krupek 15 474 Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Brzydki jak to VW, ale te 256 kucy i 4x4 pewnie robią robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 chyba temat pomyliłeś, KOLEGO. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Fajny sleeper, tylko czy na pewno chcesz coś co tyle pali? W każdym razie taki przebieg i duży silnik - eksploatacja nie będzie tania. Poczytałbym też na necie o skrzyniach DSG w tej kombinacji, bo niektóre DSG jako takie potrafiły płatać figle, ale detali nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 699 Opublikowano 24 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 (edytowane) Żona wczoraj miała stłuczkę. Babka jej wjechała lekko w bok. Do naprawy błotnik, listwy, zderzak, drzwi, 3 felgi i opona. Do tego kierownica krzywa więc układ jezdny też dostał. Babka bez prawka - 2 raz jej zatrzymali za jazdę pod wpływem. Do policji powiedziała, że i tak będzie jeździła bo jest położną w szpitalu. Masakra... Pewnie będzie szkoda całkowita bo E36 328 wycenią na jakieś 6000zł, a jest tyle elementów do roboty, że spokojnie przekroczyłoby te 6000zł na częściach. Czekam na wycenę. Potem się będę zastanawiał co z tym zrobić. Ale do rzeczy. Dlaczego akurat w tym temacie? Dostaje dziś auto zastępcze dziś z firmy, która ma parking pod moim domem. Zaoferowali nową Insignie. Po chwili dotarło do mnie, że przecież mają tam na parkingu Leona i to w identycznej wersji jaka mnie interesuje więc dzwonie do nich i mówię, że chce Leona. Gość zdziwiony bo jak to Leona zamiast Insigni to mu mówię, że rozważam zakup takiego auta i będzie to idealna jazda testowa Dziś wieczorem da znać czy się uda ale byłoby to dobre rozwiązanie. Coś czuję, że ta obcierka to nie zbieg okoliczności i będzie do konkretna motywacja do zmiany samochodu. Edytowane 24 Maja 2018 przez WisnieR literówki Cytuj Odnośnik do komentarza
Rillas 96 Opublikowano 24 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 49 minut temu, WisnieR napisał: powiedziała, że i tak będzie jeździła bo jest położną w szpitalu Powazny argument, teraz zaluje ze sam nie zostalem poloznym Cytuj Odnośnik do komentarza
kultywator 2 083 Opublikowano 24 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 6 godzin temu, WisnieR napisał: Do policji powiedziała, że i tak będzie jeździła bo jest położną w szpitalu. Z Torunia ta babka? Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 699 Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Szczecin Cytuj Odnośnik do komentarza
kultywator 2 083 Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 A historia zupełnie jak matka kumpla z liceum. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 699 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Chyba mam już swoje kolejne auto. Ogłoszenie nieaktualne ale zdjęcia można obejrzeć. https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.olx.pl/oferta/ford-mondeo-2-0-tdci-140km-titanium-navi-parktronic-convers-zarejestrowany-CID5-IDsLot5.html&ved=2ahUKEwi2iO717LLbAhVlJcAKHaVLBXAQFjAFegQIABAB&usg=AOvVaw02E4TWEfMiWldoWpcqk6pF Auto od ojca kolegi. Jeździłem nim i ma dwa drobne mankamenty. Pęknięta obudowę lusterka i biją koła więc kazałem mu je wyważyć zanim je kupię. Z wad to brak xenonu i opon zimowych. Za to wymieniony rozrząd i wszystkie filtry z olejami całkiem niedawno. Za 38 tysięcy go biorę. Cena średnia a nawet duża ale oszczędzam sobie jeżdżenie po Polsce. Na całym OLX i OtoMoto znalazłem tylko jedno auto po które moglbym jechać no ale że Szczecina do Wałbrzycha jest kawałek. https://www.otomoto.pl/oferta/ford-mondeo-full-wersja-163-km-titanium-ID6A7bj6.html Gość przez telefon zszedł do 42 tysięcy co jest ponad mój budżet ale za to wersja że skórami w prądzie i bezkluczykowym dostępem. Niestety kupując auto używane nie zawsze dostaje się wymarzoną konfigurację i muszę iść na kompromis. Sam Mondeo mega mnie zaskoczył na jeździe próbnej. Bardzo dobrze wykończony. Jeździłem po wiejskich drogach i nic nie skrzypi w środku mimo przebiegu 200 tysięcy. Prowadzi się znakomicie. Nie sądziłem że aż tak mi się spodoba. W przyszłym tygodniu kończę sprawę kredytu i go kupuję Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Mondeo super sprawa, ale pod kątem wyglądu to mk5 only <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 699 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Już dawno przestał mnie interesować wygląd samochodu a jego praktyczność. Przecież nie kupiłbym wtedy MK4 tylko 508 albo jakieś E60. W środku też nie grzeszy uroda ale (pipi)a w tym aucie można się ganiać w środku a kombi przewiezie duże sprzęty AGD. Idealny rodzinny samochód. No i te prowadzenie i praca zawieszenia. Ford zawsze był w czołówce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 W takich chwilach sam mialbym ochote znaleźć uzywke, zatrzymac 40k w kieszeni i liczyc, ze przez 4 lata pojezdze w miarę komfortowo. Ale obawiam się skarbonki i potem co miesiąc do mechanika jak wszystko po kolei zaczyna wymagac wymiany :< Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 699 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 To 5 letni Ford. Zakładam że będzie z nim mniej problemów niż z 21 letnim BMW. Wyleczyłem się z nowego samochodu po tym jak policzyłem ile będzie mnie kosztował gwarancyjny serwis w ASO i obowiązkowe AC. Postawiłem na 4-5 letni jednak. W Mondeo bardzo jeszcze zaskoczyła mnie automatyczna skrzynia dwusprzegłowa. Zmienia biegi błyskawicznie, nawet nie czuć. Teraz jeżdżę zastępczo najnowszą Insignia i tam automat szarpie podczas zmiany biegu. Wiem natomiast że nie chce już nigdy manuala Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Dlaczego insane wszystkie fotki i info o mazdzie wykasowal? sprawa jest poważna 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Widocznie ktorys forumowicz pracuje dla skarbowki. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Skad na to wziął pieniążki? Cytuj Odnośnik do komentarza
kultywator 2 083 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 3 godziny temu, _Red_ napisał: Widocznie ktorys forumowicz pracuje dla skarbowki. Albo w zusie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 6 godzin temu, WisnieR napisał: Już dawno przestał mnie interesować wygląd samochodu a jego praktyczność. W ogóle wygląd zewnętrzny jest mocno przeceniany. Jak już ten samochód się ma, to o ile nie stoi pod oknem, dużo ważniejszy jest wygląd wnętrza i właśnie kwestie praktyczne. Aż dziwne w sumie, jak wiele aut ma np. zbyt małe schowki, do których nie mieści się większa butelka wody. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 No dobra, ale który z was by chciał jeździć starą multiplą. Teraz łatwo mówić, większość samochodów jest zwyczajnie conajmniej ładna a na pewno nie sztrymsowa. Nie ma już tico, ani nubir. Btw, widziałem dzisiaj na parkingu nowego Swifta, o ja cie, ale dopier,dolili, myślałem na początku że to jakiś sportowy wózek ;D Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 To 5 letni Ford. Zakładam że będzie z nim mniej problemów niż z 21 letnim BMW. Wyleczyłem się z nowego samochodu po tym jak policzyłem ile będzie mnie kosztował gwarancyjny serwis w ASO i obowiązkowe AC. Postawiłem na 4-5 letni jednak. W Mondeo bardzo jeszcze zaskoczyła mnie automatyczna skrzynia dwusprzegłowa. Zmienia biegi błyskawicznie, nawet nie czuć. Teraz jeżdżę zastępczo najnowszą Insignia i tam automat szarpie podczas zmiany biegu. Wiem natomiast że nie chce już nigdy manuala Bardzo fajny wybór , stylistycznie nie jest High endowo za to właściwości jezdne sa mega za(pipi)iste . Auto 5 letnie ale jak skonfrontujesz je z dusterem to wyglada i jeździ jak z bajki . Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 699 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Dlatego mnie tak zaskoczył. Prowadzi się lepiej niż większość BMW którymi jeździłem i gdy mi ktoś z klubu mówi, że moje E36 się lepiej prowadzi niż jakiś ford i będę żałował, to nie mam już słów do tych fanatyków Żałuje tylko, że to nie jest najlepsza wersja wyposażenia ale nie można mieć wszystkiego. Zawsze tak jest, że znajdzie się coś lepiej wyposażonego. Mam do wyboru sprawdzony, bezwypadkowy bo sam go mierzyłem, średnio wyposażony model w średniej cenie, a latanie po Polsce i oglądanie ulepów szukając okazji. Nie mam chyba na to nerwów i czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 (edytowane) Mimo wszystko im mniej śladów w internecie, tym lepiej Wszelkie odpowiedzi na swoje pytania otrzymałem, opinie też były pomocne. Po tygodniu użytkowania mogę napisać - Honda >>>>>> Mazda Jednak nie dla mnie są takie typowe sedany do pojeżdżenia, czy zwykłego przemieszczania się. Samochód musi mieć to pier.dolnięcie z dołu, inaczej nie odczuwam przyjemności z jazdy. Przy następnej wymianie, pomyślę o BMW z mocnym silnikiem. BMW nigdy nie miałem i nigdy nie jeździłem, a przynajmniej raz w życiu trzeba spróbować. Edytowane 3 Czerwca 2018 przez [InSaNe] Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 No ja mam teraz o 40 kucy mniej niż wcześniej i już prawie 2 sekundy wolniej do setki się rozpędzam. I to czuć, no i słychać też, bo nie ma tego "pierd.olnięcia". Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zrobiłem tym Mondeo ~100km i pod każdym względem gorzej mi się jeździło od Octavii mk3. Pozycja za kierownicą, jakość wykonania, funkcjonalność, wszystko kulało w porównaniu do Skody. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 699 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Kurła nigdy nie kupie tego samochodu. Wszystko było w porządku mechanik stwierdził tylko przednie tarcze do wymiany i jedną tuleję wahacza ale na koniec się przejechał żeby posłuchać skrzyni i coś wyje przy 50-80km/h. Mogą to być opony bo oczywiście Janusz nie ustawiał nigdy zbieżności bo po co i są zjechane od wewnątrz na łyso. Dziś kolega ma założyć inny komplet kół i jak wycie nie przestanie to znaczy, że skrzynia, a wymiana około 5000zł. Pięknie. Wziąłem już nawet kredyt. Chociaż mam mobilizację bo gotówka leży to się ostro biorę za szukanie samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi