Shago 3 656 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu To nie kupuj, proste. Ale nie opowiadaj bzdur, że to takie hiper skomplikowane, bo miałeś auto pożyczone od kogoś i zero konfiguracji. Ja podłączam, przykładam kartę/ skanuje QR kod i tyle mojej roboty, nie muszę potem czekać w kolejce do kasy, bo ktoś kupuje hot doga i nie ma kto mnie obsłużyć. Jeżeli dla kogoś wielkim problemem w dzisiejszych czasach jest zainstalowanie raz aplikacji i skonfigurowanie no to sorry. I tak, auto służy w pełni mnie, nastukane 7k przebiegu, to co opowiadasz więc to zwykłe zabobony. Cytuj
Sedrak 844 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) Dalej nie rozumiesz. Ja finalnie nie podladowalem samochodu, bo nie działała ta cała konfiguracja. I to jest chore. A wszystko zrobiłem jak trzeba, próbowałem kodem QR, próbowałem w aplikacji wybrać ładowarkę, próbowałem przez stronę internetową i za każdym razem wywalało błąd połączenia i od nowa. I jestem przekonany, że kiedyś Ciebie też to spotka i zobaczymy jaki wtedy będziesz miał humor. Zaraz mi napiszesz, że trzeba było spróbować ładowarkę obok. Ta która była zajęta przez typa co tylko podłączył kabel, by móc zaparkować blisko wejścia i w ogóle nie włączył jej? Żart. Edytowane 9 godzin temu przez Sedrak Cytuj
Shago 3 656 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu No raz mnie spotkało: Orlen nie chciał ładować pod Wrocławiem, pojechałem dalej trasą kilkanaście km i się bez problemu naładowałem. Humor miałem w pełni normalny. Cytuj
Sedrak 844 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu No to stary gdybym ja miał jechać do Ikei na zakupy z napiętym planem dnia i mieć zaplanowane (tak jak miałem), że tam zatankuje, a Ty mi mówisz, że miałem jechać kilkanaście kilometrów dalej, siedzieć w aucie 30-60 minut, by zatankować (gdzie miało to być przy okazji zakupów) i później wrócić na zakupy to zazdroszczę Ci życia, że dla Ciebie to nie jest problem i dalej miałbyś dobry humor. 1 Cytuj
Shago 3 656 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Ale ja piszę o mojej sytuacji na trasie na Twój zarzut... NA TRASIE. W mieście ładowarek u mnie jest od chooya i jeszcze trochę, bądź więc łaskaw nie interpretować moich słów jak ci wygodnie. Cytuj
Sedrak 844 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu A ja Ci pisze o mojej sytuacji pod sklepem i Twoja sytuacja w trasie nijak się nie ma do mojej. Sam jeździłem LPG w Niemczech i nie raz musiałem szukać innej stacji, bo na tej nie było akurat i samo tankowanie też trwa dłużej, więc chyba widzisz tutaj podobieństwo i to ja rozumiem, bo z tym się liczyłem ponieważ wiem jak tam wygląda sytuacja z LPG. A i znowu ładowarka od chuja. Co to ma do rzeczy. Zaparkowałem pod samym wejściem do sklepu, bo cały bagażnik ciężkich rzeczy mam do przewidzenia. To co miałem jechać na inną ładowarkę i później zapierdalać z buta z tym wszystkim? Nie wiem dlaczego próbujesz mi udowodnić, że się czepiam albo nie mam racji. Jak możesz w takiej sytuacji nie widzieć problemu i dla Ciebie wszystko jest ok? Absurd A tak w ogóle Shago może po prostu nie odpowiadajmy na swoje wiadomości? Już nie pierwszy raz się kłócimy w tym temacie i to do niczego nie prowadzi. Ty lubisz elektryki, ja nie i nikt tego nie zmieni. A wszyscy inni wyciągną sami wnioski Cytuj
Shago 3 656 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Ale ty odlatujesz w stratosfere z głupią argumentacją. Jeździłeś jakimś pożyczonym paździerzem plug-in z malutką baterią, niczego nie miałeś skonfigurowane i na tej podstawie twierdzisz, że elektryki nie mają sensu. Aha. Na koniec rzucasz jeszcze jakiś debilny argument, że niby ktoś ci każe latać z rzeczami z buta, bo tam jest inna ładowarka. Po prostu nie opowiadaj bzdur o rzeczywistości z elektrykiem. Cytuj
Sedrak 844 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu A to przepraszam, że Ty masz nowa Teslę za 300k to jesteś kocur i masz prawilny elektryk, a już używany Jeep za 180k to gówno... Ja nie pisze jak się użytkuje elektryka, ja opisuje jaka była moja pierwsza styczność z samochodem plugin i była to katastrofa. Każdy przeczyta Twoje argumenty, moje i sam wyciągnie wnioski. Po prostu nie wiem dlaczego tak agresywnie atakujesz i starasz się przekonać, że w mojej konkretnej sytuacji wszystko jest ok.... Zrobimy tak. Ja będę miał opcje tym autem pojeździć. We wtorek mam kilka rzeczy do ogarnięcia, a u mnie na osiedlu jest ładowarka. Podejdę tam, podłącze i spróbuję jeden dzień używać jakby było moje. Jak wszystko pójdzie dobrze to oczywiście opiszę i uczciwe powiem jak było. Nie chcę być farmazoniarzem. Cytuj
Shago 3 656 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Nie za 300, tylko za 200, to po pierwsze. Możliwe więc, że ten Jeep nowy jest droższy skoro to Plugin. Po drugie PlugIn to auta kompletnie bez sensu, bo mają malutkie baterie o słabej mocy, co tylko komplikuje cały samochód i jego budowę. A skoro takim autem na prądzie w mieście zrobi się 50km to jak do cholery można to porównywać do pełnoprawnych elektryków z zasięgami rzędu 400-500km w mieście??? Więc nie, to nie będzie miało żadnego przełożenia na rzeczywistość z pełnoprawnym elektrykiem. Cytuj
Sedrak 844 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Ale gdzie ja porównuje do elektryków? Chodzi Ci o to, że mówiłem, że jeśli to jest przyszłość elektryków to pozdrawiam? No jeśli z całych dwóch strony rozmowy wyciągnąłeś tylko to to serio nie mamy o czym rozmawia. Cytuj
Shago 3 656 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu W dniu 10.01.2025 o 19:16, Sedrak napisał(a): Ogólnie jak ktoś mi powie, że samochody elektryczne to przyszłość motoryzacji to cieplutko pozdrawiam. Dokładnie, nie mamy skoro nie pamiętasz co pisałeś stronę wcześniej. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi