easye 3 356 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja Dobra Pany bo mam 10 minut na decyzje: Team Nowy Sącz: kimatyzacja automatyczna, funkcja automatycznego odparowywania szyb, czujnik deszczu, port USB w 2 rzędzie (BARDZO WAŻNE! - nikt pewnie nigdy nie użyje), podłokietnik dla kierowcy, fotele i kierownica podgrzewana, 84Km zamiast 79, oświetlenie przestrzeni bagażowej. Team Warszawa - nowe auto na rocznik 2025, fajniejsze zegary i większy ekran multimedialny, wykończenie okien chromowane i tyle... Cena praktycznie ta sama, bo dzięki poradzie użytkownika @Mustang negocjuje z 2 delerami cały dzień. xD zszedłem do 73500 / 73900 (darmowy transport) Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja Team Warszawa nie ma podłokietnika? Bo klima manualna, ale to bym jakoś przeżył, ale brak podłokietnika to szczerze dla mnie bardzo duży minus. No i ogrzewania kierownica... Jeśli auto parkujesz zimą na dworze to dla mnie łatwa decyzja, ale niech inni, mądrzejsi się wypowiedzą również. Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja nie ma niestety, moze można zamontować, ale takie wygody to pewnie 1500 zł w salonie, auto niegarażowane. W Warszawie podoba mi się to, że to nowy rocznik, większy ekran, klimę manualna też przeżyje. Ten nowy rocznik ma wgraną nawigację z usługami Huyndai LIVE, który w starszej wersji kosztuje 6k dodatkowo. Z telefonu ustawiasz trase zanim w ogóle ruszysz. (system telemetryczny Bluelink) W starszej zaś w sumie działa Android Auto bezprzewodowo więc mapę można wyświetlić i tak z telefonu prosto na ekran. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja A bawiłeś się dużym ekranem w trakcie jazdy? Guziki są za pewne dotykowe. Działa to wszystko sprawnie? Ja bawiłem się tym starym ekranem, bo jeździłem kiedyś Hyundaiem i działa to dość sprawnie i android auto w zupełności wystarcza. Kurczę no nie wiem. Mnie jednak przekonuje to bogatsze wyposażenie i przy sprzedaży na pewno będzie to bonus, bo rocznik już nie będzie miała takie znaczenia. Z drugiej strony ten ekran dużo ładniej wygląda i auto tańsze o 5k. Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja 5k? 400 zł. Bogatsza wersja (2024) 75900, ta biedniejsza, ale rocznik 2025 75400. Biore wersję z mniejszym ekranem ale wyposażeniem, po 1 w nowej android auto działa tylko po kablu, w starszej bezprzewodowo, tak jak mówisz, w wersji 2024 są dodatkowo zwykle przyciski poza dotykiem więc pewnie podczas jazdy wygodniejsze szybkie przelaczenie, wyciszenie itp. No i znajomy mnie przekonał ze niemalże każda wersja automapy wbudowana w samochod w porównaniu z google czy waze jest gownem, więc i tak skończę na rzucaniu mapy z telefonu. Klima automatyczna to też fajna funkcja, a nie krecenie pokrętłem jak w micrze 2003. Dzisiaj wpłacam zaliczkę. Dzięki za pomoc Panowie. Szczególnie @Mustang, bo udało mi się naprawdę ładnie zbic cenę dzięki Twojej radzie odezwania się do 2 dealera. Na finiszu kończyłem z 1 rozmowę, dzwoniłem/dzwonił 2gi i tak prawie przez cały dzień, ale było warto. 3 Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja Dobra decyzja..tym bardziej przy żadnej różnicy w cenie. Wziąłem pod uwagę cenę przed negocjacjami. Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja Zgadzam się ze znajomym, wbudowana nawigacja jest mało użyteczna jeśli ma się Android Auto, gdzie mapy są po prostu bardziej kompletne i aktualne. Gratki udanego zbijania ceny Cytuj
Santi 29 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja 5k? 400 zł. Bogatsza wersja (2024) 75900, ta biedniejsza, ale rocznik 2025 75400. Biore wersję z mniejszym ekranem ale wyposażeniem, po 1 w nowej android auto działa tylko po kablu, w starszej bezprzewodowo, tak jak mówisz, w wersji 2024 są dodatkowo zwykle przyciski poza dotykiem więc pewnie podczas jazdy wygodniejsze szybkie przelaczenie, wyciszenie itp. No i znajomy mnie przekonał ze niemalże każda wersja automapy wbudowana w samochod w porównaniu z google czy waze jest gownem, więc i tak skończę na rzucaniu mapy z telefonu. Klima automatyczna to też fajna funkcja, a nie krecenie pokrętłem jak w micrze 2003. Dzisiaj wpłacam zaliczkę. Dzięki za pomoc Panowie. Szczególnie [mention=20983]Mustang[/mention], bo udało mi się naprawdę ładnie zbic cenę dzięki Twojej radzie odezwania się do 2 dealera. Na finiszu kończyłem z 1 rozmowę, dzwoniłem/dzwonił 2gi i tak prawie przez cały dzień, ale było warto.Tak przy okazji to do bezprzewodowego działania AA/CP wystarczy kupić Carlinkit za 200PLN, mam i sobie chwalę, działa to naprawdę dobrze. Co do wyboru to też bym wziął starszą wersję, ale lepiej wyposażoną 1 1 Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja Dobry wybór, automatyczna klima to wygoda o kazdej porze roku, android auto przewodowe to syf, mialem na wakacjach w wypożyczonej Corsie i działało jak chciało. Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja W sumie rzeczywiście mam mniej problemów z bezprzewodowym CarPlay w Golfie niż kiedyś z przewodowym w Audi. Wręcz zaskakująco dobrze to działa, czasem jakiś mały bug z głośnością, który można naprawić przełączając na radio, ale tak trzyma połączenie bardzo stabilnie. 1 Cytuj
Czoperrr 5 075 Opublikowano 30 maja Opublikowano 30 maja Mam Android Auto/CarPlay bezprzewodowe ale używam ciągle po kablu bo mam stary telefon i działa bezproblemowo tylko musiałem kupić lepszy kabel (Baseus) bo jakiś za 10zł z action ciągle mnie rozłączał. Żona używa bezprzewodowo CarPlay i też działa dobrze, ale zdarzyło się zawiesić. Cytuj
gtfan 3 190 Opublikowano 30 maja Opublikowano 30 maja kabelki polecam z Ikea, są mega. w moim koreańcu na kablu 5 lat ani raz nie wystąpił problem. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 30 maja Opublikowano 30 maja 13 hours ago, Santi said: Tak przy okazji to do bezprzewodowego działania AA/CP wystarczy kupić Carlinkit za 200PLN, mam i sobie chwalę, działa to naprawdę dobrze. Co do wyboru to też bym wziął starszą wersję, ale lepiej wyposażoną Petarda. Dzięki za to. Ja mam tylko po kablu i niby nie jest to duży problem, ale jednak bezprzewodowe dużo wygodniej, bo kabel czasem się szturchnie i rozłączy, a jak się telefon powiesi w poziomie to ciężar kabla ciągnienie z jednej strony. A bezprzewodowo normalnie zawsze łączy? Czy są jednak problemy z transmisją? Cytuj
Smiti 313 Opublikowano 30 maja Opublikowano 30 maja U mnie nigdy nie wystąpiły żadne problemy z bezprzewodowym CarPlay. Jedynie na autostradach za granicą nad bramkami z jakimś ich systemem ala viatoll rozłączało dosłownie na ułamek sekundy i wracało, pewnie działają na tych samych pasmach. 1 Cytuj
Santi 29 Opublikowano 30 maja Opublikowano 30 maja Petarda. Dzięki za to. Ja mam tylko po kablu i niby nie jest to duży problem, ale jednak bezprzewodowe dużo wygodniej, bo kabel czasem się szturchnie i rozłączy, a jak się telefon powiesi w poziomie to ciężar kabla ciągnienie z jednej strony. A bezprzewodowo normalnie zawsze łączy? Czy są jednak problemy z transmisją?Nie ma ogólnie problemów, używam z CarPlay, zdarzy się że raz na kilkadziesiąt połączeń nie zadziała i tyle, trzeba wtedy wypiąć i wpiąć adapter. Używam tego:https://www.carlinkit.store/collections/carlinkit-2air 1 Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 30 maja Opublikowano 30 maja (edytowane) Dzięki za pomoc. Widziałem na Allegro za 170 zł. Zamówię i zobaczymy czy się sprawdzi Edytowane 30 maja przez Sedrak Cytuj
Shago 3 549 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca A u mnie jak w marcu kiedy się decydowałem był termin 34 tydzień "do potwierdzenia" tak dzisiaj jest dokładnie ten sam status. Czuję, że zobaczę auto przez wakacje jak świnia niebo Cytuj
Mani 685 Opublikowano 21 czerwca Opublikowano 21 czerwca Pany powiem wam, że zainteresowanie "chiniolami" przerosło moje oczekiwania. Przejechałem się Omodą 5 i.... w tej cenie auto rozwala wszystko. Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano 21 czerwca Opublikowano 21 czerwca Stylistycznie trzeba przyznać kopiuj wklej poszło mocno, tył z CH-R, przód zajebany z Hyundaia. Cytuj
Mani 685 Opublikowano 21 czerwca Opublikowano 21 czerwca Liczę, że będzie sprzedaż bo jak ja na gierki zarobie Przód to IMO bardziej Honda Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano 21 czerwca Opublikowano 21 czerwca Jakaś pewnie będzie, MG już jest na 20 miejscu w sprzedaży aut sprzedając więcej aut osobowych niż Mitsubishi i Fiat razem wzięci (RIP Fiat w Polsce). Tutaj postawienie na jednak dość kojarzoną markę robi swoje, plus w salonach MG stoją stare roadstery MG, że niby historia Ogólnie Polski rynek aut nowych jest na tle Europy bardzo specyficzny i blisko mu do rynków typu Rosja, gdzie albo się sprzedają tanie auta, albo bardzo drogie. Toyota go wygrała już parę lat temu i długo nikt jej nie dogoni. W 2024 to już prawie 2x tyle sprzedanych samochodów co Skoda, przepaść. Ale to co się dalej dzieje to jest ciekawe i pokazuje, że Polacy albo kupują to co znają i lubią, ale nie za drogo (Albo na firmę), albo kupują od razu drogo. 6 BMW: 9315 pierwszych rejestracji 7 Mercedes: 9113 pierwszych rejestracji 8 Audi: 8547 pierwszych rejestracji 9 Volvo: 7049 pierwszych rejestracji Całkiem realny jest w ogóle scenariusz, że zarówno BMW jak i Mercedes przegonią do końca roku zarówno Kie, Hyundaia, a może nawet VW i wskoczą na podium Samo Porsche sprzedało już prawie 1500 samochodów w tym roku. Cytuj
Czoperrr 5 075 Opublikowano 21 czerwca Opublikowano 21 czerwca 8 minutes ago, Bartg said: Jakaś pewnie będzie, MG już jest na 20 miejscu w sprzedaży aut sprzedając więcej aut osobowych niż Mitsubishi i Fiat razem wzięci (RIP Fiat w Polsce). Tutaj postawienie na jednak dość kojarzoną markę robi swoje, plus w salonach MG stoją stare roadstery MG, że niby historia Ogólnie Polski rynek aut nowych jest na tle Europy bardzo specyficzny i blisko mu do rynków typu Rosja, gdzie albo się sprzedają tanie auta, albo bardzo drogie. Toyota go wygrała już parę lat temu i długo nikt jej nie dogoni. W 2024 to już prawie 2x tyle sprzedanych samochodów co Skoda, przepaść. Ale to co się dalej dzieje to jest ciekawe i pokazuje, że Polacy albo kupują to co znają i lubią, ale nie za drogo (Albo na firmę), albo kupują od razu drogo. 6 BMW: 9315 pierwszych rejestracji 7 Mercedes: 9113 pierwszych rejestracji 8 Audi: 8547 pierwszych rejestracji 9 Volvo: 7049 pierwszych rejestracji Całkiem realny jest w ogóle scenariusz, że zarówno BMW jak i Mercedes przegonią do końca roku zarówno Kie, Hyundaia, a może nawet VW i wskoczą na podium Samo Porsche sprzedało już prawie 1500 samochodów w tym roku. Porsche po Opolu już jeździ tyle co Passatów. Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano 21 czerwca Opublikowano 21 czerwca No rozjebali temat Macanem, jak już masz kupić drogiego Suva i tak w leasingu, to dokładasz trochę i masz Audi w dresie, czyli Porsche. A prestiż na dzielni bez porównania. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 21 czerwca Opublikowano 21 czerwca (edytowane) Offtop. Rozmawiałem dziś z mechanikiem. Podjechał do niego znajomy Porsche, bo miał problem z Adblue. W serwisie chcieli 25.000 zł za wymianę trzech elementów. Wyszło tak, że któryś z nich nie działa, więc wymienia trzy i będzie git Finalnie naprawa u mechanika wyszła 4000 złotych. I jak tu nie kochać ASO. Edytowane 21 czerwca przez Sedrak Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano 21 czerwca Opublikowano 21 czerwca Jak po gwarancji to spoko, jak na gwarancji to i tak nie masz wyjścia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi