kanabis 22 419 Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 To teraz powoli, gleboko oddychajac. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 W mieście pod 10, ale na trasie przy nawet szybkiej, ale nie szarpanej jeździe to schodził do 8l. PS co to za uczucie, jak jedziesz taką A6, widzisz je.banego spaślaka w jakimś japońcu, wrzucasz sobie tryb SPORT i bierzesz go na luziku, mknąc lewym pasem.... no civika 1.4 to na pewno. 2.4 w takiej budzie to nie jest nie wiadomo jaki szał. 8.9 do setki tyle co moja boryna przypominam również, że gaz jest do kuchenki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 To niech bierze E-klasę sprzed 2002, 3.0 w turbodieslu, wtedy wszystkich będzie oglądał we wstecznym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 A to nie ma pejtona 1.9 tdi? Jest za to V10 też tdi, przypominam test w pl. Autor zwraca uwagę na doskonałe prowadzenie oraz świetne osiągi i przeprowadza praktyczny test hamulców w typowych drogowych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
janol 432 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Dobra, to jak skończyliście się ciągnąć za włosy, to może postaram się przywrócić temat na właściwe tory Spełniam amerykański sen o domu pod miastem i pojawiła się potrzeba zakupu auta dla żony. Budżet ok 15k, jak będzie warto to go zwiększę. Auto będzie służyć pewnie do wyjazdów po zakupy, dojazdu do rodziny w centrum miasta itp. - raczej krótkie trasy (20 km). Małżonka dopiero robi prawo jazdy, to będzie jej pierwsze auto, więc wiecie, bez szaleństw ; ) Na co dzień jeżdżę Qashqaiem, teraz szukam czegoś mniejszego, większe zakupy ogarnę swoim autem. Jakieś rady? Ze swojego Nissana jestem zadowolony (a dodatkowo szwagierka pracuje w ASO ), więc myślałem nad czymś z tej stajni. Nissan Note I? Albo Civic VII? Fabia? Generalnie auto ma być czterodrzwiowe, moc ma pozwalać w miarę komfortowo włączyć się do ruchu na autostradzie/drodze ekspresowej, reszta jest raczej wtórna. W sumie to jeden element fajnie jakby był - jeśli radio jest fabryczne, to żeby był aux, bo czasami pewnie będę nim jeździł, a jestem trochę uzależniony od serwisów streamingowych ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Kolega prawdopodobnie w grudniu będzie sprzedawał Note'a, jak będzie pewne to mogę Ci dać znać. Wg mnie idealnie do tego co piszesz, nie ma z nim problemów, 5 drzwiowy, żwawy, i zgrabny. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 No też bym rozważał Note z takim budżetemi i do takich celów. Cytuj Odnośnik do komentarza
janol 432 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Dzięki chłopaki <3 Milan, daj znać jak będziesz znał szczegóły, może faktycznie coś z tego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Jutro się spytam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) Może być ten Note, szczególnie jak masz znajomości w ASO. Zasadniczo większość małych samochodów z silnikami benzynowymi jest dość udana, więc trudno nawet szczególnie doradzać czy odradzać Clio, 207, Fiestę, Corsę, Punto, itp. z jakimś 1.2/1.4, bo większość wypada całkiem nieźle przez rozsądny przebieg i czas. Co do AUX, to są trzy opcje. Będzie w serii, można zmienić radio, albo można dołożyć kabelek do seryjnego radia w wybranych modelach (to chwila szukania w google). Do mojego Grande Punto z 2006 wystarczyło wpiąć z tyłu radia kabel za parę gorszy i mogę normalnie słuchać muzyki z telefonu. Samo auto też polecam jak przebieg nie będzie duży, niekoniecznie z podstawowym 1.2 - ja tam nim wjeżdżam bezpiecznie na autostradę, ale trzeba na 3. przeciągnąć pod czerwone pole, co nie dla każdego będzie naturalne. Spalanie średnie koło 6 mi wychodzi jakby co, 80% trasa. Edytowane 27 Listopada 2016 przez Mustang Cytuj Odnośnik do komentarza
janol 432 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) O Grande Punto też myślałem, przewaga Note jest faktycznie kwestia ASO (choć z kolei w ASO Fiata też mam dobre kontakty)i to, że Milan ma jakiś egzemplarz teoretycznie. A Milan to mój dobry kolega i wie, że jak mnie wrzuci na minę, to mu odłączę internet.Ale oczywiście jestem otwarty na wszystkie rady. Edytowane 27 Listopada 2016 przez janol Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Polecam do samochodu kupic pioneera jakos z koncowka 308. Masz bluetooth usb czyli lacznosc z telefonem na 2 sposoby zestaw glosnomowiacy i ladowanie. Cena kolo 350 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 W moim przez 10 lat i 120k nie zepsuło się odpukać nic poważnego, chociaż ma parę mankamentów związanych z wykończeniem - przykładowo wymieniałem opadający daszek przeciwsłoneczny, a zamknięcie schowka telepie się na wybojach. Ale silnik równo chodzi, biegi wchodzą łatwo, może poza wstecznym okazjonalnie i zasadniczo jeździ się bardzo w porządku. Dobry układ jezdny, dużo miejsca jak na tę klasę. Zaczynam rozważać kupno czegoś mocniejszego, ale jako tani samochód o niskich kosztach eksploatacji, a przy tym nawet nowoczesny, Punto zdecydowanie się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Panowie, jesteście mi w stanie zaproponować jakieś auto również do 15 tysięcy warte uwagi oprócz tego co tam podaliście janolowi? Celuje w sedana, chociaż alfa gt podoba mi się nieziemsko, ale w internecie albo jakieś szroty z komisu albo od osób prywatnych za kosmiczne ceny Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Może Mondeo 2? Albo Vectra C? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Napisz do Pajdy w sprawie Alfy GT ma chłopak wiedzę i wtyki w tej materii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Mustang - Mondeo jest obrzydliwe, a vectra c mimo swej kanciastości nawet mi się podoba, ale pamiętam jak rodzice mieli vectre b i wszystko się w niej yebało w silniku 1.6, wiem, że to nowszy model ale niesmak pozostał Napiszę do Pajdy tak jak pan balon powiedział i czekam na ewentualnie więcej propozycji. Niby w pracy jeżdżę peżo 206 i nie narzekam, ale jakoś tak celuje w sedana bo dotychczas jeździłem paserati b6 w kombi i się przyzwyczailem do "większych" samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 również uważam że mondeo to największa rewolucja świata, z najbrzydszego samochodu pana Poldka, zmienił się w elegancki dupo,woz który przyciąga wzrok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 A jaki silnik. Diesel, benzyna, jaka moc? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Generalnie w kwestii Alfy byłem za dieslem 1.9 jtdm bo naczytałem się, że jest lepszym wyborem od benzyniaka. Natomiast w innych samochodach skłaniam się ku benzynie, jakby nie patrzeć większość diesli to turbiny, wtryski, filtry DPF, EGR... tylko tej Alfie byłem w stanie wybaczyć te rzeczy ze względu na zauroczenie wyglądem Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 To to jtd jest też w Vectrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Wtryski do JTD/JTDm zregenerujesz sam w garażu, albo za smieszne pieniadze w warsztacie ( 200zl sztuka), bo to nie pompowtryski VW, gdzie za jeden wołaja 1000-1500. DPF-a w Alfie wytniesz sam z oprogramowania kablem za 50zl, ale musisz wyciacz puszkę, wybebeszyc i pospawać na nowo. W zakładzie za pospawanie wezmą ze 100zl. EGR tez tym samym kablem się wyłącza i zaślepia blaszka za 10zł. Wymontowanie turbiny to też żadna filozofia, regeneracja w zkładzie to mniej jak 1000zl. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 No i to sa konkrety, a teraz jakbyś wiedział o jakimś ładnym egzemplarzu za około 15 k to proszę o PW No chyba ze jechac do jakiegoś komisu ruchac (pipi)ac nic sie nie bać i cos wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) Cieżko Ci będzie znaleźć dobry egzemplarz za 15 koła.. tak myśle. Za ponad pół roku sam będe się rozglądał za nowym wózkiem, wstępnie 15-17k, sedan / pięciodrzwiowy hatchback. Benzyniak, tak sądzę. Myślę nad astrą 3, może audi a3(chociaż tu za mało piniążków), cos innego? Raczej mniejszych gabarytów auto, do miasta głównie (sporadycznie 150km do domu) Edytowane 28 Listopada 2016 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 No i to sa konkrety, a teraz jakbyś wiedział o jakimś ładnym egzemplarzu za około 15 k to proszę o PW No chyba ze jechac do jakiegoś komisu ruchac (pipi)ac nic sie nie bać i cos wybrać Troche sie spozniles a bys mial tip top wypas gt bo pajdex sprzedawal niedawno. Wyglad,cena, trwalosc jtd, spalanie. Swietna sprawa. Tylko jesli o gt chodzi to dosyc ciasny wozek. Ale jesli jestes kawaler to pier.dole te vectry i mkndeasy i bierz gt smialo Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi