second 3 696 Opublikowano 26 lipca 2019 Opublikowano 26 lipca 2019 Gratulacje, bardzo ładnie się prezentuje. Swoją drogą niesamowite, że mamy teraz w małych, miejskich samochodach takie udogodnienia, jakie jeszcze 10 lat temu można było znaleźć tylko w klasie wyższej premium. Jaki silnik, moc i spalanie po tych 100 km? I przypomnij ile dałeś, bo po wyposażeniu patrząc i automacie, to chyba jakaś topowa wersja? Cytuj
Shago 3 569 Opublikowano 26 lipca 2019 Opublikowano 26 lipca 2019 Silnik 1.0 100 koni automat. Spalanie po 120 km (miasto, drogi lokalne i eksresowa) komputer pokazuje 7.1l. Wziąłem wersję Titanium, którą mega doposazylem. Wyszło finalnie mnóstwo kasy jak na ten segment, bo 81 tys, w tym 7 lat gwarancji. Okaże się po czasie, czy było warto Cytuj
Mani 686 Opublikowano 26 lipca 2019 Opublikowano 26 lipca 2019 No ja zaczynam żałować że do mojego dzika nie dokupiłem czujników martwego pola oraz adapcyjnego tempomatu ale wtedy bym ostro przekroczył zakładana w głowie sumkę a Ford zaczął się bawić w pakiety więc miałbym dużo niepotrzebnych pierdół. zazdroszczę tego odpalania auta przez apke. Też mam ford passa i myślałem że będę mieć ową funkcje o czym zapewniał sprzedawca a się okazało że tylko automaty to mają. Generalnie ja podczas jazdy próbnej jak i składania zamówienia wiedziałem więcej o moim aucie niż sprzedawca co mnie zniesmaczyło. Tak samo hotspot w aucie. Fajna rzecz blablabla ale działa tylko z Plusem a ja mam Play. Największy problem był z wybraniem koloru bo miałem 3 i nie potrafiłem się określić.No nic kolego cieszę się Twoim szczęściem i życzę szerokości. Trochę autko kosztowało ale o tym się zapomina w momencie uruchamiania autka. Zainstaluj sobie androidauto na telefon bo działa lepiej od Synca a i mapa Waze lepsza. Może jakiś zlot moto forumka? Cytuj
Mustang 1 747 Opublikowano 26 lipca 2019 Opublikowano 26 lipca 2019 Gratki i szerokiej drogi. @up Z tym adaptacyjnym tempomatem jest jeden problem. Zwykle kosztuje tyle samo w obu przypadkach, podczas gdy zależnie od połączenia z manualem lub automatem oferuje różne funkcjonalności. Z automatem to mega przydatna rzecz w zasadzie w każdych warunkach, z manualem skorzysta się tylko przy stabilnej prędkości w trasie, przy średnim natężeniu ruchu (przy małym natężeniu nic nie wnosi ponad zwykły tempomat, przy dużym trzeba uważać na obroty). Cytuj
Shago 3 569 Opublikowano 26 lipca 2019 Opublikowano 26 lipca 2019 7 godzin temu, Mani napisał: Może jakiś zlot moto forumka? A ja bym się chętnie wybrał na taki zlot Cytuj
Mani 686 Opublikowano 26 lipca 2019 Opublikowano 26 lipca 2019 A ja bym się chętnie wybrał na taki zlot Wkoncu masz czym.@Balon też by kijanką mógł przyjechać. Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 26 lipca 2019 Opublikowano 26 lipca 2019 Jestem ciekaw czy ktos by przyjechal mercedesem 1 Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 27 lipca 2019 Opublikowano 27 lipca 2019 (edytowane) Pierwszy ogólnopolski zlot właścicieli nowych samochodów na forum psx extreme. Edytowane 27 lipca 2019 przez Dud.ek 1 Cytuj
Bielik 734 Opublikowano 28 lipca 2019 Opublikowano 28 lipca 2019 E e e, nowego mercedesa w takim razie się nie spodziewajcie Cytuj
Mani 686 Opublikowano 28 lipca 2019 Opublikowano 28 lipca 2019 Dla Kabiego można wyjątek zrobić co nie? Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Opublikowano 9 sierpnia 2019 (edytowane) No dobra na placu boju pozostaje: Hyundai Elantra : zalety to przestronność, małe spalanie, dosyć dobre wykonanie ( zwlaszcza na tle Skody) / wady: wolnossący silnik z pośrednim wtryskiem, automat hydrokinetyczny Seat Leon ( kombi): zalety to silnik, przestronnosc, fajnie wygladające kombi / wady: to w sumie nie wada, ale na jesien bedzie pokazany nowy model Skoda Scala już raczej odpada: zalety to w koncu fajnie wyglądająca skoda/ wady: cena, w srodku ciasna, maly bagaznik jak na kombi, wnetrze smutne jak piz.da zakonnicy, trzeszczacy tunel srodkowy Z grona wyeliminowano Fiat Tipo Ford Focus Hyundai i30 Jakieś inne propozycje w tej cenie? Edytowane 9 sierpnia 2019 przez Pajda Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Opublikowano 9 sierpnia 2019 A dlaczego Focus odpadł? A Kia Ceed Cię nie interesuje? Cytuj
adasiulko 201 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Opublikowano 9 sierpnia 2019 10 minut temu, Pajda napisał: No dobra na placu boju pozostaje: Hyundai Elantra : zalety to przestronność, małe spalanie, dosyć dobre wykonanie ( zwlaszcza na tle Skody) / wady: wolnossący silnik z pośrednim wtryskiem, automat hydrokinetyczny Seat Leon ( kombi): zalety to silnik, przestronnosc, fajnie wygladające kombi / wady: to w sumie nie wada, ale na jesien bedzie pokazany nowy model Skoda Scala już raczej odpada: zalety to w koncu fajnie wyglądająca skoda/ wady: cena, w srodku ciasna, maly bagaznik jak na kombi, wnetrze smutne jak piz.da zakonnicy, trzeszczacy tunel srodkowy Z grona wyeliminowano Fiat Tipo Ford Focus Hyundai i30 Jakieś inne propozycje w tej cenie? Ford Focus i Hyundai i30 to jedne z lepszych aut w swojej klasie. Chyba, że nie odpowiadają wizualnie to ok rozumiem. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Focus z podobnym wposazeniem jak elantra to doplata okolo 10 tysiecy, do tego MK4 jakoś średnio mi się podoba. I30 nowe w ogóle mi się nie podoba ( masakryczny krok w tył względem poprzedników) do tego jest ciasny względem elantry wewnątrz. Nowy Ceed fajowy, chociaż pewnie gabaryty ma i30, ale w cenie Elantry są tylko silniki MPI 1.4 100KM, a za 1.4 Turbo trzeba z tego co widzę wysypać ponad 80tysięcy. Cytuj
Mustang 1 747 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Opel Astra? W Scali możesz zamówić beżowe wnętrze albo poczekać na wersję Monte Carlo. Ja pewnie bym brał Focusa albo poczekał na nowości od VAG. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Opublikowano 9 sierpnia 2019 https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-limited-tce140-ID6C5wWB.html#fc3e708d46 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Ależ one mają obrzydliwy kokpit. A szkoda, bo kierownica i zegary przyjemne, reszta wnętrza w sumie też. Cytuj
Mustang 1 747 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Jak dla mnie w porządku, do tego lifting za pasem. Jeśli pójdą drogą nowego Clio, rezutlat powinien być niezły. Cytuj
Mani 686 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Opublikowano 9 sierpnia 2019 (edytowane) W grę wchodzi auto nowe? Pytam bo ostatnio ziomek wystawił Astrę na OtoMoto od 1 właściciela. https://www.otomoto.pl/oferta/opel-astra-1-4-t-elite-krajowa-przebieg-tylko-34-tys-dealer-kia-etrans-ID6CkzaY.html Edytowane 9 sierpnia 2019 przez Mani Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 10 sierpnia 2019 Opublikowano 10 sierpnia 2019 (edytowane) Tylko w grę wchodzi jedynie sedan/liftback lub kombi. Raczej musi być nowy ponieważ chcę wziąć auto w leasing. Jeżdziłem wczoraj jeszcze raz i30 i kurczę jednak Cee`d wygląda dużo ciekawiej do tego w tej wersji wyposażenia zbliżył się cenowo do elantry https://www.otomoto.pl/oferta/kia-ceed-1-4-100km-dostepny-w-wielu-innych-kolorach-ID6BuMBC.html#8cccc5ecf6 vs https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-elantra-model-2019-wersja-comfort-ID6C1omM.html#6449469773 ( z tym, że w niżej cenie) Tylko ten silnik 1.4 100KM, jednak trochę czuć niedomagania i wnętrze jeśli chodzi o gabaryty to to samo co i30. Jakby nie mogli zrobic elantry w kombi z turbiną Edytowane 10 sierpnia 2019 przez Pajda Cytuj
Mani 686 Opublikowano 10 sierpnia 2019 Opublikowano 10 sierpnia 2019 Tylko w grę wchodzi jedynie sedan/liftback lub kombi. Raczej musi być nowy ponieważ chcę wziąć auto w leasing. Jeżdziłem wczoraj jeszcze raz i30 i kurczę jednak Cee`d wygląda dużo ciekawiej do tego w tej wersji wyposażenia zbliżył się cenowo do elantryhttps://www.otomoto.pl/oferta/kia-ceed-1-4-100km-dostepny-w-wielu-innych-kolorach-ID6BuMBC.html#8cccc5ecf6 vshttps://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-elantra-model-2019-wersja-comfort-ID6C1omM.html#6449469773 ( z tym, że w niżej cenie) Tylko ten silnik 1.4 100KM, jednak trochę czuć niedomagania i wnętrze jeśli chodzi o gabaryty to to samo co i30. Jakby nie mogli zrobic elantry w kombi z turbiną 1.4 wolnegossaka już nie zamówisz. Tylko to co obecnie jest w produkcji. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 10 sierpnia 2019 Opublikowano 10 sierpnia 2019 I tak mnie interesuje tylko oferta na stocku, bo jak w koncu się zdecyduję to chcę jak najszybciej odebrać auto. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 10 sierpnia 2019 Opublikowano 10 sierpnia 2019 Ta Elantra prezentuje się naprawdę dobrze, szczególnie taka biała. Ciekaw jestem jak z przestrzenią w środku. W i30 ostatnio siedziałem, bo kumpel miał zastępczy i było spoko, wygodnie mi było za kierownicą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi