Shago 3 563 Opublikowano 9 marca Opublikowano 9 marca Oglądałem tą Mazdę, nie podobały mi się. Tak samo Honda. W ogóle te Japonskie auta to wybitnie nie mój klimat. Zostaje Arkana vs Scala, zobaczę jak się Arkaną jeździ. Nie mniej dzięki za wszelkie podpowiedzi i sugestie Cytuj
Smiti 313 Opublikowano 9 marca Opublikowano 9 marca Fajne w Renault jest przedłużenie gwarancji do 5 lat wraz z pakietem serwisowym. W zasadzie przez 5 lat nie ponosisz żadnych kosztów a przy zakupie da się to (dało dwa lata temu) wyrwać za 2,5k PLN. Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 9 marca Opublikowano 9 marca Ten pakiet gość mi robi za 900zl. Całościowo auto za 152k z gwarancją i pakietem serwisowym. O ile w Skodzie praktycznie 0 rabatu, tak tutaj bardzo ok. Nie musiałem się specjalnie targować. Cytuj
Mani 685 Opublikowano 9 marca Opublikowano 9 marca Shago sprawdz który. Bo w renault są 2. Tańszy to przedłużenie gwary, droższy to przedłużenie gwary+ serwisy. Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 9 marca Opublikowano 9 marca (edytowane) Gość wyraźnie mówił o serwisach również. Ale tak, upewnię się. Tak, na 100% pakiet Easy Service, mam w pierwszej wycenie w pdf na 155k łącznie, później jeszcze zbił z ceny. Edytowane 9 marca przez Shago Cytuj
iluck85 2 902 Opublikowano 10 marca Opublikowano 10 marca Gotowi na elektryki? https://allegro.pl/oferta/bateria-tesla-x-90kwh-13651089690 Cytuj
gtfan 3 212 Opublikowano 10 marca Opublikowano 10 marca 24 minuty temu, iluck85 napisał: Gotowi na elektryki? https://allegro.pl/oferta/bateria-tesla-x-90kwh-13651089690 1. to skrajnie droga oferta, znajdziesz inne za 1/2 ceny 2. baterie regeneruje się a niekoniecznie wymienia w całości Cytuj
iluck85 2 902 Opublikowano 10 marca Opublikowano 10 marca Zgadza się, jedna z droższych na allegro. Ale to i tak pokazuje głupotę tego wszystkiego i w jakim kierunku to idzie. Cytuj
gtfan 3 212 Opublikowano 10 marca Opublikowano 10 marca 16 minut temu, iluck85 napisał: Zgadza się, jedna z droższych na allegro. Ale to i tak pokazuje głupotę tego wszystkiego i w jakim kierunku to idzie. zobaczymy gdzie to pójdzie. Chińczycy przyśpieszają obniżając cenę swoich baterii o połowę i mają wielkie plany podbić świat, za to Europa powili gubi się w planach i nie dość że wprowadza cła na auta z Chin to jeszcze producenci powoli przestają bajdurzyć o przejściu na elektryki ale że może hybrydy nie są takie niefajne jak jeszcze rok temu głoszono. o ile nie wygra ideologia to jakiś kompromis będzie... Cytuj
iluck85 2 902 Opublikowano 10 marca Opublikowano 10 marca No 11 lat. Może wojna, a może ta Unia jebnie. Czekamy. Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca Ciekawy filmik odnośnie sytuacji elektryków w Europie. Zobaczymy, ja tam uważam, że to wszystko się jeszcze zmieni. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca Ja po pozytywnych wrażeniach z jazdy nowym Yarisem, ciekaw jestem jak w praktyce wypada ten nowy Lexus LBX. Na zdjęciach wygląda fajnie, zdaniem testujących podobno rzeczywiście jest lepiej wykończony i wyciszony niż Toyota, do tego marka o świetnej reputacji w dziedzinie bezawaryjności, nieco niekonwencjonalna i niebudząca aż tylu negatywnych skojarzeń jak typowe niemieckie premium. Cytuj
Postal 630 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca Wiem, że są tutaj alfiarze więc prośba o podpowiedź. Jadę jutro zobaczyć z Alfę GT 1,9 JTD 2004 rok. Na co zwrócić przede wszystkim uwagę? Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca Czy lawete musisz brać ze sobą czy właściciel już ma. 2 Cytuj
Patricko 1 403 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca Wiem, że są tutaj alfiarze więc prośba o podpowiedź. Jadę jutro zobaczyć z Alfę GT 1,9 JTD 2004 rok. Na co zwrócić przede wszystkim uwagę?Przy Alfie z tego rocznika to klasycznie elektronika, wahacze, zawiasy, rozrząd na dzień dobry + stan egr. Nie wiem która to wersja silnika, ale warto spytać o klapy wirowe, bo to była zmora. Mogą uszkodzić całą jednostkę. Któreś miały, a któreś nie miały tych klap.Chcesz to jako daily czy zabawkę na lato? Bo możesz trafić na worek bez dna wymagający masy cierpliwości. Alfa zaczęła się ogarniać mniej więcej od modelu 159 dopiero. Cytuj
Postal 630 Opublikowano 12 marca Opublikowano 12 marca 9 godzin temu, Wooyek napisał: Czy lawete musisz brać ze sobą czy właściciel już ma. Hehe, numer do laweciarza mam już zapisany w kontaktach 8 godzin temu, Patricko napisał: Chcesz to jako daily czy zabawkę na lato? Bo możesz trafić na worek bez dna wymagający masy cierpliwości. Alfa zaczęła się ogarniać mniej więcej od modelu 159 dopiero. Nie ja kupuję. Jadę zobaczyć jako dodatkowe chłodne oko na ten samochód. Popytam o to o czym wspomniałeś i sprawdzę ile będę mógł. Jeśli rzeczywiście będzie potencjalnie wiele do zrobienia to może przekonam kupującego do modelu 159/Brera. Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 12 marca Opublikowano 12 marca Dobra, X2 dla żony wjechała. 2 litrowa benzyna, 190 koni. Dosyć fajna specka. M pakiet, head-up itp. Brakuje tylko panoramy nad czym bardzo ubolewam Zobaczymy jak się będzie sprawować. 2 2 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 12 marca Opublikowano 12 marca Ile wyszło? W 200 paczkach się zmieściliście? Cytuj
AdiCarrion 119 Opublikowano 12 marca Opublikowano 12 marca W dniu 10.03.2024 o 23:58, iluck85 napisał: Zgadza się, jedna z droższych na allegro. Ale to i tak pokazuje głupotę tego wszystkiego i w jakim kierunku to idzie. Gdy wchodziły diesle z common rail komplet wtrysków do Citroena C5 kosztował 18 tys przy cenie 54 tys nowego samochody w salonie także nie ma się co ekscytować. Pamiętam jak podobnie było przy hybrydach "haha bateria w cenie kilkuletniego auta, gdzie ta oszczędność" Cytuj
AdiCarrion 119 Opublikowano 12 marca Opublikowano 12 marca 15 godzin temu, Postal napisał: Wiem, że są tutaj alfiarze więc prośba o podpowiedź. Jadę jutro zobaczyć z Alfę GT 1,9 JTD 2004 rok. Na co zwrócić przede wszystkim uwagę? Miałem taką Alfę, wspominam ją bardzo miło.Silnik, skrzynia pancerne.Progi i podłoga to najsłabsze elementy .Zrobienie progów to mały koszt.Jak jest zdrowa podłoga to można brać bez wachania. Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 12 marca Opublikowano 12 marca 37 minut temu, balon napisał: Ile wyszło? W 200 paczkach się zmieściliście? Na luziku, 122 wyszło Config w salonie podchodził pod 300 co mnie zabiło totalnie. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 12 marca Opublikowano 12 marca Na pewno lepszy design zewnętrzny niż to nowe X2 plus bardzo fajny kolor. Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 12 marca Opublikowano 12 marca (edytowane) 3 minuty temu, Mustang napisał: Na pewno lepszy design zewnętrzny niż to nowe X2 plus bardzo fajny kolor. To prawda, ta wersja po lifcie jest dziwna - kompletnie nie w moim stylu. No ale mnie jako fanboya Audi bardzo trudno przekonać do BMW - chociaż póki co jestem zachwycony. Środek i wykończenie, miękkie skóry, mega to wszystko jest zrobione jak w takim segmencie BMW. No i silnik na taką budę w zupełności daje radę, fajna odskocznia od mojego daily - pewnie będą sporo z niego korzystał po mieście. Rozważaliśmy jeszcze T-roca/T-crossa - pod względem wykończenia i wnętrza to jest przepaśc. Edytowane 12 marca przez Faranell Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 12 marca Opublikowano 12 marca No szczególnie T-cross, to tylko Polo w środku, chociaż T-roc też szczególnie nie zachwyca. Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca 18 godzin temu, Mustang napisał: No szczególnie T-cross, to tylko Polo w środku, chociaż T-roc też szczególnie nie zachwyca. To prawda, nie wiem jak jest teraz bo wszedł lift to T-crossa, ale wcześniej nawet kamery cofania nie można było doposażyć. No nic, pojeździmy zobaczymy - póki co jest naprawdę przyjemnie, wielki plus prowadzenia tego samochodu, naprawdę go czuć i prowadzi się rewelacyjnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi