Skocz do zawartości

Pomoc przy kupnie auta

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ostatnio szedłem z kumplem na parkingu przed Lidlem i był zaskoczony CO TO ZA KLAWIATURA NA SŁUPKU W TYM MONDEO

też byłem zaskoczony, bo pierwszy raz ją widziałem, ale mogłem błysnąć wiedzą

Opublikowano
4 minuty temu, Wooyek napisał:

Co jest w tym pakiecie Business, bo teraz nie ma takiego w konfiguratorze. Chyba że jest pod inną nazwą. 

Pakiet Business dla wersji ST-Line

• system nawigacji satelitarnej z Ford SYNC 3

• FordPass Connect z modemem GSM

• kolorowy wyświetlacz na tablicy zegarów 4.2"

• lusterka boczne składane elektrycznie z lampkami oświetlającymi podłoże

• przednie i tylne czujniki parkowania

• koło zapasowe dojazdowe

Opublikowano (edytowane)

Hmm, to już w okolicach 95k złotych się zakręciło?

Nowy focus to jedyny hatchback jaki biorę pod uwagę, mimo że z zewnętrz to jednak wolałem poprzednia generację

Edytowane przez Pajda
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Pajda napisał:

Hmm, to już w okolicach 95k złotych się zakręciło?

Nowy focus to jedyny hatchback jaki biorę pod uwagę, mimo że z zewnętrz to jednak wolałem poprzednia generację

Ale na Boga nie bierz 1.0 z tą ciu.latą manualną skrzynią biegów.

Ostatecznie stanęło na 93k a bez rabatów 108k. Drogi ten ford ale rogal na twarzy podczas prowadzenia mam już od 8 miesięcy.

Edytowane przez Mani
Opublikowano

Trochę beka z tej wersji ST diesel. Prawie 100 koni mniej niż benzynowe ST i 8 więcej niż 1.5 182 ze "zwykłych" wersji. Ale takie podejście sprawdziło się już wcześniej w Octavii RS, a emisja co2 na wielu rynkach jest kluczowa. 

Opublikowano

Nie jest to takie do końca bez sensu bo ten silnik ma 400 nm. Dalej to diesel ale jedzie to pewnie w miare fajnie + nie żłopie tak jak 2.3 beznyna.

Opublikowano

Przez weekend zrobiłem pierwszą trasę nowym samochodem. Pękło 1200km, Warszawa-Szczecin-Warszawa. 4 osoby w aucie, załadowany bagażnik do pełna, nie licząc 50km po Szczecinie to praktycznie non-stop 120-140 na zegarze i finalne spalanie na trasie  wyszło 7.1l. 

Ogolnie jechało się cudnie, automat+adaptacyjny tempomat to złoto, bez tego auta już nie kupię. Potwierdzila sie cisza w środku, przy 140 na godzinę obroty trochę ponad 3000, a silnik troszkę słyszalny, można zupełnie komfortowo rozmawiać. Jestem zachwycony. A za 2 tygodnie Warszawa-Zakopane. Na samą myśl o serpentynach na tej trasie i jeździe tym autem po nich robi się milutko :fsg:

• Plusik 1
Opublikowano
15 godzin temu, Shago napisał:

Przez weekend zrobiłem pierwszą trasę nowym samochodem. Pękło 1200km, Warszawa-Szczecin-Warszawa. 4 osoby w aucie, załadowany bagażnik do pełna, nie licząc 50km po Szczecinie to praktycznie non-stop 120-140 na zegarze i finalne spalanie na trasie  wyszło 7.1l. 

Ogolnie jechało się cudnie, automat+adaptacyjny tempomat to złoto, bez tego auta już nie kupię. Potwierdzila sie cisza w środku, przy 140 na godzinę obroty trochę ponad 3000, a silnik troszkę słyszalny, można zupełnie komfortowo rozmawiać. Jestem zachwycony. A za 2 tygodnie Warszawa-Zakopane. Na samą myśl o serpentynach na tej trasie i jeździe tym autem po nich robi się milutko :fsg:

@Shago kupiłeś fiestę tak ?

Opublikowano
W dniu 27.08.2019 o 07:46, Shago napisał:

Duzo to 7,1 ja w ceed gdzie po mieście potrafie i 9,6 l mieć na trasie olsztyn warszawa 6,3 l a i często jadę troszkę szybciej xD. Chyba to obładowanie samochodu albo automat miał wpływ. 

Opublikowano

W kolejnym aucie za pare lat ten aktywny tempomat plus DSG mocno kuszą. O ile w trasie zwykle się wajchę ustawia na najwyzszym biegu i jest spokoj, to korki w miescie czy zonglerka biegami spod kazdych swiatel juz troche irytuje.

Ostatnio mialem srednie spalanie 5.3l na trasie z Krakowa do Jastrzebiej przy calonocnej jeździe pustymi krajowkami plus spory kawalek A1, także nawet jak automat troche to podbije to bedzie spoko.