obecnie 220km w tsi daje radę (ok 6,5 do setki) ale chyba już jestem powoli gotowy na kolejną stację. Mam jeszcze ponad 2 lata do końca obecnego leasingu na rozkminę. @areka dawaj znać na bieżąco co tam testujesz, oglądasz, rozważasz. Może być ciekawy wątek. Edytowane 10 Marca 2019 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) Ja bym nie kupował w tej chwili niczego nowego w tej klasie od VAG, bo w tym roku wychodzą nowe modele Golfa, Leona i reszty. Chyba, że używane, np. S3. Osobiście brałbym coś dobrego do normalnej jazdy, w miarę komfortowego. Marzeniem był zawsze Golf GTI, niestety jego ceny zawsze trochę słabo wypadały. Może nowa A klasa 250? Edytowane 10 Marca 2019 przez Mustang Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 54 minuty temu, Mustang napisał: Marzeniem był zawsze Golf GTI, niestety jego ceny zawsze trochę słabo wypadały. Hmm w 7 generacji nie było z tym tak źle. Doposażony i bardzo dobrze wykonany GTI to ok 120 tys zł. Ponadto biorąc mega potencjał i łatwość w kręceniu silników tsi to za relatywnie niewielką dopłatę można było mieć te 270-300KM. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 505 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 (edytowane) A ja idę obejrzeć dzisiaj Hondę Jazz, za 70tys. można mieć z bardzo bogatym wyposażeniem i w automacie. Cena duża w sumie, ale jestem ciekaw też tego samochodu. Edytowane 11 Marca 2019 przez Shago Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Ja za to byłem oglądać Hyundaia Elantrę 2019 po lifcie. ceny zaczynają się od 65tyś brutto za wersję classic plus ( która ma w sumie wszystko co niezbędne), 1000zł doplata za pakiet zimowy ( grzanie kuciapy na przednich fotelach + kierownica) i miłym zaskoczeniem jest dopłata 4tysięcy za automat DSG (połowa tego co konkurenci). Taki trochę Leon, trochę Lexus i trochę z dałna ma, ale za te pieniądze to chyba dosyć dobra oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Bardzo fajne wnętrze, tylko ta kierownica przekombinowana. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Ja chciałem elantre kupić ale już nie sprzedawali starej z powodu lifta w tym roku a czekać 3-4 miesiące nie mogłem. No ale fajny samochodzik. I ceny widzę naprawdę zacne Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 42 minuty temu, Pajda napisał: Ja za to byłem oglądać Hyundaia Elantrę 2019 po lifcie. ceny zaczynają się od 65tyś brutto za wersję classic plus ( która ma w sumie wszystko co niezbędne), 1000zł doplata za pakiet zimowy ( grzanie kuciapy na przednich fotelach + kierownica) i miłym zaskoczeniem jest dopłata 4tysięcy za automat DSG (połowa tego co konkurenci). Taki trochę Leon, trochę Lexus i trochę z dałna ma, ale za te pieniądze to chyba dosyć dobra oferta. Chyba jednak lepiej i30 fastback. Niestety obecna generacja elantry (nawet ta po lifcie) to w porównaniu z poprzednią nie łapie tak za serducho. Pozatym bieda silnik (128 koni bodajże i moment 155), który ani specjalnie nie jedzie ani niskiego spalania nie ma. I pamiętaj, że jeszcze za lakier dopłata. Ale generalnie Hyundai ma fajne promocje i finansowanie więc jeżeli się Tobie podoba to bierz. Kierownica też mi sie nie podoba co dziwne w elektrycznym IONiQ jest taka sama jednak jej odbiór w dotyku znacznie przyjemniejszy choć Pani w salonie zarzekała sie, że to ten sam materiał. No niestety Classic Plus panie to bieda (15 stalowe koła w 2019 roku? Serio?) https://www.hyundai.pl/fileadmin/user_upload/cenniki/Cennik_Elantra_PY2019.pdf Dopłaciłbym te 10 tys do i30Fastback bo niedość, że nowsze auto to ładniej się prezentuje i lepszy silnik https://www.hyundai.pl/fileadmin/user_upload/cenniki/Cennik_i30_Fastback_PY2019.pdf a i automat nowszej konstrukcji. Do tego zniżki, promocje itp i wyjdzie, że za 80-82 tys masz wersje Comfort. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 505 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 (edytowane) @Mani a co sądzisz o Hondzie Jazz? Tak z ciekawości pytam, bo widzę, że znasz się na autach Edytowane 11 Marca 2019 przez Shago Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 (edytowane) Ja się nie znam ale tylko napiszę ze nowa jesty piękna, i sam chętnie bym taką brał. Zgrabna, w sam raz do miasta. A pamiętam ze na rynku uzywanych Jazzy zawsze uchodziły za hondowe corolle, niezniszczalne, rzadkie, dobrze wycenione. Edytowane 11 Marca 2019 przez milan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 505 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Dam znać jak wrażenia z oglądania tego modelu, na jazdę umówię się w przyszłym tygodniu jeżeli mi się spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 12 minut temu, Shago napisał: @Mani a co sądzisz o Hondzie Jazz? Tak z ciekawości pytam, bo widzę, że znasz się na autach Nieznam się jako tako. Moim hobby jest jeżdzenie po salonach, oglądanie samochodów, jazdy próbne , oglądanie testów na YT itp Honda Jazz? Niejeździłem tą nową ale na necie chwalą. Ładnie się prezentuje, ma duży bagażnik i tak jakoś chyba jest z głową zaprojektowana. Nie daje rady oglądać frajerów z Auto świat, Łysego grubego sapiącego Pertyna czy Mareczka. Ostatnio Zachar też mnie męczy. Dlatego testy ogladam zazwyczaj carwow, carbuyer, cartell gdzie same konkrety są podane i na ich podstawie wyrabiam sobie opinie. Ewentualnie ten chłopaczek jeszcze mi podchodzi https://www.youtube.com/watch?v=OvSpCOaucrc Jeżeli masz salon Hondy pod nosem to się przejdź, odhacz jazde próbną bo jeżeli Baleno się Tobie podoba to w Jazz się zakochasz pod warunkiem, że kupujesz auto głową i stosunek praktycznośc/cena stoi u Ciebie bardzo wysoko o ile nie na 1 miejscu. Tylko odradzam CVT. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi