Skocz do zawartości

Pomoc przy kupnie auta

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiesz juz ile chcesz za to audi ? :)

Szukam jakies furki od okolo 2 miesięcy i mam dość. Budżet +/- 17000. Celuje w jakiś mniejszy hatchback w benzynie: clio,corsa czy golf jak np taki:

http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-golf-1-6-benzyna-klimatronik-oplacony-ID6yEAFZ.html#xtor=SEC-8

Wydaje się całkiem ok, tylko boje się ze spalanie wyjdzie mi po mieście ze 12l ;/

Opublikowano

Był w V. V niestety marnie wypada jeśli chodzi o silniki, albo przestarzałe, albo niezbyt udane. Ja w podobnej kwocie oglądałem raczej Focusy 2 i Astry h.

Ewentualnie zejdź klasę niżej i z 1.4 będzie spory wybór rozsądnych ofert.

Opublikowano

Ah "troche pali" no właśnie :) Kierowca ze mnie raczej niedzielny, a i specjalnym fanem motoryzacji nie jestem. Na obecna chwile wole oszczędnośc kosztem mocy. Silnik 1.4 - 1.6 ok 100KM było by w sam raz. Wczesniej mialem jedynie grande punto 1.4 77KM, ale skończyło marnie:

ae659da8d5.jpg

• Plusik 4
Opublikowano

To już chyba za jakimś Peugeotem, Renault lub coś w ten deseń bym się rozejrzał, skoro osiągi i żyłka motoryzacyjna nie wchodzi w grę. Fabiusza w sumie też.

Opublikowano (edytowane)

ta nowa rzeczywiscie, jest taka w stylu mini coopera wrecz, ale te starsze, o jezu

a nie, ta najnowsza to audi a3 przypomina ;]

Edytowane przez milan
  • 2 miesiące temu...
Gość mastafaker
Opublikowano

Odwieczny dylemat.

Co kupic tak +/- 10,000.

Diesel vs benzyna-gaz?

Moja a klasa poszla na handel, problemy zima z odpalaniem do tego zamarzajaca odma.

Co myslicie o astrze 3, ford mondeo, renault scenic?

Opublikowano

Moim zdaniem, Scenic słabizna straszna z wyglądu, Astra i Mondeo ok, dobra dostępność części, raczej dość w porządku auta. Generalnie, w takiej kwocie trzeba dobrze sprawdzić auto, bo może być na chwilę przed rozpoczęciem bycia skarbonką.