Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 295,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu)   Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem n

• JJ i Milo  

• Od prawie dwóch lat bawię się w robienie piwa z brewkit-ów z małą modyfikacją, czyli dodatkowo daję chmiele oraz jakieś przeróżne skórki czy zioła.    Jak się okazała już pierwsza warka wysz

Opublikowano

To ma taką długą datę ważności?

W sumie nawet nie patrzyłem na datę. Ale ciemne, mocne piwa takie jak portery czy imperial stouty można spokojnie trzymać po kilka lat, byle w chłodnym, zaciemnionym miejscu. Smak piwa może się zmienić bardzo mocno. Polecam choćby dla eksperymentu wrzucić taki porter na rok do piwnicy, potem kupić jeszcze jedną swieżą butelkę i porównać przy jednym posiedzieniu

Opublikowano

Info z etykiety:

b8871e8c2b4e8c6c3718673a64f57f8f.jpg

Czyli można trzymać półtora roku. Opcja dla cierpliwych ; )

Opublikowano

Pierwszy raz piłem piwo z browaru Amber. Dla mnie nic specjalnego. Porter średni, a Koźlak niczym się nie wyróżniał,  a wręcz odniosłem wrażenie, że jest bez smaku (chyba, że tak ma być :/ ). Widziałem, że robią jeszcze Gran Imperial Porter Chilli, ale nie mogłem go znaleźć.

oiexwz.jpg

Opublikowano

Moja ulubiona ściana z piwem w Opolu  :banderas:  z dwadzieścia minut mi zeszło wybierając coś na najbliższych kilka dni :obama:

O2qR2J5.jpg

Edytowane przez Pryxfus

Opublikowano

Info z etykiety:

b8871e8c2b4e8c6c3718673a64f57f8f.jpg

Czyli można trzymać półtora roku. Opcja dla cierpliwych ; )

Kupione, schowane, zapomniane.

Opublikowano

Żeby tylko Cię na jakimś kacu nie podsuszyło... ; )

Opublikowano

Porter na kaca kiepska sprawa :/ Co do piwska to ja dzisiaj bez dziwnych browarów - 3pak Żywca 0,65l z biedry za niezłą cenę 9 zeta. Swoją drogą ciekawe ile w tym prawdy, co mówią, że to co pojawia się w dyskontach to [siki obsikane]2 i specjalna produkcja z większą ilością wody.

Opublikowano

Piłem kiedyś Warkę i Carlsberga i były jeszcze gorsze niż są zazwyczaj.

Opublikowano

Czasem kupując perłę w normalnym sklepie odczuwam, że jest gorsza od innych egzemplarzy

Edytowane przez Cosmos

Opublikowano

Piłem kiedyś Warkę i Carlsberga i były jeszcze gorsze niż są zazwyczaj.

Przypomniał mi się pewien dżołk. Właściwie to słyszałem o Tyskim, ale tutaj też pasuje.

Po co robi się minete dziwce?

Żeby zabić smak Carlsberga ;)

Opublikowano

Polskie browary wśród setki najlepszych na świecie:

Edytowane przez hegemon

Opublikowano

Porter na kaca kiepska sprawa :/ Co do piwska to ja dzisiaj bez dziwnych browarów - 3pak Żywca 0,65l z biedry za niezłą cenę 9 zeta. Swoją drogą ciekawe ile w tym prawdy, co mówią, że to co pojawia się w dyskontach to [siki obsikane]2 i specjalna produkcja z większą ilością wody.

To nie prawda. W dyskontach sprzedawane jest takie samo piwo jak wszędzie indziej. Polecam Vblog Tomasza Kopyry. Na filmiku niżej porównuje właśnie Tyskie kupowane w rożnych miejscach. Wiele można sie dowiedzieć o piwach. Poza samymi piwami opowiada o innych rzeczach okolopiwowych, np ze w pubach nie ma chrzszczonego piwa itd

Opublikowano

Wystarczy nie mieć upeśledzonych kubków smakowych, żeby stwierdzić, iż smakuje inaczej. Nie trzeba się sugerować jakimiś pseudo smakoszami.

Opublikowano

Pseudo smakosz sędzia piwny, zapraszany do USA czy Japonii na największe konkursy piwne  :reggie:

Opublikowano

Może nawet siorbać lagera z cygańskiej psiochy przez słomkę, ale ja czucie w ryju też mam.

Opublikowano

ale nie smakuje inaczej, dlatego, ze robisz zakupy w Biedronce tylko roznic sie moze w ktorym browarze bylo produkowane, data waznosci rowniez gra duza role.

Opublikowano

Ale tylko w Biedrze są w wiekszych puszkach. Chyba, że się myle w tej kwestii.

Opublikowano

Rzadko przelewam, ale piwo z butelki po prostu wydaje mi się lepsze, co nie znaczy, że czuję aluminium. Podobnie zresztą mam z pepsi. Przecież ze szklanej butelki jest goty.