[InSaNe] 2 562 Opublikowano 10 lutego Opublikowano 10 lutego Wooyek, ile kosztują przeglądy Giulii i Stelvio? Dużo kosztuje utrzymanie tych aut? Ja mam dwie Beemki, które są drogie w utrzymaniu, a ciekawy jestem czy jest duża różnica między BMW, a Alfą. Cytuj
Wooyek 1 184 Opublikowano 10 lutego Opublikowano 10 lutego Nie mam pojęcia, nigdy nie użytkowałem tych aut, a nawet jeśli będę, to przeglądy nie będą mnie dotyczyć. 1 Cytuj
iluck85 3 233 Opublikowano 10 lutego Opublikowano 10 lutego Oddałem swojego dziadka do mechanika, szef podjechał do mnie, bo mechanika mam trochę daleko. Ale zajmuję się tylko Hondami. Anyway, szefowi na parkingu przytarli zderzak w nowej becie, to serwis. Dostał zastępcze X3. No ja mam zabytkowe już auto, ale technologicznie to jakbym przesiadł z kartonowej rakiety zrobionej na podwórku, to rakiety od NASA. Już kiedyś mi pożyczył swoje wcześniejsze A5, ale masakra te auta dzisiaj. Jedyny minus tego Suva, bo BMW X3 to chyba już jako Suv- buja tym strasznie, przy szybkiej zmianie pasa myślałem że wylecę z tego fotela. Zazdroszczę tym co śmigają takimi autami. Czekam aż Chiny zaleją nasz rynek, to MOŻE coś drygnie na tym rynku wtórnym i ceny spadną. Cytuj
boywrc 20 Opublikowano sobota o 08:40 Opublikowano sobota o 08:40 W dniu 10.02.2025 o 10:55, gtfan napisał(a): tylko MG3 to auto segmentu B, porównaj do Yarisa to już cenowo nie będzie takiego rozjazdu. oczywiście Yaris będzie droższy bo Toyota to odleciała za mocno z cenami, ale już od stellantisowych nowych hybryd 1.2 136KM w segmencie B czy np. Clio z nową hybrydą 145KM to MG3 już wychodzi podobnie lub nawet drożej. a tak btw to MG3 dostało oprócz hybrydy zwykły silnik 1.5 z manualem, to cenowo wychodzi drożej niż wielu rywali (mówię o realnych cenach transakcyjnych bez negocjacji tylko to co oferują realnie dealerzy, bo katalogowo oprócz Dacii to wszyscy są +10k od tego co wystawiają na otomoto)A wiesz że Yarisy są na wyprzedaży od 90k? W życiu bym nie wziął chinola. Może dla kogoś nie będę obiektywny ale to jest naprawdę udane auto. W dniu 10.02.2025 o 10:55, gtfan napisał(a): tylko MG3 to auto segmentu B, porównaj do Yarisa to już cenowo nie będzie takiego rozjazdu. oczywiście Yaris będzie droższy bo Toyota to odleciała za mocno z cenami, ale już od stellantisowych nowych hybryd 1.2 136KM w segmencie B czy np. Clio z nową hybrydą 145KM to MG3 już wychodzi podobnie lub nawet drożej. a tak btw to MG3 dostało oprócz hybrydy zwykły silnik 1.5 z manualem, to cenowo wychodzi drożej niż wielu rywali (mówię o realnych cenach transakcyjnych bez negocjacji tylko to co oferują realnie dealerzy, bo katalogowo oprócz Dacii to wszyscy są +10k od tego co wystawiają na otomoto)A wiesz że Yarisy są na wyprzedaży od 90k? W życiu bym nie wziął chinola. Może dla kogoś nie będę obiektywny ale to jest naprawdę udane auto. 1 Cytuj
WisnieR 2 835 Opublikowano wczoraj o 09:46 Opublikowano wczoraj o 09:46 Rozglądam się na rynku za nowym autem powoli. Mondeo ma już 13 lat i 300kkm więc każda kolejna wyprawa jest obarczona co raz większym ryzykiem, że będę wracał na lawecie jak tydzień temu - alternator. Ceny są jakieś POPIERDOLONE. Mondeo kupiłem 5-letnie za 38 tysięcy... Teraz to za 40 tysięcy mogę sobie co najwyżej białą Fabie Active po handlowcu kupić. No to pomyślałem, a może coś nowego jak już wydawać kasę której się nie ma, ale tu też ceny już dawno osiągnęły inną gęstość i BEST I CAN DO IS MG ZS xD Oglądałem tego ZSa i nie wiem no, nie urzekł mnie. Przesiadanie się z samochodu klasy Mondeo do ZS-a może boleć, raz że Mondeo to duże auto i moja 4-osobowa rodzina tam się mieści, dwa, że to auto innej klasy i nawet w 13-lat młodszym MG w najwyższej opcji wyposażenia brakuje mi takich drobnych rzeczy jak chociażby np. fotochromatyczne lusterko wsteczne, głupi schowek na okulary w podsufitce, czy czujniki parkowania z przodu, ale tu chyba temat kamery 360 w najbogatszej wersji pomoże. HS to już trochę inna bajka, bo jest większy, wygląda lepiej (akurat wygląd to dla mnie żaden argument, samochód to wół roboczy i rzecz a nie baba) i jest też lepiej wyposażony. Za to cena to już jakieś 120 tysięcy... No to jest jakiś dramat i chyba będę musiał zajechać Forda jeszcze przez te kilka lat. Cytuj
Mustang 1 808 Opublikowano wczoraj o 10:15 Opublikowano wczoraj o 10:15 A coś takiego sobie ściągnąć? To by była dobra cena w porównaniu do polskich?https://www.autohaus-tabor.de/de/tabor-mobile/fahrzeuge/ford-focus-114534704.html Cytuj
Bartg 5 650 Opublikowano wczoraj o 10:40 Opublikowano wczoraj o 10:40 W dniu 26.03.2025 o 09:46, WisnieR napisał(a): Rozglądam się na rynku za nowym autem powoli. Mondeo ma już 13 lat i 300kkm więc każda kolejna wyprawa jest obarczona co raz większym ryzykiem, że będę wracał na lawecie jak tydzień temu - alternator. Ceny są jakieś POPIERDOLONE. Mondeo kupiłem 5-letnie za 38 tysięcy... Teraz to za 40 tysięcy mogę sobie co najwyżej białą Fabie Active po handlowcu kupić. No to pomyślałem, a może coś nowego jak już wydawać kasę której się nie ma, ale tu też ceny już dawno osiągnęły inną gęstość i BEST I CAN DO IS MG ZS xD Oglądałem tego ZSa i nie wiem no, nie urzekł mnie. Przesiadanie się z samochodu klasy Mondeo do ZS-a może boleć, raz że Mondeo to duże auto i moja 4-osobowa rodzina tam się mieści, dwa, że to auto innej klasy i nawet w 13-lat młodszym MG w najwyższej opcji wyposażenia brakuje mi takich drobnych rzeczy jak chociażby np. fotochromatyczne lusterko wsteczne, głupi schowek na okulary w podsufitce, czy czujniki parkowania z przodu, ale tu chyba temat kamery 360 w najbogatszej wersji pomoże. HS to już trochę inna bajka, bo jest większy, wygląda lepiej (akurat wygląd to dla mnie żaden argument, samochód to wół roboczy i rzecz a nie baba) i jest też lepiej wyposażony. Za to cena to już jakieś 120 tysięcy... No to jest jakiś dramat i chyba będę musiał zajechać Forda jeszcze przez te kilka lat. Rozwiń Imho teraz najlepszy czas, żeby dojeździć autem ile wlezie przy tych cenach używanych, już nie mówiąc o nowych 13 lat i 300k to nie wyrok, moje volvo ma 20, 290k i bez problemu obróciło latem Chorwacje robiąc 2500km w 13 dni. Cytuj
Mustang 1 808 Opublikowano wczoraj o 10:47 Opublikowano wczoraj o 10:47 Od kiedy auta przestała szybko oraz kompletnie zjadać korozja, jest to rzeczywiście opcja do rozważenia. To niesamowite jak dobrze potrafią trzymać się 20-30 letnie samochody, przecież Golf IV ma już ponad 25, a te auta są wszędzie, jeżdżą normalnie i nie wyglądają jakby pasowały bardziej do muzeum. Cytuj
WisnieR 2 835 Opublikowano wczoraj o 10:48 Opublikowano wczoraj o 10:48 Do Chorwacji to i 3 razy jechałem E36 mającym ponad 20 lat ale ten samochód potrafiłem rozebrać i złożyć sam na parkingu. Teraz po prostu mam trochę inne oczekiwania niż kiedyś. Cytuj
Bartg 5 650 Opublikowano wczoraj o 11:02 Opublikowano wczoraj o 11:02 No niestety, teraz żeby coś sensownego klasy średniej 10 letniego nawet kupić to 50k zł to mało Chciałem zmienić Volvo na młodsze np V60, no ale nie dam 50+k zł za 10 letnie kombi klasy średniej. No to sobie dokupiłem MX5 na pocieszenie Cytuj
Mustang 1 808 Opublikowano wczoraj o 11:38 Opublikowano wczoraj o 11:38 Do tego przy tych cenach, postęp jest wątpliwy, bo koncerny cały budżet r&d wydawały ostatnio na elektryfikację. W sensie jeśli weźmie się nowe auto spalinowe w wersji bez autopilota, bez kamer, z klasycznym wnętrzem, to samochód będzie mało różnił się od standardów sprzed 20 lat. Porównajcie sobie gamę dowolnego producenta 1985 vs 2005 vs 2025… Cytuj
gtfan 3 460 Opublikowano wczoraj o 11:50 Opublikowano wczoraj o 11:50 (edytowane) W dniu 26.03.2025 o 09:46, WisnieR napisał(a): Rozglądam się na rynku za nowym autem powoli. Mondeo ma już 13 lat i 300kkm więc każda kolejna wyprawa jest obarczona co raz większym ryzykiem, że będę wracał na lawecie jak tydzień temu - alternator. Ceny są jakieś POPIERDOLONE. Mondeo kupiłem 5-letnie za 38 tysięcy... Teraz to za 40 tysięcy mogę sobie co najwyżej białą Fabie Active po handlowcu kupić. No to pomyślałem, a może coś nowego jak już wydawać kasę której się nie ma, ale tu też ceny już dawno osiągnęły inną gęstość i BEST I CAN DO IS MG ZS xD Oglądałem tego ZSa i nie wiem no, nie urzekł mnie. Przesiadanie się z samochodu klasy Mondeo do ZS-a może boleć, raz że Mondeo to duże auto i moja 4-osobowa rodzina tam się mieści, dwa, że to auto innej klasy i nawet w 13-lat młodszym MG w najwyższej opcji wyposażenia brakuje mi takich drobnych rzeczy jak chociażby np. fotochromatyczne lusterko wsteczne, głupi schowek na okulary w podsufitce, czy czujniki parkowania z przodu, ale tu chyba temat kamery 360 w najbogatszej wersji pomoże. HS to już trochę inna bajka, bo jest większy, wygląda lepiej (akurat wygląd to dla mnie żaden argument, samochód to wół roboczy i rzecz a nie baba) i jest też lepiej wyposażony. Za to cena to już jakieś 120 tysięcy... No to jest jakiś dramat i chyba będę musiał zajechać Forda jeszcze przez te kilka lat. Rozwiń nie wiem jakie masz wymagania i preferencje co do nadwozia/sillnika/skrzyni/mocy, więc w ciemno będę proponował. jak chcesz nowe co powinno starczyć na rodziny (nie wiem jak duże masz dzieciaki) i nie chcesz przepłacać to możesz popatrzeć na kompaktowe kombi: 1. Astra/308 Opla poniżej 100k dostaniesz w podstawowym ale nie najgorszym wyposażeniu, z japońskim automatem, w kombi, i z legendarnym silnikiem 1.2 Puretech 130KM. a znajdziesz jeszcze taniej jak weźmiesz manual. https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/opel-astra-opel-astra-vi-1-2-t-edition-s-s-ID6Hehb8.html Peżo niewiele drożej https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/peugeot-308-peugeot-308-1-2-puretech-allure-s-s-eat8-ID6GwucA.html A jak potrzebujesz diesla to też znajdziesz w tych modelach 2. Seat Leon Da się kupić kombi poniżej 100k, ale będzie to słaby silnik i manual https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/seat-leon-seat-leon-1-0-tsi-style-ID6HbteE.html dokładając 15k można już znaleźć fajną wersję z mocniejszym silnikiem, ale wtedy wchodzimy już w rejony w których można dorwać Cuprę 1.5 150KM z manualem która będzie już fajniej wyposażona -> https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/cupra-cupra-leon-st-cupra-leon-sportstourer-ID6HdQJ5.html (przykład już doposażonej wersji, da się taniej, np. tutaj masz 116k za auto do produkcji https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/cupra-cupra-leon-st-cupra-leon-sportstourer-ID6H82yE.html) 3. Skoda Octavia niewiele ponad 100k kupimy już podstawową Octavię która nie będzie straszyła wyposażeniem, 115KM ale przy silniki 1.5, przykładowo https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/skoda-octavia-skoda-octavia-ID6HbIS2.html 150KM w manualu nie będzie aż tak dużo droższe, ale do DSG trzeba już dopłacać sporo bo tam dochodzi hybryda której w manualu nie ma. 4. VW Golf pare tysi ponad octavie mamy np. takiego Golfa z silnikiem jak Octavia https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/volkswagen-golf-volkswagen-golf-viii-1-5-tsi-life-ID6H69aS.html uwagi odnośnie silnika jak wyżej 5. Ford Focus za 100k będzie co prawda 1.0 125KM i manual, ale ciągle może to być fajna opcja https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/ford-focus-ford-focus-1-0-ecoboost-titanium-ID6GNRMF.html 6. Fiat Tipo całkiem nieoczywisty wybór, ale auto dobrze wyposażone i z dieslem poniżej 100k? na trasy powinno być git https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/fiat-tipo-fiat-tipo-1-6-multijet-red-ID6Henvf.html Myślę że wszystkie te auta w formie auta rodzinnego sprawdzą się lepiej niż MG a cenowo wychodzą konkurencyjnie. nie wiem jakie masz wyposażenie w Mondeo, może będziesz musiał pójść na jakieś kompromisy przy nowy za ok 100k, ale jak myślisz kredytować to może czasem warto sobie zwiększyć ratę o stówkę żeby mieć dużo szerszy wybór. myślę że nie będąć mocno wybrednym co do wyposażenie (co nie znaczy że będą to gołe auta) to za 115-120k będziesz mógł wybierać kombi 1.5 150KM od grupy VW z ok wyposażeniem (chyba że masz działaność i weźmiesz leasing to ceny w VW mocno spadają i dostaniesz to samo auto ale np. z automatem), jak nie boisz się puretech to w oplu/peżo będziesz miał już mocno doposażone auta z automatem i ewentualnie z dieslem. Także wybór jest, nie jesteś skazany na SUVa z Chin. A jak chcesz SUVa ale z europy to popatrz na Seata Atece czy Forda Kugę - wybór w cenie MG ZS/HS jest spory. Edytowane wczoraj o 12:13 przez gtfan Cytuj
WisnieR 2 835 Opublikowano wczoraj o 12:16 Opublikowano wczoraj o 12:16 No 80k, a 100k to jednak jest różnica. Płacić 100k za podstawowy model z silnikiem 100KM? To ja jeszcze wolę pojeździć moim starym autem. Dla mnie 100k to nie jest jakaś kwota, przy której chciałbym iść na kompromisy, bo to jest kosmiczny wydatek i sama myśl że miałbym się zadłużać na 7 lat i jeszcze iść na jakiś kompromis xD Praktycznie pracowałbym na spłatę raty za samochód, który i tak nie ma tego co bym chciał żeby miał. Cytuj
gtfan 3 460 Opublikowano wczoraj o 12:21 Opublikowano wczoraj o 12:21 (edytowane) W dniu 26.03.2025 o 12:16, WisnieR napisał(a): No 80k, a 100k to jednak jest różnica. Płacić 100k za podstawowy model z silnikiem 100KM? To ja jeszcze wolę pojeździć moim starym autem. Dla mnie 100k to nie jest jakaś kwota, przy której chciałbym iść na kompromisy, bo to jest kosmiczny wydatek i sama myśl że miałbym się zadłużać na 7 lat i jeszcze iść na jakiś kompromis xD Praktycznie pracowałbym na spłatę raty za samochód, który i tak nie ma tego co bym chciał żeby miał. Rozwiń a gdzie masz MG ZS (nie mówiąc o HS) za 80k? chyba tylko ta przywrócona wersja classic z 1.5 5-cio biegowym manualem która pali jak smok, a która jest dość przedpotopowym autem. bo niestety ta nowa wersja która jest w hybrydzie to już bliżej 100k chodzi. niestety, realia są takie że za te 80k za nowe auto to niestety tylko na auta miejskie wystarczy, auto rodzinne niestety już trzeba bardziej 100k szykować. Edytowane wczoraj o 12:22 przez gtfan Cytuj
Mustang 1 808 Opublikowano wczoraj o 13:01 Opublikowano wczoraj o 13:01 No najmniej za nowe rodzinne auto do kupienia w polskim salonie za 80k i z jakimś normalnym wyposażeniem to chyba tylko Jogger w manualu. Ale za to ma fabryczny gaz. Cytuj
krupek 15 544 Opublikowano wczoraj o 13:16 Opublikowano wczoraj o 13:16 W dniu 26.03.2025 o 11:50, gtfan napisał(a): nie wiem jakie masz wymagania i preferencje co do nadwozia/sillnika/skrzyni/mocy, więc w ciemno będę proponował. jak chcesz nowe co powinno starczyć na rodziny (nie wiem jak duże masz dzieciaki) i nie chcesz przepłacać to możesz popatrzeć na kompaktowe kombi: 1. Astra/308 Opla poniżej 100k dostaniesz w podstawowym ale nie najgorszym wyposażeniu, z japońskim automatem, w kombi, i z legendarnym silnikiem 1.2 Puretech 130KM. a znajdziesz jeszcze taniej jak weźmiesz manual. https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/opel-astra-opel-astra-vi-1-2-t-edition-s-s-ID6Hehb8.html Peżo niewiele drożej https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/peugeot-308-peugeot-308-1-2-puretech-allure-s-s-eat8-ID6GwucA.html A jak potrzebujesz diesla to też znajdziesz w tych modelach 2. Seat Leon Da się kupić kombi poniżej 100k, ale będzie to słaby silnik i manual https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/seat-leon-seat-leon-1-0-tsi-style-ID6HbteE.html dokładając 15k można już znaleźć fajną wersję z mocniejszym silnikiem, ale wtedy wchodzimy już w rejony w których można dorwać Cuprę 1.5 150KM z manualem która będzie już fajniej wyposażona -> https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/cupra-cupra-leon-st-cupra-leon-sportstourer-ID6HdQJ5.html (przykład już doposażonej wersji, da się taniej, np. tutaj masz 116k za auto do produkcji https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/cupra-cupra-leon-st-cupra-leon-sportstourer-ID6H82yE.html) 3. Skoda Octavia niewiele ponad 100k kupimy już podstawową Octavię która nie będzie straszyła wyposażeniem, 115KM ale przy silniki 1.5, przykładowo https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/skoda-octavia-skoda-octavia-ID6HbIS2.html 150KM w manualu nie będzie aż tak dużo droższe, ale do DSG trzeba już dopłacać sporo bo tam dochodzi hybryda której w manualu nie ma. 4. VW Golf pare tysi ponad octavie mamy np. takiego Golfa z silnikiem jak Octavia https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/volkswagen-golf-volkswagen-golf-viii-1-5-tsi-life-ID6H69aS.html uwagi odnośnie silnika jak wyżej 5. Ford Focus za 100k będzie co prawda 1.0 125KM i manual, ale ciągle może to być fajna opcja https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/ford-focus-ford-focus-1-0-ecoboost-titanium-ID6GNRMF.html 6. Fiat Tipo całkiem nieoczywisty wybór, ale auto dobrze wyposażone i z dieslem poniżej 100k? na trasy powinno być git https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/fiat-tipo-fiat-tipo-1-6-multijet-red-ID6Henvf.html Myślę że wszystkie te auta w formie auta rodzinnego sprawdzą się lepiej niż MG a cenowo wychodzą konkurencyjnie. nie wiem jakie masz wyposażenie w Mondeo, może będziesz musiał pójść na jakieś kompromisy przy nowy za ok 100k, ale jak myślisz kredytować to może czasem warto sobie zwiększyć ratę o stówkę żeby mieć dużo szerszy wybór. myślę że nie będąć mocno wybrednym co do wyposażenie (co nie znaczy że będą to gołe auta) to za 115-120k będziesz mógł wybierać kombi 1.5 150KM od grupy VW z ok wyposażeniem (chyba że masz działaność i weźmiesz leasing to ceny w VW mocno spadają i dostaniesz to samo auto ale np. z automatem), jak nie boisz się puretech to w oplu/peżo będziesz miał już mocno doposażone auta z automatem i ewentualnie z dieslem. Także wybór jest, nie jesteś skazany na SUVa z Chin. A jak chcesz SUVa ale z europy to popatrz na Seata Atece czy Forda Kugę - wybór w cenie MG ZS/HS jest spory. Rozwiń To są bardzo fajne oferty na rodzinne, proste auta Cytuj
gtfan 3 460 Opublikowano wczoraj o 13:17 Opublikowano wczoraj o 13:17 W dniu 26.03.2025 o 13:16, krupek napisał(a): To są bardzo fajne oferty na rodzinne, proste auta Rozwiń no ale że co niby? 1 Cytuj
krupek 15 544 Opublikowano wczoraj o 13:19 Opublikowano wczoraj o 13:19 Ale co? xd No piszę, że fajne oferty na samochody do podstawowych potrzeb. Nie ma tutaj drugiego dna, nie martw się. Cytuj
Bartg 5 650 Opublikowano wczoraj o 13:28 Opublikowano wczoraj o 13:28 Z rodzinnymi to bym nie przesadzał, może Octavia, ale jednak nawet porównując ze starym Mondeo to jeśli chodzi o miejsce to nie za duże auta. Cytuj
gtfan 3 460 Opublikowano wczoraj o 13:39 Opublikowano wczoraj o 13:39 W dniu 26.03.2025 o 13:28, Bartg napisał(a): Z rodzinnymi to bym nie przesadzał, może Octavia, ale jednak nawet porównując ze starym Mondeo to jeśli chodzi o miejsce to nie za duże auta. Rozwiń nie każdy ma 1.9m i dzieci w podobnym rozmiarze. dla przeciętnej rodziny 2+2 z dzieciakami które jeszcze rosną to kompakty kombi mają w środku wystarczająco miejsca, a bagażniki w każdym nie są mniejsze niż w Mondeo. Cytuj
WisnieR 2 835 Opublikowano wczoraj o 13:52 Opublikowano wczoraj o 13:52 W dniu 26.03.2025 o 13:39, gtfan napisał(a): bagażniki w każdym nie są mniejsze niż w Mondeo. Rozwiń Ten samochód ma prawie 4,9 metra a ty go porównujesz do Astry czy 308. Z wyżej wymienionych to tylko Octavia oferuje porównywalną przestrzeń. Lubię też te dane techniczne, według których pojemność bagażnika w takim 308 jest większa (608l) niż w Mondeo (537l) bo każdy producent podaje i liczy sobie to jak chcę. A to do wysokości szyby, dachu itp. Nie wiem jak to zrobili mając o 20cm węższy i krótszy samochód. Magia. Akurat cenie sobie duży bagażnik, ładuje do niego co chce, kiedy chcę, i w sumie to chciałbym teraz jakiegoś vana/minivana z opcją demontażu siedzeń tak żeby jeszcze większe gabaryty przewieźć. Ale bym ładował na działeczkę mebli! Cytuj
krupek 15 544 Opublikowano wczoraj o 13:52 Opublikowano wczoraj o 13:52 Jakby ta Octavia miała automat i ciut mocniejszy silnik to może rozważyłbym wymianę Focusa. Ja nie mam dzieci, ale duży bagażnik też lubię i przydało mi się auto kombi już niezliczoną ilość razy. Cytuj
gtfan 3 460 Opublikowano wczoraj o 14:10 Opublikowano wczoraj o 14:10 (edytowane) W dniu 26.03.2025 o 13:52, WisnieR napisał(a): Ten samochód ma prawie 4,9 metra a ty go porównujesz do Astry czy 308. Z wyżej wymienionych to tylko Octavia oferuje porównywalną przestrzeń. Lubię też te dane techniczne, według których pojemność bagażnika w takim 308 jest większa (608l) niż w Mondeo (537l) bo każdy producent podaje i liczy sobie to jak chcę. A to do wysokości szyby, dachu itp. Nie wiem jak to zrobili mając o 20cm węższy i krótszy samochód. Magia. Akurat cenie sobie duży bagażnik, ładuje do niego co chce, kiedy chcę, i w sumie to chciałbym teraz jakiegoś vana/minivana z opcją demontażu siedzeń tak żeby jeszcze większe gabaryty przewieźć. Ale bym ładował na działeczkę mebli! Rozwiń długość tych aut w przypadku bagażnika nie ma aż takiego znaczenia - w Mondeo dużo tej długości idzie na przestrzeń w środku, na zwisy itp, sam bagażnik będzie porównywalny, weź miarkę i zmierz to zobaczysz że to będą bardzo małe różnice. no i sam zacząłeś od MG ZS które do dużych aut nie należy, więc uznałem że kompaktowe kombi to będzie coś co może tobie bardziej podpasować jak nie chcesz wydać majątku (stąd przyjąłem cenę ZS tylko tego nowego) a chcesz mieć auto rodzinne i przesiadasz się z Mondeo, a teraz wyjeżdżasz mi że śmiem porównywać Octavię do Mondeo które ma 4.9m mimo że sam przed chwilą pisałeś o aucie 4.3m. trzeba było sprecyzować od razu i kwotę i wymagania to by było łatwiej i bez nieporozumień, bo teraz teraz to tylko zostaje mi przeprosić że chciałem pomóc. Edytowane wczoraj o 14:11 przez gtfan Cytuj
WisnieR 2 835 Opublikowano wczoraj o 14:12 Opublikowano wczoraj o 14:12 (edytowane) Nawet nie tyle co zacząłem co nawet i skończyłem na MG ZS bo to jedyny nowy samochód w moim zasięgu, co z resztą napisałem. Edytowane wczoraj o 14:13 przez WisnieR Cytuj
Mustang 1 808 Opublikowano wczoraj o 14:12 Opublikowano wczoraj o 14:12 W dniu 26.03.2025 o 13:52, krupek napisał(a): Jakby ta Octavia miała automat i ciut mocniejszy silnik to może rozważyłbym wymianę Rozwiń W sensie jakby w tym budżecie taka była? Bo w cenniku jest też 2.0 TSI z 4x4. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi