Wojtas1986 1 621 Opublikowano 10 maja 2015 Opublikowano 10 maja 2015 Cieszynskie Double ipla 5,6pln butelka piłem i płakałem , lipa wchoooj. 1 Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 10 maja 2015 Opublikowano 10 maja 2015 mikkeler george - najgorzej wydane 60 zl w tym miesiącu 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 maja 2015 Opublikowano 10 maja 2015 Tyskie Radler lepsze od przesłodzonej wersji od Warki. Lech shandy to inna liga a wersja z colą to profanacja. Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 10 maja 2015 Opublikowano 10 maja 2015 Z slodziakow Łomża lemon jest ok. Cytuj
Lain 107 Opublikowano 12 maja 2015 Opublikowano 12 maja 2015 Właśnie popijam Piwo z Grodziska z Żabki i powiem szczerze, że takie sobie... Pinta Grodziskie o wiele, wiele, wiele lepsza IMO. Wędzonka ledwo wyczuwalna, goryczka jakaś jest, metaliczność w smaku Na wieczór mam jeszcze So Far, So Dark! To Grodziskie to jakiś niewypał. Byli znajomi u nas przedwczoraj, kupili na spróbowanie i wylali do zlewu, bo upić nie mogli. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 12 maja 2015 Opublikowano 12 maja 2015 Polecam! Potwierdzam, bardzo dobre. Doctor Brew Kinky Ale też piłem, strasznie ciężkie jak ktoś lubi stouty to będzie zachwycony Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 12 maja 2015 Opublikowano 12 maja 2015 Poluję na to szkło z postu Szadena. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 12 maja 2015 Autor Opublikowano 12 maja 2015 Chopaki, mam wielką prośbę: w ŁDZ nie mogę nigdzie znaleźć Kiss The Beast, no nie ma k*rwa... Jeżeli gdziekolwiek można jeszcze dostać to piwko to poproszę o PW, dogadamy się jakoś w kwestii kupna. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 13 maja 2015 Autor Opublikowano 13 maja 2015 Sorry za post pod postem, ale... IMO lepsze od So Far So Dark, ale... W smaku nie ma nic wspólnego z belgijskimi piwami i trochę razi bardzo mocno wyczuwalny alkohol. Aż pali w przełyku i daje mi skojarzenia z nieułożonym Imperial Porterem. Za to chmiele i goryczka na fest! Polecam. Cytuj
DojlidyZubr 1 Opublikowano 13 maja 2015 Opublikowano 13 maja 2015 Budweiser puszkowy w lidlu po 2,22zł nic tylko brac duzymi ilosciami Cytuj
mikro 48 Opublikowano 13 maja 2015 Opublikowano 13 maja 2015 Pryxfus http://twojbrowar.pl/prestashop/pl/szklo-do-piwa-kufle/1282-teku-20-szklo-degustacyjne.html Dzisiaj w końcu dorwałem Hard Bride z kranu. 5/5 goty piwo (chociaż mało barley wine, bardziej imperial ipa) 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 14 maja 2015 Opublikowano 14 maja 2015 Poluję na to szkło z postu Szadena. Widziałem wczoraj takie w Leclercu. Była też szklanka pintowa, tak się chyba nazywa. Oby dwa szkła po 23 zł za sztukę, więc średnio atrakcyjnie. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 15 maja 2015 Autor Opublikowano 15 maja 2015 https://www.facebook.com/behemoth/videos/10152943302637872/ Belgian IPA od Behemotha! Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 maja 2015 Opublikowano 15 maja 2015 Chłopaki napiszcie osobie zielonej w temacie piw po 7 zików za butelkę co w nich tak specjalnego i czy jest warte swojej ceny? Tylko nie piszcie mi o rzemieślnictwie itp. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 15 maja 2015 Autor Opublikowano 15 maja 2015 Kup Żubra i np. Żywiec APA (w swojej cenie dobre i przystępne dla kogoś, kto nie miał do czynienia z rzemieślniczymi piwami). Otwórz oba. Weź łyka Żubra, potem weź łyka Żywca APA i zrozumiesz. 1 Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 16 maja 2015 Opublikowano 16 maja 2015 https://www.facebook.com/behemoth/videos/10152943302637872/ Belgian IPA od Behemotha! Jak widzę jak walą to piwo z butelki to chcę ich lać, choć prywatnie lubię ten zespół Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 18 maja 2015 Opublikowano 18 maja 2015 Ktos w ogole tutaj w temacie interesowal sie tematem robienia samemu browarkow? Przyznam sie ze od marca sie bawie tematem i jestem bardziej niz zadowolony, mam za soba 5 warek (czyli 5 warzen z ktorych srednio wychodzi mi po 40 piw) i poki co do kranu nic poszlo mimo ze jedna warka blisko jest tego. Sam proces nic specjalnego, wszystko polega na pilnowaniu czasu i odstepow czasowych, w momencie gdy zaczynam schladzac dopiero wtedy musze dbac o mniej wiecej dobra sterylnosc zabawy, poki co mam za soba 5 warek ze odpowiednich slodow: - pale ale - najprostsze mozliwe piwo na poczatek zabawy, wyszlo idealnie, znajomy ktory warzy juz dosc dlugi czas bardzo pochwalil - pszeniczne - cos po drodze popsulem i troche sie popsulo, na zimno dosc dobre i da sie wytrzymac ten kwaskowy posmak (efekt zepsucia czegos po drodze), ale na cieplo bardzo ciezko, przyznam ze kilka butelek poszlo w kibel - new zeland IPA - pierwsze piwko po ktorym , jak milosnik wszelkiego rodzaju piwy typu IPA, AIPA poczulem pierwsze wieksze zadowolenie z wlasnego warzenia piwa, co prawda troche metne, ale smak idealnie uderza w moj gust - bourbon scotch ale - zmylilo mnie ale na koncu, bo piwko wyszlo mega ciezkie, wrecz czarna barwa z brazowa piana, ale przez dodanie w czasie fermentowania platkow z beczek po bourbonie dosc fajny posmak zostawia w gardle - belgian tripel - wczoraj przelewalem do butelek i jeszcze przed nagazowaniem juz :banderas: , jesli ktos pil triple blond w tych malych buteleczkach wie o co kaman, nie moge sie doczekac za 3 tygodnie otwarcie pierwszej butelki, juz nie wspomne o samej mocy piwka ponad 7% Co warto na podsumowanie koszt takiego domowego robienia piwka, czas potrzebny do calego procesu (warzenie i butelkowanie kilka tygodni pozniej) to ok 8h, a koszt w przeliczeniu na jedno piwo to ok 2,5zl. 3 Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 18 maja 2015 Opublikowano 18 maja 2015 Mikro coś warzył, jest jego fotorelacja kilka stron wcześniej. Ja zacząłem na Wielkanoc i mam za sobą 3 warki, na razie z ekstraktów: #1 - Jasne Pełne, to co dodawali do do zestawu startowego: http://www.browar.biz/centrumpiwowarstwa/zestawy_startowe/zestaw_startowy_-_puchmistrz_pro, w smaku lekki bimber, ale da się pić #2 - APA chmielona Warriorem i Mosaic, już przy butelkowaniu smakowała wyśmienicie, teraz leżakuje w piwnicy i czeka na otwarcie, #3 - Witbier uwarzony wczoraj, coś za bardzo odparował, bo zamiast początkowych 11 BLG wyszło 13 Na razie stopuję, bo robi się za ciepło, na jesień zaczynam ponownie, na rozgrzewkę pewnie z ekstraktów, później jest plan przejść na słody, bo juz się zaznajomiłem z 'technologią" i już tak nie straszy. Widzę też, że jest tańsza, ale zajmuje więcej czasu. Kilka fotek: Przelewanie do fermentora j.w. Mega gar do warzenia Kapslowanie Drożdże w APA pracują oddzielanie chmielin Pierwsza butelka otwarta 4 Cytuj
mikro 48 Opublikowano 18 maja 2015 Opublikowano 18 maja 2015 (edytowane) Boryz http://www.psxextreme.info/topic/105049-piwo/?p=3233563 . Teraz już wymieniłem gar na nierdzewke 40l, kupiłem kapslownice stołową, refraktometr, i zrobiłem chłodnicę. Reszta sprzętu chyba bez zmian od początku. 9 warek za mną, na 10 będę robił amerykańskie barleywine, postaram się skopiować Hard Bride, bo mi motzno podeszło Edytowane 18 maja 2015 przez mikro 2 Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 18 maja 2015 Opublikowano 18 maja 2015 O rewelka, ze sa tutaj tez ludzie co warza Prawda robi sie cieplo ale licze ze uda mi sie jeszcze z 2 warki zrobic zeby bylo na koncowke lata Cytuj
erix 303 Opublikowano 18 maja 2015 Opublikowano 18 maja 2015 Ladnie chlopaki! U mnie 10 warek ze mna. Wszystkie piwa są conajmniej dobre. Ostatnio przenioslem warzenie na swieze powietrze , taboret gazowy, butla i te sprawy. Sprawilem sobier ostatnio kapslownice Grifo HD, i jest to zakup ktory polecam kazdemu. Lece obecnie na garze 70L, ale planuje zwiekszyc wybicie i pociac kega 100L i zrobic z niego kadz zacierno/warzelna. W kolejnych inwestycjach chlodnica i wieksze fermentory. Przydaloby sie tez zbudowac mieszadlo. Jak ktos chce warzyc to niech sie 2 razy zastanowi, tak to potem wciaga i absorbuje czasu i kasy ze glowa mala 2 Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 18 maja 2015 Opublikowano 18 maja 2015 Kurde, jest szansa ze bede warzyl w kolejny weekend wiec pare fotek przywale takze. Ja tez glownie w garazu warze bo nie mam warunkow na kuchence zeby bezstresowo dzialac. No niestety nie wiem co po drodze przy tym pszenicznym zawinilem, ale co tam, pierwsze koty za ploty. Taboret gazowy piekna sprawa, pieknie na tym grzeje. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 18 maja 2015 Opublikowano 18 maja 2015 (edytowane) patrzcie jakie cudo znalazlem, to nawet nie lezalo przy piwach tylko przy... energetykach. Być może ze względu na rozmiar puszki. Z ciekawości musiałem to kupić i obczaić. Nigdy się nie spotkałem z piwem w takiej małej puszcze, ale najciekawsze było to, że po otwarciu wręcz wyskakuje jak na sprężynie słomka do picia, która wczesniej trzeba jeszcze trochę "rozciągnąć" o.O Smakowo oczywiście typowy cornelius -tj. dobre, ale nie wyobrażam sobie pić czegoś takiego publicznie albo przy znajomych. Chyba, że targetem były kobiety Edytowane 18 maja 2015 przez Rayos Cytuj
Soban 4 056 Opublikowano 18 maja 2015 Opublikowano 18 maja 2015 hmmm...różowa puszka i słomka do piwa - targetem na pewno nie są kobiety ! 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi