Skocz do zawartości

Pomoc przy kupnie auta

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, D.B. Cooper napisał:

Co teraz z limuzyną od VW?

b9 ma być tylko w kombi, Arteon też już tylko w kombi idzie, a za chwilę i tak zamykają jego produkcję. Jest w planach jakiś farbowany passat w sedanie czy już tylko kombi i suvy? 

Jako były użytkownik generacji b5, a aktualnie b6 i b8 jestem zaniepokojony tym obrotem wydarzeń:nosacz2:Takie b9 za kilka lat na pewno byłoby  w kręgu moich zainteresowań w przypadku zmiany auta, ale wolałbym Sedana.

Sedan ponoć tylko z kogutem na masce. Widły only kombi. 

Opublikowano
10 hours ago, D.B. Cooper said:

b9 ma być tylko w kombi, Arteon też już tylko w kombi idzie, a za chwilę i tak zamykają jego produkcję. Jest w planach jakiś farbowany passat w sedanie czy już tylko kombi i suvy? 

Jako były użytkownik generacji b5, a aktualnie b6 i b8 jestem zaniepokojony tym obrotem wydarzeń:nosacz2:Takie b9 za kilka lat na pewno byłoby  w kręgu moich zainteresowań w przypadku zmiany auta, ale wolałbym Sedana.

ID7 :ragus:

Opublikowano
1 godzinę temu, Mustang napisał:
12 godzin temu, D.B. Cooper napisał:

Rozwiń  

ID7 :ragus:

No i jeszcze ODI jak chce się sedana z grupy VAG. 

Opublikowano
14 godzin temu, balon napisał:

Sedan ponoć tylko z kogutem na masce. Widły only kombi. 

Tylko że superb to nie sedan (co akurat uważam za zaletę)

• This 1
Opublikowano
2 godziny temu, gtfan napisał:

Tylko że superb to nie sedan (co akurat uważam za zaletę)

Tiaaa liftbacki są super. Szkoda, że ich tak mało zawsze było/jest. 

Co tam kiedyś było?

Vectra, Laguna, Superb, C5?

Opublikowano
1 godzinę temu, balon napisał:

Primera, Tempra, Croma?

KIEDYŚ TO BYŁO 

Croma? Fiat Croma? Fiat, który sobie za to auto życzył ok 80 tys zł w czasach gdy auta kosztowały z 20 tys mniej? what can go wrong with that? Fiaty są tak beznadziejnie nijakie, że dziw bierze że ludzie jeszcze myslą by to kupować.

Opublikowano
Easy. Mi chodziło tylko czy był to liftback i myślałem raczej o pierwszej generacji przed denominacją

IMG_1401.thumb.jpeg.c3b6baf0277a89f40fac1a96ab0a8949.jpeg

Od razu mi się przypomniała Thema 8.32
Opublikowano
W dniu 5.04.2024 o 13:13, Sedrak napisał:

Kuzyn ma taką na taxi w LPG i bardzo chwali. Fajnie wyposażony, wygodny, dużo miejsca i przy 60k jeszcze orginalne klocki miał. W trasie taki sobie jak większość hybryd i bardzo słabo się prowadzi jak ktoś oczekuje frajdy z jazdy, ale jako urządzenie do taniego i wygodnego przemieszczania się to bardzo dobre auto. 

Trochę poczytałem i raczej są pozytywne opinie, gadałem nawet ostatnio z kolesiem, który w Corolli ma ten silnik 1.8 Hybryda od nowości i złego słowa nie powie.

Jedne co mnie trochę odrzuca to wersja wyposażenia a w sumie jego część, niby jest wszystko oprócz przeszklonego dachu ale wiąże się to też z tym, że siedzenia są w pół-skórze :frog: takie nie wiadomo co i jeszcze wygląda raczej średnio.

Opublikowano
8 minut temu, BRY@N napisał:

Dokładnie tak

7cd5e38d4364a9284fa83d53eebf.jpg.ee9e26c98fb45da74d31f845b7fe11d6.jpg

No ja jakoś nie jestem do tego przekonany, trochę boję się co się stanie z tą skórą po jakimś czasie.

Nie ma tragedii :) Choć ja nie jestem fanem skór w samochodzie, jedna wolę jakiś mix z alcantarą.

Co najwyżej trochę Ci po bokach popęka, przy wsiadaniu jednak lewa strona będzie trochę "szurana".

Opublikowano
On 4/7/2024 at 6:42 PM, balon said:

Easy. Mi chodziło tylko czy był to liftback i myślałem raczej o pierwszej generacji przed denominacją :)

IMG_1401.jpeg

Ajajaj, w czasach liceum (2003 rok), gdzie na 18tki niektórzy podostawali maluchy (Czasy, gdy dobry maluch kosztował 200-300zł + flaszka dla dziadka, żeby mu smutno nie było jak wyciągał z garażu, ziomek kupił malucha rocznik 78 w idealnym stanie za 250zł, głupi był i go sprzedał po paru latach, a takie w oryginalne dziś wartę są kilkadziesiąt tysięcy) jeden bananowy dzieciak dostał od starych Fiata Crome 2.5 TURBODIESEL :obama: Skóra, klimatyzacja, pełna elektryka, laski wsiadały przez szyberdach. I te zegary, jak w maluchu miałeś jeden, tak tu robiło wrażenie kolosalne.

Fiat Croma turbo i.e. 1987 | For Sale Euro 2.200 (2016-01-31… | Flickr

• Lubię! 1
Opublikowano
35 minut temu, Faranell napisał:

Nie ma tragedii :) Choć ja nie jestem fanem skór w samochodzie, jedna wolę jakiś mix z alcantarą.

Co najwyżej trochę Ci po bokach popęka, przy wsiadaniu jednak lewa strona będzie trochę "szurana".

W sumie jeśli auto będzie dobre (mało awaryjne) to i to jakoś przeżyje.

Moją wewnętrzną :cebula: zastanawia też kwestia tego LPG :nosacz3: 

W hybrydach tak bezproblemowo to działa? Z tego co czytam to opinie są mieszane raczej.

Opublikowano
11 minutes ago, BRY@N said:

W sumie jeśli auto będzie dobre (mało awaryjne) to i to jakoś przeżyje.

Moją wewnętrzną :cebula: zastanawia też kwestia tego LPG :nosacz3: 

W hybrydach tak bezproblemowo to działa? Z tego co czytam to opinie są mieszane raczej.

Hybrydowe toyoty łykają LPG bez problemu i jazda jest za półdarmo. Kumpel pracuje w KME w Łodzi to gazują tego na potęgę.

• Dzięki 1