mozi 1 977 Opublikowano 21 lutego 2021 Opublikowano 21 lutego 2021 48 minut temu, Grabek napisał: Wiem, dlatego troche mi serduszko peklo jak powiedzial ze jednak nie sprzedaje ;( Taka kozak gurwa audica..... Szkoda 1 Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 21 lutego 2021 Opublikowano 21 lutego 2021 5 hours ago, adi said: Alfa 159 sportwagon z pancernym jtd 1.9 pod maską.No chyba,że potzrebujesz naprawdę dużo miejsca to nie bardzo Jak kupowałem a4 to dużo myślałem o tym aucie, bo wygląd zewnętrzny i środek to jest bajka. Do dzisiaj robi mega wrażenie. Szczególnie wersja po FL. No i 1.9 JTD to takie 1.9 TDI tylko nowszych czasów. Jednak ma beznadziejne silniki benzynowe ( te o mniejszej pojemności) oraz 2.4 JTD to kaszalot. A jeśli chodzi o znalezienie zadbanej sztuki to.... 1 Cytuj
Grabek 2 775 Opublikowano 21 lutego 2021 Opublikowano 21 lutego 2021 No wlasnie najgorsza ta niepewnosc czy samochod to nie jakis ulep z dwoch egzemplarzy czy cos xd bo ksiazke serwisowa i faktury za wymiany/naprawy to ma kazde ogloszenie Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 21 lutego 2021 Opublikowano 21 lutego 2021 Proponuję Lagunę 3, niedocenianą przez złą reputację dwójki. Raczej nie szukałbym niemieckiego premium przez ryzyko miny, chyba, że bardzo chcesz płacić za znaczek. 1 Cytuj
WisnieR 2 708 Opublikowano 21 lutego 2021 Opublikowano 21 lutego 2021 Mondeo MK4 2.0TDCI. Nie musisz szukać "zadbanych" sztuk, bo to auta i jednostki pancerne, a i wyposażenie można dostsc dobre jak znajdziesz np. Titanium X - BT, navi czy grzana tylna kanapa chociażby. Miejsca sporo, prowadzi się przyjemnie. Oryginalne części kosztują grosze. Bardzo łatwo też znaleźć samochód z Polski z pełną historią, bo były dużo tańsze od konkurencji, więc często trafiały jako samochody służbowe managerów średniego szczebla. Lub jak wyżej. Laguna 3. 1 Cytuj
Dud.ek 2 046 Opublikowano 22 lutego 2021 Opublikowano 22 lutego 2021 (edytowane) Jeśli chodzi o Alfe 159 to moge polecić poszukiwanie jej w naszych okolicach tj. Bielsko-Biała - Tychy. W obu tych miastach i okolicach są fabryki fiata i swego czasu kierownictwo miało budżet na samochód służbowy i w większości były to właśnie Alfy 159. Na pewno sporo tych samochodów zostało w rodzinie i ktoś odsprzedaje w dobrym stanie. Natomiast kierownictwo niższego szczebla z mniejszym budżetem musiało sie zadowolić Fiatem Cromą który sie słabo sprzedawał ale był równie wdzięcznym samochodem. Edytowane 22 lutego 2021 przez Dud.ek Cytuj
Grabek 2 775 Opublikowano 22 lutego 2021 Opublikowano 22 lutego 2021 No ta alfa piekna, ale wyglada na mala dosc dla kogos kto ma prawie 190cm wzrostu ;( mondeło ciekawa opcja, obadam. Z benzyniakow cos warte rozwazenia? Bo nie ukrywam ze wolalbym benzyne zamiast diesla Cytuj
mcp 2 001 Opublikowano 22 lutego 2021 Opublikowano 22 lutego 2021 Kup sobie Krystian jakieś mondeo, focusa albo octavię, pełno tego lata (w kombi też) więc na pewno coś znajdziesz. Mondeo i octavia nawet nie muszą być kombi bo heczbek (czy tam liftback) mają tak duże bagażniki, że można tam w karty grać. Miałem mondeo mk3, teraz mam focusa mk2 (1.6 duratec), oba w benzynie i mogę polecić. Z napraw od dwóch lat przy foce nic nie robiłem, ale też kupiłem od pierwszego właściciela. A części eksploatacyjne zrobisz za grosze Z takim budżetem mondeo mk4 bez problemu znajdziesz. 1 Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 22 lutego 2021 Opublikowano 22 lutego 2021 Też uważam, że Focus, szczególnie ze sprawdzoną benzyną 1.6 jest dobrym wyborem. Do tego masz szansę znaleźć coś krajowego z rozsądnym przebiegiem. Grupa VAG ok, tylko nie ryzykowałbym silników tsi w samochodach z tego przedziału cenowego. Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 22 lutego 2021 Opublikowano 22 lutego 2021 No i taki Focus MK3 wygląda dość świeżo jeszcze. A4 B7 wygląda, moim zdaniem, strasznie przestarzale już. No i jest brzydka, ale to już kto co woli. Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 22 lutego 2021 Opublikowano 22 lutego 2021 Jeśli porównywać A4 B7 z Focusem MK3 można zwrócić jeszcze uwagę na poziom bezpieczeństwa. Nawet łaskawie biorąc pod uwagę ostateczne i najświeższe wcielenie A4 B7 jakim był Seat Exeo, mamy 4 gwiazdki Euro NCAP anno 2010 vs 5 gwiazdek 2012 dla Forda (masa jest taka sama BTW). Cytuj
mcp 2 001 Opublikowano 22 lutego 2021 Opublikowano 22 lutego 2021 Tylko, że w tym budżecie ciężko będzie znaleźć MK3, chyba, że Grabkowi nie zależy i weźmie pierwszy-lepszy sprowadzany egzemplarz w komisie. I akurat tych modeli w kombi wcale tak dużo nie ma. To już mondeo MK4 prędzej znajdzie. Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 22 lutego 2021 Opublikowano 22 lutego 2021 Dlatego w sumie na początku pomyślałem o MK2 po lifcie. Tak naprawdę to i tak zależy teraz bardziej od konkretnych egzemplarzy, czy coś fajnego akurat jest w okolicy. Cytuj
Grabek 2 775 Opublikowano 22 lutego 2021 Opublikowano 22 lutego 2021 A jeszcze pytanie czy uslugi typu motocotroler/autotesto sa cos warte wg was? Bo na jezdzenie po Polszy nie mam za bardzo czasu ani wiedzy i chetnie bym wyslal jakiegos „fachowca” co by sprawdzil na miejscu. Cytuj
Mani 685 Opublikowano 22 lutego 2021 Opublikowano 22 lutego 2021 Używki to kupuj wyłącznie w jakimś dasweltauto czy innym komisie dealera. Przynajmniej masz pewność, że gdyby coś z autem było później nie tak to Ci sprzedawca nie wyparuje.Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 22 lutego 2021 Opublikowano 22 lutego 2021 (edytowane) Trzeba uważać na zakup auta uzywanego w salonie, bo spotkałem się ze sytuacja, ze uzywki staly na placu salonu, typ mial biurko w salonie, a to był mirek handlarz i tylko kilka aut mial zostawionych w rozliczeniu i dzierzawil miejsce ;/ Ja juz wiem, ze nigdy nie kupię auta sciaganego z zachodu - jak uzywka to krajowa, a jak rozbite to z usa. Edytowane 22 lutego 2021 przez Pajda Cytuj
mcp 2 001 Opublikowano 22 lutego 2021 Opublikowano 22 lutego 2021 To i tak lepiej niż Mirki robiący tylko zdjęcie auta przed salonem. Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 22 lutego 2021 Opublikowano 22 lutego 2021 Godzinę temu, Pajda napisał: Trzeba uważać na zakup auta uzywanego w salonie, bo spotkałem się ze sytuacja, ze uzywki staly na placu salonu, typ mial biurko w salonie, a to był mirek handlarz i tylko kilka aut mial zostawionych w rozliczeniu i dzierzawil miejsce ;/ Ja juz wiem, ze nigdy nie kupię auta sciaganego z zachodu - jak uzywka to krajowa, a jak rozbite to z usa. A jak się natniesz na używkę z kraju, to się przerzucisz na salonowe, ew. tylko rozbite z usa? Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 22 lutego 2021 Opublikowano 22 lutego 2021 Ja polecam również aukcje samochodów po leasingowych. Często są to golasy, ale za to masz wszystko od a do z udokumentowane. Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 22 lutego 2021 Opublikowano 22 lutego 2021 I 3 letnie auta zajechane jak 8 latki. Nie ma reguły. Cytuj
Grabek 2 775 Opublikowano 22 lutego 2021 Opublikowano 22 lutego 2021 No wlasnie i wez tu w tym antyludzkim panstwie uzywke kup z gierkami nie ma takich problemow Cytuj
mcp 2 001 Opublikowano 22 lutego 2021 Opublikowano 22 lutego 2021 Zamiast się cieszyć, że się zmienia auto to trzeba się oglądać na wszystkie strony czy przypadkiem jakiś miras nie sprzedaje ci kręconego zalanego szrota. Ja brałem auto oddane w rozliczeniu właśnie w salonie, drugie od pierwszego właściciela. Jednego i drugiego szukałem po 3 miesiące, na samą myśl, że za 2-3 lata będę znowu szukał dostaję drgawek. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 22 lutego 2021 Opublikowano 22 lutego 2021 A jeszcze pytanie czy uslugi typu motocotroler/autotesto sa cos warte wg was? Bo na jezdzenie po Polszy nie mam za bardzo czasu ani wiedzy i chetnie bym wyslal jakiegos „fachowca” co by sprawdzil na miejscu. Polecam typka z fejsa: „Sprawdz auto przed zakupem”. Napisz do Niego. 1 Cytuj
WisnieR 2 708 Opublikowano 22 lutego 2021 Opublikowano 22 lutego 2021 Zamiast się cieszyć, że się zmienia auto to trzeba się oglądać na wszystkie strony czy przypadkiem jakiś miras nie sprzedaje ci kręconego zalanego szrota. Ja brałem auto oddane w rozliczeniu właśnie w salonie, drugie od pierwszego właściciela. Jednego i drugiego szukałem po 3 miesiące, na samą myśl, że za 2-3 lata będę znowu szukał dostaję drgawek.Dlatego odradzam wszelkie popularne pseudo "premium" Audi/BMW/Mercedesy i poszukać coś z polskiego salonu jak Fiat, Ford, Renault. Ryzyko wciąż jest, ale mniejsze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi