milan 7 022 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Ten carensik jest zayebisty Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) Polecam poszukać - sporo fajnego można wybrać za ~90k. Skoda to taka trochę piszą - za dużó tego wszędzie chociaż jak myśleć potem o odsprzedaży to nie jest to zła opcja bo zejdzie pewnie na pniu. Zawsze możesz wziaść w wynajmie za te same pieniądze A4 i potem oddać po 3 latach. Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez mozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 W sumie patrzę, że na Golfa kombi są niezłe rabaty, serio zrób konkretną wycenę kombiaka, bo chyba wychodzi podobnie jak ta Octavia sądząc po cenniku. Plus do Golfa mógłbyś może niedostępny w Skodzie 1.4 125 rozważyć, IMO silnik wystarczy do normalnej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) No golf 7 variat xD względem Octavi trochę lepiej wykończony (np roletka na kubki w konsoli środkowej czy automatyczny ręczny w standardzie w każdej wersji) oraz mniej (jednak) popularny. Natomaist jest mniejszy, ma mniej miejsca z tylu i mniejszy bagażnik. Suma summarum mimo rabatów pewno też będzie trochę droższy od Skody. Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 albo jakiś francuski Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 No to niech Red już sprawdzi, bo w cenniku z rabatem Golf variant czyli lepiej niż ten liftback od Skody jest za 79k 125 i 83k 150. Potem trzeba porównać wyposażenie OFC. Oraz sprawdzić w ogóle, czy Golf przypadkiem nie ma mniejszej utraty wartości. Francuski? 308 bardzo dobry wybór, na Megane zawsze były spoko rabaty, a design ma nowocześniejszy niż Golf czy Octavia. Tego Seata też serio wypada sprawdzić, bo też są na niego oferty i do tego sensowne wersje mają światła LED. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Najłatwiej by było gdyby red ogłosił przetarg na dostarczenie samochodów w ilosci 1 o danych parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 I by kupił BMW jak policja. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 No jest w czym wybierać. Nowa Megan w kombi jest bdb, w ogóle wygląda jak Talisman. 308 już teochę na rynku, go bym jakoś olał. No i faketycznie Seat Leon w kombi. Pewno taniej niż Skoda, VW (tu napewno), a takie z zębem auto. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Jest jakieś doradztwo w zakresie samochodów? Coś jak agent nieruchomości albo kredytowy? Byłoby fajnie dać komuś te pare stów i mieć umówione wizyty w 5 wybr. najleszych salonach. Wiem że w tv to robią. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 4 minuty temu, balon napisał: 308 już teochę na rynku, go bym jakoś olał. Ale lift był dopiero. Ja olałem wersję sprzed liftu, bo nie miał Androida Auto. Po lifcie zrobiłbym chociaż jazdę próbną - podobno prowadzi się świetnie, zdaniem niektórych najlepiej w segmencie (pomijając BMW 1). Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Red, zrób tak: 1. Rozpoznaj które marki dadza Ci fajny leasing jaki chcesz, i które mają fajne gwarancje, odsiejesz pare marek. 2. Przejedź się pozostałymi 5-6 i zobacz które mają fajniejsze wyposażenie. 3. Dowiedz się jaką cenę wynegocjujesz. 4. Kup Ceeda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) BTW milan: https://kinja.com/tommcparland i strona tego typa @up Cytat 4. Kup Ceeda. Kup nowy model Ceeda jak będzie dostępny. Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez Mustang 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) 11 godzin temu, milan napisał: Jest jakieś doradztwo w zakresie samochodów? Coś jak agent nieruchomości albo kredytowy? Byłoby fajnie dać komuś te pare stów i mieć umówione wizyty w 5 wybr. najleszych salonach. Wiem że w tv to robią. Na tym polega jaranko z kupowania fury. Dla takich chwil ma się jaja. Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez mozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) 10 godzin temu, milan napisał: Red, zrób tak: 1. Rozpoznaj które marki dadza Ci fajny leasing jaki chcesz, i które mają fajne gwarancje, odsiejesz pare marek. 2. Przejedź się pozostałymi 5-6 i zobacz które mają fajniejsze wyposażenie. 3. Dowiedz się jaką cenę wynegocjujesz. 4. Kup Ceeda. Przeczytałem wszystkie opinie, podziękuję w plusikach, żeby nie odpisywać z osobna. Co do Ceeda to jedynie martwi mnie mały bagażnik. Katalogowo to też nie jest najtańsze w porównaniu do większych aut, a w heczbeku tylko 380l. Wtedy już konieczne byłoby kombi. Połażę trochę po salonach, poszukam ofert. Ten sam salon skody bardzo zbliżoną opcję (dodatkowo z metalikiem, ale bez tylnej wycieraczki) do mojej kumplowi sprzedał rok temu za 74k zamiast 81k (tylko że sprzed liftu). Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Kiedyś koreańczyki były konkurencyjne cenowo jednak dziś potrafią być droższe nawet niż Skoda czy Opel. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Octavia bardzo dobry wybór. Moje dwie propozycje to: 1) Pojeździć po salonach i negocjować lepsze oferty, kilka % to kilka kafli w kieszeni 2) Kupić wersję z DSG Kumpel prowadzi firmę, jeździ z ludźmi po salonach i komisach i pomaga kupić samochód, sprawdza technicznie, negocjuje itp: https://www.facebook.com/krzysztofglibowskidoradccamotoryzacyjny/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Taaaa nowe dsg dwusprzęgłowe od VAG to super skrzynie. Redziu zarówno idealne na miasto jak i to szybkiej (niezauważalnej) zmiany biegów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Dla mnie LED>DSG, ale to już kwestia użytkowania i priorytetów. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Inaczej jak bym jeździł więcej po mieście jak Redowi to bym brał DSG i led do dziennej ale to wiadomo, bo to standard obecnie Natomiast jakbym więcej jeździł w trasie i faktycznie często po zmroku (szczególnie jesień-zima bo wtedy mamy "noc" od 15) to tak jak mówisz wybrałbym led do mijania/drogowych. Ja od czerwca mam pierwsze auto (wcześniej Ledy do dziennej i bi xenony mijania/drogowe) z full ledami no faketycznie, zrywają gacie tak dobrze świecą. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Red, nie wolisz np. nowego Civica sedana? Tam Skoda, idz pan fhooj. Ten Civic jest duży i świetnie się prowadzi, pomyśl o tym. Do tego baaaardzo mało traci na wartości, jeśli Ci na tym zależy. http://www.gezet.pl/pl/oferta/4692/honda-civic-4d-x-gen-15-i-vtec-turbo-4d-elegance.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) czy jaranie się toyotą chr jest mocno pedalskie? jeździ ich teraz milion po drogach i zawsze lubię zawiesić oko a jeszcze jak jest srebrna albo niebieska o jezu Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) Ja mam natomiast pytanie o opinie, chociaż nie mam konkretnej oferty - bardziej chodzi o pytanie, co byście wybrali. Chcę wziąć samochód dla ojca i chcę, by na stare lata chłop pojeździć czymś w miarę porządnym. Jakbym sam nie miał Hondy, to bym nawet się nie zastanawiał i wziął sedana. Chciałbym zatem inną markę i pomyślałem o samochodach Mazdy. Ojciec lubi najbardziej SUV-y, ale ja też chcę tym od czasu do czasu jeździć i nie chcę mieć muła w garażu Zastanawiam się nad Mazdą 3 hatchback (ojcu się nie podoba, bo... ZA MAŁY - imo fura świetna), Toyotą RAV4 (nowy model w przyszłym roku, więc trochę słabo, poza tym jeśli nie hybryda - 197km i horrendalna cena, to muł) lub wykosztować się i zainwestować w Mazdę 6 (imo świetna fura), z tymże tu już muszę wydać sporo kasy, a nie bardzo mi się to podoba. Jakieś alternatywy? Co myślicie o tych samochodach? EDYTA: C-HR mi się bardzo podoba i też rozważałem dla ojca, ale mówię - za słaby silnik. Takimi furami popyla się w mieście albo wkoło komina. Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez [InSaNe] Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) 48 minut temu, [InSaNe] napisał: Red, nie wolisz np. nowego Civica sedana? Tam Skoda, idz pan fhooj. Ten Civic jest duży i świetnie się prowadzi, pomyśl o tym. Do tego baaaardzo mało traci na wartości, jeśli Ci na tym zależy. http://www.gezet.pl/pl/oferta/4692/honda-civic-4d-x-gen-15-i-vtec-turbo-4d-elegance.html Nie brałem pod uwagę. Poczytam trochę. Głównie chodzi mi o rozmiar bagażnika i sporo miejsca na fotelik i inne bety podczas wyjazdów wakacyjnych. Z zewnątrz wygląda fajnie, tylko że takie wyposażenie (Elegance) to już 92k PLN, a tamtą Octavkę planuje po negocjacjach mieć za ok 75-77k. Gdzieś muszę dać twardą krechę, bo inaczej będę co chwila w przedziale "jeszcze 10k i masz wyższy segment" i skończę na infinity jak inni forumowicze xd Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) Masz za o wiele mniejszą cenę 129km 1.0T. Obadaj tego Civica, a przynajmniej się przejedź Ja mam hatcha 1.5T 182 km (na hamowni prawie 200km!), jest moc. Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez [InSaNe] Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi