milan 7 022 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 A #流山セントラルパーク #駅名学 od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza
kiseki 749 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 11 godzin temu, Mustang napisał: Do czego? W teren to już Pajda pisał. Do zwykłej jazdy pewnie najrozsądniejszy Nissan, tylko on z kolei jest w najmniejszym stopniu SUV'em. CX-7 trochę egzotyka, pewnie najlepszy w długie trasy. Nie wiem nic na temat tego auta, ale założę się, że będzie droższe w eksploatacji niż Qashqai. Compass? Raczej średnio udany model, do tego słabe wyniki testów zderzeniowych i przed liftem dość brzydki z przodu. Z drugiej strony "fajniejszy" niż nudny Nissan. 75% to miasto, 23% trasa, 2% podjazd pod krawężnik i śnieg jak spadnie. Właśnie ten Compass po lifcie najbardziej mi leży wizualnie. W sobotę obadam wszystkie. Jeszcze Mazda 6 chodzi mi po głowie bo na prawdę dobrze wygląda (2014r). Cytuj Odnośnik do komentarza
Milo 56 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 (edytowane) 3 godziny temu, Banny napisał: Samochód Vic Mackey'a z The Shield - widziałem ten model w ogłoszeniach, ale nie porywa a i jest 4 drzwiowy. Odpada. Dałeś CLS, który również jest 4 dzwiowy więc nie wiedziałem że tylko 2 dzwiowe wchodza w rachubę. Z innej beczki tak jak już ktoś wspomniał w sumie chcesz kupić droższe auto do zabawy na weekend niż jeżdzisz obecnie tylko dlatego, że szkoda Ci sprzedać Lexa, serio? trochę to absurdalne Edytowane 4 Grudnia 2018 przez Milo Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 11 minut temu, kiseki napisał: 75% to miasto, 23% trasa, 2% podjazd pod krawężnik i śnieg jak spadnie. Właśnie ten Compass po lifcie najbardziej mi leży wizualnie. W sobotę obadam wszystkie. Jeszcze Mazda 6 chodzi mi po głowie bo na prawdę dobrze wygląda (2014r). No to zdecydowanie Mazdę bym wolał w porównaniu do tych SUV'ów. Na forum ze dwie są. Fajne auta, tylko w Warszawie strasznie je kradną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 (edytowane) 21 minut temu, Milo napisał: Dałeś CLS, który również jest 4 dzwiowy więc nie wiedziałem że tylko 2 dzwiowe wchodza w rachubę. Z innej beczki tak jak już ktoś wspomniał w sumie chcesz kupić droższe auto do zabawy na weekend niż jeżdzisz obecnie tylko dlatego, że szkoda Ci sprzedać Lexa, serio? trochę to absurdalne Lex na daily zostaje, auto drugie "do zabawy" : ) CLS 'owy tył mi się cholernie podoba. Edytowane 4 Grudnia 2018 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Mazda CX-7 super fura. Miałem okazję jechać, taki fajny krążownik na trasy, a do miasta też spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Milo 56 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 4 minuty temu, Banny napisał: Lex na daily zostaje, auto drugie "do zabawy" : ) CLS 'owy tył mi się cholernie podoba. Rozumiem, co nie zmienia faktu, że to podejście nadal jest absurdalne Mi też CLS 'y się podobają zwłaszcza shooting brake Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Czemu absurdalne? W BRZ nie zapakuję żony, psa i walizek najprościej mówiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Okej, coś zaczyna się dziać, znalazłem jeden wóz. Mam dość daleko, pomyślałem, by zamówić "inspekcję". Ja sam mógłbym jechać w tygodniu, ale jeśli chodzi o dyspozycyjność znajomych to już trudniej. Co o tym myślicie? Pierwsze lepsze: https://auto-inspekcje.pl/cennik/ https://www.autotesto.pl/rodzaje-raportow/ Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 autotesto współpracuje z Zakupem Kontrolowanym na TVNTurbo a jeszcze Mikiciuk ma swoją firmę: http://autokontrola.com/ nie chce mi się wczytywać, ale u Mikiciuka jest to raport RZECZOZNAWCY, także teoretycznie ręczy on głową za to co zaraportuje, nie wiem w innych firmach jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 16 minut temu, Banny napisał: Okej, coś zaczyna się dziać, znalazłem jeden wóz. Mam dość daleko, pomyślałem, by zamówić "inspekcję". Ja sam mógłbym jechać w tygodniu, ale jeśli chodzi o dyspozycyjność znajomych to już trudniej. Co o tym myślicie? Pierwsze lepsze: https://auto-inspekcje.pl/cennik/ https://www.autotesto.pl/rodzaje-raportow/ A nie myslales o sprowadzeniu fury z Niemiec?.Tylko od Niemca z pelna historia serwisowa a nie Turasa z placu. Bo jak tak to polecam tych panów : https://www.youtube.com/user/autazniemiec/featured https://www.auta-z-niemiec.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 692 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 @Banny Korzystałem z autotesto 2 razy i jestem zadowolony. Dzięki nim nie kupiłem strucla i zaoszczedzilem sobie jazdy 500 km w jedną strone. Jak chcesz, to mogę Ci podesłać jak wygląda ich pełny raport, to sobie zobaczysz i sam ocenisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 A daj go tutaj bo to ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 @second - byłoby to bardzo pomocne. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 692 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 @Banny Masz pw @milan Nie będę tego wrzucał na publiczne forum, bo są tam moje dane i zdjęcie dowodu rej. opisywanego samochodu. Jak chcesz, to też Ci wyślę na pw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 A to lepiej nie szastaj danymi. Jakoś sobie wyobraże ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 692 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 4 minuty temu, milan napisał: A to lepiej nie szastaj danymi. Jakoś sobie wyobraże ;] Tu znalazłem jakiś przykładowy na ich stronie: https://www.autotesto.pl/raport-przykladowy/ Ten mój wygląda bardzo podobnie. Wyszła wypadkowość auta, co i jak było malowane i prawdopodobnie demontowane, co do ogarnięcia w najbliższym czasie itd. I masa zdjęć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Przy amerykańcach to będą mieli co robić, "he he" Dzięki za raport, później sobie obczaję. / Jeszcze jedno, mając takie 3 opcje: 1) kupić furę nie w tym kolorze co chcemy, ale w fajnej cenie i za rok na przykład okleić na kolor. 2) kupić furę w kolorze, ale dać więcej niż opcja 1. Mówię tu o paru tyś. 3) czekać na kolor i dobrą cenę : ) Pomijając wariant 3, co byście radzili? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Sam ostatnio chciałem okleić furę, ale z tego, co się orientowałem to joszt 4-5k, więc niewarto. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 45 minut temu, Banny napisał: Przy amerykańcach to będą mieli co robić, "he he" Dzięki za raport, później sobie obczaję. / Jeszcze jedno, mając takie 3 opcje: 1) kupić furę nie w tym kolorze co chcemy, ale w fajnej cenie i za rok na przykład okleić na kolor. 2) kupić furę w kolorze, ale dać więcej niż opcja 1. Mówię tu o paru tyś. 3) czekać na kolor i dobrą cenę : ) Pomijając wariant 3, co byście radzili? Imo jeśli to fun car to warto poszukać. Przy sztukach które wstawiasz to bardziej niż warto. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 No przy "znanej i lubianej" krucza18 napisali mi od 5k netto, wycena na miejscu.. trochę "masakra" = ) Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Ew opcja jak lakier zadbany to ceramika. Ale to musi być baza dobra. Ktoś np pod kocem trzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 692 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 38 minut temu, mozi napisał: Ew opcja jak lakier zadbany to ceramika. Ale to musi być baza dobra. Ktoś np pod kocem trzymał. W sensie, że powłoka ceramiczna? Jak ona niby kolor lakieru ma zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 AA to nie doczytałem że on chce zmienić kolor. No fakt różowego mustanga nie przeskoczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 46 minut temu, mozi napisał: AA to nie doczytałem że on chce zmienić kolor. No fakt różowego mustanga nie przeskoczysz. Jest czerwony = ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi