Opublikowano 15 grudnia 201311 l Blog Tomka jest w porządku, ale czasem serio za dużo gada, albo ma dziwne opinie. Z pisanych czytam jeszcze piwolucja.pl. O ataku chmielu słyszałem wiele dobrego, ale nie miałem okazji spróbować. Za to smakowały mi Gobliny i Scarecrow z angielskiego Wynchwood.
Opublikowano 16 grudnia 201311 l Moje top 5 to: Zamkowe Jasne Zamkowe niepasteryzowane Namysłów niepasteryzowany Książęce czerwony Lager:) Brok Zdecydowanie najlepsze polskie piwa jakie piłem, ale ogólnie polskie piwo uważam za szczochy w porównaniu z tym co mają za granicą, nic z naszych nie dorasta do pięt "Staremu Mistu" z Ukrainy. Staropramenowi z Czech. Z Birra Morretii z Włoch, Estrelli Damm z Barcelony czy też Super Bock z Portugalii, Serio warto obbadać powyższe, aż się nie chce polskich sików pić.
Opublikowano 17 grudnia 201311 l Na pierwszym miejscu niezmiennie Perła Chmielowa, a z mocnych to Dębowe Mocne, obowiązkowo w butelce, no bo przecież jak inaczej.
Opublikowano 17 grudnia 201311 l piję perłę export #w_chu.j_bogactwa Edytowane 17 grudnia 201311 l przez tk___tk
Opublikowano 1 stycznia 201411 l Smakowych nie lubię. Raz piłem Redsa i o mało nie puściłem spawa. Shandy też za słodkie (jak tonic). Obecnie popijam Kasztelana. Dawno, dawno temu Lechy.
Opublikowano 2 stycznia 201411 l Tylko i wyłącznie Grolsch. Dobrze że sprzedają w sklepiku niedaleko.
Opublikowano 8 lutego 201411 l Łomża miodowa - mniam (jak zabrakło poprosiłem o miodową Perłę. Syf jakich mało) Koźlak - mniam mniam Książęce jakiekolwiek - syf nad syfy. Wszelkie smakowe napoje piwne chętnie. ...do jasnego leję sok imbirowy, więc i tak zawsze kupuję jak najtańsze/nie znam się. A najlepsze i tak są cydry. Rekordelig albo Brothers (jabłko i karmel - sam sex).
Opublikowano 10 lutego 201411 l ja ostatnio kosztowałem trzy smaki z Mirosława (to chyba browar namysłów) - pilzner, marcowe i koźlak i każde dobre
Opublikowano 10 lutego 201411 l Miłosław, to browar Fortuna (robią jeszcze Komesy) browar Namysłów to Namysłów i Zamkowe. i to nie są piwa smakowe ale rodzaje piwa a to różnica Edytowane 10 lutego 201411 l przez kermit
Opublikowano 7 marca 201411 l strasznie zasmakowałem ostatnio w pszenicznym z lokalnego browaru (mętne, średnio gorzkie ze słodkim posmakiem) i szukam czegoś podobnego do kupienia w sklepie. pomysły?
Opublikowano 7 marca 201411 l A jaki to browar, z ciekawości? Ostatnio doskonałe pszeniczne "domowej roboty" piłem w Starej Zajezdni w KRK i w jakiejś lokalnej warzelni w Poznaniu przy rynku. Faktycznie jest różnica w smaku od butelkowych sieciówek.BTW. czy tylko mi browar Jabłonowo kojarzy się z synonimem sików i gówna? Kiedyś coś od nich piłem i nie byłem w stanie dokończyć. Chyba nawet lecieli na fali Big Brazzersa i zrobili piwo Gulczas.
Opublikowano 7 marca 201411 l Książęce pszeniczne? Dla mnie to najlepsze obecnie piwo koncernowe, jest właśnie mętne i super w smaku. A Ślązakom polecam piwo, które leją w Spiżu katowickim. To jest ich browar z tego co wiem i jest naprawdę dobry. (a w środy po północy kosztuje złotówkę, hehe)
Opublikowano 8 marca 201411 l Autor Zdecydowanie numer 1 wśród piwek rzemieślniczych. Kto nie pił, niech szybko naprawi ten błąd!
Opublikowano 10 marca 201411 l Zdecydowanie numer 1 wśród piwek rzemieślniczych. Kto nie pił, niech szybko naprawi ten błąd! Dawno nie pilem pinty, nic sie nie zepsula? Bo teraz w kazdym monopolu z piwami regionalnymi mozna kupic, a kiedys musialem sie nabiegac zeby dostac. Edytowane 10 marca 201411 l przez Guernica
Opublikowano 10 marca 201411 l Ja ostatnio coś takiego piłem Było pyszne. W ogóle ostatnio popróbowałem trochę "egzotycznych" browarów i strasznie mi zasmakowały piwa typu IPA/DIPA, szkoda, że dosyć ciężko je dostać.
Opublikowano 10 marca 201411 l czyli można powiedzieć że obaliłeś putina? nono, szykuje sie pokojowa nagroda nobla
Opublikowano 22 marca 201411 l Nie polecam piwa wiśniowego. Smakuje jak tania nalewka. Edytowane 22 marca 201411 l przez Rozi
Opublikowano 23 marca 201411 l A na polecam Carlsberg cytrusowy. W końcu jakieś piwo smakowe, które da się wypić, bo nie jest za słodkie.
Opublikowano 25 marca 201411 l A ja go nie polecam bo mi nie smakowało, chociaż może rzeczywiście za mało słodkie było dla mnie bo WARKĘ Radler lubię. Rozi a które wiśniowe piłeś, ja często piję Fortunę wiśniową i bynajmniej nie smakuje jak nalewka tania.
Opublikowano 25 marca 201411 l Fortuna Mirabelka jest całkiem spoko, chociaż cholernie słodkie toto. Wziąłem butelkę na próbę i wchodzi przyjemnie, ale jednak słodycz nie zastąpi posmaku goryczy.
Opublikowano 25 marca 201411 l A ja go nie polecam bo mi nie smakowało, chociaż może rzeczywiście za mało słodkie było dla mnie bo WARKĘ Radler lubię. Rozi a które wiśniowe piłeś, ja często piję Fortunę wiśniową i bynajmniej nie smakuje jak nalewka tania. No właśnie Fortunę. Nie wiem, jakoś piwo i wiśnia słabo do siebie pasują.