Skocz do zawartości

Pomoc przy kupnie auta

Gość GregZPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Mustang napisał:

Do czego? W teren to już Pajda pisał. Do zwykłej jazdy pewnie najrozsądniejszy Nissan, tylko on z kolei jest w najmniejszym stopniu SUV'em. CX-7 trochę egzotyka, pewnie najlepszy w długie trasy. Nie wiem nic na temat tego auta, ale założę się, że będzie droższe w eksploatacji niż Qashqai. Compass? Raczej średnio udany model, do tego słabe wyniki testów zderzeniowych i przed liftem dość brzydki z przodu. Z drugiej strony "fajniejszy" niż nudny Nissan.

75% to miasto, 23% trasa, 2% podjazd pod krawężnik i śnieg jak spadnie. Właśnie ten Compass po lifcie najbardziej mi leży wizualnie. W sobotę obadam wszystkie. 

Jeszcze Mazda 6 chodzi mi po głowie bo na prawdę dobrze wygląda (2014r).

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Banny napisał:

Samochód Vic Mackey'a z The Shield - widziałem ten model w ogłoszeniach, ale nie porywa a i jest 4 drzwiowy. Odpada.

Dałeś CLS, który również jest 4 dzwiowy więc nie wiedziałem że tylko 2 dzwiowe wchodza w rachubę:sorry:. Z innej beczki tak jak już ktoś wspomniał w sumie chcesz kupić droższe auto do zabawy na weekend niż jeżdzisz obecnie tylko dlatego, że szkoda Ci sprzedać Lexa, serio? trochę to absurdalne :scratch_one-s_head:

Edytowane przez Milo
Opublikowano
11 minut temu, kiseki napisał:

75% to miasto, 23% trasa, 2% podjazd pod krawężnik i śnieg jak spadnie. Właśnie ten Compass po lifcie najbardziej mi leży wizualnie. W sobotę obadam wszystkie. 

Jeszcze Mazda 6 chodzi mi po głowie bo na prawdę dobrze wygląda (2014r).

No to zdecydowanie Mazdę bym wolał w porównaniu do tych SUV'ów. Na forum ze dwie są. Fajne auta, tylko w Warszawie strasznie je kradną. 

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Milo napisał:

Dałeś CLS, który również jest 4 dzwiowy więc nie wiedziałem że tylko 2 dzwiowe wchodza w rachubę:sorry:. Z innej beczki tak jak już ktoś wspomniał w sumie chcesz kupić droższe auto do zabawy na weekend niż jeżdzisz obecnie tylko dlatego, że szkoda Ci sprzedać Lexa, serio? trochę to absurdalne :scratch_one-s_head:

Lex na daily zostaje, auto drugie "do zabawy" : )

CLS 'owy tył mi się cholernie podoba.

Edytowane przez Banny
Opublikowano
4 minuty temu, Banny napisał:

Lex na daily zostaje, auto drugie "do zabawy" : )

CLS 'owy tył mi się cholernie podoba.

Rozumiem, co nie zmienia faktu, że to podejście nadal jest absurdalne ;)

Mi też CLS 'y się podobają zwłaszcza shooting brake:wub:

Opublikowano

autotesto współpracuje z Zakupem Kontrolowanym na TVNTurbo a jeszcze Mikiciuk ma swoją firmę: http://autokontrola.com/

nie chce mi się wczytywać, ale u Mikiciuka jest to raport RZECZOZNAWCY, także teoretycznie ręczy on głową za to co zaraportuje, nie wiem w innych firmach jak to wygląda

Opublikowano
16 minut temu, Banny napisał:

Okej, coś zaczyna się dziać, znalazłem jeden wóz.

Mam dość daleko, pomyślałem, by zamówić "inspekcję". Ja sam mógłbym jechać w tygodniu, ale jeśli chodzi o dyspozycyjność znajomych to już trudniej.

Co o tym myślicie?

Pierwsze lepsze:

https://auto-inspekcje.pl/cennik/

https://www.autotesto.pl/rodzaje-raportow/

A nie myslales o sprowadzeniu fury z Niemiec?.Tylko od Niemca z pelna historia serwisowa a nie Turasa z placu. Bo jak tak to polecam tych panów :

https://www.youtube.com/user/autazniemiec/featured

https://www.auta-z-niemiec.com/

Opublikowano

@Banny Korzystałem z autotesto 2 razy i jestem zadowolony. Dzięki nim nie kupiłem strucla i zaoszczedzilem sobie jazdy 500 km w jedną strone. Jak chcesz, to mogę Ci podesłać jak wygląda ich pełny raport, to sobie zobaczysz i sam ocenisz. 

• Plusik 1
Opublikowano
4 minuty temu, milan napisał:

A to lepiej nie szastaj danymi.

Jakoś sobie wyobraże ;]

Tu znalazłem jakiś przykładowy na ich stronie: https://www.autotesto.pl/raport-przykladowy/ 

Ten mój wygląda bardzo podobnie. Wyszła wypadkowość auta, co i jak było malowane i prawdopodobnie demontowane, co do ogarnięcia w najbliższym czasie itd. I masa zdjęć. :) 

• Plusik 1
Opublikowano

Przy amerykańcach to będą mieli co robić, "he he" :) 

Dzięki za raport, później sobie obczaję. 

/

Jeszcze jedno, mając takie 3 opcje:

1) kupić furę nie w tym kolorze co chcemy, ale w fajnej cenie i za rok na przykład okleić na kolor.

2) kupić furę w kolorze, ale dać więcej niż opcja 1. Mówię tu o paru tyś.

3) czekać na kolor i dobrą cenę : )

Pomijając wariant 3, co byście radzili? 

Opublikowano
45 minut temu, Banny napisał:

Przy amerykańcach to będą mieli co robić, "he he" :) 

Dzięki za raport, później sobie obczaję. 

/

Jeszcze jedno, mając takie 3 opcje:

1) kupić furę nie w tym kolorze co chcemy, ale w fajnej cenie i za rok na przykład okleić na kolor.

2) kupić furę w kolorze, ale dać więcej niż opcja 1. Mówię tu o paru tyś.

3) czekać na kolor i dobrą cenę : )

Pomijając wariant 3, co byście radzili? 

Imo jeśli to fun car to warto poszukać. Przy sztukach które wstawiasz to bardziej niż warto. 

Opublikowano
38 minut temu, mozi napisał:

Ew opcja jak lakier zadbany to ceramika. Ale to musi być baza dobra. Ktoś np pod kocem trzymał. 

W sensie, że powłoka ceramiczna? Jak ona niby kolor lakieru ma zmienić?