Skocz do zawartości

Piwo

szaden

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Od ilu piw dziennie zaczyna się alkoholizm? :(

BTW Rayos trzeba się zorganizować, dalej Ci lecę obiecane piwko :)

Edytowane przez erix
Opublikowano

4.jpg

dobra alternatywa jeśli ktoś z jakiegoś powodu nie spożywa miodu bo jest słodzone cukrem trzcinowym i przypomina miodowe browary

pilsweizer-aloes-curacao.jpg

a to mega spoko lubie aloes więc mi podeszło, ogólnie z browaru grybów bardzo spoko browary mają, piłem jeszcze szwejkowe i też smakowite

nie mieli tych hipsterskich piw ale maja sciagnac na poniedzialek, oby bylo warto blubers
Opublikowano

Piłem ostatnio Green Mill dobry był. Lubuski to gó.wno straszne.

Opublikowano (edytowane)

Myślę, że mówi o tym:

cydr_appcider_biedronka.png

Ale to nie ma 4,5% :<

Edytowane przez Rozi
Opublikowano

A jak z sokiem? Sam wyciskałeś jabłka czy Riviva (te nazwy produktów z biedry ryją mi banie)? :D

Ja nalewkę z truskawek muszę rozlać do butli po uprzednim filtrowaniu ale nie chce mi sięęęęęęę. Z wisienek jeszcze się 2 tygodnie porobi i też do butelek. Degustacja na zimę a po małej buteleczce zostawiam i trzymam w piwnicy ile wlezie. Kiedyś za 40 lat opchnę na allegro jako szlachetny rocznik 2014. :D :D :D

Opublikowano

Na razie robię z soku z kartonu. Jak wyjdzie dobrze to pokuszę się o wyciskany samodzielnie, albo taki tłoczony.

Rurkę do fermentacji i drożdże to chyba w każdym większym markecie - na pewno są w Leroy Merlin i Auchan.

• Plusik 1
Opublikowano

mnie ostatnio smieszy ten medal przyznany dla piwa argus :D

z drugiej strony to nie wiem czy sie moge smiac bo nie pilem nigdy tego cudenka, a moze faktycznie takie super hehehe

ps. ciekawe jaki browar im to piwo produkuje?

Opublikowano

mnie ostatnio smieszy ten medal przyznany dla piwa argus :D

Piwo Anus nadaje się do picia na ławce dla klasy niższej niż średnia. Upić się nim ciężko, podchmielić co najwyżej i to kiepsko. Nie polecam.