Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

jak mi zubr nie smakuje to ostatnio pisalem zubra ciemnozlotego i jest w miare znosny - az sie zdziwilem

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 295,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu)   Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem n

• JJ i Milo  

• Od prawie dwóch lat bawię się w robienie piwa z brewkit-ów z małą modyfikacją, czyli dodatkowo daję chmiele oraz jakieś przeróżne skórki czy zioła.    Jak się okazała już pierwsza warka wysz

Opublikowano
  • Autor

A ja ostatnio kupiłem taki wynalazek w Lidlu:

perlenbacher_premium_pils.jpg

Jak za tę cenę był całkiem całkiem (2,19 zł) i wydaje mi się nawet, że Perlenbacher jest lepszy od Łomży, Leżajska i podobnej, koncernowej, taniochy.

Opublikowano

4823796_piwa-laskie-z-browaru-koreb.jpg

Polecam, zwłaszcza miodowe i żywe, tylko nie wiem jak z dostępnością poza woj. Łódzkim

Opublikowano

W tej cenie najlepsze piwo obecnie.

kupilem specjalnie po tym poscie, juz wiem po wiecznosc by nigdy nie wierzyc w cokolwiek co pisze xbot

Opublikowano

najlepsze piwo do 3zl to namyslow niepasteryzowany 30 dniowy, do 2,20zł perła chmielowa, do 5zł piwa browaru fortuna (miłosław, komes)

Opublikowano

Właśnie pije Wielkanocne piwo sezonowe, nieraz mam ochotę na odskocznie od Perły, nie powiem niezłe, ale lubię piwo typu koźlak

Mają też być edycje na inne okoliczności

piwa_sezonowe.jpg?1393329018

Opublikowano

Wczoraj piłem to Wielkanocne, całkiem całkiem.

Opublikowano
  • Autor

Gdzie można kupić Paulanera za trochę ponad 2 zł?:o

Opublikowano

chociazby kasztelan niepasteryzowany

Opublikowano

Ostatnio zabrałem się za czeskie piwa. I tak na warsztat poszły Kozel, Gambrinus, Budweiser Budvar i Zlaty Bazant (wszystko typu lager). Niestety tylko dwa pierwsze miały jakiś smak choć nie wyróżniały się zbytnio. Dwa kolejne smakowały jak zwykłe piwa z festynu (zbyt wodniste). Tak też pytanie mam: są jakieś piwa z za naszej południowej granicy zdatne do picia? 

Opublikowano

Gdzie można kupić Paulanera za trochę ponad 2 zł? :o

W zeszłym roku zrobili w Biedronce promocję - 2,49 zł za butelkę 0,4 l (oczywiście Hefe-Weißbier). Kupowałem codziennie przez miesiąc, bo Janusze jakoś nie chciały brać.

Opublikowano

Paulaner faktycznie król.

Opublikowano

Ostatnio zabrałem się za czeskie piwa. I tak na warsztat poszły Kozel, Gambrinus, Budweiser Budvar i Zlaty Bazant (wszystko typu lager). Niestety tylko dwa pierwsze miały jakiś smak choć nie wyróżniały się zbytnio. Dwa kolejne smakowały jak zwykłe piwa z festynu (zbyt wodniste). Tak też pytanie mam: są jakieś piwa z za naszej południowej granicy zdatne do picia?

Budweiser i Bazant wodniste? Moim zdaniem, mają wlaśnue fajny wyrazisty smak.

Opublikowano
  • Autor

Gdzie można kupić Paulanera za trochę ponad 2 zł? :o

W zeszłym roku zrobili w Biedronce promocję - 2,49 zł za butelkę 0,4 l (oczywiście Hefe-Weißbier). Kupowałem codziennie przez miesiąc, bo Janusze jakoś nie chciały brać.

Fakt, w zeszłym roku była traka promocja i sam kupowałem na potęgę. Znajomy pracujący w Biedronce mówił mi, ze słabo im schodził. No cóż, nie jest to Żubr...

Opublikowano

Ja Paulanera kupowałem akurat w Makro, tylko, że trzeba 4 brać, też wychodziło ok 2,5 zł./szt.

Opublikowano

Carlsberg 660ml w lidlu po 2.20. Wzialem zgrzewe na majowke.

Opublikowano

tez wzialem tylko ze karton ;)

przeliczylem wszystkie piwa jakie mam w mieszkaniu i wyszlo ze 50 sztuk roznych zlocistych napojow, od poniedzialku urlop to jak znalazl :D

Edytowane przez vip77

Opublikowano

Bez kitu, nie wiem czy ja w ciągu ostatnich 5 lat wypiłem 50 piw :D

Opublikowano

Źle się wyraziłem, też wziąłem karton. Plus jedno solo na dziś :D

Opublikowano

Też wzialem karton + 1;).

Pamiętam w zeszłym roku jak była ta sama promocja to mijała dosłownie chwila i już zostawały puste palety. Ale 33 zł za 15 butelek 0,66 przecież całkiem niezłego Carlsberga to zacna opcja.

Opublikowano

Ano, właśnie popijam do obiadu - całkiem przyjemny smak, chociaż hipsteriada powie, że to koncernowy szczoch. 0,66l za taką cenę to jak za darmo. U mnie pod domem w 24h sklepie najtaniej chodzi Tatra pils 0,5l - 1,79 zł. Ale po kilku zaczyna na języku robić się niedobry alkoholowy posmak.