Skocz do zawartości

Piwo

szaden

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten Złoty Bażant w PL nie ma startu do tego słowackiego ale to chyba nie jest dziwne. Piłem go kiedyś dużo na wycieczce w Bardejewie <3

Opublikowano

Taaa tak jak z Tyskim. Nie wiem jak teraz ale ten z tych był o wiele lepszy niż ten rozlewany w innej części PL. Ja piłem bazanta praktycznie ze źródła a nie komercyjnej rozlewni, w sumie o to mi chodziło :)

Opublikowano

Dobrze wiedzieć. Przygarnę przy następnej okazji.

Co do Bażanta to jakiś czas temu też piłem i również jakoś mnie nie zaskoczył. Nic szczególnego, a kupowany był w ojczyźnie Krecika. Różni się od tego ze Słowacji?

Opublikowano

wg mnie nie, albo mialem wadliwa sztuke ale mial taki lekko metaliczny posmak - marcowe bylo lepsze, a niefiltrowane mi najbardziej smakowalo z tych miloslawow, ktore pilem

• Plusik 1
Opublikowano

Dobrze wiedzieć. Przygarnę przy następnej okazji.

Co do Bażanta to jakiś czas temu też piłem i również jakoś mnie nie zaskoczył. Nic szczególnego, a kupowany był w ojczyźnie Krecika. Różni się od tego ze Słowacji?

Nie mam pojęcia Czechy tylko na mapie widzieć.

Opublikowano

Porobiłem się 2 małymi piwami prosto z Belgii. Leffe triple - pszeniczniaczek ale z goryczką, gęsta piana i obfity gaz. Moc piwa jest ukryta pod zaskakująco dobrym smakiem. Kolorek trunku ciemnawy ale smak wyrazisty i zdecydowany. :)

Opublikowano (edytowane)

dwa nowe produkty lidla argus edycja limitowana za 3,99 - pilem Łowczy chmielowy, smakuje jak Komes dla ubogich, jest dobrze 8- / 10

Edytowane przez kermit
Opublikowano

Ciekawy smak, do tego wspaniała długo utrzymując się piana 

Ksi%C4%85%C5%BC%C4%99ce-Ry%C5%BCowe.jpg

Następne jest Chojrak :) które wziąłem z ciekawości bo pierwszy raz go widziałem

chojrak-299x600.jpg

Piana słaba ale smak już ok, no i najważniejsze nie czułem spirolu jak to bywa w niektórych piwach 

Opublikowano

W Ludlu można teraz dorwać brazylusjki browar. Nie pamiętam jak się nazywa, ale ma pazłotko na górze puszki i ma pojemnosć niecałe 0.5. Jest bardzo lekkie i orzeźwiające w smaku. Polecam.