krupek 15 475 Opublikowano 8 października 2021 Opublikowano 8 października 2021 A jak to jest przy zamówieniu? Trzeba od razu całość wpłacić i czekać te kilka miesięcy? Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 8 października 2021 Opublikowano 8 października 2021 Nie, no co ty tylko zaliczka. Przeważnie ok 10%, ale ja biorę już u nich któreś auto to 5 tysia im rzuciłem. 1 Cytuj
Mani 685 Opublikowano 9 października 2021 Opublikowano 9 października 2021 A KIA nadal produkuje klient po miesiącu od zamówienia odbiera w przyszłym tyg proceeda gt. Generalnie wszystko pod zamówienie klienta, stock nie istnieje niestety. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 9 października 2021 Opublikowano 9 października 2021 No to u Niemców nie ma stocku i zamówień pod klienta Mesie, BMW, Vag już praktycznie wsio 8-12 miesięcy dają jako realne terminy… No żona trzyma te zamówienie na Troca (bardzo wpadł jej w oko + naprawdę mooocno go doposażyła za dobry hajs), ale jak się wkurwię na te głupie uśmieszki w salonie VW jak się dopytuję o auto, to dorzucę jej 25 tys i niech bierze Lexusa UX. Jest trochę szt. od ręki w benzynie. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 9 października 2021 Opublikowano 9 października 2021 No ja ostatnio rzuciłem okiem na plac Plichty s Gdańsku i jak zawsze był zawalony Skodami po brzegi to teraz tylko białe Fabie w kombi stoją Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 9 października 2021 Opublikowano 9 października 2021 Z ciekawostek ostatnio pytałem o Aronę i Kamiqa, podobno tylko 3-4 miechy z fabryki, taki Leon już ponad 8. Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 9 października 2021 Opublikowano 9 października 2021 Aronę nawey brałem pod uwagę rok temu, ale Kamiq ma dramatyczny design. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 9 października 2021 Opublikowano 9 października 2021 1 godzinę temu, Mustang napisał: Z ciekawostek ostatnio pytałem o Aronę i Kamiqa, podobno tylko 3-4 miechy z fabryki, taki Leon już ponad 8. To jako ciekawostkę powiem, że jak płaciłem jakoś w maju/czerwcu zaliczkę to żona wg umowy miała odebrać Troca za 3 miechy. Leci już 5 miesiąc i nikt nic nie wie, łącznie z tym że może będzie w tym roku, a może nie Skoda wstrzymuje produkcję, Wełna czeka już prawie rok na 3 Octavie, więc myślę, że mógł za duży optymizm wjechać z tym Kamiqiem czy Aroną, chociaż jeszcze niedawno tyle czekało się na kozak kurwa fury, a auta dla ludu to ok miesiąc od zamówienia. https://www.pb.pl/skoda-auto-wstrzymuje-do-konca-roku-produkcje-1129761 Cytuj
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 9 października 2021 Opublikowano 9 października 2021 Co myślcie o Alfie Giulia? Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 9 października 2021 Opublikowano 9 października 2021 Masz lepsze auto obecnie 1 Cytuj
adi 189 Opublikowano 9 października 2021 Opublikowano 9 października 2021 23 minuty temu, [InSaNe] napisał: Co myślcie o Alfie Giulia? Przeczytaj recenzje magazynach motoryzacyjnych i testy długodystansowe-w skrócie auto genialnie jeżdzące,świetnie wykonane z jakimiś małymi, głupimi niedoróbkamki. Poszukaj na necie- "hahaha Alfa Romeo,laweta hahaha" Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 9 października 2021 Opublikowano 9 października 2021 8 minut temu, adi napisał: Przeczytaj recenzje magazynach motoryzacyjnych i testy długodystansowe-w skrócie auto genialnie jeżdzące,świetnie wykonane z jakimiś małymi, głupimi niedoróbkamki. Poszukaj na necie- "hahaha Alfa Romeo,laweta hahaha" Do tego ładne czyli podsumowując bardzo udany model i to za dość dobrą kasę. Dla mnie największy minus to ta zniewieściała nazwa. Cytuj
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 9 października 2021 Opublikowano 9 października 2021 Myślę pod kątem samochodu dla rodziców. Honda niedługo będzie wykupiona i trzeba coś brać, by były koszty w ramach prowadzonej działalności gospodarczej. Jest sporo aut na stocku, nie trzeba czekać Z wyglądu piękna fura. Stelvio też, ale ten już jest sporo droższy. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 Pod rodziców to bym brał coś wyższego. Jakiegoś suvka. Powinni mega docenić dużo łatwiejsze wsiadanie i wysiadanie oraz lepszą widoczność. No i pamiętaj o chorych terminach, trzeba w większości zamawiać z dużym wyprzedzeniem. Cytuj
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 (edytowane) No no, dlatego będę raczej brał co jest. Tych Alf jest sporo, Mazd też. Problem z tymi Mazdami i jest taki, że to w ogóle nie jedzie. Mieliśmy już 6tkę i pod względem dynamiki to była lipa. 165km, wolnossący. Edytowane 10 października 2021 przez [InSaNe] Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 A może Lexusa UX? 4,5 m trochę wyżej się siedzi, dobre wykonanie i wyposażenie. Za 140 tys 200 konna benzyna, za 155 hybryda 184 km, mega radząca sobie z tym autem. Z minusów to dość mały bagażnik (ok 350 l), ale podejrzewam, że rodzicom styknie. Jest też trochę od ręki do kupienia. Ja od wczoraj próbuje żonę namówić, aby zmieniła z Troca, ale ona zakochana „w swoim troczku”… Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 10 października 2021 Opublikowano 10 października 2021 W dniu 7.10.2021 o 21:52, balon napisał: @Welna Rozjechały im sie te zamówienia całkowicie W momencie zamawiania tez mówili o odbiorze w czerwcu. Rodzicom w maju wzialem z placu Karoq. Bardzo zadowolona jest moja mama bo ja bola kolana , a tu duzo lepiej sie wsiada i wysiada. Bala sie automatu no nigdy nie mieli , ale teraz mowi , ze by juz nie zamieniła na manual. Zona z Volvo xc60 przyfarcila.bo bylo tylko 5 miesięcy oczekiwania. Ale zamowienie bylo zrobione na poczatku roku. Giulia- znajomy mial i bardzo sobie chwalił dopuki nie zajebal turbo. Styl jego jazdy sugerowal, ze to sie moze wydarzyc siec sam sobie winien Cytuj
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 11 października 2021 Opublikowano 11 października 2021 Lexus UX jest w takiej cenie? O_o Ekstra, pomyślę. Z tymże najbliższego Lexusa mam w Trójmieście, więc jazda na przeglądy trochę uciążliwa. Co do tej Giuli, to np. w Słupsku jest coś takiego: https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulia-2-0-200km-sprint-salon-auto-dug-slupsk-ID6E17MB.html#2261952ff2 Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 11 października 2021 Opublikowano 11 października 2021 Alfa fajna, ale czy rodzice docenią 200 kucy i tylny napęd? Moi coraz bardziej zwracają uwagę co jest wyższe, a co niższe, nawet przy A3 marudzili, że niewygodnie się wsiada. Już nie mówiąc o tym, jak babcia się męczy wsiadając do standardowego kompaktu. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 11 października 2021 Opublikowano 11 października 2021 Mojego ojca chciałem przewieźć Mazdą 6 to jak wsiadał to już gromy słał bo za nisko. Jak wjechałem w dziurę na 19tkach to chciał wysiadać bo urwałem coś, to nie mogło tak jebnąć i że nic się nie stało. Tatuś francuzami jeździ od lat i faktycznie w jego królowej lawet to jest jakby siedzieć na kanapie wygodnej a Golf... No cóż... Cytuj
LeifErikson 1 106 Opublikowano 20 października 2021 Opublikowano 20 października 2021 Rozglądam się za furmanką w okolicach 40k i zaciekawiły mnie ogłoszenia firm sprzedających stosunkowo młode, krajowe, poleasingowe auta z udokumentowaną historią (ale niestety zazwyczaj podstawowe wersje wyposażenia, choć z drugiej strony w tych rocznikach jest tam już wszystko co niezbędne, typu klima czy bluetooth). Z aut które mi się podobają w tym budżecie jest głównie Leon (1.2 TSI 86 KM, roczniki w okolicach 2017 - jeździłem już takim trochę i zadziwiająco dynamiczny jak na niewielką moc, bo moment ma niezły, chyba koło 160 niutów) oraz Focus (1.6 wolnossący, 105 KM, roczniki również w okolicach 2017, a więc to jest MK3 po lifcie). Focus wizualnie podoba mi się bardziej, ale czytałem sporo negatywnych opinii (że ciasny i w tej wersji silnikowej bardzo słaby), a nigdy w MK3 nawet nie siedziałem - czy ktoś z szanownych forumowiczów ma może jakieś doświadczenie z tymi Focusami? Albo jakieś inne spostrzeżenia odnośnie zakupów w takim budżecie? Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 20 października 2021 Opublikowano 20 października 2021 Jeździłem brata MK3 w kombi, ale to był rocznik 2012 chyba. Obrzydliwa deska rozdzielcza i za kierownicą za dużo miejsca dla wysokiej osoby nie było. Na plus pojemny bagażnik w kombi i spalanie. Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 20 października 2021 Opublikowano 20 października 2021 1.6 w Focusie potencjalnie mniej problematyczny, 1.2 TSI jak sam zauważyłeś dynamiczniejszy i prawdopodobniej przyjemniejszy na co dzień, bo nie trzeba tak kręcić. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 20 października 2021 Opublikowano 20 października 2021 Ja będę sprzedawał Skodę Fabię 1.2 110 KM (silnik już poprawiony na pasku), kombi, 2015 rok, około 150k przebiegu, dobrze wyposażony, drugi właściciel w Polsce tylko, że dopiero w lutym. Cytuj
LeifErikson 1 106 Opublikowano 20 października 2021 Opublikowano 20 października 2021 Dzięki, ale autami segmentu B już się najeździłem i celuję minimum w kompakt. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi