BRY@N 1 401 Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 51 minut temu, iluck85 napisał: Strasznie pojebany ten zakup auta Jeszcze jak ja szukam używanego do 40-50tys to ten tekst trzeba zrobić x2 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Wysokie ceny i śmietnik na rynku powoduje, że trzeba robić regularny i wnikliwy research dosłownie codziennie. Mnie prawie 2 miesiące zajęło szukanie Yarisa, a po drodze ominąłe, bardzo dużo aut, które na pierwszy rzut oka wyglądały ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 401 Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia (edytowane) Ja to już nawet nie czytam ogłoszeń gdzie na początku jest: OKAZJA !!! STAN IGŁA !!!.... itp Chciałem coś kupić z gwarancją jak sprzedaje Toyota albo Carsed ale brat mi powiedział, że zna przypadek gdzie taki serwis sprzedawał auto ze wspawaną ćwiartką auta Edytowane 9 Stycznia przez BRY@N Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Program Toyoty wydaje się być spoko, bo dają rok gwarancji i potem tę gwarancję można odnawiać, dopóki auto nie skończy 10 lat. Problem tylko taki, że Toyota sprzedaje auta po mocno zawyżonej cenie, coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 401 Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia No niestety właśnie coś za coś, kupując od kogoś używane auto można się czasem na niezłą minę władować. Szukałem Astry J z silnikiem 1.4t pod gaz ale nawet nie widziałem, że tam sprzęgło jest z dwumasą. Także teraz jeszcze bardziej jestem podejrzliwy z tymi ogłoszeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 516 Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Mnie smuci jak drogie są nowe auta :/. Czekam na cennik na nową Scalę, ale na bank będzie grubo, heh. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Mi juz serduszko peka na mysl o rozstaniu z moja wloszka ;( ale skonczyly sie dojazdy do 3city, a dwulitrowy diesel do jezdzenia wokol komina sie nie nadaje. nawet nie mam pomyslu na co zmienic xD Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 401 Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Pytanie o Fiata Tipo bo gdzieś tam po drodze się przewinął a ja w sumie do tej pory nie brałem go pod uwagę ale trochę poczytałem i to może być nie głupia opcja pod gaz. Ktoś może ma z tym autem jakieś doświadczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 174 Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 47 minut temu, BRY@N napisał: Pytanie o Fiata Tipo bo gdzieś tam po drodze się przewinął a ja w sumie do tej pory nie brałem go pod uwagę ale trochę poczytałem i to może być nie głupia opcja pod gaz. Ktoś może ma z tym autem jakieś doświadczenia ? Tylko teraz już nie wsadzają do Tipo silników pod gaz… Chyba że piszesz o używkach, to wtedy 1.4 sprawdzi się idealnie. Celuj najlepiej w T-Jet jak chcesz mieć jakąś dynamikę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 103 Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 59 minut temu, BRY@N napisał: Pytanie o Fiata Tipo bo gdzieś tam po drodze się przewinął a ja w sumie do tej pory nie brałem go pod uwagę ale trochę poczytałem i to może być nie głupia opcja pod gaz. Ktoś może ma z tym autem jakieś doświadczenia ? W rodzinie jest i naprawdę fajne auto za te pieniądze. Chyba jedno z najprostszych nowoczesnych aut na rynku (z tym silnikiem 1.4 benzyna). W środku szału nie ma pod względem jakości materiałów (w bogatszych wersjach jest lepiej) i zużywa trochę oleju od nowości, ale to ponoć norma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 401 Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Myśle raczej właśnie o używce. Z tym olejem to jaka skala ? Litr na 100km Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Niegłupia opcja ten Tipo, jeśli będzie odpowiednio tańszy od innych kompaktów z podobnego rocznika i z podobnym przebiegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 174 Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia (edytowane) 11 minut temu, BRY@N napisał: Myśle raczej właśnie o używce. Z tym olejem to jaka skala ? Litr na 100km Zależy. Sam miałem 1.4 T-jet, przy spokojnej jeździe podmiejskiej nie brał prawie nic, poganiany na autostradzie albo tłuczony po mieście potrafił wypić 0.3-0.4 na 1000km. Edytowane 10 Stycznia przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 103 Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 17 minut temu, BRY@N napisał: Myśle raczej właśnie o używce. Z tym olejem to jaka skala ? Litr na 100km 100ml na 1000 km Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 401 Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Czyli w sumie od 1-1,5l co 15tys niby do przeżycia oby tylko nie zaczął brać jak mondeo które miałem 1l na 30km Fakt, że koleś od gazu dojechał silnik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 516 Opublikowano 22 Lutego Udostępnij Opublikowano 22 Lutego (edytowane) Dzisiaj byłem oglądać nową Scalę, na wtorek jazda próbna wersją która mnie interesuje: 1.5 150km automat. Mega ciekaw jestem jak się jeździ. No i podoba mi się to auto. Edytowane 22 Lutego przez Shago Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 22 Lutego Udostępnij Opublikowano 22 Lutego No ja myślę, że to będzie szło jak burza nie jest to ciężko samochód, a moc dość spora i DSG, więc będzie dobrze zwróciłbym tylko uwagę na start z miejsca, bo z tym wiele nowych samochodów na duży problem jak nie mają jakieś hybrydowy dodatkowej Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 23 Lutego Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Ciekawa ta Scala, bo niby hatchback, ale taki wydłużony to pewnie odbije się na większym bagażniku. Ten lifting dobrze zrobił, chociaż mogli już dać taką kierownicę dwuramienną jak w Octavii. Octavia Scout, albo RS w kombi to teraz mój top chyba, strasznie mi się podoba. Swoją drogą, przedwczoraj byłem na wymianie oleju i w salonie stał Bronco. Zajebista fura, czuć duszę w środku, dużo fajnych smaczków i ten zdejmowany dach. Trochę jak w Wranglerach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 23 Lutego Udostępnij Opublikowano 23 Lutego W ogóle ja jestem mega fanem wszystkich odmian "terenowych" samochodów. Stara Octavia II (chyba) w Scout to była petarda. Napęd na 4 koła, mocny silnik, automat no bardzo fajne połączenie. Tylko nie wiem czy przypadkiem w tych nowszych autach różnica jest tylko wizualna tj. plastikowe nakładki i elo. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 23 Lutego Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Nie no, masz normalnie napęd 4x4 i podniesione zawieszenie. Bardziej estetyczne sprawy to u mnie w Focusie Active, bo są dodane ochrony nadkoli i progów, inne zderzaki, wyższe zawieszenie i adaptacyjne zawieszenie, ale 4x4 nie ma. To samo np Corolla i inne crossovery. Passat, Golf Alltrack, Octavia Scout, A4 Allroad, Outback już mają normalnie 4x4 dołączany i z tego, co oglądałem testy na YT, całkiem fajnie sobie radzą na podjazdach, w śniegu, albo błocie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 23 Lutego Udostępnij Opublikowano 23 Lutego A ok. To przepraszam. Jeśli jest chociaż podwyższone zawieszenie i inne amorki to już duży plus. Ja byłem przekonany, że Foczka ma tylko plastikowe elementy itp. Moim marzeniem zawsze była A4 Allroad na pneumatycznym zawieszeniu, ale kupowanie używki to jest igranie z ogniem. Takie samochody to idealny kompromis pomiędzy autem na co dzień, a SUVem (tj. wysokie miejskie krawężniki i dwa razy w roku wypad na przysłowiową działkę/jezioro). Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 516 Opublikowano 23 Lutego Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Godzinę temu, krupek napisał: Octavia Scout Moim zdaniem najładniejsze auto dla szarego zjadacza chleba, do tego wspaniale wyposażone. Ale niestety: za duże dla mnie. U mnie w garażu podziemnym mam trochę kiepsko położone miejsce, więc za dużo manewrowania, no wkurzałbym się. No i do tego szukanie miejsca postojowego na mieście.. Wrrr... Scala właśnie ma bardzo dużo miejsca w środku i jest znacznie krótsze od Octavii Kombi kosztem bagażnika: 467l vs 640 w Octavii Kombi. Kompromis, po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 23 Lutego Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 3 minuty temu, Sedrak napisał: Takie samochody to idealny kompromis pomiędzy autem na co dzień, a SUVem (tj. wysokie miejskie krawężniki i dwa razy w roku wypad na przysłowiową działkę/jezioro). Plus nie są klockami jak suvy, więc na autostradzie jeździ się lepiej, bo mniejszy opór i nie rzuca przy bocznym wietrze, mniejsze spalanie też. 1 minutę temu, Shago napisał: Moim zdaniem najładniejsze auto dla szarego zjadacza chleba, do tego wspaniale wyposażone. Ale niestety: za duże dla mnie. U mnie w garażu podziemnym mam trochę kiepsko położone miejsce, więc za dużo manewrowania, no wkurzałbym się. No i do tego szukanie miejsca postojowego na mieście.. Wrrr... Scala właśnie ma bardzo dużo miejsca w środku i jest znacznie krótsze od Octavii Kombi kosztem bagażnika: 467l vs 640 w Octavii Kombi. Kompromis, po prostu. Czy ja wiem, to wciąż dosyć małe kombi, jak Focus. Wystarczy tyłem parkować na ciasnych parkingach. W sumie, ja przodem to już nigdzie prostopadle nie parkuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 516 Opublikowano 23 Lutego Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Z tego co widzę, to nie ma już w konfiguratorze opcji Octavia Scout. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 23 Lutego Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Bez kitu, wstrzymana produkcja może, bo jeszcze niedawno sprawdzałem w konfiguratorze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi