mclusky 776 Opublikowano 5 lutego 2015 Opublikowano 5 lutego 2015 Jasne że są osobno rozlewane bo np. Żywiec czy Lech ma większą pojemność i inne opakowania :| Cytuj
seb.maz 722 Opublikowano 5 lutego 2015 Opublikowano 5 lutego 2015 Piwo Żywe jest za(pipi)iste , a kosztuje ok.3zł Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 5 lutego 2015 Opublikowano 5 lutego 2015 Dla mnie szczoch to Lech, Tyskie, czy Żubr. Grolsch to średnia półka. Wszystkie te piwa nie różnią się za bardzo składem, kosztem wytworzenia itp. To kwestia pozycjonowania go na rynku, Lech - młodzież, Żywiec czy Grolsch - ludzie 30+ więc cene można zaproponować wyższą (do tego Grolsch jest w fikuśnej butelce z kapslem więc mozna za niego wołać 5 zł w markecie). Wszystkie te piwa naturalnego chmielu, czy słodu nie widziały, wsypuje się do nich jakieś zamienniki, byle by obniżyć koszta, smaku to ma tyle co nic. no ja ostatnio Grolsch'a piłem pierwszy raz z biedry za 2,99zł i dupska mi nie urwał. 5,50 w tesco chyba kosztuje - w życiu tyle bym nie dał Nie pije się piwa z biedry. xD Większość tych powiększonych puszek jest robiona z najgorszej zlewki na produkcji. Puszki dla biedronek są osobno rozlewane. Jeeezu co za bzdura co urban legends tutaj są opowiadane to szok. 1 Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 5 lutego 2015 Opublikowano 5 lutego 2015 no tomasz kopyra obalał te mity, wątpię że dla biedry jest rozlewany chu.jowy grolsch, zwlasza ze pewnie 3/4 januszow nie kojarzy tego piwa wcale Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 5 lutego 2015 Opublikowano 5 lutego 2015 Tylko puszkowych piw to się tyczy. Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 6 lutego 2015 Opublikowano 6 lutego 2015 Jak ktoś jest z Warszawy to polecam sklepik Cech Piwny przy Polnej. Mają duży wybór rożnych ciekawych piwek i spoko ceny.Lol Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 6 lutego 2015 Opublikowano 6 lutego 2015 A nie? Byłem tam kilka razy i zawsze był dobry wybór. Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 6 lutego 2015 Opublikowano 6 lutego 2015 Nie no, spoko, potwierdzam, sam tam jestem prawie codziennie Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 6 lutego 2015 Opublikowano 6 lutego 2015 ostatnio, tęskniąc za Miłosławem Marcowym wziąłem Żywca Marcowego. Fuj, niedobre Takie jakieś... nijakie. Smakowało jak połączenie jasnego z ciemnym - taka średnia gorycz z posmakiem "palonym". na szczęście wczoraj dorwałem miłosława, GOTY Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 6 lutego 2015 Opublikowano 6 lutego 2015 żywiec czego się spodziewałeś rejos no powiedz mi masz ty rozum i godność? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 6 lutego 2015 Opublikowano 6 lutego 2015 żywiec czego się spodziewałeś rejos no powiedz mi masz ty rozum i godność? Wiadomix, że spodziewałem się kupsztala, ale nie sądziłem, że będzie aż takie złe Człowiek tęsknił za marcowym, jedynego słusznego nie mógł znaleźć to kupił substytut... To tak jak marynarz tęskniąc za żoną w porcie idzie wyruchać pierwszą lepszą kurtyzanę. Tęskni, spróbuje czegoś gorszego i potem żałuje, by w końcu dorwać tę jedyną słuszną kobietę - swoją żonę. I życie staje się lepsze Cytuj
erix 303 Opublikowano 6 lutego 2015 Opublikowano 6 lutego 2015 W Freshu teraz sa Jankesy dobrze dostepne to sobie poprobujcie, chociaz ostatnie warki troche polecialy na pysk Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 6 lutego 2015 Opublikowano 6 lutego 2015 dla januszy polecany jest Żywiec APA by mogły poczuć namiastkę smaku dobrego piwa w niskiej cenie Cytuj
teddy 6 881 Opublikowano 6 lutego 2015 Opublikowano 6 lutego 2015 Marcowe w Bierhalle mają pyszne Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 6 lutego 2015 Opublikowano 6 lutego 2015 W Bierhalle polecam podwójnego koźlaka. Jest sezonowo, ale warto spróbować. W warszawskiej Arkadii często są pokazy warzenia piwa, jak ktoś się tym interesuje, może sobie zobaczyć, jak to wygląda. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 6 lutego 2015 Opublikowano 6 lutego 2015 dla januszy polecany jest Żywiec APA by mogły poczuć namiastkę smaku dobrego piwa w niskiej cenie Akurat ŻAPA jest całkiem smaczna, imo najlepsze piwo marki Żywiec. Nie zmienia to faktu, że w porównaniu z innymi jest kiepskie Cytuj
erix 303 Opublikowano 6 lutego 2015 Opublikowano 6 lutego 2015 No umowmy sie, ze Jankes to mimo wszystko pare klas wyzej niz ZAPA, i dostepnosc akutalnie lepsza Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 6 lutego 2015 Opublikowano 6 lutego 2015 No APA od Zywca jest moim ratunkiem bo nigdzie w okolicy nie moge znalezc zadnych dobrych browarkow, a nie biore pod uwage jazdy po jednego browarka 10km (od razu uprzedzam ze nie chce jezdzic po wiele gdyz znikaja bardzo szybko ;P) Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 6 lutego 2015 Opublikowano 6 lutego 2015 No powiedzmy No proszę, świat jest mały Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 6 lutego 2015 Opublikowano 6 lutego 2015 No APA od Zywca jest moim ratunkiem bo nigdzie w okolicy nie moge znalezc zadnych dobrych browarkow, a nie biore pod uwage jazdy po jednego browarka 10km (od razu uprzedzam ze nie chce jezdzic po wiele gdyz znikaja bardzo szybko ;P) APA z Żywca może być dobra na lato, tania, dobrze schłodzona i dostępna na różnych wyjazdach, gdzie się nie dostanie lepszych piw. No powiedzmy No proszę, świat jest mały Łowcy Piwa wszędzie mnie znajdą Cytuj
Lain 107 Opublikowano 6 lutego 2015 Opublikowano 6 lutego 2015 Dla mnie szczoch to Lech, Tyskie, czy Żubr. Grolsch to średnia półka. Wszystkie te piwa nie różnią się za bardzo składem, kosztem wytworzenia itp. To kwestia pozycjonowania go na rynku, Lech - młodzież, Żywiec czy Grolsch - ludzie 30+ więc cene można zaproponować wyższą (do tego Grolsch jest w fikuśnej butelce z kapslem więc mozna za niego wołać 5 zł w markecie). Wszystkie te piwa naturalnego chmielu, czy słodu nie widziały, wsypuje się do nich jakieś zamienniki, byle by obniżyć koszta, smaku to ma tyle co nic. no ja ostatnio Grolsch'a piłem pierwszy raz z biedry za 2,99zł i dupska mi nie urwał. 5,50 w tesco chyba kosztuje - w życiu tyle bym nie dał Nie pije się piwa z biedry. xD Większość tych powiększonych puszek jest robiona z najgorszej zlewki na produkcji. Puszki dla biedronek są osobno rozlewane. Jeeezu co za bzdura co urban legends tutaj są opowiadane to szok. Nie bzdura, mieszkam z facetem, który rozlewał piwo i żubr do biedry +20% , to nie to samo co żubr 0,5 l. ;] itp. itd. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 6 lutego 2015 Opublikowano 6 lutego 2015 No i info z pierwszej ręki rozwiało wątpliwości. Klękać do ciupagi, ściemniacze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi