LeifErikson 1 123 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 Jak spalanie w tej hybrydzie MG? Cytuj
Czezare 1 461 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 7 godzin temu, LeifErikson napisał(a): Jak spalanie w tej hybrydzie MG? Czek dys aut: 1 Cytuj
gtfan 3 307 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 To jest ta hybryda w stylu Toyotowskim? Jeśli tak to spalanie wybitnie słabe. Cytuj
gtfan 3 307 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 BTW to auto nie ma regulacji kierownicy przód-tył? Cytuj
Czezare 1 461 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 2 minuty temu, gtfan napisał(a): BTW to auto nie ma regulacji kierownicy przód-tył? Nie ma. Mi to osobiście nie przeszkadza, gdyż pomimo mojego niebanalnego wzrostu (194 cm) nie miałem najmniejszego problemu z ustawieniem wygodnej pozycji dla siebie, w czym baaaardzo pomaga kształt kierownicy. Cytuj
LeifErikson 1 123 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 Spalanie z hybrydą jak w zwykłej benzynie konkurencji. Chociaż pewnie po mieście da się tam powalczyć o bardziej toyotowe wyniki. Ogólnie auto wygląda spoko jak za takie pieniądze. Cytuj
Czezare 1 461 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 2 godziny temu, LeifErikson napisał(a): Spalanie z hybrydą jak w zwykłej benzynie konkurencji. Chociaż pewnie po mieście da się tam powalczyć o bardziej toyotowe wyniki. Ogólnie auto wygląda spoko jak za takie pieniądze. Co z tego, że dajmy na to Toyota Yaris-Cross (jedyne auto w tej klasie i naszym zasięgu finansowym) ma świetne spalanie, skoro pod względem ergonomii i ogólnego wykonu w porównaniu z ZS Hybrid + to guvno obesrane. YC to auto li tylko dla kobiet, względnie na niewielkie zakupy + dzieciaka podrzucić do przedszkola. Bardzo kiepskie wrażenie odniosłem po obcowaniu z tą Toyotą. Co z tego, że spalanie z pewnością lepsze, skoro niemal cala reszta leży i kwiczy? Co innego RAV-4, no ale to już inny pułap cenowy... Cytuj
LeifErikson 1 123 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 Jasna sprawa. Fajnie że jest ktoś na forum kto ma teraz realna możliwość porównania tego wszystkiego na własną rękę. Zdawaj relacje co i jak, bo jestem ciekaw bardzo tych MG. Cytuj
gtfan 3 307 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 Jak mi nie sprzeda się Kia to zapoluje na taką promocję Cytuj
Mustang 1 777 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 2 hours ago, Czezare said: Co z tego, że dajmy na to Toyota Yaris-Cross (jedyne auto w tej klasie i naszym zasięgu finansowym) ma świetne spalanie, skoro pod względem ergonomii i ogólnego wykonu w porównaniu z ZS Hybrid + to guvno obesrane. YC to auto li tylko dla kobiet, względnie na niewielkie zakupy + dzieciaka podrzucić do przedszkola. Bardzo kiepskie wrażenie odniosłem po obcowaniu z tą Toyotą. Co z tego, że spalanie z pewnością lepsze, skoro niemal cala reszta leży i kwiczy? Co innego RAV-4, no ale to już inny pułap cenowy... Fajny YC to Lexus LBX, ale ceny już z innej ligi… Cytuj
Czezare 1 461 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 52 minuty temu, LeifErikson napisał(a): Jasna sprawa. Fajnie że jest ktoś na forum kto ma teraz realna możliwość porównania tego wszystkiego na własną rękę. Zdawaj relacje co i jak, bo jestem ciekaw bardzo tych MG. Co za problem samemu udać się na jazdę próbną? Polecam ten styl życia. Apropos jazdy próbnej. Nie wspomniałem, że dzisiaj odbyłem takową jazdę próbną Skodą Kamiq 1,5 benzyna TSI w automacie i wypasionej wersji Monte Carlo. W skrócie zalety tego auta: -dobre, pewne prowadzenie ze względu na dość dobrze dobrane zawieszenie i układ kierowniczy - dość dobre wyciszenie ze względu na ogólną "niskość" tego auta i nie tylko -zaskakująco dużo miejsca z tyłu nawet dla tak wysokiej osoby jak ja Wady: - gównianie wąska przednia szyba, przez co widoczność na prawe pobocze kiepskawa, dodatkowo ograniczona umiejscowieniem lusterka. Nie ma takiego parszywego dramatu jak w nowym Dusterze, ale dobrze to na pewno nie jest. ZS bije pod tym względem Kamiqa na głowę. -ręczny hamulec jako wajcha? No bicz plis! Żenua! -dużo miejsca z tyłu dla pasażerów, ale kosztem...wiadomo czego...bagażnika -automat DSG? No zbiera się to z dużym lagiem. ZS ma tu równie gigantyczną przewagę jak w przypadku widoczności do przodu. Generalnie w porównaniu wrażeń z jazdy to wygrywa ZS Hybrid +. W niejako bonusie byłem dziś obejrzeć u dealera innego Chinola a mianowicie Omodę 5. Samochód generalnie bardzo interesujący i warty uwagi, ale w moim przypadku procedura uległa zakończeniu w przedbiegach. Autko nie podoba się mojemu osobistemu managerowi. Koniec kropka amen, ale Wam polecam uwadze ten model. Kilka fotek ode mnie odnośnie Omody 5: Cytuj
Mani 703 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 38 minut temu, Czezare napisał(a): Co za problem samemu udać się na jazdę próbną? Polecam ten styl życia. Apropos jazdy próbnej. Nie wspomniałem, że dzisiaj odbyłem takową jazdę próbną Skodą Kamiq 1,5 benzyna TSI w automacie i wypasionej wersji Monte Carlo. W skrócie zalety tego auta: -dobre, pewne prowadzenie ze względu na dość dobrze dobrane zawieszenie i układ kierowniczy - dość dobre wyciszenie ze względu na ogólną "niskość" tego auta i nie tylko -zaskakująco dużo miejsca z tyłu nawet dla tak wysokiej osoby jak ja Wady: - gównianie wąska przednia szyba, przez co widoczność na prawe pobocze kiepskawa, dodatkowo ograniczona umiejscowieniem lusterka. Nie ma takiego parszywego dramatu jak w nowym Dusterze, ale dobrze to na pewno nie jest. ZS bije pod tym względem Kamiqa na głowę. -ręczny hamulec jako wajcha? No bicz plis! Żenua! -dużo miejsca z tyłu dla pasażerów, ale kosztem...wiadomo czego...bagażnika -automat DSG? No zbiera się to z dużym lagiem. ZS ma tu równie gigantyczną przewagę jak w przypadku widoczności do przodu. Generalnie w porównaniu wrażeń z jazdy to wygrywa ZS Hybrid +. W niejako bonusie byłem dziś obejrzeć u dealera innego Chinola a mianowicie Omodę 5. Samochód generalnie bardzo interesujący i warty uwagi, ale w moim przypadku procedura uległa zakończeniu w przedbiegach. Autko nie podoba się mojemu osobistemu managerowi. Koniec kropka amen, ale Wam polecam uwadze ten model. Kilka fotek ode mnie odnośnie Omody 5: Z czystej ciekawości.... Który kolor tego ZSa bierzesz? Cytuj
Czezare 1 461 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 4 minuty temu, Mani napisał(a): Z czystej ciekawości.... Który kolor tego ZSa bierzesz? Najbardziej podoba nam się ciemna zieleń metalik (Emerald Green): 1 Cytuj
Mani 703 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 @Czezare dokładnie mój faworyt. Ciężki mam orzech do zgryzienia, bo dla kobiety niedługo wybieramy między moja omoda a właśnie ZS. Widziałem ostatnio tego zielonego i petarda i tak sobie myślę że to właśnie kolor będzie czynnikiem decydującym choć omoda biała perła i czarny dach też spoko wygląda. Ale zobaczymy co kobieta zadecyduje bo omoda jej się podoba wewnątrz a nowego ZSa jeszcze nie widziała. Będzie trzeba w styczniu się do Zabrza albo do Dąbrowy przejechać. Czy gdzie oni teraz te salony pootwierali. Cytuj
Czezare 1 461 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 6 godzin temu, Mani napisał(a): @Czezare dokładnie mój faworyt. Ciężki mam orzech do zgryzienia, bo dla kobiety niedługo wybieramy między moja omoda a właśnie ZS. Widziałem ostatnio tego zielonego i petarda i tak sobie myślę że to właśnie kolor będzie czynnikiem decydującym choć omoda biała perła i czarny dach też spoko wygląda. Ale zobaczymy co kobieta zadecyduje bo omoda jej się podoba wewnątrz a nowego ZSa jeszcze nie widziała. Będzie trzeba w styczniu się do Zabrza albo do Dąbrowy przejechać. Czy gdzie oni teraz te salony pootwierali. Co oznacza "moja omoda"? Znaczy się, że już masz i jeździsz czy o to, że Ty bardziej skłaniasz się do jej zakupu? Przedstawiciel dealera Omody chwalił ten samochód między innymi za zabezpieczenia antykorozyjne. Rzekomo za wyjątkiem dachu wszędzie jest ocynk. Odniosłem jednak wrażenie, że mówi to na zasadzie: "Każdy Żyd swój towar chwali". Mi się Omoda generalnie spodobała, choć wg mnie bardzo kontrowersyjnie prezentuje się środkowa konsola w kokpicie. Jest strasznie wysoka, bardzo szeroka i nieco dziwna. Poza tym nie wiem czy przyzwyczaiłbym się do położenia manetki zmiany biegów w automacie, której nie ma w zwyczajowym miejscu tj na konsoli środkowej właśnie, a jest jako wajcha z prawej strony kolumny kierownicy. Trochę by mi było ciężko się przestawić, bo w moim obecnym aucie identycznie umiejscowioną wajchetką włączam biegi wycieraczek ;P Poza tym ZS jest autem wyraźnie przestronniejszym, wygodniej się do niego wsiada i zeń wysiada. Na poniższych zdjęciach konsole środkowe obu aut. Kwestia gustu, ale ten element w ZS-ie prezentuje się IMO schludniej i bardziej elegancko. Cytuj
Mani 703 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 "Moja omoda" w sensie, ze tym w salonie handluje I tu racja co do konsoli środkowej. Trzeba się przyzwyczaić do tego jak wygląda. Do tego sam się łapie, ze przez umiejscowienie dzwigni od zmiany biegów w innych autach załączam wycieraczki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi