second 3 707 Opublikowano 3 września 2019 Opublikowano 3 września 2019 Widziałem dzisiaj na żywo i niebieska i białą. Obie ładne, ale jednak biała wyglądała lepiej. Minus, że trzeba częściej myć. No i muszę przyznać, że niebrzydki samochód, ogólnie wygląda lepiej niż na zdjęciach. 1 Cytuj
Mani 696 Opublikowano 3 września 2019 Opublikowano 3 września 2019 (edytowane) @Pajda tego sprawdzałeś czy mają? https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-elantra-style-dostepny-w-keller-gliwice-ID6CrLug.html w Zabrzu mają Comfort w kolorze Iron Gray. Edytowane 3 września 2019 przez Mani Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 3 września 2019 Opublikowano 3 września 2019 Tylko to jest wersja style, która ma tylko bezużyteczne dodatki względem Comfort. A comfort mam za 70tys brutto, za 80 to już bym wolał dołożyć do kia cee'd ;< Iron Gray jest na miejscu u mnie w mieście, właśnie się na niego gapie i staram określić czy może być zamiast białego Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 3 września 2019 Opublikowano 3 września 2019 3 godziny temu, Pajda napisał: Tylko to jest wersja style, która ma tylko bezużyteczne dodatki względem Comfort. A comfort mam za 70tys brutto, za 80 to już bym wolał dołożyć do kia cee'd ;< Iron Gray jest na miejscu u mnie w mieście, właśnie się na niego gapie i staram określić czy może być zamiast białego A kupić i folie założyć ? Ale to nie wiem czy nie za drogi wyjdzie Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 4 września 2019 Opublikowano 4 września 2019 Folie to wydatek rzędu 5k w górę, wiec.. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 4 września 2019 Opublikowano 4 września 2019 Uff znalazłem sztukę, która już jest clona w porcie. A salon sam w sobie jest z krakowa. A więc będzie biała elantra i w tej cenie dostanę jeszcze winterpack ( grzanie kuciapy na przednich fotelach i grzanie kierownicy) i 17 calowe felgi, zamiast tych oblesnych 16tek Teraz musze tylko odzyskac zaliczkę z lokalnego salonu Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 4 września 2019 Opublikowano 4 września 2019 @Banny Przykład auta w wersji USA Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 4 września 2019 Opublikowano 4 września 2019 Obejrzę do kawy ; ) Trafiłem na forum Infiniti PL i moze tam będzie jakiś rodzynek. Ostatnio oglądałem też pierwszy egzemplarz na żywo, u handlarza - fajna fura, nie powiem. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 6 września 2019 Opublikowano 6 września 2019 (edytowane) Uff nie relacjonowałem na żywo, ale po dzwonieniu po salonach we wszystkich dużych miastach, dzisiaj podpisałem umowę na Elantrę, która będzie 15go w salonie. Masakra, jednak uparłem się na ten kolor i wyposażenie, przy okazji jakieś w miarę fajne felgi dostałem w gratisie ( jak na zdjęciu na dole) Ogólnie oprócz stalowego koloru, reszta wygląda słabo. W sensie mega słabe te odcienie, na żywo niebieska (perła) niekiedy wyglądała fajnie, ale przy pochmurnym dniu robił się odcień ciemnego granatu jak choćby w Golfie 3. Edytowane 6 września 2019 przez Pajda 2 2 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 23 września 2019 Opublikowano 23 września 2019 Ładne autko. Ile wyszło $$$ za to? Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 23 września 2019 Opublikowano 23 września 2019 71 tys brutto. Auto już w salonie, jadę 1 października odebrać. Cytuj
WisnieR 2 774 Opublikowano 24 września 2019 Opublikowano 24 września 2019 To faktycznie tanio. Jak chciałem salonowe auto to uparłem się na Leona, który wyszedł mnie 78 brutto ale w wersji Excellence - taki prawie top. Gdy pojechałem do salonu oferta była już nieaktualna i nagle chcieli 85. Za Leona. I tak kupiłem używane Mondeo ale następny samochód już tylko z salonu choćby miała to być Fiesta czy Fabia. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 24 września 2019 Opublikowano 24 września 2019 9 godzin temu, Pajda napisał: 71 tys brutto. Auto już w salonie, jadę 1 października odebrać. Dlaczego kupiłem 6 letnią mazdę za 60 k? 11 bym dołożył... A poczekam do następnego roku, odłożę do skarbonki... Cytuj
Mani 696 Opublikowano 24 września 2019 Opublikowano 24 września 2019 Dlaczego kupiłem 6 letnią mazdę za 60 k? 11 bym dołożył... A poczekam do następnego roku, odłożę do skarbonki... Mazda jest większym samochodem. A z pewnością i również lepiej wykończonym w środku jeżeli chodzi o jakość i spasowanie. No i daje więcej radości z jazdy niż Ela. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 24 września 2019 Opublikowano 24 września 2019 Tylko felgi kur.wa mam za duże i opony za cienkie. Każdy wybój czuję i mnie drażni. Zawieszenie nowe praktycznie. Ostatnio dużo jeździłem Renault i jak Magdą w dziurę wjeżdżam to mi się zdaje, że zaraz się rozsypie. Ych. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 24 września 2019 Opublikowano 24 września 2019 Ktoś ci jej szukał za granicą, czy to polski egzemplarz? Dużo fajnych aut paroletnich można kupić za 50-60k tak jak właśnie Mazda 6, ale można się solidnie wje.bać. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 24 września 2019 Opublikowano 24 września 2019 No dokładnie wujaszek, mazda to klasa wyżej i do tego jest większa. Myślę,że odpowiednikiem byłaby np Kia Optima. Aczkolwiek ja szukałem nowego dupowozu,a do zabawy będzie coś innego. Katalogowo moja elantra , wyszła chyba za 84 tysiące W pierwszej wersji chciałem kupić wyprzedaz rocznika, ale spóźniłem się ....na szczęście bo względem nówki z tego roku taniej było tylko o 2 tysiące. Łącznie zaangażowałem 6 salonów w Polsce i się licytowały w dół. Na koniec już nie mieli jak zjeżdżac z cena to zaczęło się doposażanie i gadżety. Cytuj
Mustang 1 776 Opublikowano 24 września 2019 Opublikowano 24 września 2019 2 godziny temu, Jotrazydwa napisał: Tylko felgi kur.wa mam za duże i opony za cienkie. Każdy wybój czuję i mnie drażni. Zawieszenie nowe praktycznie. Ostatnio dużo jeździłem Renault i jak Magdą w dziurę wjeżdżam to mi się zdaje, że zaraz się rozsypie. Ych. To sprzedaj te felgi i kup 16 albo 17 zgodne ze specyfikacją. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 24 września 2019 Opublikowano 24 września 2019 20 godzin temu, Pajda napisał: 71 tys brutto. Auto już w salonie, jadę 1 października odebrać. Jaki silnik? Cytuj
Mani 696 Opublikowano 24 września 2019 Opublikowano 24 września 2019 Jak to jaki? Jest tylko jeden.Wolnossący 1.6 128 koni. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 24 września 2019 Opublikowano 24 września 2019 (edytowane) W USA do wyboru jest od 1.6 do 2.0 wolnossące oraz 1.6 i 2.0 turbo. No nic, później i tak druga połówka dostanie to auto. Póki co to mam czym innym szaleć, jazda Suzuki nauczyła mnie poruszania się zgodnie z kodeksem Edytowane 24 września 2019 przez Pajda Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 26 września 2019 Opublikowano 26 września 2019 (edytowane) Ktoś bardziej kumaty ode mnie: - auto z 2007 r. w zasadzie nie ma bolączek oprócz tego: Mniej więcej to jest obszar, gdzie miernik pokazuje 500-1500 mikronów. Czyli szpachelka. Zrobione to było w Holandii, ma minimum 5 lat. Nie widać, by coś się z tym działo. Nie dojdę niestety do tego, czy to była obcierka parkingowa czy co. Poza tym nic się tam nie pojawia, reszta lakier oryginalny. Auto od forumowicza, całkiem zadbane i używane z głową. Czy to dyskwalifikuje samochód? Dodam tylko, że strasznie trudno kupić tą furę, każda ma jakąś bolączkę a jedyny egzemplarz, który miał cały og lakier to miał czystą książkę serwisowa, brak papierów innych w tym od gazu, nie robił facet przeglądów gazowych lub zgrywał głupka, a licznik na 100% kręcony był. Edytowane 26 września 2019 przez Banny Cytuj
mozi 1 987 Opublikowano 26 września 2019 Opublikowano 26 września 2019 A sprzedający co mówi? Bo szpachla w 2019 to tak trochę nieteges Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 26 września 2019 Opublikowano 26 września 2019 Przecież to japończyk z plastikowymi osłonami nadkoli, gdzie zbiera się woda,każdego to czeka:) U mnie w Suzuki też do roboty są. Może to też być ocierka o np. betonowy słup w podziemnym parkingu Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 26 września 2019 Opublikowano 26 września 2019 (edytowane) 39 minut temu, mozi napisał: A sprzedający co mówi? Bo szpachla w 2019 to tak trochę nieteges to było robione u Holendra (1 wlasciciela) w latach 2007-2014 (i w 2014 auto do PL pojechało już z tym) Teraźniejszy własciciel od razu mi o tym pisał, że "miernik już wtedy mi to pokazał" , więc nie ukrywał tego. 16 minut temu, Pajda napisał: Przecież to japończyk z plastikowymi osłonami nadkoli, gdzie zbiera się woda,każdego to czeka:) U mnie w Suzuki też do roboty są. Może to też być ocierka o np. betonowy słup w podziemnym parkingu Czyli co, normalna sprawa? : ) Edytowane 26 września 2019 przez Banny Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi