Skocz do zawartości

Piwo

szaden

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dwa Toporki za 8 zł w Żabce to promocja nie do wy(pipi)ania. Bardzo dobre piwko.

Z tych tańszych.

Opublikowano

A ja w Lidlu trafiłem na promocję piw po tygodniu angielskim (wszystkie po 3,99), i niektóre są mega pyszne - Spitfire (tradycyjne, łagodne ale), Golden Ipa (świeże i orzeźwiające), Hen's Tooth (refermentowane w butelce, o ciekawym, intensywnym smaku) no i posmakował mi też Stout od Shepherd's Neame. Jak u siebie macie to sprawdźcie bo cena przez pół.

• Plusik 1
Opublikowano

@Boryz

Co to za bronks? Faktycznie czuć posmak earl grey?

To jest nowe piwko z browaru Olimp, chyba jakies eksperymentalne ale jak dla mnie strzal w dziesiatke. Krzyzowka chmielu citra i herbaty earl ktora pozostawia powazny posmak w gebie znokautowal mnie. Nie bede ukrywal ze to jedno z najlepszych piwek ktore wylapalem w tym roku, mam nadzieje ze sie przyjmie i zrobia wiekszy rzut tego browarka, bo ciezko mi go znalezc od paru tygodni.

Opublikowano

Dwa Toporki za 8 zł w Żabce to promocja nie do wy(pipi)ania. Bardzo dobre piwko.

Z tych tańszych.

Bojan zawsze na propsie, ostatnio wydaje mi się że toporek lekko słodszy jest niż kiedyś co imo bardziej mi pasuje.

Opublikowano (edytowane)

Jęczmienno-pszeniczne ale. Na pierwszy strzał podobne do Złotego Hobgoblina ale końcówka caaałkiem inna.

3165971_20150831_192149.jpg

Poezja ;]

Edytowane przez Gość
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

bJLr5MR.jpg

Coś pięknego. Czarne, a cytrusowe, dużo goryczki. Recenzje w internecie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

shepherd-neame-brilliant-ale-620x410.jpg

Podobno najstarszy brytyjski browar.

Balans. Wszystkiego tyle, ile być powinno, bardzo pijalne i całkiem smaczne piwko. Za te pieniądze można jednak dostać o wiele lepsze hipsterskie wynalazki.

Na przykład to:

alebrowar_rowing_jack.jpg

Tak gorzkie, że aż suche. A podobno "tylko" 70 IBU. Wyśmienite.

To pierwsze jest wszędzie (Auchan, Real), drugie kupiłem w Drink Shopie na łazarskim rejonie.

Edytowane przez Grze(pipi)
  • Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Obskoczyłem w tym miesiącu dwa festiwale piwne i powiem jedno - jest moc. Dopiero jak się te wszystkie browary zjadą w jedno miejsce można zobaczyć skalę tego całego zjawiska.

Pozdrawiam z lekkim kacem..

Opublikowano (edytowane)

IMG_0029.jpg

Od jakiegoś czasu szukam browara dla siebie i nie mogę znaleźć.

Za to wczoraj wypiłem dwa Żubry z puszki i było ok, przypomniało mi to smakiem stare czasy.

Ostatnio widziałem nowego Żywca w sklepie, wziąłem i w smaku zwyczajny.

W sumie wziąłem 4 różne piwa, każde inaczej smakuje, ale żadne z nich mi nie posmakowało.

Oczywiście nie wypiłem czterech na raz, tylko rozłożyłem na raty.

Najlepiej chyba smakowało Staropolskie.

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

Poszukaj Namysłowa Pszenicznego. Nie jest jakiś drogi ani sikowaty. Moim zdaniem taki racjoonalny wybór. Jedna wada to słaba dostępność. U mnie tylko w PiP. Tesco i inne Kauflandy nie mają.

• Plusik 1
  • 1 miesiąc temu...