mozi 1 977 Opublikowano 8 lipca 2021 Opublikowano 8 lipca 2021 Ale serio ten niski promień skrętu to takie dla was ważne? Pytam bo koplentnie nie biorę tego pod uwagę przy zakupie. Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 8 lipca 2021 Opublikowano 8 lipca 2021 W mieście to bardzo ważny atut, moim zdaniem. Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 8 lipca 2021 Opublikowano 8 lipca 2021 Dla mnie bez znaczenia o ile jest „normalny”. Cytuj
WisnieR 2 707 Opublikowano 8 lipca 2021 Opublikowano 8 lipca 2021 Lubiłem parkować tyłem BMW na raz. Fordem muszę na dwa. Tyle. Cytuj
Mani 685 Opublikowano 8 lipca 2021 Opublikowano 8 lipca 2021 Dobra panowie bo pier.dol.icie i tak dalej. Ktoś wspomniał zlot...... zlot moto forumka?? jestem na tak jakiś weekendzik? Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 8 lipca 2021 Opublikowano 8 lipca 2021 18 godzin temu, WisnieR napisał: 19 godzin temu, Soban napisał: Fajna ta kianka. Ogólnie kia w ostatnich latach na propsie i może kiedyś jak potanieje to sobie stingera gt kupie, ale to jeszcze sporo wody w wiśle upłynie zanim sensowne uzywki zejda do 100k. [mention=25412]krupek[/mention]jaki focus? Jak szukałem auta to śmigałem mk3 st i odrzuciło mnie mega twarde zawieszenie i żałosny promień skrętu jak na hot hatcha. Potem mialem niezlego zonka, ze 5m jag xf lepiej skreca niz duzo mniejszy focus. No ale focusiwo lepiej przyspieszal, bo jednak nie wazyl 1,8t xd Ogolnie w jaguarze to chyba brali sobie do serca slowa slawka orzela "po pierwsze zwieksz mase" bo tam nawet kabriolety waza grubo ponad 1,5t a taki xk8 to chyba tyle co moj czyli 1,8 a miejsca w srodku tyle co kot naplakal. Napęd na tył zawsze ma większy promień skrętu bo koła się bardziej wychylają i nie ogranicza ich przegub jak to jest w samochodzie napędzanym z przodu. Znaczy masz na myśli mniejszy promień skrętu. Większy jest jak auto ma napęd na przód. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 lipca 2021 Opublikowano 8 lipca 2021 20 godzin temu, Mustang napisał: Najładniejszy Golf jak dotąd? Easy, czwóreczka GTI Edition 25, chociaż wersja V6 z beżową skórą blisko. Bardziej podoba mi się moja 5tka GT w czarnej skórze od tego co wrzuciłeś, szczególnie, że golfina bialutka. Postaram się na weekend foto wrzucić bo chcę woskować. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 9 lipca 2021 Opublikowano 9 lipca 2021 No dobra, Kijanka praktycznie zamówiona -będzie za mniej niż 30 dni, jedynie zaliczkę musze zapłacić. Dobry wybór? : o Nie jaram sie tak jakbym A4 allroada kupował, ale liczę, że Kia będzie niezawodna i bezawaryjna, nie sprawi przykrych niespodzianek, gdzie przy A4 z przebiegiem 60+ cos tma mogłoby sie pojawić od czasu do czasu.. Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 9 lipca 2021 Opublikowano 9 lipca 2021 Twój wybór, jeździłeś, porównywałeś, więc pewnie odpowiedni do sytuacji i potrzeb. Sam z tych dwóch ostatnich bym bez wahania wziął Focusa, ale mam inne kryteria. 1 1 Cytuj
Czoperrr 5 075 Opublikowano 9 lipca 2021 Opublikowano 9 lipca 2021 Banny niesamowita przemiana użytkownika. Niegdyś kupujący hipsterskie ciuchy z lumpa, dzisiaj kupujący samochody prosto z salonu 1 Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 9 lipca 2021 Opublikowano 9 lipca 2021 Widzę zależność. ciuchy z lumpa = kasa na auto z salonu Cytuj
poniedzialek1001 50 Opublikowano 10 lipca 2021 Opublikowano 10 lipca 2021 (edytowane) Chciałem to samo powiedzieć. Banny propsuję. Edytowane 10 lipca 2021 przez poniedzialek1001 Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 Panowie z racji powiekszającej się rodzinki zdecydowaliśmy sie pozbyć jednego z samochodów na rzecz czegoś większego z segmentu miejski suv. Propozycje na jakie stawiamy na ten moment to: - nowe rav 4 - hiundai Tucson /2018/2021 - kia sportage - peugeot 3008/5008 - Skoda Kodiaq - Jeep Compas Ktoś ma coś z tego? Jakiś niedomagania? Słabej jakości wykończenie po czasie? W samych reckach na necie o tym nie mówią co wiadome. Silniki póki co bez znaczenia. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 19 lipca 2021 Opublikowano 19 lipca 2021 Ogólnie to dość duży rozstrzał gabarytów. Tak na szybko to napewno Kodiaq jest zdecydowanie największy z tej grupy. Szukaj wersję 7 miejscową, to będziesz strzelał ze spokojem Cytuj
Mastachi 75 Opublikowano 22 lipca 2021 Opublikowano 22 lipca 2021 Ja jeżdze tucsonem 2019, 1,6 benzyna bez turbo. Auto poprawne, proste, ale trzeba celowac w silnik z turbina. Troche malo miejsca w bagazniku, jak wsadze wozek, to ledwo co torba z ciuchami sie miesci. Cytuj
Bud 11 Opublikowano 2 sierpnia 2021 Opublikowano 2 sierpnia 2021 Ktos obeznany w temacie podpowie jakas pro rade? Jezdze jak wielu Polakow Qashqaiem II (2018, benzyna, 1.2 ). To moje pierwsze wieksze auto i bardzo mi sie podoba, ale z racji roznych spraw chce je zmienic na cos innego, rowniez suva. Najwazniejsze dla mnie to bezpieczne auto, ktore dobrze wyglada, nie psuje sie i malo pali czyli stanard. Moj Qashqai pali mi w trasie po 6l/100 i bardzo mnie to cieszy, wiec wazne dla mnie jest aby jego nastepca rowniez mial przyzwoite osiagi w tym temacie, aczkolwiek wiadomo ze ciezko bedzie temu dorownac. Ktos ma jakies opinie, wrazenia lub cokolwiek odnosnie tego czy warto wybrac Volvo XC40 lub nowego Tucsona, a moze lepiej zakrecic sie wokol jakiejs Hondy? VW mnie nie interesuje i tak wlasciwie z researchu wyszly mi te 2 konkretne auta, ew. cos od Hondy. Budzet to cos okolo tych dwoch w.w. tzn te 140.000 to moj maks. Dzieki z gory za pomoc Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 2 sierpnia 2021 Opublikowano 2 sierpnia 2021 W kwestii XC40 dostrzegam 3 mankamenty (które zależenie od podejścia mogą nie mieć w ogóle znaczenia) - jak każde nowe Volvo ogranicznik do 180 km/h; - brak możliwości zamówienia adaptacyjnych świateł LED; - prawdopodobnie facelift lada moment. Tucson nie mam za bardzo opinii, niemniej podoba mi się nowoczesny design. Ciekawą propozycją może być też np. Grandland, jest świeżo po lifcie. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 2 sierpnia 2021 Opublikowano 2 sierpnia 2021 140 na xc40 może być mało... Miesiac temu przeszukałem rynek wszerz i wzdłuż i mając te 150k budżetu odpuściłem. Sprawdzałem tylko automaty, moze Tobie to nie robi, więc być moze lepiej ten rynek wygląda, ale tyle kasy za 2/3 letnie malutkie volvo w "biedzie" mnie nie porwało. Cytuj
Czoperrr 5 075 Opublikowano 2 sierpnia 2021 Opublikowano 2 sierpnia 2021 On 7/19/2021 at 1:07 PM, Jakim said: Panowie z racji powiekszającej się rodzinki zdecydowaliśmy sie pozbyć jednego z samochodów na rzecz czegoś większego z segmentu miejski suv. Propozycje na jakie stawiamy na ten moment to: - nowe rav 4 - hiundai Tucson /2018/2021 - kia sportage - peugeot 3008/5008 - Skoda Kodiaq - Jeep Compas Ktoś ma coś z tego? Jakiś niedomagania? Słabej jakości wykończenie po czasie? W samych reckach na necie o tym nie mówią co wiadome. Silniki póki co bez znaczenia. Podbijam pytanie, może po nowym roku będę kupował z wyprzedaży i najbardziej interesuje mnie RAV4 Hybrid. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 2 sierpnia 2021 Opublikowano 2 sierpnia 2021 14 godzin temu, Bud napisał: Jezdze jak wielu Polakow Qashqaiem II (2018, benzyna, 1.2 ). To moje pierwsze wieksze auto i bardzo mi sie podoba, ale z racji roznych spraw chce je zmienic na cos innego, rowniez suva. Kaszkaj to crossover a nie suv, to tak na początek:) 14 godzin temu, Bud napisał: sie i malo pali czyli stanard. Moj Qashqai pali mi w trasie po 6l/100 i bardzo mnie to cieszy, wiec wazne dla mnie jest aby jego nastepca rowniez mial przyzwoite osiagi w tym temacie, aczkolwiek wiadomo ze ciezko bedzie temu dorownac. No chyba prawdziwemu suvowi ciężko to będzie osiągnąć 14 godzin temu, Bud napisał: Budzet to cos okolo tych dwoch w.w. tzn te 140.000 to moj maks. To jest bardzo dobry budżet na takie auta, od wyboru do koloru. Masz praktycznie każdego dopasionego crossovera (typy Kaszkaj , troc np ze 190 konną kozacką turbo benzyną, świetnym „mokrym” automatem dsg, b.dobrym 4x4 4montion - układem jezdnym i trakcją zawstydzającym niejedne hot hatche, a dalej masz wyższy prześwit, pozycję za kierownicą czy bagażnik) albo dobrze lub bardzo dobrze wyposażone Suvy jak Tiguan w topowej wersji ze 150/190 km motorem z DSG czy inne Tuscony w fajnych wersjach. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 2 sierpnia 2021 Opublikowano 2 sierpnia 2021 "dobrze lub bardzo dobrze wyposażone Suvy jak Tiguan w topowej wersji ze 150/190 km motorem z DSG" pokaz : - ) Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 2 sierpnia 2021 Opublikowano 2 sierpnia 2021 No ja miałem brać ostatnio dla żony. Dostałem oferty, po rabatach od vw - 15000 oraz ma grupę zawodową (śmieszny 1000) + oddanie do nich poprzedniego auta. Tiguan wersja 150 km tsi z dsg wersja style (najwyższa min z 18 felami, 3 strefowa klima, full led iq, keylessy, elektryczna klapa i max asystentów za 137 tys brutto dla fizycznego, mogłem brać pod produkcję. Za podobny hajs (140) ze 190 konny motorem ale środkowa wersja wyposażenia (ledy normalne, fele 17, ale tez max austentów, 3strefowa klima itp.) Minus to czas oczekiwania. Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 3 sierpnia 2021 Opublikowano 3 sierpnia 2021 Myślę powoli nad golfem r w przyszłym roku ale dzisiaj widziałem cupre fermentor i powiem całkiem ładną dupke ma. Jedził ktoś? Oglądał? W środku zerknałem i jest z polotem. Brałem opcje jeszcze st z automatem ale zniechęciła mnie recenzja ze nijakie to auto + chyba 4 x nie kupię focusa XD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi