Opublikowano 26 czerwca 202426 cze https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/volkswagen-golf-volkswagen-golf-variant-style-1-5-etsi-mhev-150-km-km-dsg-7-stopniowa-ID6GxMMq.html Dokładnie tak ma wyglądać Golf na którego czekam, tylko moja wersja ma jeszcze dodatkowo dach panoramiczny. Zamówiony pierwsze dni kwietnia, dalej nie wiadomo z datą produkcji
Opublikowano 26 czerwca 202426 cze W moim przypadku też długo nie było wiadomo. W 21, zamówienie w lutym na lipiec, datę produkcji dostałem na początku czerwca na koniec czerwca, w połowie lipca nadal nie był wyprodukowany i diler nic nie wiedział, nagle na początku sierpnia samochód był gotowy do odbioru.
Opublikowano 26 czerwca 202426 cze 1 godzinę temu, Shago napisał(a): https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/volkswagen-golf-volkswagen-golf-variant-style-1-5-etsi-mhev-150-km-km-dsg-7-stopniowa-ID6GxMMq.html Dokładnie tak ma wyglądać Golf na którego czekam, tylko moja wersja ma jeszcze dodatkowo dach panoramiczny. Zamówiony pierwsze dni kwietnia, dalej nie wiadomo z datą produkcji tak z ciekawości - na jazdach próbnych sprawdzałeś może ten masaż w fotelu? czuć to czy raczej prowizorka?
Opublikowano 26 czerwca 202426 cze U mnie w Peugeotie to prowizorka. Odcinek lędźwiowy po prostu w różnych konfiguracjach przesuwa się do przodu i do tyłu. Edit:W sumie nikt mnie o zdanie nie pytał, ale i tak się podzielę. Edytowane 26 czerwca 202426 cze przez Sedrak
Opublikowano 26 czerwca 202426 cze 33 minuty temu, Sedrak napisał(a): U mnie w Peugeotie to prowizorka. Odcinek lędźwiowy po prostu w różnych konfiguracjach przesuwa się do przodu i do tyłu. Edit:W sumie nikt mnie o zdanie nie pytał, ale i tak się podzielę. dzięki, właśnie czegoś takiego się spodziewałem ale wolałem się upewnić dobrze przynajmniej że VW nie każe sobie dopłacać za to
Opublikowano 26 czerwca 202426 cze Taka ciekawostka odnośnie omawianego już tu nie raz Formentora. Wskoczył wlasnie do top 10 najchętniej kupowanych aut w PL (za 2024 rok) - miejsce 10 (3405 sztuk). Dziewiąty Duster tylko ok. 400 sztuk więcej, a pierwsza Corolla ponad 12 000.
Opublikowano 26 czerwca 202426 cze No niby tak, auta podrożały, a inflacja była sroga. Z drugiej strony dzisiejszy najtańszy Golf osiem za 100k ma wyposażenie jak wypasiona czwórka, osiągi również, nie mówiąc o przestrzeni z innej klasy.
Opublikowano 26 czerwca 202426 cze W dniu 22.06.2024 o 14:39, Shago napisał(a): Coś z kosmosu te wartości dla tej Fabii... Wczoraj trasa Warszawa - Łódź, Fiesta 1.0 100 koni automat, non stop 130-140, na komputerze pokładowym 7l. To jeszcze od siebie dorzucę - Audi A7 C7 3.0 TDI 245koni s-tronic, tempomat 135, trasa 70km komputer pokazał 6.8L. A to prawie 2 tonowe auto, które robi setkę poniżej 6 sekund, w trasie fajny wynik
Opublikowano 26 czerwca 202426 cze 6 godzin temu, teddy napisał(a): Jak wsadza to samo co w nowym passacie to masaz bedzie konkretny Potwierdzam sprawdzałem ostatnio. Szok, jak Tajka albo te fotele do masażu za 5 zł Masaż w fotelach lepszy niż w ostatnim GLS albo q8, do tego wentylacja, pamięć, odsuwanie przy wsiadaniu, funkcją osuszania ubrań. Pasareti wyposażeniem mocno w premium zaczyna wchodzić. ps a golfach jest inny system ten z podstawowej wersji Passata. Te fotele to opcja dla topowej wersji (ale tylko 5 tys dopłaty za 2 szt - mega masaz , pamięć, full elektryka, skóra, wentylacja, podgrzewanie, osuszanie.
Opublikowano 26 czerwca 202426 cze Ja mam bazowe fotele i w sumie nigdy nie czułem braku masażu, ale czasem w gorący dzień w długiej trasie wentylacją bym nie pogardził. Natomiast to wszystko i tak pierdoły w sumie, dla mnie nic nigdy nie będzie pewnie takim skokiem jak pierwsze auto taty z klimatyzacją, jak to kompletnie odmieniło komfort jazdy latem. Pamiętam jeszcze zdychanie w upał w astrze f gl; pot, zmęczenie, marzenie o chłodnym prysznicu, a potem wjechała astra g comfort i nagle jazda stała się ucieczką od gorąca, relaksem w chłodnym miejscu. Do tego miała szpanerskie wtedy elektryczne szyby, abs i airbagi, dla mnie wtedy kosmos jak na koniec lat dziewięćdziesiątych.
Opublikowano 26 czerwca 202426 cze "funkcją osuszania ubrań" - o co tutaj chodzi? W A7 mam najwyższy model foteli Comfort - chyba 15 ruchomych elementów dopasowania z pamięcią, wentylacją itd, ale o tym jeszcze nie słyszałem
Opublikowano 26 czerwca 202426 cze Dzisiaj miałem godzinną jazdę Teslą Model 3. Absolutnie genialny samochód dla mnie. Ten minimalizm w środku i jakość wykończenia mnie urzekły. No i te 4.5s do setki... No wspaniale się tym jeździ. Jutro się będę dowiadywał jak finansowanie wychodzi.
Opublikowano 26 czerwca 202426 cze 50 minut temu, Fanek napisał(a): "funkcją osuszania ubrań" - o co tutaj chodzi? W A7 mam najwyższy model foteli Comfort - chyba 15 ruchomych elementów dopasowania z pamięcią, wentylacją itd, ale o tym jeszcze nie słyszałem Nie wiem do końca ale jest to ponoć cos innego jak grzane fotele. Chyba połączenie wentylacji z lekkim grzaniem. Ponoć można ustawić to na auto wyrywnie. Siadasz po nartach w wilgotnych spodniach i się odpala. 52 minuty temu, Mustang napisał(a): Natomiast to wszystko i tak pierdoły w sumie Nie wiem, kto co lubi ale ja uwielbiam masaż, a naprawdę w tych niektórych premiumach czy choćby te topy fotele w nowym pasku dają mega wrażenie. W tym pasku masz lędźwie, krzyż, barki, mieszany, fale itp. Chyba z 10 opcji, a przy intensywności na max daje mega ucisk.
Opublikowano 26 czerwca 202426 cze 57 minut temu, Fanek napisał(a): "funkcją osuszania ubrań" - o co tutaj chodzi? W A7 mam najwyższy model foteli Comfort - chyba 15 ruchomych elementów dopasowania z pamięcią, wentylacją itd, ale o tym jeszcze nie słyszałem W q8 tego też nie kojarzę. Podejrzewam że to wentylacja na ciepło z lekkim wiaterkiem
Opublikowano 27 czerwca 202427 cze 12 hours ago, Fanek said: To jeszcze od siebie dorzucę - Audi A7 C7 3.0 TDI 245koni s-tronic, tempomat 135, trasa 70km komputer pokazał 6.8L. A to prawie 2 tonowe auto, które robi setkę poniżej 6 sekund, w trasie fajny wynik Ogólnie mocne diesle w trasę to jest bajka. Kiedyś jechałem przez Niemcy praktycznie całe z kolegą on w E46 3.0 diesel ja w a4 B6 1.8 turbo. On średnie 5.8, a ja koło 10PB... (Oczywiście miałem LPG, więc tak źle nie było). A kwestie mocy nawet nie ma co porównywać. Jak wciskał gaz to niezależnie od prędkości zostawiał mnie w tyle, że mogłem pomarzyć, by do dogonić. Tylko w mieście różnice się zacierały. BTW w chuj tęsknię za tym Audi. Pomimo,.że to była miną taka, że zostawiłem drugie tyle co auto kosztowało u mechanika i dalej nie jeździło tak jak powinno to z wielką chęcią kupiłbym taką zadbaną.
Opublikowano 27 czerwca 202427 cze 14 godzin temu, Mustang napisał(a): No niby tak, auta podrożały, a inflacja była sroga. Z drugiej strony dzisiejszy najtańszy Golf osiem za 100k ma wyposażenie jak wypasiona czwórka, osiągi również, nie mówiąc o przestrzeni z innej klasy. W pandemii jakieś problemy z częściami i pompowanie balonika, a do tego wyczekiwanie. A pod Poznaniem w Swarzędzu laweta na lawecie i ciężko przejechać. A od boku na bocznicy wjeżdżają składy wypchane VW. Place wynajmują gdzie się da, bo już miejsca brakuje. Rynek rowerowy w pandemii działał tak samo i w tym roku się zesralo, a właściwie pod koniec ubiegłego i nagle ceny wróciły do cen przed pandemią. Trek z 4k nagle wskoczył na 5799 i zapomnij o rabacie. Rynek moto działa inaczej, bo czy Shago kupi czy nie, to oni mają to w pompie. Za godzinę przyjdzie pan i weźmie do firmy 10 takich golfów. Temat czytam, bo mnie czeka już wymiana 20 letniej hondy i żałuję że przespałem zakup przed pandemią, bo potem to już było tylko gorzej. A od przyszłego roku znowu mają podskoczyć ceny. Chore. Nowych to nawet nie oglądam, bo nie mam 150k
Opublikowano 27 czerwca 202427 cze Tesla Model 3 wysoka jakość wykonania? Może coś znacząco poprawili, siedziałem Modelu 3 chyba z 2021 roku to jakość wykonania była gdzieś między Dacią a Skodą jeśli chodzi o materiały i spasowanie.
Opublikowano 27 czerwca 202427 cze 30 minutes ago, iluck85 said: W pandemii jakieś problemy z częściami i pompowanie balonika, a do tego wyczekiwanie. A pod Poznaniem w Swarzędzu laweta na lawecie i ciężko przejechać. A od boku na bocznicy wjeżdżają składy wypchane VW. Place wynajmują gdzie się da, bo już miejsca brakuje. Rynek rowerowy w pandemii działał tak samo i w tym roku się zesralo, a właściwie pod koniec ubiegłego i nagle ceny wróciły do cen przed pandemią. Trek z 4k nagle wskoczył na 5799 i zapomnij o rabacie. Rynek moto działa inaczej, bo czy Shago kupi czy nie, to oni mają to w pompie. Za godzinę przyjdzie pan i weźmie do firmy 10 takich golfów. Temat czytam, bo mnie czeka już wymiana 20 letniej hondy i żałuję że przespałem zakup przed pandemią, bo potem to już było tylko gorzej. A od przyszłego roku znowu mają podskoczyć ceny. Chore. Nowych to nawet nie oglądam, bo nie mam 150k Z drugiej strony we francuskich mediach wczoraj czytałem artykuł o spadających z powrotem cenach nowych aut, większych rabatach i o tym jak sytuacja jeszcze bardziej zmieni się na korzyść konsumentów w najbliższych miesiącach. Do tego jeździłem ostatnio po salonach i pytałem o terminy dostawy i wszędzie (VW, bmw, mercedes, skoda, seat, opel) podawali bardzo rozsądne 3-5 miesięcy.
Opublikowano 27 czerwca 202427 cze 2 godziny temu, Bartg napisał(a): Tesla Model 3 wysoka jakość wykonania? Może coś znacząco poprawili, siedziałem Modelu 3 chyba z 2021 roku to jakość wykonania była gdzieś między Dacią a Skodą jeśli chodzi o materiały i spasowanie. Ja nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń. Wiadomo, ktoś może mieć inne odczucie, ja byłem pod wrażeniem. No i ten minimalizm na żywo najbardziej mnie oczarował:
Opublikowano 27 czerwca 202427 cze Wsiadałem do Tesli 3 w salonie w tamtym roku, absolutnie obrzydliwy środek, feeling jak w tanich Toyotach czyli od razu chcesz z niego wyjść a sam design ze masz jedynie kierownice i duży ekran totalnie mi się nie podoba ale co kto woli, ja się nie czułem jak w aucie tylko jak w zabawce na baterie.