Opublikowano 10 grudnia 20186 l Jeśli chodzi o moją opinię, to ten CLS mi się nie podoba Zresztą ogólnie nie przepadam za marką, natomiast CLS kojarzy mi się z cyganami, bo ilekroć widzę u mnie w regionie taki samochód, to za kółkiem siedzi cygan Oczywiście z kierownicą po prawej stronie i z żółtymi blachami. Na Twoim miejscu brałbym GT86.
Opublikowano 10 grudnia 20186 l Nigdy cygana w CLS nie widziałem, ale takie opinie po necie tak. EH! 3 godziny temu, mozi napisał: Banny a taka opcja? https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-gt86-salon-pl-odstepne-leasingu-ID6BvZaE.html#388d7234c8 Czy coś podobnego? Może tak prosciej i jak masz kasę na bierząco to sobie ogarniesz? Za drogi. Po prostu - a też miesięczne "raty" dla meni są nieodpowiednie. Ale dziękuję : ) 1 godzinę temu, szejdj napisał: https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-mx-5-polski-salon-ful-led-nawi-pelna-opcja-vat23-ID6zIDah.html#d6cd7b6207 Jeździłem jako pasażer - fajna zabawka. Ale nie chcę Mazdy. Edytowane 10 grudnia 20186 l przez Banny
Opublikowano 11 grudnia 20186 l Mi tam cls się podoba. Z tych wszystkich rozważanych to jego bym właśnie brał.
Opublikowano 11 grudnia 20186 l Zdecydowanie mi również kojarzy się z brudnym smierdzacym cyganem spod lidla
Opublikowano 11 grudnia 20186 l 14 godzin temu, [InSaNe] napisał: Jeśli chodzi o moją opinię, to ten CLS mi się nie podoba Zresztą ogólnie nie przepadam za marką, natomiast CLS kojarzy mi się z cyganami, bo ilekroć widzę u mnie w regionie taki samochód, to za kółkiem siedzi cygan Oczywiście z kierownicą po prawej stronie i z żółtymi blachami. Na Twoim miejscu brałbym GT86. 13 godzin temu, Banny napisał: Nigdy cygana w CLS nie widziałem, ale takie opinie po necie tak. EH! Patrzcie czym Don Wasyl jeździ o ch.uj xd
Opublikowano 11 grudnia 20186 l @Krupek Ty śmieszku = D Białego bym nie chciał, spokojnie. - Dzwoniłem do faceta od tej Toyoty, pogadałem, >wydaje< się być okej. Auto niestety z niemiec sprowadzone w 2016, ze niewielką szkodą na przednim zderzaku, poduszki całe. Co to dokładnie było - nie wiadomo. Właściciel mówił, że wymienił. Auto serwisowane w aso (ciekawe czy papierki są) 3 tyś km temu przegląd był robiony i "wszystko w porządku". Auto któreśtam z kolei, syn czasem tym jeździ jak zawita do domu. Opinie są różne na temat autotesto, możecie się śmiać, ale zamówiłem oględziny na jutro i w czwartek mam mieć raport. Na dobrą sprawę za podróż wyniosłoby mnie niewiele mniej niż za cały ten raport, a tak zaoszczędzę trochę czasu - ponadto musiałbym sam jechać a to już wiadomo, emocje by wzięły górę Póki co się nie napalam, ludzie z forum po 6 miesięcy szukali swojego egzemplarza.. Zobaczymy.
Opublikowano 11 grudnia 20186 l @Banny jeśli wyjdzie git sprawdź kwity. Gdzieś w temacie darek farmaceuta pisał o akcjach z wyłudzeniem vatu itd. Poszukaj.
Opublikowano 11 grudnia 20186 l Nie bardzo rozumiem jakby to miało wyglądać? W jakim temacie pisał? Edytowane 11 grudnia 20186 l przez Banny
Opublikowano 11 grudnia 20186 l Dzięki! Tylko jak to się ma do tego - facet to osoba prywatna i ja też, przez telefon mówił, że posiada auto 2 lata więc chyba nie będzie to żaden wałek? Jeszcze takie coś, kupiłem na autoDNA raport przez VIN i ogólnie praktycznie 0 informacji.. Źle to, prawda?
Opublikowano 11 grudnia 20186 l Banny dałem Ci link bo szukasz nie mówię o tym konkretnym przypadku chociaż tutaj gość mógł o tym nie wiedzieć więc imo warto sprawdzić kwity
Opublikowano 11 grudnia 20186 l 4 godziny temu, Banny napisał: Dzięki! Tylko jak to się ma do tego - facet to osoba prywatna i ja też, przez telefon mówił, że posiada auto 2 lata więc chyba nie będzie to żaden wałek? Jeszcze takie coś, kupiłem na autoDNA raport przez VIN i ogólnie praktycznie 0 informacji.. Źle to, prawda? Kiedyś znajomy sprawdził na autodna albo na autobazie swoje Suzuki, które miało za jego kadencji 2 szkody (jedna większa, druga mniejsza), obie robione w ASO w PL. Na stronie pokazywało mu tylko jedną i to akurat tą mniejszą. Czemu tak, nie wiadomo. Obie były normalnie z ubezpieczenia robione.
Opublikowano 12 grudnia 20186 l @secondDzięki! Czyli co, nie zawsze warto sugerować się tymi wpisami? Dziś obejrzałem z ciekawości CLS ale w dieslu V6 z 2005 w kolorze szaro-brązowym (?), który akurat w Toruniu jest sprzedawany. Bez jazdy testowej (brak czasu). Co tu dużo mówić, mi się podoba. Największy problem, to opadający dach, mam 178 cm i z tyłu siedząc dotykałem podsufitki. Jeśli żona miałaby tam siedzieć z dzieckiem (kiedyś) to będzie ciężko ją do tego przekonać - wiadomo, wolałby bardziej przestronnego suv czy crossa ;p Auto mimo lat ładnie wyglądało w środku, bagażnik też fajnie mnie zaskoczył. Szyby bez ramek - mniam! Ale jak pisałem, egzemplarz w klekocie i na postoju jak oglądałem auto to ten dźwięk nie należy do najprzyjemniejszych dla mnie.
Opublikowano 12 grudnia 20186 l https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-gt86-gt-86-wersja-cup-indyvidual-ID6Bz68W.html#217a16582a Dzwonił przed momentem pracownik autotesto... i to chyba ten egzemplarz Wszystko okej z wyjątkiem tego, że na miernik pokazuje na całej masce 510-610. Maska aluminium. "Jest to zrobione bardzo dobrze". Inne elementy w normie. Zderzak plastikowy miał małe pęknięcie, też to jest zrobione tak, ze nic nie widać. Auto na letnich oponach, tył już do zmiany. Więc negocjacja ceny na zimówki i wracam na lawecie. Poza tym wszystko jest w porządku... kurde Edytowane 12 grudnia 20186 l przez Banny
Opublikowano 12 grudnia 20186 l Super samochód, dobry wybór. Ostatnio przeglądałem z ciekawości różne oferty, w szczególności dot. starych samochodów i takich, które mi się marzyły i mi się przypomniało BMW 8 <3 Zawsze chciałem takie mieć, jeździliście tym kiedyś? Było sporo ogłoszeń, teraz na palcach jednej ręki można policzyć, a tych godnych uwagi modeli jest jeszcze mniej. Edytowane 12 grudnia 20186 l przez [InSaNe]
Opublikowano 12 grudnia 20186 l @[InSaNe]Ostatnio na kanale YT Zachar OFF był facet z m8 -> polecam sprawdzić. Jutro rano mam otrzymać pełen raport z autotesto. Zastanawiam się co mogę jeszcze sprawdzić: 1) Na https://historiapojazdu.gov.pl./ sprawdzę historię pojazdu 2) baza skradzionych aut: według autoDNA nic nie ma: 3) Co jeszcze? Zastaw bankowy? Edytowane 12 grudnia 20186 l przez Banny
Opublikowano 12 grudnia 20186 l Hmm @mozi tylko jedna sprawa: W dniu 28.05.2015 o 17:51, Janusz Gamingu napisał: Sumując. Wystarczy dwa pytania. Pierwsze - będzie faktura Vat 23% na całą kwotę za samochód? Tak - pierwszy krok do sukcesu Nie - wał Drugie - proszę o dokument potwierdzający, że komis/handlarz nabył ten samochód na siebie lub działalność odprowadzając podatek. Tak - jeśli zobaczymy taką fakturę na której będzie wyliczony vat to zielone światło Nie - ale najczęściej ostatnim właścicielem była osoba prywatna - brak faktury, wał Właściciel ma poszukać papierków z niemiec, fakturę na zakup gdzieś kopie mówił, że ma. Oryginały niemieckie musiał zdać do wydziału komunikacji by wydali dowód rejestracyjny pl. Auto on sam ma prawie 3 lata. (użytkował syn) Wiec chyba jest ok? Dodam tylko, że gość z autotesto kiedyś był u tego faceta i oglądał audi, które zresztą było bardzo ok i zostało wtedy sprzedane. Dobry znak, chyba. Pozbywał się starego i kupił nowszy wóz. Edytowane 12 grudnia 20186 l przez Banny
Opublikowano 12 grudnia 20186 l Jak słysze że ktoś musi poszukać jakieś instrukcji, karty gwarancyjnej itd. to aż mnie wywleka. Albo że nie ma, bo własciciel nie przekazał. Jak to świadczy o sprzedawcy? Ale pewnie się mylę, po prostu nie wyobrażam sobie nie rpzechowywać wszystkich takich papierów nawet jak nie mam zamiaru sprzedawac auta. To nie karton od słuchawek.
Opublikowano 12 grudnia 20186 l Czyli w CLS mało miejsca i żona nie wejdzie ale do BRZ/GT się zmieści? Widać, że kupujesz ten samochód sercem więc będziesz mega z nim szczęśliwy. Do czasu aż ci przejdzie i zaczniesz narzekać na wsytskie jego wady ale do tego momentu będą to niezapomniane chwile.
Opublikowano 12 grudnia 20186 l @Banny w jaki sposób sprzeda Ci gość samochód? Faktura czy umowa? Musi mieć gość dokument nabycia fury i ten dokument sprawdź.
Opublikowano 12 grudnia 20186 l 1 minutę temu, mozi napisał: @Banny w jaki sposób sprzeda Ci gość samochód? Faktura czy umowa? Musi mieć gość dokument nabycia fury i ten dokument sprawdź. Pewnie umowa "kupna-sprzedaży". Ogółem facet ma te dokumenty, tylko jak z nim gadałem drugi raz to chyba był poza domem, dlatego. Jutro jak zadzwonię to zapytam o to. Swoją drogą tak czytam po necie to kwestia papirologii trochę komplikuje sprawę albo mi się tylko wydaje. Przy Lrxie dostałem wszystkie umowy poprzednie wraz z pierwszą fakturą na 140 tyś od pierwszego właściciela z 2000r 8 minut temu, WisnieR napisał: Czyli w CLS mało miejsca i żona nie wejdzie ale do BRZ/GT się zmieści? Widać, że kupujesz ten samochód sercem więc będziesz mega z nim szczęśliwy. Do czasu aż ci przejdzie i zaczniesz narzekać na wsytskie jego wady ale do tego momentu będą to niezapomniane chwile. Cos czuję, że będzie ciekawie = )
Opublikowano 13 grudnia 20186 l 13 godzin temu, WisnieR napisał: Czyli w CLS mało miejsca i żona nie wejdzie ale do BRZ/GT się zmieści? 12 godzin temu, Banny napisał: ... Cos czuję, że będzie ciekawie = ) pewnie już wszyscy widzieli, ale dla przypomnienia pierwsze skojarzenie :
Opublikowano 13 grudnia 20186 l @TakeshiX Kiedyś podrzuciłem tą reklamę żonie, mówiąc, że świetna reklama, ciekawy pomysł itd. A wczoraj przy okazji rozmowy o nowym nabytku jej przypomniałem, że to właśnie to auto jest z tej reklamy... Pośmialiśmy się : D - Czekam na raport, ale pół nocy myślałem, czy papierki będą ok, czy nie jest kradzione, nie ma zastawu, innego szwindla. Przesadzam? :}