Opublikowano 21 lutego 20214 l 48 minut temu, Grabek napisał: Wiem, dlatego troche mi serduszko peklo jak powiedzial ze jednak nie sprzedaje ;( Taka kozak gurwa audica..... Szkoda
Opublikowano 21 lutego 20214 l 5 hours ago, adi said: Alfa 159 sportwagon z pancernym jtd 1.9 pod maską.No chyba,że potzrebujesz naprawdę dużo miejsca to nie bardzo Jak kupowałem a4 to dużo myślałem o tym aucie, bo wygląd zewnętrzny i środek to jest bajka. Do dzisiaj robi mega wrażenie. Szczególnie wersja po FL. No i 1.9 JTD to takie 1.9 TDI tylko nowszych czasów. Jednak ma beznadziejne silniki benzynowe ( te o mniejszej pojemności) oraz 2.4 JTD to kaszalot. A jeśli chodzi o znalezienie zadbanej sztuki to....
Opublikowano 21 lutego 20214 l No wlasnie najgorsza ta niepewnosc czy samochod to nie jakis ulep z dwoch egzemplarzy czy cos xd bo ksiazke serwisowa i faktury za wymiany/naprawy to ma kazde ogloszenie
Opublikowano 21 lutego 20214 l Proponuję Lagunę 3, niedocenianą przez złą reputację dwójki. Raczej nie szukałbym niemieckiego premium przez ryzyko miny, chyba, że bardzo chcesz płacić za znaczek.
Opublikowano 21 lutego 20214 l Mondeo MK4 2.0TDCI. Nie musisz szukać "zadbanych" sztuk, bo to auta i jednostki pancerne, a i wyposażenie można dostsc dobre jak znajdziesz np. Titanium X - BT, navi czy grzana tylna kanapa chociażby. Miejsca sporo, prowadzi się przyjemnie. Oryginalne części kosztują grosze. Bardzo łatwo też znaleźć samochód z Polski z pełną historią, bo były dużo tańsze od konkurencji, więc często trafiały jako samochody służbowe managerów średniego szczebla. Lub jak wyżej. Laguna 3.
Opublikowano 22 lutego 20214 l Jeśli chodzi o Alfe 159 to moge polecić poszukiwanie jej w naszych okolicach tj. Bielsko-Biała - Tychy. W obu tych miastach i okolicach są fabryki fiata i swego czasu kierownictwo miało budżet na samochód służbowy i w większości były to właśnie Alfy 159. Na pewno sporo tych samochodów zostało w rodzinie i ktoś odsprzedaje w dobrym stanie. Natomiast kierownictwo niższego szczebla z mniejszym budżetem musiało sie zadowolić Fiatem Cromą który sie słabo sprzedawał ale był równie wdzięcznym samochodem. Edytowane 22 lutego 20214 l przez Dud.ek
Opublikowano 22 lutego 20214 l No ta alfa piekna, ale wyglada na mala dosc dla kogos kto ma prawie 190cm wzrostu ;( mondeło ciekawa opcja, obadam. Z benzyniakow cos warte rozwazenia? Bo nie ukrywam ze wolalbym benzyne zamiast diesla
Opublikowano 22 lutego 20214 l Kup sobie Krystian jakieś mondeo, focusa albo octavię, pełno tego lata (w kombi też) więc na pewno coś znajdziesz. Mondeo i octavia nawet nie muszą być kombi bo heczbek (czy tam liftback) mają tak duże bagażniki, że można tam w karty grać. Miałem mondeo mk3, teraz mam focusa mk2 (1.6 duratec), oba w benzynie i mogę polecić. Z napraw od dwóch lat przy foce nic nie robiłem, ale też kupiłem od pierwszego właściciela. A części eksploatacyjne zrobisz za grosze Z takim budżetem mondeo mk4 bez problemu znajdziesz.
Opublikowano 22 lutego 20214 l Też uważam, że Focus, szczególnie ze sprawdzoną benzyną 1.6 jest dobrym wyborem. Do tego masz szansę znaleźć coś krajowego z rozsądnym przebiegiem. Grupa VAG ok, tylko nie ryzykowałbym silników tsi w samochodach z tego przedziału cenowego.
Opublikowano 22 lutego 20214 l No i taki Focus MK3 wygląda dość świeżo jeszcze. A4 B7 wygląda, moim zdaniem, strasznie przestarzale już. No i jest brzydka, ale to już kto co woli.
Opublikowano 22 lutego 20214 l Jeśli porównywać A4 B7 z Focusem MK3 można zwrócić jeszcze uwagę na poziom bezpieczeństwa. Nawet łaskawie biorąc pod uwagę ostateczne i najświeższe wcielenie A4 B7 jakim był Seat Exeo, mamy 4 gwiazdki Euro NCAP anno 2010 vs 5 gwiazdek 2012 dla Forda (masa jest taka sama BTW).
Opublikowano 22 lutego 20214 l Tylko, że w tym budżecie ciężko będzie znaleźć MK3, chyba, że Grabkowi nie zależy i weźmie pierwszy-lepszy sprowadzany egzemplarz w komisie. I akurat tych modeli w kombi wcale tak dużo nie ma. To już mondeo MK4 prędzej znajdzie.
Opublikowano 22 lutego 20214 l Dlatego w sumie na początku pomyślałem o MK2 po lifcie. Tak naprawdę to i tak zależy teraz bardziej od konkretnych egzemplarzy, czy coś fajnego akurat jest w okolicy.
Opublikowano 22 lutego 20214 l A jeszcze pytanie czy uslugi typu motocotroler/autotesto sa cos warte wg was? Bo na jezdzenie po Polszy nie mam za bardzo czasu ani wiedzy i chetnie bym wyslal jakiegos „fachowca” co by sprawdzil na miejscu.
Opublikowano 22 lutego 20214 l Używki to kupuj wyłącznie w jakimś dasweltauto czy innym komisie dealera. Przynajmniej masz pewność, że gdyby coś z autem było później nie tak to Ci sprzedawca nie wyparuje.Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 22 lutego 20214 l Trzeba uważać na zakup auta uzywanego w salonie, bo spotkałem się ze sytuacja, ze uzywki staly na placu salonu, typ mial biurko w salonie, a to był mirek handlarz i tylko kilka aut mial zostawionych w rozliczeniu i dzierzawil miejsce ;/ Ja juz wiem, ze nigdy nie kupię auta sciaganego z zachodu - jak uzywka to krajowa, a jak rozbite to z usa. Edytowane 22 lutego 20214 l przez Pajda
Opublikowano 22 lutego 20214 l Godzinę temu, Pajda napisał: Trzeba uważać na zakup auta uzywanego w salonie, bo spotkałem się ze sytuacja, ze uzywki staly na placu salonu, typ mial biurko w salonie, a to był mirek handlarz i tylko kilka aut mial zostawionych w rozliczeniu i dzierzawil miejsce ;/ Ja juz wiem, ze nigdy nie kupię auta sciaganego z zachodu - jak uzywka to krajowa, a jak rozbite to z usa. A jak się natniesz na używkę z kraju, to się przerzucisz na salonowe, ew. tylko rozbite z usa?
Opublikowano 22 lutego 20214 l Ja polecam również aukcje samochodów po leasingowych. Często są to golasy, ale za to masz wszystko od a do z udokumentowane.
Opublikowano 22 lutego 20214 l No wlasnie i wez tu w tym antyludzkim panstwie uzywke kup z gierkami nie ma takich problemow
Opublikowano 22 lutego 20214 l Zamiast się cieszyć, że się zmienia auto to trzeba się oglądać na wszystkie strony czy przypadkiem jakiś miras nie sprzedaje ci kręconego zalanego szrota. Ja brałem auto oddane w rozliczeniu właśnie w salonie, drugie od pierwszego właściciela. Jednego i drugiego szukałem po 3 miesiące, na samą myśl, że za 2-3 lata będę znowu szukał dostaję drgawek.
Opublikowano 22 lutego 20214 l A jeszcze pytanie czy uslugi typu motocotroler/autotesto sa cos warte wg was? Bo na jezdzenie po Polszy nie mam za bardzo czasu ani wiedzy i chetnie bym wyslal jakiegos „fachowca” co by sprawdzil na miejscu. Polecam typka z fejsa: „Sprawdz auto przed zakupem”. Napisz do Niego.
Opublikowano 22 lutego 20214 l Zamiast się cieszyć, że się zmienia auto to trzeba się oglądać na wszystkie strony czy przypadkiem jakiś miras nie sprzedaje ci kręconego zalanego szrota. Ja brałem auto oddane w rozliczeniu właśnie w salonie, drugie od pierwszego właściciela. Jednego i drugiego szukałem po 3 miesiące, na samą myśl, że za 2-3 lata będę znowu szukał dostaję drgawek.Dlatego odradzam wszelkie popularne pseudo "premium" Audi/BMW/Mercedesy i poszukać coś z polskiego salonu jak Fiat, Ford, Renault. Ryzyko wciąż jest, ale mniejsze.