Sedrak 768 Opublikowano 28 marca 2021 Opublikowano 28 marca 2021 Strasznie podrożały. Pamiętam jak rozglądałem się za nowych samochodem to taki na wypasie GOLF co mnie interesował 105.000-115.000. Teraz bez 130.000-140.000 nawet nie ma po co iść do salonu Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 28 marca 2021 Opublikowano 28 marca 2021 Godzinę temu, Welna napisał: Auta po 2 latach maja 150-170k Dobra, wszystko jasne. Samochody podrożały max, czeka się na nie długo, płaci słono po czym i tak się dostaje nie takie jakie się zamawiało I masz dwa wyjścia bierzesz z rabatem, albo czekasz jeszcze hu wie ile na takie jakie skonfigurowałeś Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 28 marca 2021 Opublikowano 28 marca 2021 Oczekiwanie na nowe octavie 7 miesięcy Ciekawe czy przyjda takie jak zamowione Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 28 marca 2021 Opublikowano 28 marca 2021 Ja na swoje czekałem od końca września. Przyjechało na początku marca nie takie jak miło być (inne audio i felgi). No ale wziąłem bo wyjścia nie miałem (poprzednie auto już zwróciłem)... Byłem tak wkurwiony, ale szybko mi przeszło, przecież to tyko rzecz i zapewne po 3 latach zmienię. Szkoda nerwów. Spoiler No dobra rabat 10 tys netto tez zadziałał Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 28 marca 2021 Opublikowano 28 marca 2021 Godzinę temu, balon napisał: Ja na swoje czekałem od końca września. Przyjechało na początku marca nie takie jak miło być (inne audio i felgi). No ale wziąłem bo wyjścia nie miałem (poprzednie auto już zwróciłem)... Byłem tak wkurwiony, ale szybko mi przeszło, przecież to tyko rzecz i zapewne po 3 latach zmienię. Szkoda nerwów. Ukryj zawartość No dobra rabat 10 tys netto tez zadziałał A gdzie fotki się pytam? Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 28 marca 2021 Opublikowano 28 marca 2021 5 minut temu, mozi napisał: A gdzie fotki się pytam? Bylem tak wkurwiony, że mi się odechciało heheh. Potem przypomniało mi się, jak w 2017 wrzuciłem fotkę jak odbierałem passareti. Był bardzo złośliwy odbiór, więc obiecałem sobie że koniec z forumowym ekshibicjonizmem, a już napewno wszelkimi zdjęciami mienia 1 Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 28 marca 2021 Opublikowano 28 marca 2021 Rozumiem. W sumie nigdy nie wiadomo kto czyta forum. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 28 marca 2021 Opublikowano 28 marca 2021 Wziąłem jak coś jako auto rodzinne dla żony i dzieci, okazjonalnie dla siebie (weekendy, wczasy itp.). Zostałem w grupie VAG ale poszedłem LVL wyżej niż VW. Sprzedałem na loozie naszego x35. Po 6 latach mieliśmy w nim 60 tys km przebiegu xdxdx. Do pracy mam kolejnego Passata z dsg. Dla mnie to idealne auto na połykanie km i nie rzucanie się w oczy przy dość wysokim komforcie. 1 Cytuj
Ukukuki 6 934 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Dziewczyna chce zmienić auto, co teraz warto kupić z nowych samochodów do 65-70 tysięcy? Ewentualnie używka do 45000. Cokolwiek tylko nie sedan xd Teraz ma Clio z 2014. Jeździliśmy tym nowym tipo z tego roku po lifcie i spoko. Nowy Stonic też nawet ujdzie ale wnętrze robi takie średnie wrażenie i do 70 tysięcy trochę bieda a w fiacie full opcja praktycznie. Fiat sprawia wrażenie lepiej wyciszonego samochodu. Gdzie się jeszcze warto wybrać na jazdę próbną? No ogólnie nie ma szało z samochodem nowym do 70 tysi xd ale to jest jej maks. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Szczerze za 70k to chyba Dacia ma tylko jakiś sens. Cała reszta aut segmentu miejskiego to z 85k trzeba dać, ale w tej cenie spokojnie można kupić 1-2 letni samochód. Może Hyundai Kona? Cytuj
Ukukuki 6 934 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Dacia w środku strasznie wygląda, nie bierzemy pod uwagę. Tipo czy Stonic o klasę lepsze jeśli chodzi o wnętrze. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Nowe Sandero nie jest złe, ale w sumie z +- 75 to jest Stonic wersja M z automatem albo L w manualu, więc w sumie spoko opcja. Ja patrzyłem na Kona, bo w podobnym budżecie można mieć z silnikiem 1.6 turbo automat, ale używkę. Pytanie czy jej to potrzebne do szczęścia. A pomiędzy fiatem a kia, bralbym Kia Cytuj
Ukukuki 6 934 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Silnik jest jej totalnie obojętny, szczerze mówiąc sam wolę żeby miała jak najsłabszy,patrząc jak jeździ. Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 A lubi swoje Clio? Bo zupełnie nowy model można widzę spokojnie mieć w tych widełkach z doładowaną benzyną i w wersji intens. Z zewnątrz podobny, ale wnętrze jest inne, zdecydowanie poprawione i jedne z lepszych w klasie. W tym segmencie trudno o zły wybór, gust będzie miał kluczowe znaczenie, do tego musicie konkretnie zapytać o cenę po rabacie. Fabia czy Micra powinny być atrakcyjne cenowo, Corsa też i opcjonalnie ma najbardziej zaawansowane reflektory w klasie, Fiesta znana jest z dobrego prowadzenia, 208 wygląda chyba najlepiej, i20 jest najnowsze, Polo wyjątkowo przestronne i porządnie wykończone, Yaris pewnie pozostanie niezawodny i będzie miał małą utratę wartości. 2 Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 46 minutes ago, Mustang said: A lubi swoje Clio? Bo zupełnie nowy model można widzę spokojnie mieć w tych widełkach z doładowaną benzyną i w wersji intens. Z zewnątrz podobny, ale wnętrze jest inne, zdecydowanie poprawione i jedne z lepszych w klasie. W tym segmencie trudno o zły wybór, gust będzie miał kluczowe znaczenie, do tego musicie konkretnie zapytać o cenę po rabacie. Fabia czy Micra powinny być atrakcyjne cenowo, Corsa też i opcjonalnie ma najbardziej zaawansowane reflektory w klasie, Fiesta znana jest z dobrego prowadzenia, 208 wygląda chyba najlepiej, i20 jest najnowsze, Polo wyjątkowo przestronne i porządnie wykończone, Yaris pewnie pozostanie niezawodny i będzie miał małą utratę wartości. No Fabia to grosze kosztuję, ale to jest bardzo stare auto. Miało teraz FL, ale za dużo się nie zmieniło. Sam jeżdżę i nie narzekam, ale patrząc na konkurencje to zabytek. Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Dlatego w maju bodajże pokazują zupełnie nowy model. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 No za 70 tys to chyba na loozie kupi się przyzwoicie doposażony segment B? Nowa Corsa, Firsta, Polo, Clio, I20, Yaris itd. W to bym celował. Tipo, Dacia to segment C w cenie B, czyli jak ktoś potrzebuje coś większego, ale nie stać go na Golfa, Octavię, I30, Astrę itd. 1 Cytuj
Ukukuki 6 934 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 @Mustang @balon Dzięki za pomoc, z clio jest mega zadowolona jednak chce zmienić na coś większego. Dlatego oglądaliśmy tipo czy Stonic. W sumie mogłem to zaznaczyć.Dustera też oglądaliśmy ale zrobił takie sobie wrażenie więc nawet nie pytała się o jazdę próbną. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Kurde po co jej większy? Tzn inaczej, nie nowy w tym budżecie, ponieważ faktycznie zostają jakieś wynalazki typu Dacia z 2 gwiazdkami bezpieczeństwa i środkiem jak stare jelcze z MZK. Cyk pierwszy od góry segment B https://www.otomoto.pl/oferta/ford-fiesta-st-line-1-0-ecoboost-95-km-z-ass-m6-ID6DARvp.html#474d0a2074 Cytuj
adi 189 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Tipo to wg mnie jest mistrzem jeśli chodzi o stosunek jakość/cena.Spodziewałem się o średniego wykonania a materiały i spasowanie są na poziomie Corolli, czy tam innych Golfów ;)A takegoi Tipo Cross w jakimś fajnym kolorze to sam bym przytulił. Cytuj
Ukukuki 6 934 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Godzinę temu, balon napisał: Kurde po co jej większy? Tzn inaczej, nie nowy w tym budżecie, ponieważ faktycznie zostają jakieś wynalazki typu Dacia z 2 gwiazdkami bezpieczeństwa i środkiem jak stare jelcze z MZK. No ona nie wnika na co ja wydaje to i ja się nie wtrącam. Chce to kupi, na razie Stonic u niej wygrywa. Pewnie typowe podejście kobiety czyli jazda po krawężnikach albo chce poważniej wyglądać na drodze xd Wiem ,że następny w kolejce jest T-Cross. Mi się już nie chce po tych salonach jeździć. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 38 minut temu, Ukukuki napisał: No ona nie wnika na co ja wydaje to i ja się nie wtrącam. No looz ale domniemyje, że zależy ci na niej, więc akurat mnie by bardzo interesowało czym jeździ moja druga połówka (na co w tym przypadku wyda kasę), ponieważ bezpieczeństwo, komfort są tu bardzo istotne. Jednak nowa fura to nie nowa para butów czy kosmetyki. Jak nigdy się nie wtrącam na co ma luba wydaje hajsy tak w już w auta dla niej mocno ingeruje. Jej musi się podobać, resztę ja wybieram. Stonic spoko, ale nie wiem jak z wyposażeniem za 70 tys. Na T cross może być deko mało, a już na pewno za 70 tys będzie mega golas. Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Aha, w tym sensie większy, zgodnie z modą SUV albo crossover, żeby się wyżej siedziało i wygodniej wsiadało. Do 70k coś się znajdzie nowego z rabatem, szczególnie jakby brać ze stocku. Na przykład: https://www.otomoto.pl/oferta/seat-arona-full-led-95km-ID6DLHY7.html#3b996475d7 Spory wybór podobnych aut, do tego Tipo Cross czy Fiesta Active, nawet trudno coś doradzać konkretnego, bo wszystkie w sumie mają podobne założenia. Co się spodoba i dobrze wycenią. BTW co do tej Dacii i dwóch gwiazdek... Z jednej strony potwierdzają, że Dacia oszczędza na bezpieczeństwie. Z drugiej strony, jeśli wziąć pod uwagę używki w podobnej cenie i rozbić je w tym roku i przy tych samych kryteriach co to Sandero, dostałby pewnie też 2-3 gwiazdki. I wreszcie, patrząc na detale, przykładowo przy uderzeniu w klasyczną przeszkodę częścią przodu (sytuacja jak przy uderzeniu w drzewo), Dacia została lepiej oceniona niż nowa pięciogwiazdkowa Kia Sorento. Tak więc samochód wypada gorzej niż większość nowych aut (ale jest też w końcu najtańszym nowym autem), ten wynik na pewno jest niemiłą niespodzianką dla Dacii (podobno celem były mniej "szokujące" 3 gwiazdki), ale nie jest też wybitnie niebezpieczny (i na pewno jest bezpieczniejszy niż np. Golf IV albo Corsa poprzedniej generacji). 1 Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Nie, no wszystko tylko nie Dacia Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Też bym nic chciał. Ale jak ktoś chce nowe, jak najtaniej i byle się przemieszczać, to nowe Sandero jest naprawdę spoko, co potwierdza bardzo ciepłe przyjęcie przez dziennikarzy motoryzacyjnych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi