Skocz do zawartości

Piwo

szaden

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No umowmy sie, ze Jankes to mimo wszystko pare klas wyzej niz ZAPA, i dostepnosc akutalnie lepsza 

Dla mnie Janek ma dwie przewagi: dostępność i mniejszą moc.

Opublikowano

U mnie ostatnio różne oblicza Olimpu, strasznie nierówny browar jednak. Zaskakująca niezła rodzima (P)IPA, słaby Zeus i duża gama średnich piw. Nie mniej od czasu do czasu pewnie będę powracał do niektórych pozycji :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

ja dzisiaj zakupiłem:

i

i

chłodzą się na wieczór

dr brew i rogaty miały dzisiaj premierę!

Edytowane przez Szejdj
  • Plusik 2
Opublikowano

Żapę i trzy od Pinty piłem. Rowing Jack kupiłem jakiś czas temu jako pierwsze z takich lepszych piw i zrobiło na mnie ogromne wrażenie, ciekawe jak smakuje po takim czasie :) 

Opublikowano

Ejj to Brackie Imperial IPA było straszne, a przynajmniej tescowa odmiana, którą kupiłem chwilę po ogłoszeniu wyników Birofilii. Podobno wersja z kija a tescowa to niebo, a ziemia... Niestety nie miałem okazji sprawdzić.

Opublikowano

Wczoraj pękł Żywiec APA i Hop Sasa Ale Browaru. Tak jak Hop Sasa (tzw. Singiel Hop, piwo chmielone jednym rodzajem chmielu, w tym przypadku polskim)smakowała z każdym łykiem lepiej, tak z ŻAPĄ to był mój ostatni kontakt. Piłem je trzeci raz i obecnie stawiam je oczko wyżej zwykłego Żywca, smakuje jakby zaczęli ją rozcieńczać w porównaniu z tym co na początku butelkowali, co brzmi jak żart, bo piwo to było już od początku mniej wyraziste, gorzkie, słabiej chmielone niż wszystkie inne American Pale Ale jakie piłem.

Brackie Imperial IPA lubię za wiele smaków które ma w sobie ukryte, choć piwo ma 8,5% alkoholu nie atakuje na samym początku, wyczuwalny jest dopiero na sam koniec.

Gdzie jeszcze kupiłeś brackie imperial ipa?

https://www.facebook.com/swiatpiwaopole?fref=ts
Opublikowano (edytowane)

Pryxfus a to Brackie gdzie kupujesz? Ja skusiłem się kiedyś w Tesco, ale potem zdziwiłem się, kiedy zobaczyłem cenę w lokalnym sklepie z piwkiem. Cenę wyższą o 5 zł... Myślisz, że może być różnica w jakości?

Edit: ok, już widzę gdzie kupujesz.

Edytowane przez szaden
Gość Beka Wnusiu
Opublikowano

Wczoraj piłem harnasie, poszły 4 i ładnie nayebany latałem po osiedlu, polecam wszystkim koneserom

• Plusik 6
Opublikowano

Polecam motzno. Parę stron wcześniej wrzucałem kilka zdjęć z mojego warzenia. Narazie 6 warek za mną i w tym tygodniu lecę kolejną.

Pryxfus, pytałem o Brackie, bo wydaje mi się, że tego już od daaaaawna nie warzyli. Do kiedy jest data ważności?

Opublikowano

Tommo jak Pan Mietek na blogu u Kopyry :D

Pryxfus, pytałem o Brackie, bo wydaje mi się, że tego już od daaaaawna nie warzyli. Do kiedy jest data ważności?

Też wydawało mi się, że skończyli je warzyć jak wyszedł nowy zwyciężca Birofilii - Dubbel Cieszyński. Może to jakaś ostatnia butelka która się uchowała.

Opublikowano

ja dzisiaj zakupiłem:

i

i

chłodzą się na wieczór

dr brew i rogaty miały dzisiaj premierę!

Gdzie takie cos mozna kupic? Powaznie sie pytam 1 raz na oczy widze nawet

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze jest strona ratebeer.com. Chyba w zakladce places (na telefonie siedze to nie wiem) mozna szukac sklepów/barow/multitapow w poblizu. Dobry shit

Edit: a no i jest appka z mapą na telefon. W jakimś obcym mieście czy kraju sie przydaje

Edytowane przez mikro