QBH 246 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Kierowniku, ale on nie napisał, że traci się 70% tylko ileś tam % z 70 koła ; ). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Jak dla mnie może tracić i 70%, bo nie kupuję samochodu żeby go sprzedać po wyjechaniu z salonu no i dochodzi opcja leasingu, tak jak krupek pisze. Plus oczywiście to, że samochód za 70 koła, 'na firmę' kosztuje około 50 tak naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) Niby kupowanie z salonu to jest pewniak , tyle że chyba wy nie liczycie ile % z tych 70 koła się traci na "dzien dobry" po wyjechaniu autem od dilera. Pewnie podobnie do jakiejs grubszej naprawy w używce. Mówisz 70 % ? hehe a może 100 % i po wyjechaniu auto już nic nie jest warte. Trochę poniosło Ciebie z tymi %, Wiadomo, że czym droższe auto to więcej % traci ale średnio to gdzieś 30-40 % po 3 latach (zależy od marki). Jak są oferty gdzie znacznie więcej potraciło, należy przyjrzeć się uważniej takiej "okazji". Tak więc bez przesady z tym demonizowaniem straty nowy aut. Dodatkowo Milan może sobie wziąć leasing z dużym wykupnym i małym wkupnym i po 3 latach wymienić na nowy model. Jak bym miał "działkę" to bym zapewne tak robił. Nie pisałem o procentach sory w telefonie sie dodało Wystarczy nawet i 20-25% i masz tej cenie taką Corse którą teraz sprzedajesz Edytowane 17 Czerwca 2014 przez Codename Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 No Corsa akurat żonie Pana Kierownika bardzo mało spadła na wartości, ale wiadomo małe auta mniej lecą. W wrześniu 2008 kupiliśmy ją za 46 tys, obecnie za 20 tys mamy pełno chętnych (jednak 1 właściciel, mały przebieg i auto z salonu oddziela ziarno od plewu czyli setek aut z zagranicy "z bezwypadkową historią"), czyli w 6 lat poszło 50 % jak dla mnie dobry deal. Jakby nie to, że żona potrzebuje większego bagażnika i tylnych drzwi to by nadal jeździła, więc tym bardziej ta strata byłaby nie odczuwalna. To może jedynie boleć kogoś kto pozbywa się auta z salonu po 2-3 latach ale tak to chyba nikt nie robi nie licząc leasingów ale to wiadomo inna para kaloszy. Teraz jak coś nowego wciągniemy to na min. 10 lat, z przebiegami żony to będzie jakieś 50-60 tys po 10 latach;) Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Milan i tak by nie kupił bo 6 lat to juz bardzo awaryjny samochód Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Milan i tak by nie kupił bo 6 lat to juz bardzo awaryjny samochód Ja też nie chyba, że byłby z PL salonu, z przeglądami w ASO i wpisami w książkę pojazdu (+ faktury za robocizna z ASO),pierwsi właściciele i przebieg 58 tys;) , czyli jak u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Ci tu gardzą 6-letnimi furami, a ja się jaram 11-letnim autem jak pedofil w przedszkolu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 ja nie gardzę, ja się po prostu nie znam na mechanice samochodowej ani trochę, stawiam na bezpieczeństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość osiol Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Giry Ci powykręca, ale Tymek będzie cały. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 nie potrzebuje girów Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Milan i tak by nie kupił bo 6 lat to juz bardzo awaryjny samochód Ja też nie chyba, że byłby z PL salonu, z przeglądami w ASO i wpisami w książkę pojazdu (+ faktury za robocizna z ASO),pierwsi właściciele i przebieg 58 tys;) , czyli jak u mnie. To był sarkazm. A to co piszesz potwierdza tylko to ze mozna kupić dobre uzywane auto. Nikt tutaj nie karze nikomu kupowac u mirka. Krawcowa u nas tak samo ma 2 letniego hu.jdaja i10 z salonu który ma przebiegu chyba ze 20k, gdybym miał jakiś 60 lat więcej to pewnie bym sie skusił na takie auto. Oszczędzając jakieś 20tysięcy pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Nieciekawie to wygląda. Wygięcia karoserii są nawet nad tylnym nadkolem. Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Ci tu gardzą 6-letnimi furami, a ja się jaram 11-letnim autem jak pedofil w przedszkolu No i uznaja strate 20 koła za dobry deal XD A za 20k to mozna juz składaka z e60 kupic w full opcji Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Giry Ci powykręca, ale Tymek będzie cały. WJAZD W DONICE Nawet NCAP robi kraszt testy pod milana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość osiol Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Utrata wartości to nie jest coś, co dotyka Cię na co dzień. Nie zwracasz na to uwagi, bo samochód kupujesz dla siebie i raczej nie "na chwilę". No, chyba że jesteś z tych, co kupują dla Janusza-handlarza ("wezmę srebrny, łatwiej potem odsprzedam"). Biorąc nówkę z salonu, masz pewność, że żadne śmierdzące dupsko nie płaszczyło się na Twoim fotelu, masz względny spokój (wyjątek: opel zafira), nie dostajesz kota w worku; wiesz, że nikt wcześniej nie wykurwił dzwona. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Utrata wartości to nie jest coś, co dotyka Cię na co dzień. Nie zwracasz na to uwagi, bo samochód kupujesz dla siebie i raczej nie "na chwilę". No, chyba że jesteś z tych, co kupują dla Janusza-handlarza ("wezmę srebrny, łatwiej potem odsprzedam"). Biorąc nówkę z salonu, masz pewność, że żadne śmierdzące dupsko nie płaszczyło się na Twoim fotelu, masz względny spokój (wyjątek: opel zafira), nie dostajesz kota w worku; wiesz, że nikt wcześniej nie wykurwił dzwona. Podbijam. Nie raz też to pisałem. Śmierdząca dupa na fotelu i stare nasienie na tylnej kanapie zniechęca mnie od używek! Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 No jest też taka opcja że kupujesz używane auto z pewnego źródła typu ciotka, brat szwagra i siostra babci. No ja nie wiem to gadamy o używce 4 letniej czy 20 letnim audi 80? Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Milan miszcz, każdy mu doradza i każdy dostaje zyebę że ch,uja się zna i że ma wypyerdalać. Milan chyba Ci się kąciki pomyliły. XD Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Bo tak naprawde to on już kupił ta dacie dawno. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Teraz to uważaj bo aby mieć pełny odpis nie wolno używać auta do celów prywatnych Ale to w przypadku płatników VAT, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 na moje 1 pytanie odpowiedzi udzielił tylko pajda i po upomnieniu pisemnym lucek. reszta spamuje więc ch.uj im w donice. a tym dwóm dziekuje, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Mili ale chyba bedziecie z rodziną po końcu kazdej trasy klaskać w dacii? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Ja Ci znalazłem Skodę, którą żeś wzgardził i próbowałem uświadomić, że w Rodzince.pl krótko mieli Dustera, więc noe wiadomo, czy im się sprawdził. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 pewnie kożuchowska w kartony sie wpier.doliła Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 no, lancie duster tak maja Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi