Opublikowano 25 marca 201411 l Fortuna to przede wszystkim piwo słodzone, a nie typowo smakowe. Czarna jest w porządeczku.
Opublikowano 26 marca 201411 l Czarna smakuje jak wygazowana cola trochę. W Niemczech piłem kiedyś jakieś dunkel coś tam, nie pamiętam, ale było przepyszne.
Opublikowano 8 kwietnia 201410 l z czego robia tego kasztelana? z piw duzych koncernow smakuje mi ono zdecydowanie najlepiej, baa pije je zdecydowanie najczesniej z uwagi na jego cene i to mam obawe czy watpliwosc...ostatnio praktycznie w kazdym markecie czy nawet z pozoru drogich sklepach typu fresh market czy zabka widze promocje na nie i czesto cena nie przekracza nawet 2zł za butelke
Opublikowano 8 kwietnia 201410 l z czego robia tego kasztelana? z piw duzych koncernow smakuje mi ono zdecydowanie najlepiej, baa pije je zdecydowanie najczesniej z uwagi na jego cene i to mam obawe czy watpliwosc...ostatnio praktycznie w kazdym markecie czy nawet z pozoru drogich sklepach typu fresh market czy zabka widze promocje na nie i czesto cena nie przekracza nawet 2zł za butelke podstawy to pewnie takie same jak przy innych. woda, slod, drozdze i chmiel, przy czym pewnie tego chmielu to tak dla aromatu tylko bo drogi
Opublikowano 9 kwietnia 201410 l Bock piłem już dawno, taki nawet jest, ale musi być bardzo porządnie schłodzony.
Opublikowano 9 kwietnia 201410 l Ja ostatnio piłem i białe (czyli pszeniczne) i bock. Białe trochę za słodkie, ale to już cecha wszystkich pszeniczniaków, ale zapach bardzo przyjemny i piwo samo w sobie jest "lekkie". Bock piłem tuż po Białym i był w miarę dobry, w smaku przypomina Okocim Palone.
Opublikowano 9 kwietnia 201410 l Mnie właśnie najbardziej ciekawi to marcowe, bo uwielbiam marcowe z Bierhalle. Zakładam, że nie będzie aż tak dobre, ale warto spróbować. Może dzisiaj do meczu uda się wszystkie 3 smaki zakupić.
Opublikowano 9 kwietnia 201410 l Własnie łykam białe-na upał będzie spoko.Ciekawą nutkę daje ta kolendra.Jutro marcowe. Marcowe bez rewelacji-spodziewałem się czegoś lepszego.Książęce Czerwone lepsze było. Edytowane 10 kwietnia 201410 l przez keyzee
Opublikowano 15 kwietnia 201410 l Autor Polecam! Niestety jak na razie tylko z kega, ale ziomek, który robi piwka szykuje się do uwarzenia własnej wersji.
Opublikowano 15 kwietnia 201410 l w biedronce dzis widzialem i kupilem jakas nowosc od kasztelana(czyli w sumie carsberg polska)- sezonowe chmielowe wiosna 2014 - mocno srednie przez taki specyficzny wiejski łąkowy posmak
Opublikowano 15 kwietnia 201410 l te trzy nowe żywce próbowałem, straszna bieda, ale sam nie wiem czego się spodziewałem po koncernowych sikach.
Opublikowano 17 kwietnia 201410 l Autor gdzie takie podają? W dobrych pubach, w których serwują rzemieślnicze piwka. Nie wiem czy słyszeliście, że Komes Porter Bałtycki (browar Fortuna) zdobył brązowy medal na World Beer Cup 2014? http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,15810842,Piwo_z_Browaru_Fortuna_wsrod_najlepszych_na_swiecie.html#BoxBizTxt#ixzz2z8XDlg1b Moim zdaniem zasłużenie, bo to bardzo dobre piwko.
Opublikowano 18 kwietnia 201410 l kupiłem dwa dni temu podpiwek jędrzej i wyjebałem po dwóch łykach. coś paskudnego, nie polecam
Opublikowano 19 kwietnia 201410 l Ja ostatnio zachwyciłem się tym...choć zaznaczam że znawca ze mnie żaden, i po prostu piwo musi mi podejść
Opublikowano 22 kwietnia 201410 l Autor Z Książęcych smakuje mi Ciemne Łagodne, pozostałe są takie sobie - no, ewentualnie jeszcze Ryżowe, ale ciężko je dostać w sklepach. Na to, które wyszło zimą (Burgundowe, czy jakoś tak) spuszczę zasłonę milczenia...
Opublikowano 22 kwietnia 201410 l złote pszeniczne nienajgorsze, ale troche zbyt wodniste i za mało wyraźne
Opublikowano 22 kwietnia 201410 l No właśnie, pszeniczniaka ciężko spierdolić, ale moim zdaniem Tyskim Browarom Książęcym niemal się to udało. Pozostałe "piwa" z tej serii nie nadają się do spożycia.
Opublikowano 22 kwietnia 201410 l Pozwólcie, że się powtórze książęce to szczochy. Ciemny to jakiś żart, spróbujcie na przykład Litovela ciemnego a potem to coś i zapewniam, że nie ruszycie tego gó.wna więcej. Edytowane 22 kwietnia 201410 l przez _Be_
Opublikowano 22 kwietnia 201410 l Jedyny plus Książęcego to ładne butelki. Chociaż to w sumie minus, bo mam wrażenie, że ktoś chce mi sprzedać ładnie zapakowane goowno. Nie polecam. Piłem kiedyś wszystkie smaki i mi nie smakowały. W ostatni weekend chciałem dać temu piwu jeszcze jedną szansę i kumpel doradził żebym kupił Czerwone. Nie byłem w stanie wypić- takie było syfne i nijakie. Na szczęście miałem jeszcze dwa Leszki Pilsy