Opublikowano 13 października 20222 l Nie no wiadomo, że różnie bywa z tymi szybami ale koleś miał odpowiedz na wszystko
Opublikowano 14 października 20222 l Najlepsze są ogłoszenia z informacją, że "używany przez kobietę". Wiem, że to ma być zaleta, bo pewnie chodzi o to, że auto nie było deptane mocno, ale jak widzę ten tekst to zaraz pojawia mi się obraz poobijanego samochodu z "drobnymi przycierkami parkingowymi", albo zamulony trup, ale z ładną tapicerką, bo odkurzane codziennie było xd
Opublikowano 14 października 20222 l Do tego kobiety często właśnie mniej dbają o samochody, czasem nie myślą o przeglądach albo wymianach oleju, a bynajmniej nie wszystkie jeżdżą spokojnie.
Opublikowano 14 października 20222 l Teściowa jak ma brudne szyby to wytrze tylko sobie taki kwadrat z przodu żeby coś było widać, z kolei znajomego żona ostatnio zapomniała, że samochód wypadałoby od czasu do czasu zatankować i stanęła w środku miasta. Widzieliście kiedyś kobietę na myjni samochodowej?
Opublikowano 14 października 20222 l 2 godziny temu, mcp napisał: Najlepsze są ogłoszenia z informacją, że "używany przez kobietę"....., albo zamulony trup,... Zamulony to nie bardzo-moja matka poniżej 5000 obr/min nie schodzi
Opublikowano 17 października 20222 l W dniu 14.10.2022 o 10:37, mcp napisał: Najlepsze są ogłoszenia z informacją, że "używany przez kobietę". Delikatna sugestia ze sprzeglo do wymiany.
Opublikowano 23 października 20222 l @Dud.ek Bądź ktoś inny, kto w mechanice / blacharce robi. Przywrócenie tego lakieru do dobrej kondycji to ile pln mniej więcej by wyniosło?
Opublikowano 24 października 20222 l U nas średnio za element ok 1000zł, pewnie byś znalazł lakiernika co to ogarnie za 5-6 tys. zł.
Opublikowano 24 października 20222 l Ogólnie to bardzo trudny temat, upatrzyłem sobie G35 i taka lipa na rynku, że HEJ. Jest taki egzemplarz, mechanicznie dobrze i w ogóle, ale właśnie ten lakier + ubytki + "burdel na nadkolu".
Opublikowano 24 października 20222 l Nawet się tematem nie interesowałem, bo dolar = 5 pln, akcyza za 3.5l też pewnie spora + koszty transportu. A w kieszeni jakieś 30k.. :S
Opublikowano 26 października 20222 l Help backstory: - Jako, że mitasubiszi szita wozidło sprzedane i od 3 tygodni jesteśmy z 1 autem, doszliśmy do wniosku, że jednak musimy mieć 2gie. (przedszkole, czasem wyjazd - no i moja "pasja motoryzacji") - Kia sportage sprawuje się świentie - jako rodzinne wozidło. Na trasy z rodzinką lub żona tym jeździ do pracy etc. Duże, przestronne w miarę, zapakujemy sie na wakacje. - Dlatego drugie auto moze byc mniejsze. Ale żona by chciała by była druga para drzwi, bo 3/4 w tyg ja bym odbierał/ zawoził dziecko do przedszkola. Więc byłoby łatwiej i prościej z dostępem do fotelika. - budżet 30-35 maks, ale to juz po linii trochę. - Te drugie auto bardziej weekendowe / okazjonalne, raczej krótsze dystanse miejskie. - Przejrzałem rynek i ogólnie jest dramat, myślę, że to ostatnia szansa by chapnąć coś z lepszym silnikiem, coś egoztycznego. Jak patrzę oferty 30k za peżota 508, albo audi a3 2007 rok to mnie to - Niestety fajny, zadbany Lexus is250 to wydatek 40k, a tyle po prostu nie mogę wydać. - Podzieliłem moje główne typy na tiery. + mega wyglad + unikatowość + 3.5 v6 (miałem juz taki silnik w fx35 i mmm fajnie brzmiał ,fajnie jechał, LPG dobrze znosił) + automaty spoko + manuale spoko - brak drzwi (żona) - dużo trupów na rynku - wysoka cena + wyglad po delikatnych modyfikacjach fajny, ja kocham sedany. + unikatowość + 3.5 v6 (miałem juz taki silnik w fx35 i mmm fajnie brzmiał ,fajnie jechał, LPG dobrze znosił) + automaty spoko + bogate wyposażenie - "drewno" w środku - do oklejenia - nie wyglada tak kozacko jak G35 czy is250 BMW fajnie wyglada, ale te diesele w moim przypadku to chyba lipa. Alfa - najświeższa, 2012/2013r, ma drzwi z tyłu, OK wygląda, oszczędna. Ale czy jest tu "pasja motoryzacji"? Czy człowiek, który kupuje jedynie japońskie wozy zadowoli się tym? (KIA to prawie japońska :P) HM..
Opublikowano 26 października 20222 l Skoro masz jedno praktyczne wozidło, to jednak jako drugie wziąłbym coś bardziej "z pieprzem".Brak tylnych drzwi to nie problem, możesz fotelik dać na przednie.Zresztą jakiś czas temu woziłem czasem dziecko w Alfie GT na tylnym i jakoś nie było tragedii.Generalnie jeśli to auto głównie dla Ciebie, to bierz Fifi, bo póżniej będziesz żałował P,S A ja bym w takiej rozkminie brał Brerę
Opublikowano 26 października 20222 l 1 minutę temu, adi napisał: Skoro masz jedno praktyczne wozidło, to jednak jako drugie wziąłbym coś bardziej "z pieprzem".Brak tylnych drzwi to nie problem, możesz fotelik dać na przednie.Zresztą jakiś czas temu woziłem czasem dziecko w Alfie GT na tylnym i jakoś nie było tragedii.Generalnie jeśli to auto głównie dla Ciebie, to bierz Fifi, bo póżniej będziesz żałował P,S A ja bym w takiej rozkminie brał Brerę Fotelik z przodu = żonka triggered ... Brera - no jest ładna, ale ojciec ma Alfe GT i jak podoba mi sie z zewnątrz auto, to w środku nie bardzo. No i te diesle nie przemawiają do mnie.
Opublikowano 26 października 20222 l Podejrzewam, że tak dzisiaj wygląda przeglądanie ogłoszeń na rynku wtórnym aut.
Opublikowano 26 października 20222 l Ja bym jednak odpuścił temat coupé, skoro istnieje konkretny powód żeby mieć drzwi z tyłu.
Opublikowano 26 października 20222 l można pójść na kompromis i kupić Hyundai Veloster. https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-veloster-coupe-1-6-benzyna-140-km-nawigacja-ledy-kamera-keylees-full-ID6EZo97.html
Opublikowano 26 października 20222 l Ty ale dobre to. Drzwi z jednej storny. @Banny no idealny dla Was. Po twojej stornie unikatowy, coupé, po stronie „starej” hatch do wożenia dzieci. Jestem na tak!