Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Ten Złoty Bażant w PL nie ma startu do tego słowackiego ale to chyba nie jest dziwne. Piłem go kiedyś dużo na wycieczce w Bardejewie <3

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 295,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu)   Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem n

• JJ i Milo  

• Od prawie dwóch lat bawię się w robienie piwa z brewkit-ów z małą modyfikacją, czyli dodatkowo daję chmiele oraz jakieś przeróżne skórki czy zioła.    Jak się okazała już pierwsza warka wysz

Opublikowano

Czyli rozumiem ze ten sprowadzany ze Slowacji do Polski ma sie nijak do tego kupionego NA Słowacji? :P

Opublikowano

Taaa tak jak z Tyskim. Nie wiem jak teraz ale ten z tych był o wiele lepszy niż ten rozlewany w innej części PL. Ja piłem bazanta praktycznie ze źródła a nie komercyjnej rozlewni, w sumie o to mi chodziło :)

Opublikowano

Oks, zapamiętam, jak będę w wakacje w Bieszczadzach to przejdę się do Słowacji i spróbuję ;) 

Opublikowano

Dobrze wiedzieć. Przygarnę przy następnej okazji.

Co do Bażanta to jakiś czas temu też piłem i również jakoś mnie nie zaskoczył. Nic szczególnego, a kupowany był w ojczyźnie Krecika. Różni się od tego ze Słowacji?

Opublikowano

ja wczoraj zapodalem miloslawa niefiltrowanego i smaczne, lepsze niz miloslaw pilzer

Opublikowano

wg mnie nie, albo mialem wadliwa sztuke ale mial taki lekko metaliczny posmak - marcowe bylo lepsze, a niefiltrowane mi najbardziej smakowalo z tych miloslawow, ktore pilem

Opublikowano

Dobrze wiedzieć. Przygarnę przy następnej okazji.

Co do Bażanta to jakiś czas temu też piłem i również jakoś mnie nie zaskoczył. Nic szczególnego, a kupowany był w ojczyźnie Krecika. Różni się od tego ze Słowacji?

Nie mam pojęcia Czechy tylko na mapie widzieć.

Opublikowano

Porobiłem się 2 małymi piwami prosto z Belgii. Leffe triple - pszeniczniaczek ale z goryczką, gęsta piana i obfity gaz. Moc piwa jest ukryta pod zaskakująco dobrym smakiem. Kolorek trunku ciemnawy ale smak wyrazisty i zdecydowany. :)

Opublikowano

dwa nowe produkty lidla argus edycja limitowana za 3,99 - pilem Łowczy chmielowy, smakuje jak Komes dla ubogich, jest dobrze 8- / 10

Edytowane przez kermit

Opublikowano
  • Autor

Łowczy nawet ok, ale te piwka z wysp, które można było kupić jakiś tydzień temu w Lidlu, bardzo słabe...

Piłem Podpiwek Mazurski - :sick:

Opublikowano

Ciekawy smak, do tego wspaniała długo utrzymując się piana 

Ksi%C4%85%C5%BC%C4%99ce-Ry%C5%BCowe.jpg

Następne jest Chojrak :) które wziąłem z ciekawości bo pierwszy raz go widziałem

chojrak-299x600.jpg

Piana słaba ale smak już ok, no i najważniejsze nie czułem spirolu jak to bywa w niektórych piwach 

Opublikowano

W Ludlu można teraz dorwać brazylusjki browar. Nie pamiętam jak się nazywa, ale ma pazłotko na górze puszki i ma pojemnosć niecałe 0.5. Jest bardzo lekkie i orzeźwiające w smaku. Polecam.

Opublikowano

Smieszne to piwo,bo ma chyba 472ml z tego co pamiętam, sreberko na górze ciekawe, ale smak piwa juz nie bardzo. Jak dla mnie siki, ale fajne, bo brazylijskie.

Opublikowano

Aż tak się nie znam na piwach, dla mnie piwo jest albo dobre, albo chujowe, stąd taka niesprecyzowana opinia.

Opublikowano

do mnie te książęce ryżowe to tragizm ale jak widac rzecz gustu - nie umialem zniesc tego specyficznego posmaku