Skocz do zawartości

Pomoc przy kupnie auta

Featured Replies

• Odpowiedzi 8,8 tys.
  • Wyświetleń 628,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wziąłem to co wyżej, identyczny jak na fotach - M440i, kolor Tanzanite blue. Nie miałem dużego wyboru, bo odbiór 530i lub słabszej 430i to czekanie do października lub listopada i nie mam na to czasu.

• Czezare
    Czezare

Dobry wieczór!

• Samochód po testowany w środku i tylko rys dopatrzeć się nie mogłem bo oszroniony (8 rano w olsztynie 0 stopni).  Wszystko tak jak chciałem wersja L kamera, składane lusteka czy lepsza tapicerka Na s

Opublikowano

Jak sprzedawałem samochód ostatnio i przyjeżdżał jakiś cymbał, co mi wmawiał, że silnik dziwnie pracuje albo ryska na zderzaku to powód do oddania samochodu do lakiernika to mu powiedziałem wprost, że tracimy czas i się z nim pożegnałem. Dwóm takim podziękowałem a trzeciemu specjalnie grałem na nerwach aż się poddał.

Niestety Red, im tańszy samochód sprzedajesz tym więcej cmokania będzie.

Edytowane przez Szejdj

Opublikowano

Na szczęście jeden gość chce niby na 100%. Trzech się "umawiało" bez skutku, ale ten już miał być z kasą za pół godziny, gdyby nie to, że nie mam teraz jak się umówić (praca).

Mam jutro do komisu mu to odwieźć, potem on mnie z powrotem wyrzuci do centrum swoim autem. Ciekawe czy deal dojdzie do skutku :notsure:

Tylko pamietaj by podpisac z nim umowe, a nie taka in blanco ;)
Opublikowano

Naturalnie, inaczej byłoby mi ciężko zgłosić zbycie pojazdu :) Koleś prowadzi firmę i chce taniego wózka, by robotnicy mogli wozić dupska i bagaże. Dla mnie spoko, niech sobie rdzę wyczyści, a ja pozbędę się balastu, który za miesiąc musiałbym ubezpieczać na 2016.

Opublikowano

red a masz jakieś ogłoszenie tej swojej hondy? :)

Opublikowano

a nie accenta?

co do volvo...

mojej poprzednie auto to volvo bylo i przyznam, ze duzy sentyment mam do tej marki po nim i moge ja szczerze polecac. 

Plusy:

+ bardzo fajne prowadzenie i zawieszenie

+ bardzo (!) dynamiczne (subiektywnie duzo bardziej, niz niektore inne auta z takimi samymi parametrami na papierze- krzywa mocy i momentu byla w nim tak zrobiona, ze naprawde mase frajdy dawal w czasie jazdy), przy tym oszczedne

+ "twardy", meski charakter auta widoczny np. w takich aspektach jak wspomaganie kierownicy, ktorej nie wystarczy obracac malym paluszkiem, tylko trzeba zlapac za morde i poprowadzic

+ design (to akurat kwestia gustu, mi akurat szwedzka minimalistyczna stylistyka bardzo odpowiada, niektorzy pewnie wlicza ten punkt do minusow)

+ materialy, jakosc wykonczenia wnetrza

+ bezpieczenstwo

+ trwalosc / niezawodnosc

Minusy:

- pojemnosc wnetrza ponizej srednich w swoich klasach

- stosunkowo drogie w zakupie, jak i utrzymaniu (przynajmniej jesli chodzi o czesci dostepne wylacznie w ASO)

Podsumowujac:

Jak ktos chce i moze wydac troche wiecej i nie przeszkadza mu troche ciasniejsze wnetrze, to bedzie zadowolony czerpiac naprawde duzo przyjemnosci z jazdy..

Edytowane przez tommi

Opublikowano

a jakie miałeś Volvo ?

Opublikowano

ja akurat mialem V40 z koncowki 2002 r .(ostatnia wersja przed wejsciem V50, ale jednak konstrukcja troche wiekowa, bo z '95 czy '96 r., wnetrze to jednak nie to samo co V50), w t-dieslu od renault, 1.9 115 km. Jezdzilem tez np. laguna II z tym samym silnikiem (chyba w wersji 116 albo 120 km, nie pamietam) i volvo bylo nieporownywalnie bardziej dynamiczne- az trudno bylo uwierzyc, ze to ten sam silnik. Kultura pracy tez zdecydowanie na korzysc volvo- bez kitu w ogole diesla w nim nie bylo slychac (jak go kupowalem to przez chwile sie zastanawialem czy gosciu mnie w chuya nie robi i benzyny nie chce wcisnac). Prowadzenie rowniez zdecydowanie na korzysc v40 (wielowahacze z tylu robily robote). Za to laguna wieksza, pojemniejsza, bardziej komfortowa, lepiej wyposazona. Naprawde lubilem to auto, nie liczac rozladowanego akumulatora i drobnych pierdow po poprzednim wlascicielu, ktore musialem wyeliminowac w pierwszych miesiacach, nigdy mnie nie zawiodlo. No i mowie, naprawde duzo radosci z jazdy dawalo. Patrzac po ich obecnych modelach zachowali te cechy- motory maja naprawde mocne w palecie, kumpel tez jazde robil chyba xc60 i mowil tez, ze swietnie sie prowadzi, bardzo zwinne jest, jak normalna osobowka.

Edytowane przez tommi

Opublikowano

aaaaccent, to mnie się pokiełbasiło coś, że Red sprzedaje Accorda :D ale tak czy tak podeślij ogłoszenie ;]

Opublikowano

Naprawde, nie chcę jechać po kanabisie, bo sam fakt ze on pisze takie rzeczy jest smutna i niepoważna, no ale wiadomo, ciemny współpasazer.

Ale nawet gdyby miał kalse  i gust, to pisanie takich rzeczy o zwykłych ludziach ktorzy chca miec samochod pojemny i niesprawiajacy problemów, no nie wiem co  z tymi ludzmi.

Tak , miałem passata, i był przezayebisty.

No troche nie trafiłes bo wiekszosc tych wiesniakow w passatach wozi sie jakies 3 razy bardziej niz ja swoja alfą :)

Juz pomijajac fakt ze pisąłem to żartobliwie ale rozumiem ze posiadacza passata moglo to zaboleć. 

Moze zamiast dacii powinienes w takim razie volkswagena transportera kupic. Pojemny, niesprawiajacy problemów i nawet ładniejszy od dacii. No co z tobą Mili?

Poza tym dla mnie wiesniak ktory rusza z piskiem opon e36 albo passatem b5 z odkręconą na ful muzyką i uchylkona szyba zebyw szyscy słyszeli to nie ejst normalny czlowiek. Zobacz ja mam bose a słucham na 30db akcentu. Mozna miec ładne i dobre auto i byc skromnym ? Mozna. A teraz przepros

ps: Taki troche chu.jowy sie zrobiles Mili, dystans zauwazyłem zostawiłes razem z podpisem w salonie Daćwagena. 

Taki gosc typu "smiejmy sie z wszystkich ale nie ze mnie bo sie obraze i pójde do domu"

kanabis myśli że stara alfa z elektrycznymi szybami i imitacją drewna w środku to luksus i przepych

Nie chce bys nieuprzejmy ale z którego roku jest twoja octavia ?

Edytowane przez kanabis

Opublikowano

Kolejny rodzyn  od oficjalnego dealera Opla w Poznaniu :) chcieli sprzedaż samochód z cofniętym licznikiem o 100 tyś km. I nie mówimy o samochodzie za 15 tyś ale o audi a6 3.0 TFSI za ponad 121 tyś 

Edytowane przez marekjw2523

Opublikowano

Ok, to kto podejmie sie przepisania linka ?

Wbiłem w google VIN ale wybiło że oferta już nie jest aktualna i znikło ze strony 

Audi A6 3.0 TFSI Quattro

Rok produkcji : 2011

Przebieg : 135 600

Cena : 121 900 zł

VIN : WAUZZZ4G3CN014701

http://otomoto.pl/oferta/audi-a6-3-0-tfsi-quattro-299km-vat23-skora-bose-navi-pneumatyka-pewne-uzywane-ID6ydU67.html

Kopia : http://otomoto.pl/oferta/audi-a6-3-0-tfsi-quattro-299km-vat23-skora-bose-navi-pneumatyka-pewne-uzywane-ID6ydU67.html

Auto podesłane od Auto Moto Serwis

Samochód sprzedaje Westmotor Autoryzowany Dealer marki Opel w Poznaniu.

Gwarancje, finansowania, ubezpieczenia.... wystarczyłby samochód, który nie ma cofniętego przebiegu ! Samochód ma obecnie minimum 220 000 km przebiegu (zapewnie bliżej 300 000 km), a co najlepsze fałszywy przebieg próbowano zalegalizować w ASO ! Emotikon smile 

Historia wszystkich wpisów : 

06.10.2011 - 27 000 km

04.11.2011 - 31 742 km

14.12.2011 - 47 785 km

07.02.2012 - 62 303 km

14.02.2012 - 64 863 km

02.03.2012 - 72 420 km

08.03.2012 - 72 420 km

24.04.2012 - 88 874 km

22.06.2012 - 107 337 km

06.09.2012 - 121 593 km

29.10.2012 - 147 754 km

31.10.2012 - 147 754 km

20.11.2012 - 154 208 km

25.02.2013 - 181 052 km

10.09.2013 - 89 450 km (- 92 000 km)

Opublikowano

aaaaccent, to mnie się pokiełbasiło coś, że Red sprzedaje Accorda :D ale tak czy tak podeślij ogłoszenie ;]

Zamkniete juz. Mogles znalezc na otomoto, chyba jeden akcent wystawiony na Krakow :f

Opublikowano

Ok, to kto podejmie sie przepisania linka ?

Wbiłem w google VIN ale wybiło że oferta już nie jest aktualna i znikło ze strony 

Audi A6 3.0 TFSI Quattro

Rok produkcji : 2011

Przebieg : 135 600

Cena : 121 900 zł

VIN : WAUZZZ4G3CN014701

http://otomoto.pl/oferta/audi-a6-3-0-tfsi-quattro-299km-vat23-skora-bose-navi-pneumatyka-pewne-uzywane-ID6ydU67.html

Kopia : http://otomoto.pl/oferta/audi-a6-3-0-tfsi-quattro-299km-vat23-skora-bose-navi-pneumatyka-pewne-uzywane-ID6ydU67.html

to jakies aso audi wpisalo zanizony przebieg do rejestru mimo, ze maja historie wszystkich przegladow ?

Opublikowano

kanabis myśli że stara alfa z elektrycznymi szybami i imitacją drewna w środku to luksus i przepych

Nie chce bys nieuprzejmy ale z którego roku jest twoja octavia ?

2003, ale spokojnie, żartowałem z tą alfą  :rose:  

Opublikowano

Moja 2002. Wiec to ja zwracam honor :-)

Opublikowano

ponawiam pytanko, budzet 25 tysiecy plus 5 w pamieci na ewentualne costam jeszcze/naprawy

bmw 1 2004 rocznik, da rade? na otomoto.pl bez lipy, ale na mobile.de juz nie. nie wiem czy sie w to pakowac?

Opublikowano

A mi się smutno robi, że już moim gruchotem nie pojeżdżę :( Coś w tym jest, że człowiek przywiązuje się do tej kupy blachy.

Nawet facet z komisu jak testował auto (było nas 3 ciężkich chłopa w aucie) i depnął gaz, to mówi "eee... no dobrze to jedzie". No i git, niech im posłuży jeszcze za cenę średniego roweru, a ja nie muszę już pakować się w kolejne ubezpieczenie za chwilę (i potencjalne naprawy jak za chwilę zacznie puszczać część po części)

827314925_6_1080x720_13-75km-1999-2000-h

R.I.P. [']  48c8ef87026ee0eb7b064f4c5b42efdc.png

Komisiarz jeszcze wspominał historię swojego biznesu, ile to nie naściągał szrotów z DE do wyklepania w Polsce w swoim czasie xdddd I weź tu zaufaj potem handlarzom. Teraz tylko sprawdzony import przez znajomego, albo polski posalonowy ze sprawdzoną historią.

Opublikowano

Red pie rdol handlarzy ja gdzieś za 4 lata będę sprzedawał swojego prywatnego. Odkładaj już. Przebieg będzie ok 50 tys km. no i co ważne będziesz dalej wierny marce !

On czeka na Ciebie (nie mój ale identyczny look- kolor, felgi, światła itp.)

501c090e7b7f.jpg

Edytowane przez balon