Opublikowano 23 października 201410 l Dzisiaj obczailem, ze do posilkow na urlopie bardzo mi smakowalo pszeniczne Ksiazece i ciagle je tylko zamawialem. Ile januszow w skali 1-10?
Opublikowano 23 października 201410 l Bardzo dobre, mocno chmielowe, aromatyczne piwo, gorąco polecam
Opublikowano 26 października 201410 l W dniu 23.10.2014 o 11:38, Mejm napisał(a): Dzisiaj obczailem, ze do posilkow na urlopie bardzo mi smakowalo pszeniczne Ksiazece i ciagle je tylko zamawialem. Ile januszow w skali 1-10? Dużo januszów, jak dla mnie to straszny szczoch w porównaniu do innych pszenicznych, ale ogólnie da się to wypić, ale bez rewelacji. Dzisiaj byłem w TEA time w krakowie i ta mają swój własny browar i robią tam piwa english ALE Bardzo smaczne było całkiem, dyszka za pintę. Edytowane 26 października 201410 l przez _Be_
Opublikowano 26 października 201410 l Autor Z Książęcego tylko Ciemne Łagodne. Ostatnio wprowadzili Książęce Świeży Chmiel (tylko w pubach) i Chlebowo Miodowe.
Opublikowano 26 października 201410 l Bo to nie jest prawdziwe piwo pszeniczne. Pszeniczniak (wheat, wit, weizen) jest górnej fermentacji, czyli na innych drożdżach - tak zwany ALE. A to jest zwykły lager, tylko ze z dodatkiem pszenicy. A ja jutro butelkuje swoje pierwsze piwo - American Pale Ale /edyta Ten świeży chmiel to podobno to samo co z tanka, tylko zmienili nazwę, bo się słabo sprzedawało Edytowane 26 października 201410 l przez mikro
Opublikowano 26 października 201410 l Autor Hehe, byłoby to całkiem prawdopodobne. Od czasu, kiedy spróbowałem ich Burgundowego, omijam Książęce szerokim łukiem. Co do pszeniczniaków, właśnie raczę się Viva La Vita Pinty. Zacne piwko. Edytowane 26 października 201410 l przez szaden
Opublikowano 26 października 201410 l W dniu 26.10.2014 o 19:51, mikro napisał(a): A ja jutro butelkuje swoje pierwsze piwo - American Pale Ale Zajebongo! Powinieneś był zrobić fotorelację, jak Lucek ; ) BTW, nie wiem, czy to trolling, ale: http://a-beer-please.blogspot.com/2014/09/zywiec-american-pale-ale.html Edytowane 26 października 201410 l przez hegemon
Opublikowano 26 października 201410 l heheh spoko, wrzuce jutro jakieś 2 foty z filtracji i butelkowania . A Lucek warzył piwo, czy cydr? Co do tego Pale Ale'a z Żywca to podobno tru story. Chętnie bym spróbował ale w pobliżu nigdzie nie leją. Jak będzie w butelkach to może być ciekawie, bo więcej ludzi się przekona do dobrego piwa.
Opublikowano 26 października 201410 l Autor Jeśli to prawda to jesteśmy świadkami epokowego momentu w historii polskich koncerniaków
Opublikowano 26 października 201410 l W dniu 26.10.2014 o 20:08, mikro napisał(a): heheh spoko, wrzuce jutro jakieś 2 foty z filtracji i butelkowania . A Lucek warzył piwo, czy cydr? Lucjan robił cydr. W dniu 26.10.2014 o 20:10, szaden napisał(a): Jeśli to prawda to jesteśmy świadkami epokowego momentu w historii polskich koncerniaków Z wpisu wychodzi, że na razie tylko lane. Ciekaw jestem, jak im to wyszło.
Opublikowano 26 października 201410 l W dniu 26.10.2014 o 11:30, szaden napisał(a): [film z gościem w okularach] Polecam, beka jest obecna! 5:51, beki brak. Oglądać mam dalej..?
Opublikowano 26 października 201410 l W dniu 26.10.2014 o 18:09, bluber napisał(a): Dzisiaj byłem w TEA time w krakowie i ta mają swój własny browar i robią tam piwa english ALE Bardzo smaczne było całkiem, dyszka za pintę. Powtierdzam , bardzo fajne i jeszcze zaraz obok mnie. Ogólnie w Krakowie mnogość opcji , Tea Time , MultiQlti, TapHouse, VivaLaPinta (wjechał pumpkin ale), Strefa Piwa, Omerta, House of Beer. Jest się gdzie napić dobrego piwa, ale potem ciezko juz miec przyjemnosc z picia koncerniaków ...
Opublikowano 27 października 201410 l No wlasnie mi pszeniczne nie podchodza. Za to ksiazece zlote smakowalo z posilkami. Dopier z filmiku wyzej dowiedzialem sie, ze to jednak koncerniak :|
Opublikowano 27 października 201410 l Autor W dniu 26.10.2014 o 22:04, Siara_iwj napisał(a): W dniu 26.10.2014 o 11:30, szaden napisał(a): [film z gościem w okularach] Polecam, beka jest obecna! 5:51, beki brak. Oglądać mam dalej..? Bo to film dla "piwoszów", a nie metali
Opublikowano 27 października 201410 l Lubuskie Celtyckie znalezione ostatnio w Lidlu okazało się bardzo miłym zaskoczeniem.
Opublikowano 27 października 201410 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Obiecana fotorelacja z warzenia pierwszego piwa zacieranie filtracja pomiar ekstraktu filtacja 2 chmielowe bobki warzenie rozlew rozlew 2 rozlew 3 zapchany kibel od resztek młóta Edytowane 27 października 201410 l przez mikro
Opublikowano 28 października 201410 l Tak będzie wyglądało żywcowe, butelkowe American Pale Ale. Za tydzień, dwa w sklepach. Cena to 3,20 zł.
Opublikowano 28 października 201410 l Wymyślają, ale i tak syf. Cholera, nie mogę sobie znaleźć piwa dla siebie. Wszystko mainstreamowe:) smakuje jak sik (w sensie że nie wiem jak smakuje sik, ale tak się mówi ). Mniej znane piwa, próbuję, ale nawet gdy mi coś posmakuje, to mała szansa na dostanie go w pubie. Mam ekolegę, który pracuje w Tyskim i mówi, że są trzy rodzaje piwa, najlepsze idzie za granicę, a najgorsze mają w miejscowościach bliskich rozlewni. A pamiętacie, jak np. z 10 lat temu, otwierało się paczkę fajek i jak ładnie pachniało aromatem świeżego tytoniu? Browar się zepsuł, fajki to samo, ale na szczęście nie jaram od 1-ego czerwca 2013 roku:)
Opublikowano 28 października 201410 l Akurat ten Żywiec APA to rewolucja w koncerniakach, ostro temu kibicuje chociaż i tak wiadomo, że nie będzie miało startu do rzemieślniczych. Zaczyna się jednak dobry trend, rewolucja pewna puka do mainstreamu edit W dniu 27.10.2014 o 21:56, mikro napisał(a): Obiecana fotorelacja z warzenia pierwszego piwa Proszę o szczegółowa relacje , wrazenia , czy warto , duzo roboty ,jak wyszlo etc Sam o tym mysle , wiec chetnie poczytam edit 2 spozylem IPA podobna do Imperium Atakuje czy Ataku Chmielu, jednak jak dla mnie bardziej chmielone, znakomite , jedno piwo a pije się to długo i ze smakiem Edytowane 29 października 201410 l przez erix
Opublikowano 7 listopada 201410 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dzięki browarom rzemieślniczym odzyskałem zainteresowanie naszym piwem, bo to co obecnie prezentują koncerny pić się nie da. Poniżej parę fotek z moich ostatnich zakupów i "degustacji" Polecam każdemu odszukać gdzieś w swojej okolicy sklep, może się okazać że jest tuż za rogiem( http://www.browar.biz/forum/forumdisplay.php?f=23 ), zakupić i spróbować coś z mniejszych browarów. Edytowane 7 listopada 201410 l przez Pryxfus
Opublikowano 7 listopada 201410 l Kultura picia piwa w Polsce się zmienia, nawet po pubach to widać. Na szczęście, bo koncerniaków pić się nie da ( żywiecki porter da radę, ale z szeroką konkurencją na tym polu szans nie ma). Jeszcze tylko double stoutów mi brakuje na rynku, bo te ciężko znaleźć niestety.Pomyśleć, że ładnych kilka lat temu, wielbiciel ciemnego piwa był prawie wykluczony jeśli chodzi o towar dostępny w sklepach.
Opublikowano 7 listopada 201410 l A pamiętacie piwo Dog in the Fog? Na początku kosztował 4 zł (jak na tamte czasy to było dużo), a pod koniec swojej kadencji, cena spadła do dwóch zeta. 2005-2010
Opublikowano 7 listopada 201410 l Oczywiscie. Z koncerniakow Zlote Pszeniczne ale i tak rzemieslnicze lepsze, wiadomo.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.