szejdj 2 804 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 fajny garnitur masz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 (edytowane) Tak trochę, wiecie .... Edytowane 27 Kwietnia 2018 przez milan Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 (edytowane) Nie mam garniaka bo po co? Aby ubrać raz na rok?!?! Edytowane 27 Kwietnia 2018 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 4 godziny temu, Dud.ek napisał: Dam flache jak ktoś odemnie odkupi https://www.olx.pl/oferta/renault-clio-rsi-1-8-CID5-IDtQZc9.html Ee fajna zabawka, pewnie ładnie się zrywa z taką masą, ale stylówa tego auta pali oczy, choć szanuję pracę w to włożoną. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 To jak przy AMG było 45 róż to przy s klasie amg robią loda z połykiem i guess. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 (edytowane) Pewno tak. AMG, RS czy M to mega marżowe auta. Jak np na takich autach dla ludu z segmentu B/C zarabia się naprawdę śmieszne pieniądze (tutaj dealerzy tylko liczą jedynie na zarobek przy serwisie) tak na tych topowych modelach jest już całkiem dobra PAJDA. Edytowane 27 Kwietnia 2018 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Też tak słyszałem - nie wiem ile w tym prawdy ale ponoć na mojej foce zostało 300 zł marży :> Np na focusa RS, Golfa R czy Mustanga nie ma żadnych rabatów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Napisz w ogóle jak się jeździ tym ST po tym jak emocje zakupu opadły. Mocy akurat, za dużo na co dzień, czy już jest niedosyt? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 (edytowane) Obstawiam, że mocy akurat nadal ale już za uja nie robi to na mozim takiego wrażenia (tym bardziej po premierze nowego God of War xD). Moje dwa ostatnie auta to 225 i 220 KM. Pierwsze kilka dni po dotarciu. Łoooo Panie jak to idzie, latam itp. Po pierwszych 3-4 tygodniach człowiek myśli, że coś nie tak z silnikiem, no panie coś tej mocy spadło Obecnie czuję że jednak jest nadal mega dobrze tylko jak żony autem trochę pojeżdżę. Przesiadka z klockowatego 140 KM Suvka to jednak przepaść. @mozi no jak tam foka lata? a jak spalanie trasa/miasto? Wsio okey bo o RS się dziwnych rzeczy naczytałem od jej użytkowników. Edytowane 27 Kwietnia 2018 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Co do STka - ogólnie jest dobrze - znam focus bo jeździłem zwykłą wersją przez 6 lat wiec wiedziałem czego się spodziewać. Wymienie w punktach będzie łatwiej - spalanie - cykl mieszany (raczej nie stoję w korkach - ale często są krótkie trasy 3km np) ~11l/100km - prowadzenie - jest bardzo dobrze - fura trzyma się drogi jak przyklejona, zakręty bajka - jedyny problem - tzw Torque Steer. Jest niby poprawiony układ Torque Steer Compensation (TSC) ale nie działa to idealnie i może zaskoczyć jak się nie trzyma mocno kierownicy przy ostrym ruszaniu. O dziwo wyczytałem żeby wyłączyć kontrolę trakcji i jest ... lepiej. Na mokrym potrafi na 3 biewgu zatańczyć. - osiągi - tak jak @balon napisał i właściwie wyczerpał temat. To co mi się podoba szczególnie przy wyższych prędkościach i wyprzedzaniu to elastyczność. Tam gdzie 1,6 turbo nie domagał powyżej 120km /h tutaj nie słabnie, no i jak czytam ma koło 4s od 60-100. Jedyny problem że apetyt rośnie w miare jedzenia i już jest uczucie że nie jedzie. - użytkowanie - bez przygód - wymieniłem olej przy 10 000 i zaraz pewnie będe jechał na przegląd przy 20k. Przy wymianie w zimie był sprawdzany i było wszystko ok. Żałuję tylko felg 19" bo już je trochę znisczyłem (krawężniki itd) głównie przez spory promień skrętu i niski profil opony. No ale czego się nie robi dla wyglądu XD Fajnie się sprawdza kamera cofania + android auto - nie wyobrażam sobie teraz tego nie mieć. Co do Focusa RS - masz rację - są jaja bo wadliwa jest usczelka pod głowicą i w zależności od fazy wykrycia albo do wymiany jest uszczelka albo cały silnik (zdarzają się pęknięcia bloku). Jak to się będzie spisywać po wymianie? Wuj wie ale wg mnie będzie problem i z samym silnikiem (co jak po gwarancji się coś stanie?) i potem z odsprzedażą takiego samohodu bo już ma złą opinie. Poprzprzednie RSy z silnikami R5 to pancerne sztuki i praktycznie bezawaryjne więc w sumie cieszę się że się w to nie wpakowałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 8 godzin temu, balon napisał: Pewno tak. AMG, RS czy M to mega marżowe auta. Jak np na takich autach dla ludu z segmentu B/C zarabia się naprawdę śmieszne pieniądze (tutaj dealerzy tylko liczą jedynie na zarobek przy serwisie) tak na tych topowych modelach jest już całkiem dobra PAJDA. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. milan 7 022 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 To jest niesamowite, może mi się juz miesza, albo znikają posty, ale mustang zapytał moziego o jego za(pipi)istego focusika, a odpowiada balon, i zaczyna snuć po raz 20 opowieść o swoim smiesznym passacie o którym nikt nie chce nic za bardzo wiedzieć, do tego jeszcze historia suva. Za to szabnuję moziego, ma super autko ale jakis taki spokój wewnętrzny, a małomiasteczkowy balon daje zdjecie jak dostał szampona xD i ciagle o tych koniach w passacie xD (pipi)a, mustang ma a3 a mniej pisze, i to jeszcze najczęściej szczerze pytany. Balon, ty nawet nie musisz miec poduszek powietrznych, cała rodzina jest bezpieczna twoim nadęciem xDD 1 3 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 (pipi)a a pomyśl, że przed Passatam miałem Audi A4 jak mnie musi boleć ukrywanie tego i pisanie ciągle o VW aby typowemu użytkownikowi samochodu Dacia nie rozerwało odbytu, że gra w God od War na małym TV bez HDR heheheh. Jest niesamowite jak potrafisz wyłapywać jakieś dziwne smaczki w kontekście moich postów. Naprawdę masz z tym jakiś problem ziom. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Słabych masz kolegów balon, normalne środowisko takiemu bufonowi dawno sprzedałoby chociaż słowną blaszkę na potylice na otrzeźwienie. Pisz sobie co chcesz, ale jest grupa posiadaczy czegoś którzy nie muszą o tym trąbić co 2 post i robic z siebie naprawdę kompletnego idioty, są też tacy którzy to mają i siedzą raczej cicho chyba ze mają cos do powiedzenia. Szanuję tych drugich, można powiedzieć że skaczą mi czasami na ambicję, za to tacy jak ty to jest pośmiewisko. Przecież ta fotka co wkleileś to gorzowska wiocha, podejrzewam że fota stoi na codzień na kominku. O hdr i tvtvtv to juz się przyzwyczaiłem że czytam wszędzie, bo przeciez po ch,uj napisać w temacie gow o grze i wrażeniach z rozgrywki, lepiej napisać "współczuję tym którzy nie maja ps pro i hdr" xD No widac jak współczujesz, własnie mnie wyśmiałeś ze mam zwykły tv i zwykłe ps4 Napisze to raz i ostatni raz, nawet gdybym nie miał pieniędzy na takie rzeczy, to co za problem wziąć kolejnego grata na raty. Niektórzy tego nie potrzebują bo używają raz na miesiąc, niektórzy mają lepsze cele, nie wiem np. budowa chatki na działce, albo spłata kredytu. Pomijam ile osób obrażasz którzy realnie nie mają siana na kupno telewizora i konsoli. Ale jestes pier,dolonym wieśniakiem z kasą, i szukasz poklasku na forumku. Poklask znajdujesz bo paru takich jak ty tutaj jest. Czasami normalnie potrafimy dyskutowac jak nie odpierdalasz wiochy. Ale czasami trzeba Ci zrobić swiadomke jaki jesteś zyebany egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Jedno zdanie pisałem tylko o Tobie i tylko do ciebie więc nie wkręcają do tego innych osób. Na resztę mogę jedynie odpisać w ten sposób, bo jest to dość zabawne + jestem dumny że potrafię u dorosłego, poważnego mężczyzny spowodować ścianę tekstu o nieznanym mu użytkowniku forum o grach. To musi być naprawdę ciążąca Tobie relacja i jakby nie było uznaję to za swój mały sukces. Dobranoc mój e-kolego Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Spoko, jj też się cieszył że o nim piszę Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 No ale nie przypominam sobie tak długich i poważnych analiz. No i jj z tobą walczył kto jest głupszy, ja kwituję to od jakiegoś czasu czymś w tym stylu więc wiem, że to tym bardziej musi ciebie boleć. No nic, Red po co mnie tagowałeś i pytałeś o radę? Milan się tylko zagrzał. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Red pewnie chciał z tego bagna przechwałek i rozważań o mercedesie wspólnika wziać od ciebie jakąś wazną i pomocną informację, których masz dużo ,bo odebrałeś już wiele samochodów z leasingu i pewnie nawet je uzyskał bo doświadczenia i jakies wiedzy ci odmówić nie można. A zdjecie super, widze że zrobiłeś upgrade i na 3 poziomie zamazywanie zmieniło się w ucinanie zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zamknijcie juz (pipi) albo sio na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 E tam, dobrze sie czyta, nie gadaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 no ale juz koniec Wojtek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 699 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 (edytowane) Wczoraj trochę z żoną posiedzieliśmy w salonie Skody i jednak Fabia Combi odpada. Jak już to tylko Octavia. Nie wyobrażam sobie rodziny i psa w Fabi. No jest po prostu za mała. (pipi)a znów skonfigurowałem Octavię i wychodzi 98tys. I to w manualu..... http://cc-cloud.skoda-auto.com/CarCard/124542521 Edytowane 28 Kwietnia 2018 przez WisnieR Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 (edytowane) No tak, wyposazenie w opcji style i nadwozie kombi podnosi cene pewnie o 10k co najmniej. Liftback ma niemalże taka sama pojemność bagaznika wiec nie szukalem kombiaka, no jeno póleczka daje wiecej miejsca w kombi. To cena katalogowa wiec u dilera jeszcze z 10% zejdziesz moze. Dla mnie na oktawke 80k to byl absolutny max (i tak liczylem na jakies roczniki 2017 za 70k w najprostszej wersji wyposazenia). W przedziale 100-120k to personalnie wolalbym isc w superby czy mondeo. Edytowane 28 Kwietnia 2018 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Pojemność bagażnika jest nieco zwodnicza. Do przewozu bagażu, jeśli w kombi chcesz się zmieścić pod tylną roletą - wyjdzie rzeczywiście podobnie. Ale cokolwiek większego gabarytowo w kombi ładujesz pod dach, w liftbacku nie masz takiej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi