Skocz do zawartości

Piwo

szaden

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To, że piwo z nalewaka jest mieszane z wodą to właśnie mit. Kegi mają rozwodniony posmak, bo są podawane w zbyt niskiej, jak na piwo, temperaturze.

• Plusik 1
Opublikowano

Coś obiło mi się o uszy o tym że piwo na imprezach masowych musi mieć mniej %.Dlatego może nie smakuje ani nie jest takie mocne jak normalnie.

Nikt go "pod stołem" nie rozwadnia.

Gość Orzeszek
Opublikowano

Pro tib Grzybku na takich festynaxh miesza się piwo z wodą, to akurat normalka...

Opublikowano

Ej, ale ja mówiłem o puszkowych. Były tam kiedyś Lechy w puszce, to na bank nie miały tyle procent co na puszcze, bo wchodziły jak woda, ale to też może ten klimat woodstockowy;)

Chyba jest tak jak napisał keyzee.

Gość Orzeszek
Opublikowano

ja piłem carlsberga cytrynowego dzisiaj. desperados nadal on top.

Opublikowano

Nigdy nie kupowałem piwa w biedronce, bo alkohol piję bardzo okazjonalnie, ale przekonałeś mnie, serio. Zrobię tak z czystej ciekawości :D

Nie zapomnij zdać relacji. Ja również czuję różnicę pomiędzy produktami specjalnie dla biedronki robionych.

Opublikowano

od czasow euro 2012 (chyba na pare miesiecy przed euro) w polsce weszla w zycie ustawa ze piwo na imprezach masowych moze miec do 3,5% alkoholu - wiec to zaden mit tylko najprawdziwsza prawda, i nie wazne czy na takiej imprezie kupisz piwo w puszce czy butelce czy lane - musi miec do 3,5% (przewaznie firma browarniczym nie chce sie robic specjalnych partii butelek/puszek dla piwa o mniejszej zawartosci procentow wiec po prostu skazani jestesmy na lane)

Opublikowano

W bjedrze widzialem nieco mocniejszy 'radler' - 'Rześkie'. 95% piwa, 5% zaprawy cytrynowej. Mniej slodkie niz 2% radler, a bardziej kopie (5% alk.). Ujdzie w tłoku.

Opublikowano

Amber Koźlak - całkiem niezłe piwo, nie piłem takiego, specyficzny smak, znacznie różniący się od klasycznego smaku piwa. 

Kormoran Świeże niepasteryzowane - dobre, dość gorzkawe jasne piwo, ze względu na gorzki smak może niektórym nie podejść, ja piłem ze smakiem, choć dużo wolniej niż normalnie piwo piję. 

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zlaty Bazant - nigdy nie piłem, a zasadniczo ludzie sobie chwalą to Słowackie Piwo. kupiłem wczoraj czysto przy okazji. Zaintrygowała mnie bardzo elegancka butelka, zaskoczyła informacja, że producentem jest Heineken. Smak? Ok, ale bez szału, nadal dla mnie piwa od Fortuny (Fortuna i Miłosław) wymiatają