Opublikowano 26 stycznia 201510 l To ma taką długą datę ważności? W sumie nawet nie patrzyłem na datę. Ale ciemne, mocne piwa takie jak portery czy imperial stouty można spokojnie trzymać po kilka lat, byle w chłodnym, zaciemnionym miejscu. Smak piwa może się zmienić bardzo mocno. Polecam choćby dla eksperymentu wrzucić taki porter na rok do piwnicy, potem kupić jeszcze jedną swieżą butelkę i porównać przy jednym posiedzieniu
Opublikowano 26 stycznia 201510 l Info z etykiety: Czyli można trzymać półtora roku. Opcja dla cierpliwych ; )
Opublikowano 28 stycznia 201510 l Pierwszy raz piłem piwo z browaru Amber. Dla mnie nic specjalnego. Porter średni, a Koźlak niczym się nie wyróżniał, a wręcz odniosłem wrażenie, że jest bez smaku (chyba, że tak ma być ). Widziałem, że robią jeszcze Gran Imperial Porter Chilli, ale nie mogłem go znaleźć.
Opublikowano 30 stycznia 201510 l Moja ulubiona ściana z piwem w Opolu z dwadzieścia minut mi zeszło wybierając coś na najbliższych kilka dni Edytowane 30 stycznia 201510 l przez Pryxfus
Opublikowano 30 stycznia 201510 l Ja w markecie stoję przed regałem z piwem 20 minut. Tam spędziłbym pewno więcej. Pysznie to wygląda.
Opublikowano 30 stycznia 201510 l Info z etykiety: Czyli można trzymać półtora roku. Opcja dla cierpliwych ; ) Kupione, schowane, zapomniane.
Opublikowano 30 stycznia 201510 l Porter na kaca kiepska sprawa Co do piwska to ja dzisiaj bez dziwnych browarów - 3pak Żywca 0,65l z biedry za niezłą cenę 9 zeta. Swoją drogą ciekawe ile w tym prawdy, co mówią, że to co pojawia się w dyskontach to [siki obsikane]2 i specjalna produkcja z większą ilością wody.
Opublikowano 30 stycznia 201510 l Piłem kiedyś Warkę i Carlsberga i były jeszcze gorsze niż są zazwyczaj.
Opublikowano 30 stycznia 201510 l Czasem kupując perłę w normalnym sklepie odczuwam, że jest gorsza od innych egzemplarzy Edytowane 30 stycznia 201510 l przez Cosmos
Opublikowano 31 stycznia 201510 l Piłem kiedyś Warkę i Carlsberga i były jeszcze gorsze niż są zazwyczaj. Przypomniał mi się pewien dżołk. Właściwie to słyszałem o Tyskim, ale tutaj też pasuje. Po co robi się minete dziwce? Żeby zabić smak Carlsberga
Opublikowano 31 stycznia 201510 l Polskie browary wśród setki najlepszych na świecie: Edytowane 31 stycznia 201510 l przez hegemon
Opublikowano 1 lutego 201510 l Porter na kaca kiepska sprawa Co do piwska to ja dzisiaj bez dziwnych browarów - 3pak Żywca 0,65l z biedry za niezłą cenę 9 zeta. Swoją drogą ciekawe ile w tym prawdy, co mówią, że to co pojawia się w dyskontach to [siki obsikane]2 i specjalna produkcja z większą ilością wody. To nie prawda. W dyskontach sprzedawane jest takie samo piwo jak wszędzie indziej. Polecam Vblog Tomasza Kopyry. Na filmiku niżej porównuje właśnie Tyskie kupowane w rożnych miejscach. Wiele można sie dowiedzieć o piwach. Poza samymi piwami opowiada o innych rzeczach okolopiwowych, np ze w pubach nie ma chrzszczonego piwa itd
Opublikowano 1 lutego 201510 l Wystarczy nie mieć upeśledzonych kubków smakowych, żeby stwierdzić, iż smakuje inaczej. Nie trzeba się sugerować jakimiś pseudo smakoszami.
Opublikowano 1 lutego 201510 l Pseudo smakosz sędzia piwny, zapraszany do USA czy Japonii na największe konkursy piwne
Opublikowano 1 lutego 201510 l Może nawet siorbać lagera z cygańskiej psiochy przez słomkę, ale ja czucie w ryju też mam.
Opublikowano 1 lutego 201510 l ale nie smakuje inaczej, dlatego, ze robisz zakupy w Biedronce tylko roznic sie moze w ktorym browarze bylo produkowane, data waznosci rowniez gra duza role.
Opublikowano 1 lutego 201510 l Ale tylko w Biedrze są w wiekszych puszkach. Chyba, że się myle w tej kwestii.
Opublikowano 1 lutego 201510 l Ten sam gość nagrał film, na którym twiedził że piwo z puszki i z butelki smakuje tak samo
Opublikowano 2 lutego 201510 l Rzadko przelewam, ale piwo z butelki po prostu wydaje mi się lepsze, co nie znaczy, że czuję aluminium. Podobnie zresztą mam z pepsi. Przecież ze szklanej butelki jest goty.