Skocz do zawartości

Pomoc przy kupnie auta

Featured Replies

Opublikowano

Ale z tymi nie odpalającymi Toyotami to nie jest akurat wina akumulatora trakcyjnego, czy układu hybrydowego, tylko akumulatora rozruchowego-po prostu geniusze dali za mały.

W hybrydach z normalnym aku takie problemy nie występują.

• Odpowiedzi 8,8 tys.
  • Wyświetleń 624,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wziąłem to co wyżej, identyczny jak na fotach - M440i, kolor Tanzanite blue. Nie miałem dużego wyboru, bo odbiór 530i lub słabszej 430i to czekanie do października lub listopada i nie mam na to czasu.

• Czezare
    Czezare

Dobry wieczór!

• Samochód po testowany w środku i tylko rys dopatrzeć się nie mogłem bo oszroniony (8 rano w olsztynie 0 stopni).  Wszystko tak jak chciałem wersja L kamera, składane lusteka czy lepsza tapicerka Na s

Opublikowano

Tak, ale bez rozwiązania problemu, masa osób, które kupiły nową Toyotę, bo potrzebują niezawodnego pojazdu, będzie miała niemiłą niespodziankę. 

Opublikowano
Ale z tymi nie odpalającymi Toyotami to nie jest akurat wina akumulatora trakcyjnego, czy układu hybrydowego, tylko akumulatora rozruchowego-po prostu geniusze dali za mały.
W hybrydach z normalnym aku takie problemy nie występują.
Bardzo często wina jest po stronie darmowego alarmu który rozładowuje akumulator w trakcie długiego postoju.
Opublikowano
5 godzin temu, boywrc napisał(a):

W dniu 1.04.2025 o 15:04, AdiCarrion napisał(a):

Bardzo często wina jest po stronie darmowego alarmu który rozładowuje akumulator w trakcie długiego postoju.

Balkan poruszył temat w ostatnim programie.

Otóż auta miały całkowicie rozładowane aku podczas transportu, dealer doładował przed sprzedażą, ale akumulator z powodu całkowitego rozłądowania stracił fabryczne właściwości.

Opublikowano
Balkan poruszył temat w ostatnim programie.
Otóż auta miały całkowicie rozładowane aku podczas transportu, dealer doładował przed sprzedażą, ale akumulator z powodu całkowitego rozłądowania stracił fabryczne właściwości.
Tak pewnie też często bywa, niemniej jednak warto sprawdzić co odpowiada za pobór prądu
Opublikowano

Gdyby ktoś był zainteresowany fajnym hot hatchem to sprzedaję swoją Alfę Giuliettę Veloce

otomoto.pl
No image preview

Używany Alfa Romeo Giulietta 2016 - 69 000 PLN, 118 700 k...

OTOMOTO - nowe i używane samochody i motocykle w Polska
Opublikowano

Zgadza się, auto zrobiło się weekendowe, w Warszawie jeździć autem do centrum to koszmar, metro/autobus zimą a wiosną latem jeżdżę rowerem. Poza tym częściej peugeotem mojej dziewczyny jeździmy bo jest zwyczajnie wygodniejszy dzięki aktywnemu tempomatowi. Docelowo i tak pewnie kupimy jakiegoś suva, może kiedyś sobie pozwolę na auto zabawkę, ale póki co to szkoda żeby Alfa się kurzyła w garażu.

Opublikowano

W pełni rozumiem, również do pracy wygodniej mi dojeżdżać komunikacją, z kolei naprawdę przekonałem się do autopilota w trasie i jest to dla mnie ogromny plus przy długich przejazdach autostradą.