Igor67 139 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca (edytowane) 3 godziny temu, Shago napisał: Gość powiedział wprost: to będzie unikat, nigdy nie sprzedał tak wyposażonej Scali. Do tego stwierdził, że: "w ogole przyszłość Scali jest bardzo niepewna, bo sprzedaje się dosyć średnio, o ile nie słabo, ale to przez Kamiqa, który fizycznie jest podobnych gabarytów i sprzedaje się jak szalony, bo to "SUV". Bez znaczenia, że gorzej wyciszony, większe spalanie, bardziej buja, mniejszy bagażnik. Ale SUV, więc Scala cierpi." To słowa sprzedawcy :). Ale ja to auto przewiduje na jakieś 10 lat, więc spadek wartości nie boli mnie aż tak bardzo. Ja wybrałem Kamiqa bo mi się po prostu bardziej podobał, w szczególności tył. Mój ojciec ma Karoqa z Matrixami. Kilka razy jeździłem w nocy i to wycinanie to super opcja. Chyba tylko raz ktoś mi mignął, że go oślepiam, ale po sekundzie widziałem, że światła go wycięły więc to był jakiś przypadek Na autostradzie nie zdarzyło się, żeby ktoś mrugał z naprzeciwka. Edytowane 7 marca przez Igor67 Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca (edytowane) A mnie się właśnie tył Scali podoba w tej wersji po liftingu . Gusta i guściki. Btw. więlkie dzięki za opinie w sprawie tych świateł, większość opinii jest pozytywna, tak zostawię więc. A z ciekawości: bierzecie nawigacje jeżeli w aucie jest android auto? Bo nad tym się jeszcze zastanawiałem. Edytowane 7 marca przez Shago Cytuj
Igor67 139 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca Ja nie brałem. Zawsze podłączam telefon i używam CarPlay. Ta nawigacja to chyba subskrypcja na kilka lat, dobrze pamiętam? Cytuj
gtfan 3 212 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca (edytowane) 16 minut temu, Shago napisał: A z ciekawości: bierzecie nawigacje jeżeli w aucie jest android auto? Bo nad tym się jeszcze zastanawiałem. mi w Kia dali 7 lat aktualizacji nawigacji i działa ona nawet ok (chyba pod spodem jest TOMTOM), wiele rzeczy robi nawet fajniej niż mapy googla, ale i tak nie widzę do końca sensu wbudowanej nawigacji jak jest android auto, szczególnie jakbyś miał za to dopłacać... Edytowane 7 marca przez gtfan Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca 23 minutes ago, Shago said: A z ciekawości: bierzecie nawigacje jeżeli w aucie jest android auto? Bo nad tym się jeszcze zastanawiałem. Absolutnie nie. Firma mi wzięła i użyłem raz, kiedy CarPlay się wysypał w miejscu bez zasięgu. Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca 33 minuty temu, Shago napisał: A mnie się właśnie tył Scali podoba w tej wersji po liftingu . Gusta i guściki. Btw. więlkie dzięki za opinie w sprawie tych świateł, większość opinii jest pozytywna, tak zostawię więc. A z ciekawości: bierzecie nawigacje jeżeli w aucie jest android auto? Bo nad tym się jeszcze zastanawiałem. Nigdy nie korzystam z nawigacji wbudowanej, przy android auto to nie ma sensu Ja teraz wziąłem żonie X2, dwu litrowa benzynka i 190 koni na pokładzie, zobaczymy jak to będzie latać - mega pozytywnie byłem zaskoczony środkiem i materiałami użytymi w tym modelu "niższej| półki. Mega fajne miękkie skóry, ładne dekory. 3,5 razy mniej niż mam w swoim daily, ale może nie będzie źle Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca 36 minut temu, Shago napisał: A mnie się właśnie tył Scali podoba w tej wersji po liftingu . Gusta i guściki. Btw. więlkie dzięki za opinie w sprawie tych świateł, większość opinii jest pozytywna, tak zostawię więc. A z ciekawości: bierzecie nawigacje jeżeli w aucie jest android auto? Bo nad tym się jeszcze zastanawiałem. Jak wymaga dopłaty a nie jest częścią jakiegoś sensownego pakietu to bym nie brał ale kiedyś w Peżocie którym miałem okazję pojeździć android auto działał tak ciulowo że z przyjemnością korzystałem z wbudowanego TomToma który działał według mnie tak samo dobrze jak Google. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca Jeszcze czasem daje większy albo lepszy ekran i wtedy się można zastanowić. 1 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca 5 godzin temu, Shago napisał: W sumie jak sobie myślę, to przy takiej cenie żałować te 5k na światła matrycowe to przesada. Łe 5 tys to nie ma tematu. Bierz. 1 Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca 49 minut temu, Mustang napisał: Jeszcze czasem daje większy albo lepszy ekran i wtedy się można zastanowić. Ekran jest o 1 cal większy :). Żadna rozpacz. Koledzy, dzięki za wszelkie podpowiedzi. Światła matrycowe będę brał, nawigację sobie daruje. Niestety nie mam już plusików do rozdania Cytuj
iluck85 2 902 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca 150k za Skode. Co za pojebane czasy. Szkoda że to nie jebnie i raczej idzie tylko do góry. Na takim rynku rowerów ceny spadły, bo w pandemii też odlecieli. Przed 2035 to nie wiem po ile będą te auta. Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca 29 minut temu, iluck85 napisał: 150k za Skode. Co za pojebane czasy. Szkoda że to nie jebnie i raczej idzie tylko do góry. Na takim rynku rowerów ceny spadły, bo w pandemii też odlecieli. Przed 2035 to nie wiem po ile będą te auta. Panie, Skodę Octavie wczoraj konfigurowałem i mi wyszło 210k ze silnikiem 190KM 1 Cytuj
gtfan 3 212 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca (edytowane) 23 minuty temu, Shago napisał: Panie, Skodę Octavie wczoraj konfigurowałem i mi wyszło 210k ze silnikiem 190KM przecież za cennikowe 205k masz superba w najbogatszej wersji co prawda z silnikiem 150KM no ale ciągle... zresztą nie wiem jakim cudem nabiłeś do najbogatszej wersji octavii ponad 50k dodatków Edytowane 7 marca przez gtfan Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca (edytowane) Wiem jak klikać Edytowane 7 marca przez Shago 3 Cytuj
Mani 685 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca To ja jednak poczekam na nowe chinskie modele w tym roku Mg juz jezdziłem, baic5 tez. czekam na baic7 oraz jaecoo7. w kwietniu omoda5, ale ten samochód bedzie miał u nas branie za 130tysi full wypas 197 km benza. dawać mi to. Cytuj
gtfan 3 212 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca 9 minut temu, Mani napisał: To ja jednak poczekam na nowe chinskie modele w tym roku Mg juz jezdziłem, baic5 tez. czekam na baic7 oraz jaecoo7. w kwietniu omoda5, ale ten samochód bedzie miał u nas branie za 130tysi full wypas 197 km benza. dawać mi to. O ile ta cena się utrzyma. UE w tym tygodniu ogłosiła że będą dowalać cła na Chińczyki... Cytuj
Mani 685 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca SAIC I GEELY juz odpowiedziały, że jak dowalą cło to żaden problem bo w 2-3 miechy od zera są wstanie fabryki wybudować w Europie. Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca No w przyszłej fabryce Izery Geely miałoby produkować 2 modele samochodów. Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca Godzinę temu, Mani napisał: Mg juz jezdziłem, Którym? Tym większym HS? Jak wrażenia? Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca @Shago a to musi być nowe auto? Przecież za 150k kupisz fajne kilku letnie auto premium. Cytuj
gtfan 3 212 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca 29 minut temu, Fanek napisał: @Shago a to musi być nowe auto? Przecież za 150k kupisz fajne kilku letnie auto premium. Nie każdy chce paroletnie auto, i nie każdy potrzebuje auta premium. Popieram Shago w tym że ma swoje granice i nie ugina się presji, chociaż akurat uważam że 150k za napompowaną fabię to lekka fanaberia 1 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca Ciekawe czy w Mlada Boleslav złożyli kiedyś taki konfig. Za 10 lat Shago sprzeda furę do muzeum Skody na ekspozycję. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca 7 godzin temu, gtfan napisał: mi w Kia dali 7 lat aktualizacji nawigacji i działa ona nawet ok (chyba pod spodem jest TOMTOM), wiele rzeczy robi nawet fajniej niż mapy googla, ale i tak nie widzę do końca sensu wbudowanej nawigacji jak jest android auto, szczególnie jakbyś miał za to dopłacać... No zajebista nawigacja w Kia. Dwie aktualizacje w roku, nowe drogi z rocznym opóźnieniem. Jedziesz nową drogą, włączasz nawigację i pokazuje ci, że jedziesz w polu. Tylko Android Auto/Carplay. 1 Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca (edytowane) 2 godziny temu, gtfan napisał: Chociaż akurat uważam że 150k za napompowaną fabię to lekka fanaberia Dokładnie to samo mi pisali ludzie tutaj, kiedy kupowałem w 2019 Fiestę, która w konfiguratorze wyszła 89k wówczas, a zapłaciłem 82k. Przez te prawie 5 lat korzystałem niemal ze wszystkich dobrodziejstw tej konfiguracji: adaptacyjnego tempomatu, świateł full ledowych, podgrzeqsnych siedzeń i szyby przedniej, czujniki martwego pola kilka razy uratowały dupę... Itp, itd. No i nigdy więcej manuala :). Co kto woli. Edytowane 7 marca przez Shago Cytuj
gtfan 3 212 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca (edytowane) 28 minut temu, Shago napisał: Dokładnie to samo mi pisali ludzie tutaj, kiedy kupowałem w 2019 Fiestę, która w konfiguratorze wyszła 89k wówczas, a zapłaciłem 82k. Przez te prawie 5 lat korzystałem niemal ze wszystkich dobrodziejstw tej konfiguracji: adaptacyjnego tempomatu, świateł full ledowych, podgrzeqsnych siedzeń i szyby przedniej, czujniki martwego pola kilka razy uratowały dupę... Itp, itd. No i nigdy więcej manuala :). Co kto woli. Racja, ale serio za 150k możesz mieć auto posiadające wszystko co wymieniłeś a jednak nie posiadające platformy Fabii. Przecież to jest kwota którą pozwala już na kupno aut segmentu D, a kupujesz dopasiony segment B. Oczywiście w segmencie D będziesz musiał iść na kompromisy w wyposażeniu, ale już w autach z segmentu C w tej cenie będzie przebierał bez rezygnacji z niczego, a będzie to bardziej dojrzała konstrukcja. Pojeździj jeszcze z otwartą głową innymi autami, jakimś ceedem, focusem czy golfem, myślę że wtedy przejdzie ci pomysł scali w tej cenie... 33 minuty temu, krupek napisał: No zajebista nawigacja w Kia. Dwie aktualizacje w roku, nowe drogi z rocznym opóźnieniem. Jedziesz nową drogą, włączasz nawigację i pokazuje ci, że jedziesz w polu. Tylko Android Auto/Carplay. No to prawda, zdarzają się drogi które bardzo późno się pojawiają, w tym względzie map gugla nie będą w stanie przebić. Ale pod względem interface itp to mi dużo lepiej leży ta nawigacja fabryczna. Ale i tak głównie korzystam z google maps. Edytowane 7 marca przez gtfan 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi