erix 303 Opublikowano 26 lipca 2014 Opublikowano 26 lipca 2014 (edytowane) Od ilu piw dziennie zaczyna się alkoholizm? BTW Rayos trzeba się zorganizować, dalej Ci lecę obiecane piwko Edytowane 26 lipca 2014 przez erix Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 26 lipca 2014 Opublikowano 26 lipca 2014 Może w przyszłym/jeszcze późniejszym tygodniu wyskoczy się mniejszą forumkową grupką, zobaczymy. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 1 sierpnia 2014 Opublikowano 1 sierpnia 2014 dobra alternatywa jeśli ktoś z jakiegoś powodu nie spożywa miodu bo jest słodzone cukrem trzcinowym i przypomina miodowe browary a to mega spoko lubie aloes więc mi podeszło, ogólnie z browaru grybów bardzo spoko browary mają, piłem jeszcze szwejkowe i też smakowite nie mieli tych hipsterskich piw ale maja sciagnac na poniedzialek, oby bylo warto blubers Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Pije 10,5 od kilku chwil i miło gorzkie jest - idealne na gorące popołudnie. Cytuj
hegemon 1 241 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Opublikowano 2 sierpnia 2014 10,5 jest znowu w sklepach? Pewnie okropny sikacz, ale pamiętam szum wokół tej marki w latach 90-tych. Jak znajdę to może sobie kupię. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Opublikowano 2 sierpnia 2014 No 4,8 % więc czemu się dziwisz? Piwo zdecydowanie imprezowe na upalne dni, lekko kopie i jest przyjemnie gorzkie i sycące jednak smak ulatuje zdecydowanie za szybko. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 6 sierpnia 2014 Opublikowano 6 sierpnia 2014 Piłem jeszcze raz ten aloesowy, i w sumie był taki sobie xd Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 6 sierpnia 2014 Opublikowano 6 sierpnia 2014 Oba średnie, ale nie było aż tak źle. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 6 sierpnia 2014 Opublikowano 6 sierpnia 2014 w biedronce jest cydr, piwo z dojrzalych jablek. Nie smakuje jak zwykle smakowe piwa. 4.5% robi robote Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 6 sierpnia 2014 Opublikowano 6 sierpnia 2014 Mam nadzieje ze nie mowisz o tym gownie, bo to obok cydru nawet nie stało Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 6 sierpnia 2014 Opublikowano 6 sierpnia 2014 Piłem ostatnio Green Mill dobry był. Lubuski to gó.wno straszne. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 6 sierpnia 2014 Opublikowano 6 sierpnia 2014 (edytowane) Myślę, że mówi o tym: Ale to nie ma 4,5% :< Edytowane 6 sierpnia 2014 przez Rozi Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 cydr to nie piwo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Mam nadzieje ze nie mowisz o tym gownie, bo to obok cydru nawet nie stało o identyczny. W sumie nie wiem jak smakuje prawdziwy cydr, wiec ten mi smakowal. Jaki polecacie sprawdzic? Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Ja wczoraj nastawiłem swój pierwszy własny cydr. Za miesiąc będzie to dam znać jak wyszedł Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Jak robiłeś? Opowiadaj. Ja pije właśnie literek cydru polskiego. Są różne odmiany z różnych jabłek. Więcej tutaj Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Robiłem zgodnie z tym przepisem znalezionym na wykopie: http://pokazywarka.pl/jhq7q6/ Z tym, że kupiłem sobie profesjonalny, szklany 5litrowy baniak (na wyprzedaży w auchan, 14 złotych ). Zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 A jak z sokiem? Sam wyciskałeś jabłka czy Riviva (te nazwy produktów z biedry ryją mi banie)? Ja nalewkę z truskawek muszę rozlać do butli po uprzednim filtrowaniu ale nie chce mi sięęęęęęę. Z wisienek jeszcze się 2 tygodnie porobi i też do butelek. Degustacja na zimę a po małej buteleczce zostawiam i trzymam w piwnicy ile wlezie. Kiedyś za 40 lat opchnę na allegro jako szlachetny rocznik 2014. :D Cytuj
Soban 4 066 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Taką rurkę do fermentacji i drożdże winiarskie to gdzie można kupić ? Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Na razie robię z soku z kartonu. Jak wyjdzie dobrze to pokuszę się o wyciskany samodzielnie, albo taki tłoczony. Rurkę do fermentacji i drożdże to chyba w każdym większym markecie - na pewno są w Leroy Merlin i Auchan. 1 Cytuj
vip77 237 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 mnie ostatnio smieszy ten medal przyznany dla piwa argus z drugiej strony to nie wiem czy sie moge smiac bo nie pilem nigdy tego cudenka, a moze faktycznie takie super hehehe ps. ciekawe jaki browar im to piwo produkuje? Cytuj
ogqozo 6 554 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Brzmi ok, pozwalam ci przynieść go na ten minizlot w Krakowie. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Polecam. Lepsza wersja Żywca Białego. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 mnie ostatnio smieszy ten medal przyznany dla piwa argus Piwo Anus nadaje się do picia na ławce dla klasy niższej niż średnia. Upić się nim ciężko, podchmielić co najwyżej i to kiepsko. Nie polecam. Cytuj
Zgub4 23 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 dałem szanse tyskiemu z lidla . kiedyś miałem po nim zgage,dziś wchodzi jak malina Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.