Szwed 646 Opublikowano 15 grudnia 2013 Opublikowano 15 grudnia 2013 Blog Tomka jest w porządku, ale czasem serio za dużo gada, albo ma dziwne opinie. Z pisanych czytam jeszcze piwolucja.pl. O ataku chmielu słyszałem wiele dobrego, ale nie miałem okazji spróbować. Za to smakowały mi Gobliny i Scarecrow z angielskiego Wynchwood. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 16 grudnia 2013 Opublikowano 16 grudnia 2013 Moje top 5 to: Zamkowe Jasne Zamkowe niepasteryzowane Namysłów niepasteryzowany Książęce czerwony Lager:) Brok Zdecydowanie najlepsze polskie piwa jakie piłem, ale ogólnie polskie piwo uważam za szczochy w porównaniu z tym co mają za granicą, nic z naszych nie dorasta do pięt "Staremu Mistu" z Ukrainy. Staropramenowi z Czech. Z Birra Morretii z Włoch, Estrelli Damm z Barcelony czy też Super Bock z Portugalii, Serio warto obbadać powyższe, aż się nie chce polskich sików pić. Cytuj
Arkady 1 031 Opublikowano 17 grudnia 2013 Opublikowano 17 grudnia 2013 Na pierwszym miejscu niezmiennie Perła Chmielowa, a z mocnych to Dębowe Mocne, obowiązkowo w butelce, no bo przecież jak inaczej. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 17 grudnia 2013 Opublikowano 17 grudnia 2013 (edytowane) piję perłę export #w_chu.j_bogactwa Edytowane 17 grudnia 2013 przez tk___tk Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 1 stycznia 2014 Opublikowano 1 stycznia 2014 Smakowych nie lubię. Raz piłem Redsa i o mało nie puściłem spawa. Shandy też za słodkie (jak tonic). Obecnie popijam Kasztelana. Dawno, dawno temu Lechy. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 2 stycznia 2014 Opublikowano 2 stycznia 2014 Tylko i wyłącznie Grolsch. Dobrze że sprzedają w sklepiku niedaleko. Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 10 stycznia 2014 Opublikowano 10 stycznia 2014 Ostatnio do dostania we Freshu / Żabce - Komes Ciemny - polecam. Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 Łomża miodowa - mniam (jak zabrakło poprosiłem o miodową Perłę. Syf jakich mało) Koźlak - mniam mniam Książęce jakiekolwiek - syf nad syfy. Wszelkie smakowe napoje piwne chętnie. ...do jasnego leję sok imbirowy, więc i tak zawsze kupuję jak najtańsze/nie znam się. A najlepsze i tak są cydry. Rekordelig albo Brothers (jabłko i karmel - sam sex). Cytuj
michal 558 Opublikowano 10 lutego 2014 Opublikowano 10 lutego 2014 jak można lubić piwo smakowe? Przecież to jest gorsze od sików Cytuj
Daffy 10 622 Opublikowano 10 lutego 2014 Opublikowano 10 lutego 2014 ja ostatnio kosztowałem trzy smaki z Mirosława (to chyba browar namysłów) - pilzner, marcowe i koźlak i każde dobre Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 10 lutego 2014 Opublikowano 10 lutego 2014 (edytowane) Miłosław, to browar Fortuna (robią jeszcze Komesy) browar Namysłów to Namysłów i Zamkowe. i to nie są piwa smakowe ale rodzaje piwa a to różnica Edytowane 10 lutego 2014 przez kermit Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 7 marca 2014 Opublikowano 7 marca 2014 strasznie zasmakowałem ostatnio w pszenicznym z lokalnego browaru (mętne, średnio gorzkie ze słodkim posmakiem) i szukam czegoś podobnego do kupienia w sklepie. pomysły? Cytuj
_Red_ 12 063 Opublikowano 7 marca 2014 Opublikowano 7 marca 2014 A jaki to browar, z ciekawości? Ostatnio doskonałe pszeniczne "domowej roboty" piłem w Starej Zajezdni w KRK i w jakiejś lokalnej warzelni w Poznaniu przy rynku. Faktycznie jest różnica w smaku od butelkowych sieciówek.BTW. czy tylko mi browar Jabłonowo kojarzy się z synonimem sików i gówna? Kiedyś coś od nich piłem i nie byłem w stanie dokończyć. Chyba nawet lecieli na fali Big Brazzersa i zrobili piwo Gulczas. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 7 marca 2014 Opublikowano 7 marca 2014 Książęce pszeniczne? Dla mnie to najlepsze obecnie piwo koncernowe, jest właśnie mętne i super w smaku. A Ślązakom polecam piwo, które leją w Spiżu katowickim. To jest ich browar z tego co wiem i jest naprawdę dobry. (a w środy po północy kosztuje złotówkę, hehe) Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 marca 2014 Opublikowano 8 marca 2014 Książęce to szczoch. Maciucha poszukaj tego w piotrze i pawle. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 8 marca 2014 Autor Opublikowano 8 marca 2014 Zdecydowanie numer 1 wśród piwek rzemieślniczych. Kto nie pił, niech szybko naprawi ten błąd! Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 10 marca 2014 Opublikowano 10 marca 2014 (edytowane) Zdecydowanie numer 1 wśród piwek rzemieślniczych. Kto nie pił, niech szybko naprawi ten błąd! Dawno nie pilem pinty, nic sie nie zepsula? Bo teraz w kazdym monopolu z piwami regionalnymi mozna kupic, a kiedys musialem sie nabiegac zeby dostac. Edytowane 10 marca 2014 przez Guernica Cytuj
teddy 6 898 Opublikowano 10 marca 2014 Opublikowano 10 marca 2014 Ja ostatnio coś takiego piłem Było pyszne. W ogóle ostatnio popróbowałem trochę "egzotycznych" browarów i strasznie mi zasmakowały piwa typu IPA/DIPA, szkoda, że dosyć ciężko je dostać. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 10 marca 2014 Opublikowano 10 marca 2014 czyli można powiedzieć że obaliłeś putina? nono, szykuje sie pokojowa nagroda nobla 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 (edytowane) Nie polecam piwa wiśniowego. Smakuje jak tania nalewka. Edytowane 22 marca 2014 przez Rozi Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 23 marca 2014 Opublikowano 23 marca 2014 A na polecam Carlsberg cytrusowy. W końcu jakieś piwo smakowe, które da się wypić, bo nie jest za słodkie. Cytuj
Bjały 2 959 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 A ja go nie polecam bo mi nie smakowało, chociaż może rzeczywiście za mało słodkie było dla mnie bo WARKĘ Radler lubię. Rozi a które wiśniowe piłeś, ja często piję Fortunę wiśniową i bynajmniej nie smakuje jak nalewka tania. Cytuj
Bzduras 12 762 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 Fortuna Mirabelka jest całkiem spoko, chociaż cholernie słodkie toto. Wziąłem butelkę na próbę i wchodzi przyjemnie, ale jednak słodycz nie zastąpi posmaku goryczy. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 A ja go nie polecam bo mi nie smakowało, chociaż może rzeczywiście za mało słodkie było dla mnie bo WARKĘ Radler lubię. Rozi a które wiśniowe piłeś, ja często piję Fortunę wiśniową i bynajmniej nie smakuje jak nalewka tania. No właśnie Fortunę. Nie wiem, jakoś piwo i wiśnia słabo do siebie pasują. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi