kanabis 22 419 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Czyli w aucie nowym nic nie ma prawa sie zepsuć? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 No chyba oczywiste, że ryzyko awarii jest mniejsze, jeśli każda część jest nowa. Poza tym masz przecież gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Może, ale jest to nieporównywalnie mniejsze prawdopodbieństwo niż w przypadku auta używanego. W Raporcie Turbo ostatnio mówili, że procent fabrycznych uszkodzeń w nowych autach w 2013 roku to było 3%. W przypadku aut używanych, większość z nich ma coś do zrobienia, czasami nawet sprzedający tego nie wie. Jak sprzedawałem furę ostatnio też teoretycznie nie wiedziałem o wszystkich wadach auta... Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 (...) czy lancia? (...) lancia niestety to już praktycznie tylko malutki ypsilon Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Aż mi żal, że jeszcze nie mam tej działalności, bo brałbym bez wahania http://otomoto.pl/kia-sportage-navi-nowy-71490-C33432086.html Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Teraz to uważaj bo aby mieć pełny odpis nie wolno używać auta do celów prywatnych Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Aż mi żal, że jeszcze nie mam tej działalności, bo brałbym bez wahania http://otomoto.pl/kia-sportage-navi-nowy-71490-C33432086.html Ogólnie to rtroszke mi sie poj.ebało więc zwracam honor. Chodziło mi że skoda i dacia czy tam lancia to dziadostwo w porównaniu do rovera. Kia jak najbardziej ok ale tez i cena inna. Brat cioteczny miał kia i sobie chwalił <ok> Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 ogólnie to bardzo Ci sie poyebało bo już nie wiesz komu wsadzac w du,pe a komu lizać tylko rowa. Ale najważniejsze ze trzymasz sie zasady że samochód za 60 tysi z salonu to dziadostwo. Bardzo mnie to boli, bardzo. Chyba przez zdanie alkoholowego obelixa jednak odloze zakup i za 10 tysi pozniej kupie awaryjnego 6 letniego kloca. ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Jestes niemiły, już sie nie wtrącam spełnij swoje marzenie o nowej skodzie z salonu i nie kwikaj Tylko koniecznie po zakupie zrób zdjęcie z rodziną i koszykiem piknikowym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Wiedziałem że jedna osoba nie wytrzyma w tym temacie. Dorosli rozmawiaja o samochodach a kanabisek wjezdza w tłum ze swoim rysorkiem i krzyczy brum brum. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Jak narazie jedyną osoba która tutaj nie wytrzymuje to jestes ty, pytasz o rady i opinie tutaj a kazdemu kto ma zdanie inne niz ty starasz sie ubliżycz jak typowy burak. Skoro juz podjąłes decyzje to łaskawie skoncz pier.dolić idz do salonu z cąłą rodziną i wex ten wymarzony wóz w ultradoniczkowym kredycie. Aha zapomniałem że powinnismy cie klepac po plecach i gratulować. No stary nareszcie przesiadka z passata, i to od razu do skody z salonu. <konfetti i balony> Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) Jak narazie jedyną osoba która tutaj nie wytrzymuje to jestes ty, pytasz o rady i opinie tutaj a kazdemu kto ma zdanie inne niz ty starasz sie ubliżycz jak typowy burak. Skoro juz podjąłes decyzje to łaskawie skoncz pier.dolić idz do salonu z cąłą rodziną i wex ten wymarzony wóz w ultradoniczkowym kredycie. Aha zapomniałem że powinnismy cie klepac po plecach i gratulować. No stary nareszcie przesiadka z passata, i to od razu do skody z salonu. <konfetti i balony> nic się nie zgadza no ale ty mylisz dacie z lancia więc na ch,uj sie tu odzywasz xD? Edytowane 17 Czerwca 2014 przez _Milan_ Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 No np dlatego ze mój brat jeździ kia i przy okazji jeździłem tez ja. A ty jeździsz passatem i próbujesz tutaj mnie obrazić co jest w sumie zabawne. U kobiet nazywa sie to stres poporodowy, widocznie odbija sie to też na mężu. Lepiej wyluzuj troche bo zgrywasz tutaj pana gdy ludzie chca tobie pomóc a jestes zwykłym plebejuszem który podjedzie błekitnym tdi pod salon z całą rodziną bo to jego wielki dzień. EOT Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 z mojej strony to koniec, rozmowa z Toba jest niesmaczna, kłamiesz w tym alkoamoku jak ostatnia lafirynda. Alfa bogiem, passat wiocha, dacia wiocha, ka limuzyna. Kaniabis spokojny opanowany, znawca, milan obraza wiesniak. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Dokładnie tak I zjedz snickersa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Kanabis trochę szacunku dla dziesięciokrotnych mistrzów świata w rajdach. to jest DACIA: a to są LANCIE: Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Niby kupowanie z salonu to jest pewniak , tyle że chyba wy nie liczycie ile % z tych 70 koła się traci na "dzien dobry" po wyjechaniu autem od dilera. Pewnie podobnie do jakiejs grubszej naprawy w używce. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 I uj że się traci jak go stać to tylko pogratulować Gdybym miał kasę sam bym brał samochód z salonu i go zmieniał na nowy co dwa lata. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) Nikt nie sprzedaje samochodu prostu z salon Edytowane 17 Czerwca 2014 przez _Milan_ Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 dealer sprzedaje prosto z salonu a tak na serio to bywały przypadki takie, że gdy firma potrzebuje gotówkę do jakiejś inwestycji - bierze w niedrogi leasing 10 samochodów, sprzedaje od razu z tą stratą, którą odbija sobie kilkukrotnie inwestując tą gotówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zdarzają się okazje. Kumpel kupił kawasaki zx10r z przebiegiem ok 100km. Rodzice kupili synkowi motorek na 18tke i w drodze z salonu yerba szlifa. Widać jazda yamaha ybr 125ccm z kursu nie miała wiele wspólnego z 200 konnym ścigiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Niegdyś na Allegro widziałem kilkanaście Audi A1, które ludzie wygrali w Orange, większość była w licytacji i kończył się na cenach o 10-15 tys. mniejszych niż nówki z salonu. Ciekawe, bo myślałem, że te loterie Orange itd to ściema. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Bo to ściema. Te auta wygrał jeden typ Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Jak to? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Niby kupowanie z salonu to jest pewniak , tyle że chyba wy nie liczycie ile % z tych 70 koła się traci na "dzien dobry" po wyjechaniu autem od dilera. Pewnie podobnie do jakiejs grubszej naprawy w używce. Mówisz 70 % ? hehe a może 100 % i po wyjechaniu auto już nic nie jest warte. Trochę poniosło Ciebie z tymi %, Wiadomo, że czym droższe auto to więcej % traci ale średnio to gdzieś 30-40 % po 3 latach (zależy od marki). Jak są oferty gdzie znacznie więcej potraciło, należy przyjrzeć się uważniej takiej "okazji". Tak więc bez przesady z tym demonizowaniem straty nowy aut. Dodatkowo Milan może sobie wziąć leasing z dużym wykupnym i małym wkupnym i po 3 latach wymienić na nowy model. Jak bym miał "działkę" to bym zapewne tak robił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi